سوگیری شناختی منفی نگری حاصل از حضور در شبکه های اجتماعی چیست؟
✍ سید عماد
سوگیری شناختی منفینگری که به دلیل حضور در شبکههای اجتماعی ایجاد میشود، به عنوان "سوگیری منفی" یا "اثر منفی" شناخته میشود. این سوگیری به گرایش ذهنی افراد برای توجه و به خاطر سپردن اطلاعات منفی بیشتر نسبت به اطلاعات مثبت اشاره دارد. در شبکههای اجتماعی، این سوگیری میتواند به دلایل زیر تقویت شود:
محتوای منفی بیشتر: محتوای منفی مانند اخبار بد، درگیریها، یا شکایات بیشتر توجه کاربران را جلب میکند و به اشتراک گذاشته میشود. این باعث میشود که کاربران بیشتر در معرض محتوای منفی قرار بگیرند.
الگوریتمها: الگوریتمهای شبکههای اجتماعی ممکن است به گونهای طراحی شوند که محتوای جذابتر و تحریکآمیزتر را نشان دهند، که اغلب شامل اخبار منفی یا درگیریها است.
تأیید نگرشهای موجود: افراد ممکن است به دنبال محتوایی باشند که نگرشهای منفی از پیش موجودشان را تأیید کند، که این امر باعث تقویت سوگیری منفینگری میشود.
تعاملات اجتماعی: در شبکههای اجتماعی، واکنشهای منفی مانند نظرات خشمگین یا انتقادی، تعامل بیشتری ایجاد میکنند و بنابراین بیشتر دیده میشوند.
تأثیر بر روحیه و دیدگاه: مواجهه مداوم با اخبار و نظرات منفی میتواند به تدریج دیدگاه کاربران را نسبت به جهان تیرهتر کند و منجر به افزایش اضطراب، افسردگی یا احساس ناامیدی شود.
برای کاهش این تأثیرات، توصیه میشود که کاربران زمان خود را در شبکههای اجتماعی مدیریت کنند، به دنبال محتوای مثبت و آموزنده باشند و گاهی از شبکههای اجتماعی دوری کنند تا دیدگاه متعادلتری نسبت به زندگی و وقایع داشته باشند.
#ایران_قوی
#جبهه_عظیم_مقاومت
#لبیک_یا_خامنه_ای
#عملیات_روانی
https://eitaa.com/ti7farhang/14195
🔻جنگ ترکیبی یک اقدام استراتژیک برای اِعمال نفوذ بر دولتها و گمراه کردن جمعیتها در نظر گرفته میشود.
#ایران_قوی
#جبهه_عظیم_مقاومت
#لبیک_یا_خامنه_ای
#عملیات_روانی
https://eitaa.com/ti7farhang/14195
🔻ابزارهای قدرت نظامی، سیاسی، اقتصادی، غیرنظامی و اطلاعاتی (MPECI) ممکن است توسط یک بازیگر جنگ ترکیبی بهکار گرفته شوند.
🔹 این ابزارها بهطور همزمان میتوانند بهصورت عمودی و افقی تشدید شوند تا تأثیرات هدفمند و پیچیدهای ایجاد کنند.
🔹🔹 در تشدید عمودی، شدت یکی یا چند ابزار قدرت افزایش مییابد.
🔹🔹 در حالی که در تشدید افقی، هماهنگسازی همزمان چندین ابزار قدرت باعث ایجاد اثرات پیچیدهتری میشود که از تشدید عمودی بهتنهایی فراتر میرود.
🔹 این رویکردها به بازیگران جنگ ترکیبی این امکان را میدهند که بهطور مؤثرتر و هماهنگتر در برابر تهدیدات مختلف واکنش نشان دهند و اهداف استراتژیک خود را با دقت بیشتری پیش ببرند.
#ایران_قوی
#جبهه_عظیم_مقاومت
#لبیک_یا_خامنه_ای
#عملیات_روانی
https://eitaa.com/ti7farhang/14195
🔗 قرق رسانه ای چه می گوید؟
🔗 قرق در فرهنگ لغت دهخدا به ممانعتکردن، قدغنکردن، چیزی را راه ندادن معنا شده است. قرق رسانهای می گوید رسانههای قدرتمند و بزرگ به کمک رسانههای همگرا و همسو، قرقی رسانهای ایجاد می کنند که اجازه ورود دیگر رسانهها را به آن قرق نمیدهند و بدین ترتیب جریان اخبار و اطلاعات را یا پوشش خبری نمیدهند و یا با انتشار اخبار مخالف و منحرفکننده، جریان اخبار و اطلاعات را بهکلی از مسیر خارج میسازند.
🔺 قرق رسانهای در دو سطح ملی و فرا ملی به وقوع میپیوندد.
▫️در سطح فراملی و بینالمللی آنچه حائز اهمیت است #سختافزار و #نرمافزاری است که در اختیار قرقگران جهانی قرار دارد؛ به این مفهوم که قرقگران جهانی به دلیل در اختیار داشتن زیرساختهای سختافزاری مانند اینترنت و ماهوارهها و فناوریهای ارتباطی از یک سو، و داشتن قدرت نرمافزاری همچون دانش استفاده از سختافزار و داشتن منابع انسانی متخصص با استفاده از تکنیک #تکرار_اخبار و یا بهرهجستن از #اعتبار_رسانه باورپذیری را در مخاطب ایجاد میکنند.
قدرتهای بزرگ در واقع با رسانههای خود، #باورها_و_ارزشهای ملتها را تغییر میدهند، همانطور که در جنگ سخت اساساً #جامعه_هدف مطرح است، در فضای رسانهای نیز جامعه هدف مطرح است؛ آنها کشورها و ملتها را بهعنوان جامعه هدف مطرح میکنند و با استفاده از نرمافزارها و سختافزارها، باورها و ارزشها را تغییر میدهند.
🔺جریان قرق رسانهای در سطح ملی جریان معیوبی است که #تاریخ_کشور را دگرگون میکند بهگونهای که بعضاً اخبار جهتدار از سوی رسانههای استکباری و عناصر داخلی آنها در کشور ، در فضای مجازی منتشر میشود (جریان نفوذ) و سپس برخی رسانههای مکتوب نیز آن را بازنشر میدهند درحالی که این نسخهها میماند و آیندگانی که با تاریخی دگرگون و نامطلوب مواجه میشوند؛ از همین حیث یک پژوهشگر 20 سال آینده به منابع مجهولی دست پیدا میکند که تحت سیطره جریان قرق رسانهای به وجود آمده و ثبت شده است.
✍️🏻 مهدی یار
https://eitaa.com/ti7farhang/14197
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ هماکنون، بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی در حسینیه امام خمینی(ره) آغاز شد. ۱۴۰۳/۱۱/۲
https://eitaa.com/ti7farhang/14200
حیرت کاربران ترک از تشکر ابوعبیده از ایران و عدم اشاره به نام ترکیه
ابوعبیده:
سلام بر یمن و حزبالله
سلام و درود به برادرانمان در ایران.
-مورات برگن:ترکیه را فراموش کردی شیرخدا؟(!)
-شیفاجی:آره واقعا چرا به کشتیهای نفتی و محمولههای کمکی که به اسرائیل فرستادیم سلام نداد؟
https://eitaa.com/ti7farhang/14201
رهبر انقلاب: تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز سهشنبه به مدت دو ساعت و نیم از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی» بازدید کردند.
در این نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی در بخشهای ارتباطات و فناوری اطلاعات، تجهیزات ساخت ماهوارهای، هوش مصنوعی، ساخت تجهیزات و ابزار آلات تعمیر هواپیما، صنایع معدنی و زمینشناسی، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت فولاد و آلومینیوم، لوازم خانگی، صنایع دریایی، صنعت فرش، صنعت آب و برق، صنایع نساجی، تجهیزات پزشکی و بیمارستانی و تولید دارو، پژوهشگاه رویان، تولیدات کشاورزی و دامپروری و صنایع دستی و گردشگری ارائه شده بود.
در این بازدید، شرکتهای مختلف بخش خصوصی دغدغهها و گلایههای خود را در زمینهی مشکلات و موانعی که بر سر راه بخش خصوصی است مطرح و رهبر انقلاب خطاب به وزرای حاضر در نمایشگاه تاکید کردند: باید دولت و مسئولان دولتی کاری کنند که گلایههای بخش خصوصی برطرف شود زیرا پیشرفت کشور در گرو میدان دادن به بخش خصوصی است و تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای توانمندیهای بخش خصوصی است.
رهبر انقلاب همچنین در بخش صنعت آب و برق بعد از توضیحات وزیر نیرو درباره رفع ناترازیها در بخش برق، گفتند: این حرفها، سخنان خوب و صحیحی است اما باید به مرحلهی عمل برسند زیرا موضوع ناترازیها و راهحلهای آن در سالهای اخیر همواره مطرح بوده اما هنوز با نقطه مطلوب فاصلهی زیادی وجود دارد.
..
https://eitaa.com/ti7farhang/14204
همسر شهید برونسی درگذشت
🔹معصومه سبکخیز، همسر سردار شهید عبدالحسین برونسی پس از تحمل یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت.
https://eitaa.com/ti7farhang/14204
آیتالله جاودان: جمعیت زیاد ملاک برتری هیأت نیست
🔹 اصل مطلب قبولی هیأت در درگاه الهی است، نه رونق و جمعیت آن. اگر در هیأت درست عمل میشود، یعنی گوینده سخن صحیح و درست میگوید، مداح روضهٔ صحیح و درست میخواند و مردم نیز با نیت استفاده و خالصانه در جلسه شرکت میکنند، اگرچه جمعیت هم کم باشد انشاالله مورد رضای خداوند است و نباید تعطیل شود.
https://eitaa.com/ti7farhang/14204
یک شماره بین ۱ تا ۱۸ انتخاب کنید حال دلتون خوب شد ما را هم دعا کنید...
شهدا شرمنده ایم...
۱. digipostal.ir/cofa3zi
۲. digipostal.ir/cmdgvds
۳. digipostal.ir/cu961hs
۴. digipostal.ir/cabb62c
۵. digipostal.ir/c87kide
۶. digipostal.ir/ceiv42d
۷. digipostal.ir/csenas8
۸. digipostal.ir/cezkkiq
۹. digipostal.ir/c0enl2t
۱۰. digipostal.ir/ck0hv4j
۱۱. digipostal.ir/cfir815
۱۲. digipostal.ir/cjt5fhz
۱۳. digipostal.ir/cwbze98
۱۴. digipostal.ir/cwpcc6j
۱۵. digipostal.ir/cjarjqv
۱۶. digipostal.ir/cpexi3q
۱۷. digipostal.ir/cufmm0j
۱۸. digipostal.ir/c3fxydo
#شهداشرمندهایم
https://eitaa.com/ti7farhang/14205
8.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 آمارها نشان میدهد بیشتر نوجوانی که با والدین خود تعارض داشتند وارد اعتشاشات زن زندگی شدهاند
▪️ فضای مجازی توانسته است یک سبک زندگی لاابالی و مدرن را با زرق و برق مادی، زیست بلاگری ،سلبریتی و تولیدات انبوه محتوای فیک تاریخی و بزرگ نمایی از آمریکا و غرب به نوجوان ایرانی تحمیل کند و نظام ارزشی نوجوان را متضاد با نظام ارزشی والدین پرورش دهد. دشمن بیحجابی، رل زدن، دوست پسرداشتن، هدیه ولنتاین، عریانی، رقاصی، زیبایی، معشوقه بودن، با دوستان به سفر رفتن، کافهگردی و... را تبدیل به یک سبک زندگی ایدهآل در عدهای از نوجوان کرده و نوجوان گمان میکند اگر اینگونه نباشد حتماً از هم سن و سالهای خود عقب خواهد ماند. در حالیکه والدین به فرهنگ مذهبی وملی پایبندتر بوده و اعتقادات عمیق درونی نسبت به رعایت هنجارهای جامعه ایرانی داشتند و امروز نمیتوانند با این سبککنار بیایند
▪️ما برای درمان این تقابل نیازمند ارائه راهکار برای مدیریت سریع هستیم. که چند مورد را هم ما پیشنهاد میدهیم:
۱_مدیریت فضای مجازی و دور کردن نوجوانان از دنبالهروی بلاگرها
۲_ تقویت عزت نفس، ارتباط گیری صمیمانه و تبیین محتوای مجازی
۴_توجه به نیازهای عاطفی و آشفتگی بلوغ در بستر فضای بی در وپیکر مجازی
۴_ایجاد بستر برای توانایی و مهارت نوجوان
۵_ توجه به عقدههای روحی(عقدهی چمن خراب ورزشگاهمیتواند نوجوان را به مرز براندازی خیابانی بکشاند)!
۶_توجه به اوقات فراغت، تشکیل برنامههای نوجوان محور در راستای پیدا کردن دوستان امین برای آنها
✍عالیه سادات
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/ti7farhang/14208
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در کنسرت گوگوش که بلیطش بین ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون بوده، ۱۸ هزار ایرانی شرکت کردن!
خوش بگذره اما دیگه اسمی از فقرایِ سیستان و کودکان کار و پول اربعین و نذری نیارید...
🗣 ندا یزدانی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/ti7farhang/14208