✨﷽✨
🌼زندگی موفق
✍حضرت محمد مصطفی (ص) می فرمایند: هر زنی که شوهرش را با زبان اذیت کند از او هیچ توبه و حسنه ای قبول نمیشود تا این که شوهر از حق او راضی شود، اگرچه روزها روزه بدارد و شبها را در عبادت باشد بندهها آزاد کند و اسب های نیکو در راه خدا برای جهاد بدهد پس او اول کسی است که وارد آتش میشود و همچنین است مردی که نسبت به زنش ظالم و ناسازگار باشد.
📚مکارم الاخلاق فی حق الزوج و المراه
💥ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﺩﻫﯿﺪ ﮐﻪ ﻣﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﻫﻤﺴﺮﺗﺎﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﺩ ﮐﻨﯿﺪ ﺑﻪ ﻣﺮﻭﺭ ﺑﻪ ﺧﻮﺷﺒﺨﺘﯽﺗﺎﻥ ﺧﺪﺷﻪ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﯽﮐﻨﯿﺪ. ﺷﺎﯾﺪ ﺷﻤﺎ ﺑﺎ ﺧﻮﺩ ﻓﮑﺮ ﮐﻨﯿﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﻪی ﺍﻧﺘﻘﺎﺩﻫﺎﯾﺘﺎﻥ ﻣﻨﺼﻔﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ؛ ﺍﻣﺎ، ﻭﻗﺘﯽ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﻫﯿﺪ ﺣﺮﻑﻫﺎﯾﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﻏُﺮ ﻭ ﻧِﻖ ﺗﺒﺪﯾﻞ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﻫﺮ دو ﻧﻔﺮِ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﻋﺼﺒﺎﻧﯽ کند. ﺑﺎﯾﺪ ﯾﮏ ﺟﺎ ﺍﯾﻦ ﺭﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﻗﻄﻊ ﮐﻨﯿﺪ چون ﻗﺮﺍﺭ ﻧﯿﺴﺖ ﺷﻤﺎ ﻫﻤﺴﺮﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﺗﺮﺑﯿﺖ کنید.
👈برای داشتنِ زندگی موفق تلاش کنیم.
🌸
👈 الان مشکل انقلاب ما افکار غربی نیست؛ مشکلش اسلام راحتطلبی است!
🌹امام خمینی فرمودند: والله اسلام تمامش سياست است؛ اسلام را بد معرّفى كرده اند.
استاد پناهیان:
🔸مخاطبان ما اول باید «سیاسی» شوند، بعد انقلابی شوند برای فهم «سیاسی بودن اسلام» باید سراغ «تاریخ اسلام» برویم.
روز مبعث روز سیاست است یا اخلاق؟
در بعثت دعوا سر اخلاق نبوده؛ دعوا سرِ قدرت و سیاست بوده
بعثت یعنی «گرفتن قدرت، برای رهاندن مردم از اسارت طاغوتها»
🔸اولین اقدام پیامبر(ص) بعد از پیمان عقبۀ دوم چه بود؟ ۱۲ رئیس برای ۱۲ ناحیۀ مدینه تعیین کردند. تلاش شده که اسلام، غیرسیاسی معرفی شود ما باید اسلام سیاسی را با تبیین سیاست در متن تاریخ اسلام به مردم معرفی کنیم
🔸گاهی باید ریشۀ روحیه انقلابی را تقویت کنیم. پایۀ شخصیتیِ انقلابی بودن، محدود کردن دو گرایش است: «راحتطلبی» و «لذتگراییِ مفرط»
🔸الان مشکل انقلاب ما افکار غربی نیست؛ مشکلش «اسلام راحتطلبی» است. باید به مردم بگوییم این «تفکر راحتطلبی» شما را نابود میکند!
🔸 بسیجی اگر اهل کوهنوردی[و کار های سخت] نیست و راحتطلب است، انقلابی نیست. امام خمینی(ره) فرمودند: در اسلام از اول دو خط بوده؛ اسلام راحتطلبی و اسلام انقلابی
🔸بالای منبرها فقط به مباحث عقیدتی پرداختهایم؛ باید به مسائل زندگی بپردازیم.
قرآن میگوید:زندگی سخت است!
لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ في كَبَد(بلد/۴)
هر کسی باور نکند که زندگی سخت است سختی دین را هم نخواهد پذیرفت! دین مثل ورزش است که اگر ورزش نکنی دیسک کمر میگیری. میگوید: سختی کوچک را استقبال کن تا سختی بزرگ سراغت نیاید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اشتباه مادران محجبه
🔹مادرها این کلیپ را حتما ببینند خیلی از بانوان محجبه این اشتباهات را ندانسته مرتکب می شوند و فرزندان شان را از حجاب دور می کنند...
#حجاب
🔸#عکس_نوشت ا #انتخابات
☑️ مردم؛ سالارِ همه امور جامعه
🖋حجت الاسلام محسن قنبریان
✔️مردمسالاری دینی یعنی سالار همه امور جامعه مردم باشند متن قانون اساسی از این حرف پشتیبانی میکند سالار همه امور نه اینکه ما نماینده گذاشتهایم دولت گذاشتهایم به نمایندگی و ما رفتیم و اینها کار خودشان را بکنند یا حداکثر از آنها مطالبه کنیم. بلکه باید شوراهایی به شکل ساختارمند دائما کنار دست اینها باشند و این اراده عمومی را تنظیمگری کنند. به نظر من این یکی از قسمتهای مفقودی است که نیاوردهایم.
➕مطالعه مطلب در «وبگاه فکرت»
پناه میبرم بخدا
از عیبی که امروز در
خود دیدم و دیروز دیگران
را برای آن عیب ملامت کردهام
در سرزنش کردن محتاط باشیم وقتی نه از دیروز کسی
خبر داریم و نه از
فردای خودمان...😔
🌺 🌸
حکمت 121 نهج البلاغه.mp3
2.62M
💠 شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت ۱۲۱
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 شتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ؛ عَمَلٍ تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَ تَبْقَى تَبِعَتُهُ، وَ عَمَلٍ تَذْهَبُ مَئُونَتُهُ وَ يَبْقَى أَجْرُهُ
🔹 فرق است ميان اين دو عمل: عملى كه لذّتش مى رود و كيفر آن مى ماند، و عملى كه رنج آن مى گذرد و پاداش آن ماندگار است.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
🌻🌻🌻🌻 طلوع 🌻🌻🌻🌻:
.
💠 مردم در اندیشه علامه مصباح (ره) بررسی شد
🔰 بخش اول مهمترین عناوین سخنان حجت الاسلام شباننیا، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سومین نشست روایت شفاهیِ «فصل مردم»:
✅ اگر بخواهید اندیشه سیاسی علامه مصباح و جایگاه مردم را متوجه شوید، باید کتاب «نگاهی گذرا به نظریه ولایتفقیه» ایشان را مطالعه کنید که تقریباً 100 صفحه است و اگر بخواهیم علامه مصباح را درست تحلیل کنیم، باید کتاب «حقوق سیاست در قرآن» ایشان را بخوانیم که در آن، جایگاهی را که ایشان برای مردم قائل است.
♻️ آخرین کتابی که از علامه مصباح (ره) در حوزه مباحث سیاسی و از این قبیل به چاپ رسیده و به رؤیت خود ایشان هم رسیده، کتاب «حکیمانهترین حکومت» است. کتاب «نظریه سیاسی اسلام» که سخنرانیهای قبل از خطبههای نماز جمعه تهران در دوره اصلاحات بود را هم باید بخوانیم.
🔸 اگر علامه مصباح را در نگاه منظومهای ببینید، آن نقشی که برای مردم قائل شدهاست، نقشی متعالی است. کما اینکه حکومتی که تصویر میکند هم حکومت متعالی است.
❇️ مردم در این حکومت متعالی نقش متعالی دارند و بالاترین سطح مشارکت در حکومت را، میتوانید در اندیشههای علامه مصباح پیدا کنید.
🔻 یکی از مبانی بسیار مهمی که سر منشأ مباحث سیاسی علامه مصباح است، نقشی است که توحید میتواند در زندگی سیاسی و عملکرد سیاسی ما داشته باشد. یعنی نقش توحید.
🌀 علامه مصباح (ره) و اندیشمندانی مانند حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری، علامه جوادی آملی و همینطور بسیاری از بزرگان دیگر، حق و تکلیف را در نقش مردم، دو روی یک سکه میبینند. در ادبیات حضرت امام هم داریم. حضرت امام میفرمایند: «مردم تکلیف دارند که در انتخابات شرکت کنند».
✴️ علامه مصباح میفرمایند: «اگر من با نگاه توحیدی جلو بیایم، خداوند از من میخواهد اگر یک جایی من میتوانم با یک رأی تأثیری بگذارم که احکام خدا بهتر اجرا بشود. حکومت اسلامی تقویت بشود و در سایه تقویت این حکومت، احکام الهی بهتر اجرا بشود و امنیت بهتر محقق بشود».
.
💠 مردم در اندیشه علامه مصباح (ره) بررسی شد
🔰 بخش دوم مهمترین عناوین سخنان حجت الاسلام شباننیا، عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سومین نشست روایت شفاهیِ «فصل مردم»:
✅ در کشور ما اینطور است که حضور مردم و مشارکت آنها در انتخابات، قدرت ایجاد میکند. اگر کشور ما بتواند از موضع قدرت ورود پیدا کنید، خیلی جاها میتواند مصالح همین مردم را بهشکل بهتری تأمین کند. لذا اگر میتوانم چنین نقشی داشته باشم و یک رأی من بتواند جایگاه جمهوری اسلامی را ارتقا بدهد، این تکلیف شرعی من است که در انتخابات شرکت کنم.
🔹 علامه مصباح در کتاب «بزرگترین فریضه» میگویند: امر به معروف و نهی از منکر فقط این نیست که شما در جایی میبینید که کسی حجاب را رعایت نمیکند و یا پوشش مناسبی ندارد، به او تذکر بدهید، یک بخش مهم امر به معروف و نهی از منکر، امر به معروف و نهی از منکر ناظر به حکومت است؛ امر به معروف و نهی از منکر، امر و نهی از موضع بالا است».
⚠️ فقها میفرمایند از موضع استعلا، نه خواهش و تمنا. شما وقتی یک مسئول مملکتی را دیدید که یک تخلفی انجام میدهد؛ شما باید بروید و یقه مسئول را بگیرید و به مسئول فشار بیاورید به او که مرتکب این تخلف نشد.
🔸 علامه در ایشان در اواخر کتاب «بزرگترین فریضه» میگوید: «حالا در قالب امر به معروف و نهی از منکر از چه کسانی میشود انتقاد کرد؟ تمام کسانی که در نظام اسلامی قرار دارند، اگر معصوم نباشند مورد انتقاد قرار میگیرند، حتی ولی فقیه». من کمتر دیدم که این جمله از زبان علامه مصباح مطرح بشود. ایشان میفرمایند: «واجب شرعی است که حتی ولیفقیه که بالاترین رکن در حکومت در عصر غیبت است، اگر در یکجا مرتکب خطا و اشتباهی شد، باید زمینه انتقاد فراهم باشد». البته ایشان یک نکتهای دارند و میفرمایند: «این انتقاد باید به گونهای باشد که قداست این جایگاه لکهدار نشود».
✅ از نظر علامه مصباح، مردم باید در حکومت اسلامی رشد کنند. برای اینکه زمینه رشد مردم فراهم بشود، یک جاهایی تصمیماتی میگیرند که ممکن است مطلوب حکومت هم نباشد. ما در حکومت اسلامی یکسری اهداف داریم. بدون همراهی مردم، امکان تحقق این اهداف وجود ندارد.