💠شرح احوالات آیت الله الهی طباطبایی(ره)
آن اوایل به همسرش میگفت: «شما خوابت خیلی سبک است، من از ترس بیدار شدن شما نمیتوانم بلند شوم و نماز بخوانم.» و هنگامی که اشتیاق همسرش را برای بیداری شب دیده که گفته: «آخر من هم باید از این کارها سر در بیاورم، من هم باید از شما یاد بگیرم.» به ایشان فرموده: «البته که خوب است وقتی من بیدار میشوم شما هم بیدار شوید.»
📚منبع: الهیه صفحهی 36
♦️انتشارات شمس الشموس♦️
كانال تذكرة الاولياء🔻
@tezkar
#نماز_شب
آیتالله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی (رحمةاللهعلیه) در اسرار الصلوة میفرمایند:
استادم ملا حسینقلی همدانی، به من فرمود:
« فقط متهجدین و شب زنده داران هستند که به مقاماتی نائل میگردند و غیر آنان هیچ جائی نخواهند رسید.»
📙 حیات عارفانه فرزانگان، ص۷۳
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
در ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸برنامۀ ویژۀ شیطان🔸
روستاییها دوغ را آنقدر در مشک میزنند تا کرهاش رو بیاید و آن را بگیرند و بعد دوغها را کنار میگذارند. بینالطلوعین در میان همۀ اوقات شبانهروز ما، حکایت همان کره را دارد، و باقی آن دوغ است. شیطان همیشه کرهها را میگیرد. ندیدهای که خواب آنوقت شیرینترینِ خوابهاست؟!
@haerishirazi
@tezkar
احترام کودکان
سید هاشم حداد میفرمودند:
برای احترام کودکان نوزاد ، خوب است انسان تا چهل روز مجامعت نکند ، و قنداقه نوزادان را تا چند ماهگی در مجالس علم و محافل ذکر و حسینیه و محالّ عزاداری که نام حضرت سید الشهداء برده می شود ببرند؛چرا که نفس طفل همچون مغناطیس است و علوم و اوراد و اذکار و قدوسیت روح امام حسین را جذب میکند .
طفل گرچه زبان ندارد ولی ادراک می کند، و روحش در دوران کودکی اگر در محل یا در محال معصیت برده شود ، آن جرم و گناه او را آلوده می کند ؛ و اگر در محل و یا محال ذکر و عبادت و علم برده شود، آن پاکی و صفا را به خود میگیرد.
میفرمودند : شما اطفال خود را در کنار اتاق روضه خوانی یا اتاق ذکری که دارید قرار بدهید ! علماء سابق اینطور عمل می نمودند .
زیرا آثاری را که طفل در این زمان به خود اخذ می نماید تا آخر عمر در او ثابت می ماند و جزو غرائز و صفات فطری وی میگردد. چرا که نفس بچه در این زمان ، قابلیت محضه است؛ گرچه این معنی مهم و این سر خطير را عامه مردم ادراک نکنند.
#روح_مجرد ص 95
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
در ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
4_6003501923389409311.mp3
1.42M
تو با خدای خود انداز کار و دل خوش دار
#آیت_الله_حق_شناس
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
📍توجه ویژه اساتید اخلاق به غسل و نماز توبه روز یکشنبه ماه ذی قعده
استاد محمدتقی فیاض بخش:
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
♦️كانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
همسر آیت الله العظمی مرعشی نجفی میگوید: در تمام مدت شصت سالی كه با ایشان زندگی كردم، هيچ گاه با من رفتارى تند و خشونت آميز نداشت. تا آن زمان كه قادر به حركت كردن و انجام دادن كارهایش بود، نمیگذاشت كه دیگران كارهایش را انجام دهند. حتی هنگامی كه تشنه میشد، برمیخاست و به آشپرخانه میرفت و آب میآشامید و از من درخواست نمیكرد. ایشان افزون بر آنكه برای من همسری خوب و مهربان و دوست داشتنی بود، دوستي صميمي و همكاري غمخوار براي من نیز بود. ایشان همواره در كارهای منزل به من كمك میكرد و بسیاری از اوقات، كارهای آشپزخانه همانند درست كردن غذا، پاك كردن سبزى، و شستن میوه و وسایل آشپزخانه را ایشان انجام میدادند.
شهاب شریعت، ص 306 و 307
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#مجاهده
عارف کامل #شیخ_محمد_بهاری قدّس سرّه الشریف
اگر بخواهى بويى از #آدميت بشنوى، بايد #مجاهده كنى كه سختتر از جهاد با دشمنان است.
عرفا اين جهاد را #موت_احمر مىنامند.
معنى #مجاهده آن است كه اول بايد ايمان بياورى كه دشمنترین دشمن تو، نفس توست كه سرمايه تو در دست تصرف او است و متصرف در اركان وجود توست با شياطين خارجيه كه اصدقاى او و شركاى او هستند؛ پس بايد تو خيلى باهوش باشى.
💠نازكان را سفر عشق حرام است حرام
🔹كه در اين ره به هر گام خطرى نيست كه نيست💠
منبع: #پاسداران_حريم_عشق، ج۷، ص۳۵۷.
♦️کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
گلهمندی قرآن از دلخوشیهای نفسانی ...
«فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ زُبُراً کُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ؛ امّا آنها کارهای خود را در میان خویش به پراکندگی کشاندند، و هر گروهی به راهی رفتند؛ ـ و عجب این که ـ هر گروه به آنچه نزد خود دارند خوشحالاند!» (مؤمنون: 53)
این آیه بهشدت گله میکند و افراد را ـ در بُعد فردی یا اجتماعی ـ به آنچه که در اختیار دارند، دلخوش میخواند؛ گاه دلخوش به حسب و نسب، گاه شهرت، گاه دارایی، گاه زبان و ملیت!
استاد #مؤیدی
♦️ «توحید تشیّع» را دنبال کنید؛
ایتا | تلگرام | سروش | اینستگرام | توییتر
#عکس_نوشته
نماز و اخلاق آخوند ملاّ حسينقلى همدانى
روزى در كربلا به قصد زيارت حضرت سيّدالشهداء وارد حرم مقدّس شديم . آخوند ملاّ حسينقلى همدانى ؛، (1239 - 1311 ه.ق ) مشغول نماز و زيارت شد و چون جمعيت زيادى در رفت و آمد بود بدن آخوند هنگام نماز مقدارى تكان مى خورد.
آن جا يك شيخى بود آمد و به من گفت : اين آقا چرا موقع نماز طماءنينه لازم را ندارد؟
در پاسخ گفتم : ايشان پير مرد است ، نماز هم نماز مستحبى است . ولى او قانع نشد و تصميم داشت مطلب را به خود آخوند متذكر شود. رفت خدمت آقا و عرض كرد: آقا هنگام نماز بدنتان طماءنينه لازم را نداشت .
آقا متوجه شدند كه اين شخص با او به زحمت حرف خود را بيان مى كند، به او فرمود:
[راحت باش]چرا تذكر خود را با مشکل بيان مى كنى ؟ شما بايد به من بگوييد: آخوند! تو چند وقت است نجف هستى ، هنوز متوجه نشده اى كه در نماز بايد طماءنينه را رعايت نمود، تذكر تو بجاست و نبايد چيزى مانع آن شود.
📙 داستانهاى از زندگى علماء، ص 98
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
مرحوم آیت الله مولوی قندهاری می فرمودند: يك مدتي حرم امام رضا عليه السلام می رفتم و عرض می كردم كه يابن رسول الله! من مي خواهم حقيقت ليلة القدر را بفهمم.
در همان ایام یک بار در حين زيارت امام رضا عليه السلام حس كردم از داخل ضريح به قلب من يك مطلبی الهام شد كه «اگر می خواهی حقيقت ليلة القدر را درك كنی، مواظب چشمهايت باش»
ایشان می فرمودند: من خیلی مواظبت کردم و متوجه شده بودم كه صور افراد در چشم من نبايد بيفتد.
بعد می گفتند كه وقتی اين حالت غض بصر برايم ملكه شد، شب قدر آن سال که در حرم امام رضا عليه السلام بودم؛ ليلة القدر و قدريّت ليلة القدر را يافتم كه قضيه از چه قرار است و غير آنچه هست که ديگران تصور می كنند.
به نقل از حجت الاسلام شیخ جعفر ناصری
♦️کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar