بهترین جوانان!
داشتن ثروت و مال هم گرفتاری است.دارایی گرفتاری است.در روز قیامت انسان قدم از قدم بر نمی دارد،مگر این که باید جواب چند سوال را بدهد.اول از عمر سوال می کنند که آن را در چه راهی مصرف کردی؟بعد از جوانی سوال می کنند که آن را چگونه گذراندی؟ بعد از مال سوال می کنند که آن را در چه راهی مصرف کردی؟ بعضی ها جوانی خود را به بدی و نا اهلی سپری می کنند،پیر که می شوند به مسجد می آیند.
در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبری است ورنه هر گبری به پیری می شود پرهیزگار
در حدیث داریم: بهترین جوان ها،آن جوانانی هستند که در سن جوانی خود را شبیه پیران می کنند. عبا و قبا و محاسن و اهل نماز شب و خمس بده هستند.
در محضر مجتهدی جلد دوم ص 246
توجه داشته باشید
🔴 هر گاه ناهنجاری در فرزندتان دیدید، زود قضاوت و نتیجه گیری نکنید.
♨️ به خاطر بعضی مسایل مثل زود خوابیدن، غذا خوردن، به بچها وعده ی دروغ ندهید.
💢 آیا می دانید انتقاد زیاد و بعضا غیر منطقی، اضطراب، کم رویی، احساس حقارت، عدم امنیت و نوعی پرده دری را به همراه دارد.
⭕️ والدینی که از عیبهای کوچک بچه ها نمی گذرند، در عوض بچه ها نسبت به عیبهای بزرگشان بی توجه می شوند.
🔻 هر گونه ناسازگاری فرزند را حمل بر بی ادبی نکنید. و زود به او بر چسپ نزنیذ.
🛑 شما حق ندارید هر وقت عصبانی شدید با همسرتان جلوی بچه ها دعوا کنید، چرا که اثرات بسیار بدی بر آنها دارد.
🔻 محیت، صمیمیت، محیط عاطفی، امنیت، احترام،حق مسلم فرزند است و این حق نباید فدای خودخواهی و کچ فکری والدین شود.
♨️ والدین حق ندارند هر طور که دلشان می خواهد،عمل کنند یا بگویند ما هم همینطور تربیت شده ایم.
⭕️ نباید کودکتان #بد_اخلاقی و عصبانیت را از شما به ارث ببرد، که در این صورتی بزرگترین خیانت شما به او همین است.
🔴توجه به خود سازی و محاسبه نفس
بزرگترین (و سختترین) ریاضتها، همین دیندارى است. در روایتى از حضرت علی هست کـه مىفـرمـایند: «الشریعةریاضة النفس»آیین اسلام و احکام آن ، ریاضت و ورزیدگى نفس مىآورد.
🔻ما بزرگترین و مهمترین کارى که در عالم داریم و هیچ کارى از اطوار و شئون زندگى ما مهمتر از آن نیست، ایناست که «خودمان را درست بسازیم.» تخم سعادت، مراقبت است... اهل محاسبه باشید، همانطور که یک بازرگان، یک کاسب، دخل و خرج خود و صادرات و واردات خود را حساب مىکند، شما ببینید در شبانهروزى که بر شما گذشته، چه چیزى اندوختهاید؟ چه گفتهاید؟
🔵👈یک یک رفتار و گفتارتان را حساب برسید، از نادرستىها استغفار کنید، و سعى کنید تکرار نشود، و براى آنچه شایسته و صالح و به فرمان حاکم عقل بود، خدا را شاکر باشید، تا بهتدریج براى شما تخلّق به اخلاق ربوبى ملکه بشود.
بخشی از فرمایشات علامّه طباطبایی
🔴ترس ما از حساب ، از بدحسابی خود ما ست ❗️
مردم در کراهت داشتن موت و ترس از آن بسیار مختلفند . و اما خوف و کراهت متوسطین، یعنی آنهایی که ایمان به عالم آخرت ندارند، برای آن است که وجهۀ قلب آنها متوجه به تعمیر دنیاست و از تعمیر آخرت غفلت ورزیدند، از این جهت میل ندارند از محل آبادان به جای خراب منتقل شوند، و این نیز از نقص ایمان و نقصان اطمینان است، والّا با ایمان کامل، ممکن نیست، اشتغال به امور دنیّه ( امور پست) دنیویه و غفلت از تعمیر آخرت.
🔻 بالجمله، این وحشتها و کراهت و خوفها برای نادرستی اعمال و کج رفتاری و مخالفت با مولاست، و الّا اگر مثلاً حساب ما درست بود و خود ما قیام به محاسبه خود کرده (بودیم) وحشت از حساب نداشتیم،
🔵👈 زیرا که آنجا حساب عادلانه و محاسب عادل است، پس ترس ما از حساب ، از بدحسابی خود ما است و از دغل بودن و دزدی، (نه) از محاسبه.
امام خمینی ، چهل حدیث ، نشر رجاء ، تابستان 68 ، ص 30