آیت اللّه جاودان :
ایشان( #آیت_اللّه_حق_شناس ) یک روز کلماتی فرمودند که خیلی مبهم و مجمل بود، و ما جز چیز اندکی که از یک جمله مبهم میتوان دریافت، از آن نفهمیدیم. فرمودند: «در همان دوران جوانی، روزی در مسجد جمعه تهران، در برابر سقاخانۀ رو به قبله ایستاده و به #امام_عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) عرضه داشتم که اگر اینطور شد که شد، و گرنه من در قیامت به حضور جد شما شکایت خواهم برد.» جواب داده شد. اما در خواست چه بود، و جواب آن چه؟ ما چیزی نفهمیدم.
در واقع چیزی گفته نشده بود که ما بفهمیم.سالها بعد وقتی با مرحوم حاج سیدابوالقاسم نجار از اخیار تهران سخن بود، او جریانی را نقل کرد؛ میگفت: «روزی به محضر آیتالله حاج میرزا عبدالعلی تهرانی(رضوان الله علیه) رفته بودم. ورود من مصادف شد با خروج جوانی. من که خدمت جناب میرزا رسیدم، ایشان آن جوان را نشان داد، و فرمود: این جوان را میبینی. او همه آن چه را فردا برای او اتفاق میافتد، و باید انجام شود، در خواب میبیند.» آن جوان آن روز آیتالله حقشناس بعد بود.آیا این مسئله همان چیزی بود که ایشان درخواست کرده بودند؟ من این جور فکر می کنم!
یک شب در درس توضیحی درباره این مسئله میدهند که کمی روشنتر میشود. میفرمایند: «داستان این است که من، در حکمت عملی، در مکتب امام صادق علیه السلام اینقدر کار کنم، که برنامه فردایم را هم به من امشب ابلاغ بکنند؛ من حالا مکلف نیستم آنها را معرفی بکنم؛ ولی اینقدر در وسط شما اشخاص آگاه هستند که برنامه صبح[فردا] را که آیا به جماعت صبح موفق میشود یا نمیشود؟ آیا فردا ظهر به جماعت موفق میشود یا نمیشود؟ به آنها ابلاغ بشود، که چه چیزی مانع شده که تو فردا ظهر به جماعت موفق نمیشوی داداش جان! امشب اگر به نماز شب موفق نشود به او ابلاغ میکنند! آن وقت باید ببیند #مانع و #رادع چیست؟ چه عواملی باعث شده که به #نماز_شب موفق نشده است؟!»
من فکر میکنم: این #بینایی همان چیزی بود که ایشان از امام زمان-صلوات الله علیه- خواسته بود.
✅آدم اگربه طور دقیق بداند که هر روز چه باید بکند، راه را گم نمیکند، و همیشه وظیفه برایش روشن است، و همیشه به وظیفهاش عمل میکند، و اگر آدم همیشه وظیفهاش را عمل کند امکان دارد به مقصد نهائی برسد، والبته باز هم:«ذَلِکَ فَضلُ اللهِ یُؤتِیهِ مَن یَشَاء».
امام صادق علیه السلام منظور اصلی و مقصد نهائی را چنین توضیح فرموده است: « ونَظَرُوا إلَی اللهِ و إلَی مَحَبَّتِهِ بِقُلُوبِهِم وعَلِمُوا أنَّ ذَلِکَ هُوَ المَنظُورُإلَیهِ.»
البته این موهبت عظیم، این راه را شناختن، یک شرط هم دارد، وآن این که در #عمل به هیچ وجه نباید کوتاهی کنی؛ زیرا با کوتاهی، این نعمت و موهبت، به سرعت باز گرفته میشود، اگراین چنین نعمتهائی گرفته شد، دیگر بر نمیگردد.
تذكرة الاولياء
@tezkar
" شب قدر هفته "
در کلام یکی از شاگردان آیت الله پهلوانی :
بعضی فکر می کنند که بهترین آرزوها ، دیدن امام زمان است ، رفیق امیر المومنین شدن است ، به یقین رسیدن است ؛ برادرم رسیدن به تمام این حاجات در شب جمعه محقق می شود.
ما در سال پنجاه و دو شب جمعه داریم ؛ روایت دارد که هر کس در شب جمعه سوره اسراء را بخواند ، نمیمیرد تا امام زمان خود را زیارت کند . هر کس در شب جمعه سوره ی واقعه را بخواند ، خداوند او را از یاران حضرت امیر علیه السلام قرار می دهد و محبت اش در دل خلق می افتد. هر کس در شب جمعه سوره ی ص را بخواند ، اهل یقین می شود و مرگ اش به شهادت ختم می شود. آری شب جمعه ، شب قدر هفته است و تمام این شب جمعه ها مقدمه ای است برای شب قدر اصلی ؛ با این حساب ، در شب قدر چه اتفاقی می افتد ؟! در جواب این سوال استاد ما آیت الله پهلوانی میفرمودند : در شب قدر به انسان لقاء الله می دهند.
به کانال تذکره الاولیاء بپیوندید. @tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
『🕊͜͡✨』
-
تمام قواعد فقهی و روایی برای این است که ما کارهایی انجام دهیم تا با امام زمان خود در همین دنیا و در همین لحظه ای که هستیم، باشیم!
بعضی از بزرگان اهل معنا بودند که حضرت را به صورت مثالی و تَمَثُّلی که حضرت داشتند میدیدند. بعضی هم صورت مثالی را میدیدند و هم مقام ولایت را، یعنی اینجا که نشسته بودند توامان مقام ولایت را با خود میدیدند. بعضی از افرادی هم که نور ولایت را میدیدند ایشان را در قالب صورت مثالی نمیدیدند. یعنی برای کسی که نور ولایت را میبیند و از درون با حضرات در ارتباط است، اینکه صورت مثالی را ببیند موضوعیت خاصی ندارد. بزرگان میفرمایند ممکن است کسی صبح و شب با مقام ولایت امام زمان علیه السلام باشد ولی صورت ظاهری و دنیوی حضرت را اصلا ندیده باشد.
اصل، ارتباط با مقام ولایت است. ما وظیفه نداریم که جسم امام زمانمان را ببینیم اما وظیفه داریم و اصلا برای این خلق شده ایم که با مقام ولایت ایشان گره بخوریم و معیت داشته باشیم.
🔻جلسه دوم معیّت با سیدالشهدا سلاماللهعلیه
-
☑️ @m_h_esfahani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 در هر بلایی ، خیری وجود دارد...
🔻 داستانی اثر گذار، از بلایی که بر سر یک پیرمرد حکیم آمد...
#برهان
#صبر
#استاد_مصطفایی
#کلیپ_تصویری
💠 رسانه برهان
@bourhan_media
تذکره الاولیاء🔻
@tezkar
آیتالله بهجت
در درس خارج فقه به طلاب فرمودند:
آیا میتوانیم سالم بار خود را به منزل برسانیم و در عین حال به امور مسلمانان و مؤمنین بیتفاوت باشیم. آیا امکان دارد بدون اهتمام به امورمسلمانان به مقصود خود برسیم؟!»
رخشاد، محمدحسین، در محضر آیه الله العظمی بهجت، ص۵۱
@tezkar
🔸 آینه ای پنهان ، در طور سینای درون 🔸
حجت الاسلام استاد صبر آمیز :
آثار و خاصیت های عجیبی در درون نفس انسان ، به ودیعت نهادینه شده است و تعالیم انبیا و کتب آنها جهت استخراج آنهاست.
آری ، آینه ای در اعماق درون هست که اگر در آن خیره شوی مدهوش می گردی ، چرا که حق تعالی در آن ظاهر می گردد.
🔸 قلب المومن کمرآت اذا نظر فیها تجلی ربه🔸
تذکرة الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
51.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ مقدمه ی بحث تقسیمات طرق برای نفی خواطر
-
▫️جلسه ی نهم "دریچه ی سلوک در طبقات وجود انسان کامل"
-
♦️آرشیو صوت ها 🔻
@esfahani_archive
کانال اصلی:
@M_h_esfahani
تذکره الاولیاء
☑️ مقدمه ی بحث تقسیمات طرق برای نفی خواطر - ▫️جلسه ی نهم "دریچه ی سلوک در طبقات وجود انسان کامل" -
بزرگوارانی که در امور مختلف تخصص و همچنین دغدغه ی جدی فرهنگی دارند کانال @m_h_esfahani را دنبال کرده و مطلب pin شده را بخوانند.
حضرت آیت الله بهاالدینی می فرمودند:
مکتب اسلام و معارفش، همه برای این است که تو ساخته شوی. اگر تو ساخته شوی، همه چیز ساخته می شود. اگر تو خراب باشی، همه چیز خراب می شود. کاری کنید که خرابی ها را اصلاح کنید، نمی خواهد آباد کنید. جلوی خرابی ها را بگیرد./ منبع نردبان آسمان ص 239
تذکرة الاولیاء
@tezkar
📍اجر كسى كه #نيت نماز شب داشته باشد، اما #خواب بماند!
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : هيچ بنده اى نيست كه قصد كند پاسى از شب را براى نماز برخيزد اما #خواب بماند ، جز اين كه خوابش #صدقه اى باشد كه خداوند آن را از طرف او بدهد و #ثواب نيّتى كه كرده است ، برايش منظور گردد.
میزان الحکمة
تذکرة الاولیاء @tezkar
♦️شهیدیکهبرایآبنامه مینوشت♦️
●¹شهید یوسف قربانی محل تولد : زنجان
تاریخ تولد : ۱۳۴۵ تاریخ شهادت : ۱۳۶۵/۱۰/۱۹
نام عملیات: کربلای۵ منطقه عملیاتی: شلمچه – پاسگاه کوت سواری
شهید غواص، یوسف قربانی در این دنیای فانی هیچکس را ندارد
۶ ماهش بود که پدرش را از دست داد
در ۶ سالگی مادر و در ۸ سالگی مادر بزرگش را هم از دست داد
برادرش را هم در سانحه رانندگی از دست داد...
زمانی هم که شهید میشه ، غریبانه دفنش می کنند🖤🔗
چند دقیقه قبل از عملیات، یکی از همرزمان خبرنگارش از او پرسیده بود: آقا یوسف! غواص یعنی چی؟
او پاسخ داده بود: غواص یعنی مرغابی امام زمان عجالله
نامه برای آب...
همرزم یوسف میگوید هر روز میدیدم یوسف گوشهای نشسته و نامه مینویسد با خودم میگفتم یوسف که کسی را ندارد برای چه کسی نامه مینویسد؟ آن هم هر روز.
یک روز گفتم یوسف نامهات را پست نمیکنی؟
دست مرا گرفت و قدم زنان کنار ساحل اروند برد نامه را از جیبش در آورد، پاره کرد و داخل آب ریخت چشمانش پر از اشک شد و آرام گفت: من برای آب نامه مینویسم ، کسی را ندارم که
کتاب ماهی ماه
@tezkar
May 11
شاعر یکی از مقیمان در کشور کاناداست:
سرباز وطن را حذر از کشته شدن نیست
در هر نفس و نبض به جز عشق وطن نیست
هر صبح به پا خیزد و با غسل شهادت
بر تن کند آن جامه که کمتر ز کفن نیست
جانباز وطن پاک، دلش سنگ صبور است
در خدمت میهن که محابای محن نیست
در عالم پروانگی و شمع پرستی
جانان بود و جان، و کسی فکر بدن نیست
سیمرغ فقط در طلب خلوت قاف است
کانجا خبر از غفلت و غوغای زغن نیست
زیباتر از آواز خوش عاشق و سرباز
در سایه ی این گنبد دوار کهن نیست
این عطر محبت که ز ملک قَرَن آید
انفاس اُوِیس است و کم از مشک ختن نیست
سردار، سلیمانی و در منطق طیران
دانی که به از دیدن سیمرغ، سخن نیست
تو رستی و تنها ز غمت زار و عزادار
دهلاویه و بصره و شامات و یمن نیست
چه دوست چه دشمن که تو را نیک شناسد
داند چو تو بسیار در ابنای زَمن نیست
چون مرد خدایی و خریدار تو او بود
این مرثیه از حضرت یار است و زِ من نیست
کانال تذکره الاولیاء
@tezkar
آیت الله کشمیری
نماز شب بخوانید. بعضی اعمال مقام میآورد مانند نماز شب «عَسى أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً» که انسان به مقام محمود میرسد و مجاور خدا میشود.
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
میل اهل آخرت به دنیا فقط و فقط برای آن است که دنیا محل تجارت آنان و محلی است برای سربلندی درامتحانات ؛ وگرنه مستقلابه دنیا علاقه ای ندارند .
@tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
『🕊✨』
بسم الله الرحمن الرحیم
♦️ #آفات_السالکین ♦️
🔻شماره ی اول :
"چاه عمیق خلط مراتب"
از مهم ترین و اساسی ترین و همچنین مغفول عنه ترین مولفه های لازم در التزام به طریقت درک مختصات وجود خویشتن در نقشه ی سلوک الی الله است.
تمام مشکلات از آنجا آغاز می شود که ما می خواهیم ملتزم به لوازمی گردیم که مربوط به سطح ارتقای روحی ما نیست،و چه بسیارند کسانی که در این دام گرفتار می شوند و استعداد و طراوت سلوکی خویشتن را به آتش می کشند.
شاید بخش مهمی از این مشکلات ناشی از خواندن زندگی نامه های بزرگان و تطبیق آن بر احوالات خویشتن باشد.
حتی دیده شده است بعضی از به اصطلاح اساتید سلوک به شاگردان خویشتن قبل از آنکه تکمیل مراتب ما قبل در وجود آن ها مستحکم و مستقر گردد او را توجه به مراتب بالاتر می دهند،
چه بسیار سالکانی که با در نظر نگرفتن این نکته خانواده و خویشتن را به آزار و اذیت می اندازند و دچار توقف می شوند!
این مشکلات ناشی از شکل گیری حال محوری در سلوک الی الله است،
حال پیرمرد هشتاد ساله را با خود که سلوکی نیم بند و چند ماهه و چند ساله داشته است مقایسه می کند و از آنجا که ملکه ی تقوای آن درجه در وجودش فعال نگشته است دچار ادا و بازی و تحمیل اذکار و التزمات غیر متناسب نسبت به رتبه اش می گردد.
کاستی ها و تنبلی های خویش را به سلوکش و غرق در مقام فنا بودنش حواله می دهد و در بسیاری از مواقع با دلخوشی نسبت به در طریق دستورات بودن التزامات اولیه ی لازمه که توده ی مردم به آن ها ملزمند را از دست می دهد.
سلوک الی الله یعنی تقوا،خلوت،نظم،سالیان متمادی فکرو سکوت غالب بر کلام و صبر روز افزون و عمیق...
ما که هنوز نتوانسته ایم یک نماز شب خواندن را در خود درست ایجاد کنیم چرا طمع مراتب عالی تر را داریم؟
نظم مهم ترین رکن سلوک و تمام حرکات معنوی و حتی علمی است.
شیطان برای هرکس از طریق خود و شیوه ی خاص با نگاهی دقیق تر از تصورات عامی ما وارد می گردد و عمدتا در تمام مراتب اهل طریقت از عدم درک درست نسبت به به هم ریختن مختصات وجودی هر کس بهره ها می برد.
خلط مقامات نکنیم و طبق روایات انجام هر کاری را یکسال حداقل مداومت داشته باشیم .
اگر زندگی نامه ی علما را هم می خوانیم سعی کنیم روح تقوا را از مرام و منش ایشان به ارث ببریم نه اینکه نقل مجالس باشیم و خودیت خود را با بیان احوالات عرفا جلا دهیم و بعد تا نیمه شب بنشینیم و وقت سحر در خواب خرگوشی هزار ساله فرو رویم.
استقامت و نظم، از اسماء اعظم سلوک سوی خدای تبارک و تعالی است که هر حقیقتی در مکنون خویش برای رفع حجاب ها اسم اعظمی قابل استخراج دارد.
#خلط_مراتب
✍ المکتوبات فی النجف الاشرف
☑️ @m_h_esfahani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه در گرو اعمال خویشند
آیت الله حاج سید جواد حیدری رحمت الله علیه
تذکرة الاولیاء
@tezkar
4_608283062647652357.mp3
4.84M
♦️استاد فروغی حفظه الله
از قافله عقب نمانید...
تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻الطاف بی نظیر امام حسین صلوات الله علیه
مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
ایشان از آخرین کسانی بودند که مرحوم قاضی را دیده بودند و با بسیاری از اولیاءالهی ارتباط داشتند و خود از بزرگان زمانه ی ما بودند.
جلسات ایشان در تهران فراموش نمی شود.رحمت الله علیه
تذکره الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
『🕊͜͡✨』
ما شده ایم عبد فضای مجازی ، هر چه او به ما بدهد ما می گیریم ، حتی شبکه های مذهبی ! آنها برای ما باید تعیین بکنند که چه به خورد ما برود در صورتی که کسی که حرکت آسمانی اش را شروع کرده باشد ، مثل مغناطیس محیط برایش حرف برای گفتن دارد و او جذب هر چیزی نمی شود . حتی اگر کانالی را باز می کند ، آن فکری که داشته را می خواند ، ناگهان می بیند جلویش سبز شد. از خیابان رد می شود می بیند یک کسی در گوشش یک چیزی اینطوری گفت . رادیو دارد همان حرف را می زند که این دارد به آن فکر می کند . به این می گویند سلوک . نگاه که می کند روی نقش دیوار ، روی فرش ، گل فرش ، آن فکری که دارد را می بیند و کم کم احاطه پیدا می کند ، بزرگتر می شود ، روحش آسمانی تر می شود . اما اگر فکرش مشغول امور شهوانی باشد ، فکرش مشغول دنیا باشد ، این چکار میخواهد بکند؟! می ماند ..
♦️ جلسه دوم ، دریچهٔ سلوک در طبقات وجود انسان کامل
☑️ @m_h_esfahani
اهل معرفتی میفرمود : برای آنکه بتوانی ، خدا را با دلت ببینی ، غیر خدا را با چشم سرت کمتر نگاه کن !
تذکرة الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از همکاری عمومی
در دغدغه ها و فراز و نشیب ها و کارهایی که خلائق تصور عدم امکان آن را دارند،صاحب این قبه ی بیضاء به وسعت صحیفه ی وجدان تاریخ ثابت کرده است که اگر قلب ها متعلق به این آستان باشند و دم به دم در آن آمد و شد کنند ، گرد و خاکی که سپاه کثرات به پا می دارند ،راحه الحلقومی بیش نیست.
قلب های اینچنین در میدان وظیفه ها متعلق به بدن هایی هستند که هویتشان از علو عالم اعلی تعریف شده است.
برای کار پیش رو چاره ای نداریم سینه خیز قلب ها را به درگاه این نابغه ی بی مثال دهور روانه کنیم.
و تنها اگر این شد امیدها جوانه می زنند...
♦️لولا کفک، الکواکب یا علی تفتر عکس
کلها بیدک و بیغیابک ادری ما تطلع شمس
موجود انت بکل وکت مثل الهواء یا الماغبت
شفتک و لا غیرک شفت یا ابوحسین
امشب به یاد دوستانم
حرم مطهر
@team_110