میرفندرسکی و ذکرالله در کنیسه
نقل است که میرزا ابوالقاسم فندرسکی در ایام سیاحت به یکی از ولایات کفار رسید و با اهل آنجا در هر موضوعی گفتگو و بحث نمود.
روزی جمعی از اهل آن ولایت گفتند: از جمله اموری که دلیل بر حقانیت دین ما و بطلان دین شماست این است که بعضی معابد و کلیساهای ما قریب به دو هزار یا سه هزار است که بنا شده و هیچ اثر خرابی و سستی در آنها راه نیافته ولی اکثر مساجد شما به صد سال نمی رسد که خراب می شود نظر بر اینکه حقیقت هر چیزی حافظ آن است پس مذهب ما بر حق است!
سید در جواب گفت:
که بقای معابد شما و خراب شدن معابد ما نه باین سبب است بلکه به جهت آنست که در مساجد ما عبادت صحیح بجا آورده می شود و طاعت پروردگار در آنجامی شود و نام پروردگار عظیم در آنجا ذکر می شود بناء طاقت تحمل آن را ندارد و به این جهت خراب می شود و اما معابد شما باقی می ماند و اگر عبادت ما در معابد شما انجام و ذکر خدای ما در معابد شما شود لحظه ای طاقت تحمل نمی آورد و خراب می شود.
کفار گفتند: امتحان این کار بسیار آسان است اگر شما راست می گوئید بیائید در یکی از معابد ما عبادت کنید و نام خدای خود را ببرید تا صدق و کذب حرف شما معلوم شود.
سید قبول نمود توکل بر خدا نموده و متوسل به ارواح طیبه ائمه معصومین علهیم السلام شد وضو ساخت و رفت در کنیسه اعظم ایشان که آن را در نهایت استحکام ساخته بودند و قریب سه هزار سال بوده بنا شده و هیچ گونه اثر خرابی نداشت. جمع کثیری در آنجا به نظاره آمده بودند.
سید بعد از داخل شدن اذان و اقامه گفته مشغول نماز شد و بعد از نیت یک مرتبه دستها را بلند کرده و به آوازه گفت:الله اکبر و از کنیسه بیرون دوید. فی الفور سقف کنیسه فرود آمده دیوارهای آن بر هم ریختند.
منبع خزائن نراقی، ص21
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعجاز اذان
#آیت_الله_خسروشاهی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
♦️آثار اذان ۲ |
📍پاداش شهيد
🔻قال رسول الله - صلى الله عليه وآله -:
للمؤذن فيما بين الاذان و الاقامة مثل اجر الشهيد المتشحط بدمه فى سبيل الله ؛
▫️براى شخص اذان گو در فاصله اذان و اقامه ، ثوابش مانند ثواب شهيدى كه در راه خدا در خون خود مى غلطد.
▫️ثواب الاعمال ، ص ۵۸
🔺کانال تذکره الاولیاء @tezkar
عاقت میکنم!
آقا #سید_جمال_گلپایگانی به آقازاده ی خود می فرمود: اگر #نماز_شب نخوانی، عاقت می کنم. پسر ایشان خیلی ناراحت می شود می گوید: برای ترک مستحب چرا عاقم میکنی؟ ایشان می فرماید: منظورم این است که تا می توانی نماز شب را ترک نکنی.
برای ترک مستحب فرزندش را عاق می کند. در حقیقت با این کار آتیه ی فرزندش را تأمین می کرده است ، زیرا هر راهی جز آن ، چه مال و چه زمین و ملک و چه گوسفند و دام... فناپذیر است. "
🌺نکته های ناب ص 59🌺
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
توسل به مادران و همسران ائمه
آیت الله سید محمد مهدی عبدالصاحب مرتضوی لنگرودی می فرمود:
توسل به مادران و بعضی از همسران ائمه، بسیار مجرب است . حضرت زهرا (ع) که جای خود دارد، منظورم مادر امام زمان (ع) و مادر حضرت ابالفضل، در این بیان جایگاه ویژه ای دارند.
کتاب #فیض_حضور 126
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
#یاد_شهید
#شهید_برونسی
🥀#نماز_شب🥀
یک ساعتی مانده بود به اذان صبح. جلسه تمام شد. آمدیم گردان. قبل از جلسه هم رفته بودیم شناسایی. تا پام رسید به چادر، خسته و گوفته ولو شدم روی زمین.
فکر میکردم عبدالحسین هم میخوابد. جوارابهاش را درآورد. رفت بیرون! دنبالش رفتم.
پای شیر آب ایستاد. آستینها را داد بالا و شروع کرد به وضو گرفتن. بیشتر از همه ما، فشار کار روی او بود. طبیعی بود که از همه خستهتر باشد. احتمالش را هم نمیدادم حالی برای خواند #نماز_شب داشته باشد.
خواستم کار او را بکنم، حریف خودم نشدم. فکر این را میکردم که تا یکی دو ساعت دیگر سر و کلهٔ فرماندهٔ محور پیدا میشود. آن وقت باز باید می رفتیم دیدگاه و میرفتیم پشت دوربین. خدا می دانست کی برگریدم.
پیش خود گفتم: بالاخره بدن توی بیست و چهار ساعت، احتیاج به یک استراحتی داره که.
رفتم توی چادر و دارز کشیدم. زود خوابم برد.
اذان صبح آمد بیدارمان کرد. بلند شدم و پلکهایم را مالیدم. چند لحظهای طول کشید تا چشمهام باز شد. به صورتش نگاه کردم. معلوم بود که مثل هر شب، نماز با حالی خوانده است.
خاکهای نرم کوشک، ص ۹۸.
@tezkar
آیت الله قاضی (ره):
ایشان در ضمن توصیه به زیارات مختلف و توسّل به اهل بیت – علیهم السلام-، اینگونه به شاگردان خویش توصیه می كنند:
«قرائت زیارت جامعه در هر روز جمعه،مقصودم همان زیارت جامعه معروفه است »
اسوه عارفان ـ گفته ها و نا گفته ها درباره آیت الله قاضی ـ ص 138
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
عصر #جمعه
سید باقر بن عطوه علوی حسنی می گوید:
پدرم عطوه زیدی مذهب بود. ایشان مریض شد و مرضش طوری بود که اطبّاء از علاج آن عاجز بودند.
در ضمن از ما -پسران خود- به جهت اینکه شیعه دوازده امامی بودیم آزرده بود. و مکرر می گفت: من شما را تصدیق نمی کنم و به مذهبتان روی نمی آورم، مگر وقتی که صاحب شما [حضرت] مهدی عج بیاید و مرا از این مرض نجات دهد.
اتفاقا شبی در وقت نماز عشاء، ما همه یکجا جمع بودیم. ناگهان فریاد پدر را شنیدیم که می گوید: بشتابید. وقتی با سرعت به نزدش رفتیم، گفت: بدوید و صاحب خود را دریابید، که همین لحظه از پیش من بیرون رفت.
ما هر قدر دویدیم کسی را ندیدیم. برگشتیم و سؤال کردیم: جریان چیست؟ گفت: شخصی به نزد من آمد و گفت: یا عطوه!
گفتم: تو کیستی؟ فرمود: من صاحب الزمان و امام پسرانت هستم؛ آمده ام تو را شفا بدهم. بعد از آن دست دراز کرد و بر موضع درد کشید و بعد از آن چون من به خود نگاه کردم اثری از آن ناراحتی ندیدم.
بعد از آن سید عطوه علوی مدتهای مدیدی زنده بود و با قوت و توانایی زندگی کرد.
منبع: برکات حضرت ولی عصر عج، ص۸۲.
كانال تذكرة الاولياء🔻
@tezkar
عشق و علاقه به حضرت زهرا(علیها السلام)
آقا رحیم ارباب
عشق و علاقه ایشان به حضرت زهرا(علیها السلام) کم نظیر یا بى نظیر بود.
«اگر شخصى براى کار مهمى مراجعه مى کرد و مى گفت: چه بکنم؟ براى حلّ این مهم مى فرمودند:
بروید تسبیحات حضرت صدیقه طاهره(علیها السلام) را بخوانیدیعنى سى و چهار مرتبه الله اکبر، سى و سه مرتبه الحمدلله و سى و سه مرتبه سبحان الله و خودشان نیز همین طور عمل مى کردند »
ارباب معرفت، ص 35
🔻کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
هرگاه حوایج بزرگی داشتید
عشق و ارادت #آیت_الله_کوهستانی به مقام والای بانوی دو عالم حضرت فاطمه (ع) خود نشان از مهر و محبت سرشار ایشان به پیامبر و آل پاکش داشت.
مرحوم حجت السلام درزیان نقل کرد که #آیت_الله_کوهستانی به #حضرت_زهرا علیها السلام خیلی علاقه داشت و در مصائب و مظلومیت آن حضرت زیاد اشک می ریخت. اوایلی که من خدمت ایشان رسیدم سالی چند مرتبه منبر می رفت، چند بار توفیق پیدا کردم که از منبرهای پرفیضش استفاده کنم.
خوب به یاد دارم که یک مرتبه روضه حضرت اباالفضل علیه السلام را خوانده و مصائب و مظلومیت آن بزرگوار را بیان کرد و بسیار گریست و فرمودند:
«مصیبت حضرت زهرا علیها السلام برای ائمه علیهم السلام خیلی سخت است، هرگاه مشکلات و حوایج بزرگی داشتید به آن حضرت متوسل شوید، چون خواندن مصیبت حضرت زهرا علیها السلام بر ائمه خیلی سخت می گذرد.»
کتاب #بر_قله_پارسایی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
آیت الله شیخ محمدجواد انصاری همدانی(ره)
" احترام #حضرت_زهرا(سلام الله علیه) را فقط خاندان عصمت و طهارت می شناسند و دیگران نمی توانند بشناسند.
این نوری است که خداوند توسط حضرت زهرا(سلام الله علیه ) به ائمه معصومین(علیهم السلام) عنایت کرده و این نور از طرف آنها به دیگر بندگان خداوند رسیده است."
-------------------------
📕 کتاب کوثر محبت، ص ۲۴
🔻تذكرة الاولياء @tezkar
4_6051137440029085414.mp3
3.09M
روضه حضرت زهرا(س)
#آیت_الله_مجتهدی
کانال تذکره الاولیاء @tezkar
مراقبه و محاسبه اعمال
ای عزیزان من! اگر میتوانید در شبانه روز، ساعات و لااقل دقایقی را به فکر خود باشید! تا بر شما روشن شود چکاره هستید برای چه هستید کجا می روید تا عمر به غفلت نگذرد.
ای عزیزان من ! محاسبه و مراقبه را در تمام اعمال و گفتار و کردارتان باید داشته باشید، نه سال و ماهی یک مرتبه؛ بلکه شبانه روزی یک مرتبه، اگر نگوییم ساعتی یک مرتبه محاسبه و هر آنی مراقبه لازم است.
ای عزیزان من! اگر نفس را آزاد گذاشتید و مراقب آن نبودید و محاسبه ی اعمال نکردید و دوش به دوش غفلت؛ عمر را گذراندید از سوء خاتمه بترسید.
رسائل عرفانی آیت الله سعادت پرور ص 190
@tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دل مسوزان...
آیت الله سید جواد حیدری
@tezkar
ظرائف سلوکی
فرهنگ جمعه
یکی از ویژگی هایی که در روایات ، از برای امت رسول اکرم صلی الله و علیه و آله و سلم ذکر شده و آن ویژگی این امت را نسبت به امم قبلی ممتاز کرده است ، داشتن روز جمعه است .
آداب اجتماعی و فردی و اعمالی عبادی از برای هر فرد مسلمان ، برای این روز شریف ذکر شده که لازم است هر مومن با انجام و مداومت بر آنها بر مسلمانی خود بیفزاید.
از منظر احادیث اهل بیت علیهم السلام ، با فضیلت ترین روز هفته و عید ، روز جمعه می باشد و در لغت جمعه را به معنای پیوستن و به فارسی به آن ادینه معنا می نمایند.
روز جمعه روز کامل شدن مراحل خلقت آدم ابوالبشر ، واقع شدن روز قیامت و رستاخیز ، به سامان رسیدن کار پیامبر اکرم و روز پیمان گرفتن جهت جانشینی و ولایت اهل بیت علیهم السلام در عالم میثاق می باشد.
پاداش اعمال نیک و بد ، در روز جمعه دو چندان شده و کسانی که در شب جمعه و یا روز جمعه از دنیا می روند ، مشمول عنایت ویژه پروردگار می شوند.
آداب روز جمعه :
- برنامه فرهنگی و دانش افزایی
حضرت فرمودند : وای بر کسی که هر روز جمعه ، خود را برای کار دینش ، فارغ نسازد تا بتواند در باره ی دینش بپرسد.
- برنامه بهداشتی
غسل جمعه ، چیدن ناخن ، کوتاه کردن موی پشت لب شستن سر با گل خطمی ، استعمال عطر .
- برنامه ی عبادی
شرکت در نماز جمعه ، دعا برای امام عصر ، چشم داشتن به فرج آن بزرگوار ، صلوات فرستادن .
- برنامه ی اجتماعی
عیادت از بیمار ، دیدار مومنین ، حضور تشیع جنازه ، دادن صدقه .
- برنامه خانوادگی
اقداماتی که موجب خوشنودی و خرسندی خانواده و فرزندان می شود ، سفارش شده است. خریدن میوه و خوراکی مورد علاقه که در برخی احادیث ، به عنوان عوامل شادی افرین برای خانواده ذکر شده اند.
با اقتباس از کتاب فرهنگ نامه جمعه - استاد ری شهری
پ.ن : به جهت رعایت اختصار ، از آوردن منابع احادیث ، معذوریم.
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
♦️آثار اذان ۳ |
🔻قرعه براى اذان گفتن
▫️قال رسول الله - صلى الله عليه وآله -:
لو علم الناس ما فى النداء و الصف الاول لاستهموا عليه ؛
▫️اگر مردم مى دانستند چه فضيلتى دارد اذان گفتن و شركت در صف اول جماعت ، هر آينه براى اين كار قرعه كشى مى كردند.
📕بحارالانوار ، ج ۸۸ ، ص ۲۰۰
کانال تذکره الاولیاء @tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اصلاح تمام کارها با نماز شب
آیت الله ناصری
@tezkar
علاقه امام خميني قدِّس سرُّه به تلاوت قرآن
حضرت امام خميني قدِّس سرُّه با قرآن انس بسيار داشت، در شبانهروز، به خصوص هنگام نماز شب، به تلاوت قرآن ميپرداخت و در هر فرصتي كه به دست ميآورد، مشغول تلاوت قرآن ميشد، هنگامي كه در پاريس بود، وقتي خبرنگارها براي مصاحبه به محضرش ميآمدند، معمولاً حدود ده دقيقه يا يك ربع براي آماده كردن دوربينهايشان معطل ميشدند، امام در همين فرصت به تلاوت قرآن مشغول ميشد، بعضي از حاضران ميگفتند: خود را براي مصاحبه آماده كنيد (يعني فعلاً قرآن نخوانيد).
فرمود: آيا در اين چند دقيقه وقتم ضايع شود.
علاوه بر اين، هر سال چند روز قبل از ماه رمضان، حضرت امام دستور ميداد براي افرادي كه مورد نظر مباركش بود، چند بار قرآن قرائت شود.
حتي در روزهاي آخر عمر، كه در بستر بيماري بود، دوربين مخفي لحظههاي دشوار زندگياش را ثبت كرد و همه دريافتند كه در نيمههاي شب قرآن به دست داشت و مشغول تلاوت بود.
سرگذشتهاي ويژه از زندگي امام خميني، ج 5، ص 68 ـ 70.
@tezkar
آیت الله کشمیری
نماز شب بخوانید. بعضی اعمال مقام میآورد مانند نماز شب «عَسى أَنْ یَبْعَثَکَ رَبُّکَ مَقاماً مَحْمُوداً» که انسان به مقام محمود میرسد و مجاور خدا میشود.
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
باید باب توجیه خطا و اشتباه را به روی خود ببندیم
خوشا به حال کسی که خطای خود را ببیند و به عیب خود توجه داشته باشد و عیب دیگران را ندیده بگیرد و خود را کامل و بی نقص نبیند، بلکه در موارد خطا و اشتباه، خود را خطا کار ببیند. ما باید باب توجیه خطا و اشتباه را به روی خود ببندیم و هنگام خطا، زبان به استغفار بگشاییم و اگر قابل جبران باشد جبران کنیم.
در محضر بهجت ص 300
@tezkar
♦️اثر مدوامت بر قرائت سوره ی کهف در شب های جمعه |
▫️از امام صادق علیه السلام نقل شده: هر کس سوره کهف را در شب های جمعه قرائت نماید، به مرگ شهادت از دنیا خواهد رفت یا اینکه خداوند او را شهید مبعوث خواهد کرد و در روز قیامت در صف شهدا خواهد بود.
📕ثواب الاعمال، ص۱۰۷
🔺کانال تذکره الاولیاء @tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍مهم📍
#شب_جمعه
#سید_الشهدا_علیه_السلام
#سید_هاشم_حداد
🔸صدای حاج محمد علی خلف زاده از شاگردان عارف توحیدی ، حاج سید هاشم حداد
🔸بیان ِدستوری از ایشان @tezkar
نماز جعفر طیار
آیت الله نـاصری
یکی از نمازهای مستحبی که اهلبیت:و بزرگان خیلی سفارش کردهاند -به خصوص برای حاجتهای خیلی مهم- نماز جعفر طیار است. انسان، هر مشکلی که دارد، نماز جعفر طیار بخواند، بسیار عالی است. برای هر حاجت مهمی که دارید، این نماز را بخوانید.
یکی از امور بسیار مهم که باید عنایت ویژهای به آن داشته باشیم، توسل است. توسل خیلی اثر دارد. گدایی کردن از در خانة خدا و ائمه اطهار تجارتی است که سرمایه نمیخواهد.
یکی از توسلاتی که بزرگان به آن سفارش میکردند، نماز جعفر طیار است که گرههای بسیار مهم را با آن میتوان باز کرد. البته شرایطی دارد که رعایت آنها، اثر گذاریاش را بیشتر میکند. بهترین وجهش این است که روز چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه را انسان روزه بگیرد و در عصر جمعه نماز جعفر طیار را بخواند و بعد هم مبلغی را هر چند اندک باشد، برای سلامتی حضرت بقیة الله صدقه بدهد و حاجتش را از خدا تقاضا کند که فرمودهاند: ممکن نیست حاجت او رد شود. اغلب افراد در ماه مبارک رمضان موفق به خواندن نماز جعفر طیار میشوند؛ چون در این سه روز، روزه دارند و عموماً شرطش در ماه مبارک رمضان موجود است.
@tezkar