eitaa logo
tomestory
64 دنبال‌کننده
184 عکس
10 ویدیو
0 فایل
تُم استوری داستان تُم از همین کاغذهای خواب گرفته آغاز می شود. اشتیاق گشودن رمز و رازی که در شب اثیری کلمات خفته است ارتباط با ادمین @tome_story
مشاهده در ایتا
دانلود
هدف شما برای کوتاه‌ مدت خوب است که بنده به‌ عنوان یک طلبۀ کوچک جست‌وجوگر، به این هدف اعتقاد دارم، اما روش‌تان را برای رسیدن به این هدف، روشی درست نمی‌دانم. شما، با دقت و قدرت، به نقاط ضربه‌ پذیر رضاخان ضربه نمی‌زنید؛ بلکه ضربه‌هایتان را غالبا به‌ سوی او و دیگران، بی‌هوا پرتاب می‌کنید. شما در سنگر مشروطیت ایستاده‌اید. اما یکی از رهبران ما، سال‌ها پیش، از مشروعیت سخن گفته است؛ و در اسلام، شرع مقدم بر شرط است. در کتاب با مردی که از فراسوی باور ما می‌آمد - جلد اول، ابعاد مختلف شخصیتی (ره) را در قالب داستان بلندی بررسی‌ می‌کند.
کتاب اختراع قوم یهود دربارهٔ تاریخ ملت تبعیدی و سرزمین وعده‌داده شدهٔ یهود است. در این کتاب درباره این قوم مطالب بسیاری خواهید خواند. از نژاد و ملیت آنها گرفته تا مهاجرت‌ها و تبعیدهایشان، خاستگاه‌هایشان در آسیا و اروپا و در نهایت سیاست و هویت در اسرائیل. در فصل انتهایی کتاب به مسائلی همچون وراثت در صهیونیسم، نژادپرستی این قوم، تأسیس کشور قومی، مسئلهٔ دموکراسی قومی و قوم‌سالاری در عصر جهانی پرداخته شده است. تاریخ نگار برجسته، شلومو زند، در کتاب اختراع قوم یهود، پایه های فکری نگاهی جدید برای پرداختن به تاریخ قوم بنی‌اسرائیل را بنیان می‌نهد. او ادعا می‌کند که بیشتر یهودی‌ها در دنیای امروز، اجدادی غیریهودی داشته‌اند که به دین یهود روی آورده بودند.
شست نقد و بررسی کتاب «شاهد و شرور» در فرهنگسرای اشراق: نشست نقد و بررسی کتاب شاهد و شرور نوشته امیر گلپایگانی در فرهنگ سرای اشراق برگزار می شود. این نشست با حضور نویسنده جناب آقای امیر گلپایگانی و با حضور سرکار خانم زهرا محسنی فرد کارشناس و فعال فرهنگی، روز شنبه 26 خرداد ماه در فرهنگسرای اشراق برگزار خواهد شد. کتاب «شاهد و شرور» اولین کتاب در حوزه کودک و نوجوان با موضوع عملیات وعده صادق است و به همت انتشارات جمال منتشر شده است.
حضور سرکار خانم به عنوان کارشناس ادبیات کودک و نوجوان و جناب آقای نویسنده کتاب شاهد و شرور در جمع مخاطبان کودک و نوجوان خیلی مغتنم بود. نکات خوبی از سوی بچه ها مطرح شد. نویسنده درباره شکل گیری کتاب صحبت کرد و خانم محسنی فرد تلاش کرد بچه ها رو با پیگیری سؤال‌های نقادانشون همراهی بکنه. نویسنده با سعه صدر جواب داد. بچه ها خوب پرسیدن و خوب شنیدن. خانم محسنی فرد نقدهای جدی طرح کردن. ما هم در کل این ماجرا رو با هیجان زیر نظر داشتیم و از این جمع فرهیخته چیزای زیادی یاد گرفتیم. از آقای خیاط مدیر محترم ممنون بابت زحماتشون. ممنون از مدیر و همکارانشان که در این نشست حضور‌داشتن و سپاس از همه علاقمندانی که گرم و صمیمی حاضر بودن تا این جلسه عالی شکل بگیره
ترس و لرز (به دانمارکی: Frygt og Bæven) یکی از آثار برجسته سورن کی‌یرکگور است. نام کتاب برگرفته از انجیل نامهٔ پولُس به فیلیپیان، آیه 2:12 است[۱]: «نه تنها هنگام حضورم، بلکه حال در غیابم، با رغبت بسیار بیشتر همچنان تلاش کنید که نجات خود را با ترس و لرز به انجام رسانید». در این اثر کی یرکگور تلاش میکند تا اضطراب ابراهیم را دریابد آنگاه که خداوند به او فرمان میدهد که پسرش اسماعیل برای قربانی کردن به سرزمین موریا ببرد.
نشست نقد و بررسی کتاب شاهد شرور. یک روز به یاد ماندنی با
افسانه قدرت در گذر تاریخ از زندگی قبیله ای تا دیپلماسی رسانه ای افسانۀ قدرت تنها نشانۀ تمایز انسان با سایر موجودات و حتی انسان‏های گوناگون با یکدیگر است چنانکه گذر از فرهنگ‏ ها، قومیت‏ ها، ملیت‏ ها، ساختارها، سازه‏ های اندیشه ‏ای و نیز گذر از پیچیدگی ‏های ذهنی بشر همچنان افسانۀ قدرت باقی مانده است. افسانه‏ ای که هر روز حیاتی نو می یابد و در جلوه گری خود خواستنی ‏تر و فریبنده ‏تر می ‏شود. این پدیدۀ جذاب، گاهی در اراده‏ ای پنهان برای کشف راز هستی رخ می‏ نماید، گاهی برای تعریف ابعاد وجودی انسان چهره می ‏گشاید و گاهی در تقابلی سخت با طبیعت برای سلطه ورزی زورآزمایی می ‏کند. در نهایت، قدرت، در پی به بند کشیدن همه چیز و همه کس، هیچ قید و بندی را‏ نمی ‏پذیرد تا «خواست قدرت» بتواند به «اراده ای» تبدیل شود که «علم و حیات » را در این هستی بیکران به استخدام درآورد و ظرفیت‏های نهانش را آشکار سازد‏. کتاب حاضر به واکاوی مفهوم قدرت در گذر تاریخ می‏ پردازد و در مسیر بازخوانی آرای اندیشمندان و محققان علوم اجتماعی و سیاسی و ارتباطی، با تبیین تغییرات اساسی ای که در مفاهیم و کارکردهای قدرت در حوزۀ زندگی اجتماعی رخ داده است به تطور چیستی و چگونگی تعامل انسان با قدرت نظر دارد.
مرگ در اینجا از فقدان عمل، فقدان خبر، فقدان زندگی و فقدان زمان می‌آید؛ مرگ اینجا همان روند نیهیلیزاسیون اجتماعی و تاریخی است، روندی که شور و حیات را از همه می‌گیرد، یا به تعبیر دقیق‌تر همه را دچار بی‌حسی و کرختی می‌کند. این روند خود مرگ را از یادها محو می‌کند، و در نتیجه خود زندگی را هم از خاطرها می‌برد: زندگی فرد بدل به نقش کسالت‌بار و یکنواخت قطعه‌ای در یک دستگاه عریض و طویل می‌شود و مرگ او هم صرفاً از رده خارج شدن این قطعه است. ◙ به چهرهٔ مردم در خیابان‌ها نگاه کنید: بیشترشان عجله دارند، نگرانی در صورت‌هایشان موج می‌زند و به اطرافشان بی‌توجه‌اند. حس راحتی و شادمانی و در لحظه زیستن از خیابان‌ها برچیده شده است. هوا که رو به تاریکی و شب می‌رود خیابان‌ها هم سوت و کور می‌شوند، و اگر از قضا چشمتان به گروهی افراد آسوده‌خاطر و سرخوش بخورد می‌بینید معمولاً اهل کشور خودمان نیستند. گرمی، گشاده‌رویی، مهربانی و صمیمیت بی‌مزد و منت دارد کم‌کم از برخوردهای روزمرهٔ مردم با همدیگر رخت برمی‌بندد. انگار فقط یک چیز از فکر همه می‌گذرد: آنچه را دنبالش هستند کجا باید پیدا کنند.
زمستان سخت داستان اختلاف و جدایی آلبانی از اتحاد جماهیر شوروی و تاثیراتی است که این جدایی بر مردم و کشور آلبانی می گذارد. اسماعیل کاداره به خوبی داستان کشور آلبانی و مردم این کشور و همینطور ترکیب این دو را بیان می کند داستان از زاویه ی دید بسنیک استروگا که روزنامه نگار، مترجم و مفسر دولتی است روایت می شود. شوروی و آلبانی بر سر مسئله ای دچار اختلاف شده اند، در کنفراس شوروی ،تلاششان برای توافق ناکام می ماند در نتیجه اتحاد جماهیر شوروی تصمیم به تحریم گسترده ی آلبانی می گیرد کمک های خود و به طور کلی ارتباطشان با آلبانی را قطع می کنند، اتفاقی که زمستانی سخت و سرد را برای مردم و کشور آلبانی رقم خواهد زد. استروگا نیز در این جلسه حضور دارد و از اتفاق و بحران پیشرو خبر دارد مسئله ای که مردم عادی ماه ها بعد به آن پی خواهند برد.جنگ و صلح زمان ما لقبی است که منتقدان به این اثر داده اند. «»، نویسنده این اثر و از بزرگان ادبیات آلبانی درگذشت. «اسماعیل کاداره»،‌ نویسنده آلبانیایی که بیش از ۶۰ سال در حوزه شعر و ادبیات داستانی فعالیت داشت، در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
البته این ادعا بسیار بعید و دور از ذهن می نماید ، اگر گمان کنیم اربابان جهان نمایندگان مردم کشورهای خودند ، بلکه برعکس حتی در حکومت های دموکراتیک تر ، مردم بر تصمیمات دولتی و سیاسی تاثیر بسیار محدودی دارند . محققان و اندیشمندان برجسته مدارک و شواهد بسیار قانع کننده ای ارائه کرده اند که ثابت می کند در خود ایالات متحد نخبگان اقتصادی و گروه های سازمان یافته ای که منافع اقتصادی خاصی را نمایندگی می کنند به طور کاملا مستقل بر سیاست های دولت آمریکا تاثیر مستقیم می گذارند. این در حالی است که اکثریت طبقه متوسط و شهروندان که گروه های ذی نفع توده-محور را تشکیل می دهند بر تصمیمات سیاسی دولت هیچ تاثیری ندارند . این نویسندگان در نتایج تحقیقات خود مطالب بسیار متقن و قابل تاملی در حمایت از نظریه سلطه نخبگان اقتصادی یا سلسله نظریاتی در حوزه تکثرگرایی منحط ارائه کرده اند ، اما هیچ یک از آن ها مطلبی ارائه نداده است تا نظریات حوزه انتخاباتی اکثریتی یا تکثرگرایی اکثریتی را تقویت نماید.
نگاهی به فهرست کتاب نشان می‌دهد که در این اثر تلاش شده است به تمام مسائل مهم و اساسی پیرامون این مسئله پرداخته شود و با نگاهی آسیب شناسانه، واقعه عاشورا را کند و کاو کند. از نظر نویسنده، عاشورا دچار تحریفات افزایشی و کاهشی شده است و چیزهایی [مجعولات] را به عاشورا افزوده‌اند که واقعیت نداشته است و چیزهایی [مهجورات]. را از عاشورا کاسته‌اند که واقعیت داشته است. از آن جایی که این کتاب، جامع‌ترین اثر نویسنده در این زمینه است، علاوه بر شمولیت، بخش‌هایی از مطالب کتاب‌های قبلی نویسنده را نیز در خود جای داده است. در کتاب تلاش شده است تا ابعاد مختلف نهضت حسینی بررسی شود. کتاب حقیقت عاشورا به دو بخش کلی تقسیم می‌شود. در بخش اول نویسنده می‌کوشد از رهگذر تاریخ و با وفاداری به علم، به سوالات مرتبط با قیام، چرایی، ابعاد و انگیزه‌ها و درس‌های عاشورا پاسخ دهد. پاسخ نویسنده برای هر موضوع چند صفحه از کتاب را در بر می‌گیرد و از آن جایی که پاسخ‌ها مستند به تاریخ و مزیّن به دلایل منطقی است، خواننده را قانع می‌کند. آخرین موضوعی که در بخش اول بررسی می‌شود این است که از عاشورا چه می‌توان آموخت؟ به نظر می‌رسد پاسخ چهل صفحه ای به این پرسش، قابلیت مطرح شدن در منابر عزاداری را داشته باشد و از بُعد آموزش و تنبه، بسیار باارزش و قابل توجه است. در بخش دوم کتاب، به موضوع تحریفات عاشورا پرداخته شده است. در ابتدا به این پرسش پرداخته شده است که اساساً چرا عاشورا تحریف را می‌پذیرد؟ در ادامه نیز تحریفات و آسیب‌های عاشورا مورد واکاوی قرار گرفته است.
در این کتاب بازه‌ای ۲۴ ساله از تاریخ صدر اسلام را برمی‌گزیند که از سال ۴۱ هجری ــ سال شهادت امام علی (ع) ــ آغاز شده و تا سال ۶۴ هجری ــ سالی که قدرت از آل معاویه به بنی‌مروان منتقل می‌شود ــ ادامه می‌یابد. سپس با ترسیم جغرافیای سیاسی مرکز خلافت اسلامی این دوره‌ی تاریخی یعنی مکه، مدینه، کوفه و شام و مواضع نیروها و گرایش‌های سیاسی اشخاص، اقوام و طوائف به مفاهیمی چون دولت، مشروعیت، بیعت و رأی، بحران خلافت، الگویِ حکمرانی در صدر اسلام، تبدیل خلافت به پادشاهی، سنت نبوی، مفهوم اصلاح دین و بازگشت به سنت پایه، فساد و اصلاح در تفسیر وحی و نظایر آن می‌پردازد و از منظر جامعه‌شناسی سیاسی و تاریخی ضمن پرداختن به زمین، علل و عوامل اجتماعی، سیاسی و تاریخی پیدایی واقعه منظر جدید از حسینی در برابر خواننده می‌گشاید.
نشست نقد و بررسی کتاب «تو خواب میکاییل هستی» در و با حضور نویسنده برگزار خواهد شد. «تو خواب میکائیل هستی» داستان زندگی پسری پانزده ساله به‌نام میکائیل است. این رمان به دغدغه‌ها و چالش‌های نوجوان امروز می‌پردازد و می‌کوشد جهان واقعی آن‌ها را به نمایش بگذارد. میکائیل در موقعیت حساسی قرار گرفته باید بین مصالح شخصی و رویاهای زندگی دست به انتخاب بزند. این کتاب با حضور نویسنده و سرکار خانم کارشناس کتاب در روز دوشنبه یک مرداد در فرهنگسرای اشراق و با حضور مخاطبان نوجوان این اثر و بررسی خواهد شد.
کتاب «تو خواب میکاییل هستی» روز چهار شنبه اول مرداد با حضور نوجوانان عزیز، نویسنده محترم آقای آقامحمدی و سرکار خانم جمالی کارشناس کتاب در فضایی جدی و نقادانه نقد شد. نویسنده و کارشناس محترم ضمن پاسخ به پرسشهای مخاطبان به جزئیات داستانی و تجربیات نویسنده در زمان نوشتن این کتاب نیز پرداختند.
نشست نقد و بررسی تو خواب میکاییل هستی در قاب تصویر
کتاب «از قبل یکشنبه می‌شود» از زبان نویسنده: این مجموعه داستان دو بخش است. بخش اول آن داستان‌های قدیمی‌تری هستند که حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال پیش نوشته شدند. قسمت دوم کتاب ۱۴ داستان است که همه در یک مکان است و اسم‌ها تکرار می‌شود اما در شخصیت‌های متفاوتی ظاهر می‌شوند. مشخصه اصلی کار این است که در این کتاب تجربه‌گرایی را در داستان فارسی می‌بینیم. ما معمولاً کمتر به دنبال تجربه‌گرایی می‌رویم و چند خط داستان‌نویسی امن داریم که از آن پیروی می‌کنیم. برخلاف شعر که شاعران اهل تجربه‌گرایی هستند. در این کتاب من سعی کردم تجربه‌های تازه‌ه‌ای را در این داستان‌ها بگنجانم و خیلی هم به متون کهن رجوع کردم. نوشتن ۱۴ داستان کتاب دو سال و نیم طول کشید قبل از این کتاب حدود ۳۰۰ کتاب از متون کهن را بازخوانی کردم و از آنها یادداشت برداشتم. کتاب پر از بینامتن است.، یعنی گاهی در حد یک جمله و گاهی یک پاراگراف ارجاع دارد. داستان‌های قدیمی‌تر بازخورد خوبی داشتند و قبل‌تر تعدادی از این داستان‌ها را به صورت تک داستان برای جوایز مختلف فرستادم و اتفاق خوبی افتاد. یکی از دلایلی هم که بعدتر به این نتیجه رسیدم که این مجموعه داستان را چاپ کنم همین بازخورد بود. این کتاب یک جور بینامتن و خلق زیبایی‌شناسی نو بر اساس متون قدیمی است. داستان‌های کتاب به‌روز هستند و اتفاقات امروزی را شکل می‌دهند اما ارجاعات یکی از پایه های کار است. سعی کردم از تکنیک‌های بینابینی رئالیسم جادویی و پست مدرن استفاده کنم.
آیا می‌توان تصور ثابتی از «من» داشت؟ آیا واقعاْ می‌توانیم دوستانمان یا اعضای خانواده‌مان را بشناسم؟‌ آن‌ها چطور؟ آیا آن‌ها می‌توانند واقعیت «من» را بفهمند؟ برای شناخت یک نفر اسکن مغزی‌اش بیشتر به دردمان می‌خورد یا زندگی‌نامه‌اش؟ موفقیت چیست؟ آرمان‌های زندگی ما چگونه شکل می‌گیرند و چه نقشی در شکل‌گرفتن «من» دارند؟ اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی چه تأثیری بر «خود» ما می‌گذارند؟ این‌ها برخی از پرسش‌هایی است که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است. مل تامپسون با نگاه به فلسفه، ادبیات، علم و دین در نهایت این دیدگاه را مطرح کرده است که «خود»، یک ماهیت ثابت نیست بلکه یک فرایند است؛ فرایندی که در جریان آن حواس و حافظهٔ ما به کمک هم نقشه‌ای شخصی و منحصربه‌فرد خلق می‌کند؛
نگاهی به رمان «محاکمه» نوشته محمدآصف سلطان‏‌زاده از مهم‏ترین نویسندگان معاصر افغانستان مردگانی که در گور نخوابیدند «تو که جنگ را در پرده سینما دیده‌ای یا در صفحه تلویزیون یا در بازی کامپیوتری، چه می‌دانی آن چیست که نیرویی بنیان‌کن دارد با غریوی که روح را مبهوت می‌سازد و هیبتی که از هر شکوهمندی سرتر است. صور اسرافیل در خویش دارد و تمام آیات سوره تکفیر معنای آن است.» محمدآصف سلطان‌زاده، نویسنده معاصر افغان، در صفحات آغازین رمان «محاکمه» جنگ را از نگاه شخصیت اصلی، عیساخان، این‌گونه توصیف می‌کند. مردی گرفتارآمده در اردوگاه پناهندگان سندهولم در کشور دانمارک و در آستانه ردمرز. محدآصف سلطان‌زاده متولد سال ۱۳۴۳ در کابل است. او که در دانشگاه کابل داروسازی می‌خواند هم‌زمان با اوج حملات شوروی به افغانستان، به ایران مهاجرت و ۱۷سال در این‌جا زندگی کرد. سلطان‌زاده که از تحصیل بازمانده بود، شروع به نوشتن کرد و دوره‌ فیلمسازی دید. مدتی فیلمنامه و نمایشنامه می‌نوشت، در خیاط‌خانه‌ها کارگری می‌کرد و در جلسات داستان‌خوانی رضا براهنی حضور می‌یافت. او با حضور در محفل هوشنگ گلشیری داستان‌نویسی را جدی‌تر گرفت.