قحطی و قتل عام ۹ میلیون ایرانی
جنگ جهانی اول، جنگی که بیشترین آسیب آن را کشورهایی دیدند که کمترین سهم را در آن داشتند و حتی اعلام بیطرفی کرده بودند. ایران یکی از آن کشورهاست که با وجود اعلام بیطرفی بزرگترین قربانی این جنگ عظیم بود
ابعاد این جنایت بهقدری وسیع بود که از ایران ۲۰ میلیونی آن زمان حدود ۹ میلیون نفر جانباختند. نیروهای انگلیسی تمام منابع و مواد غذایی را خریداری کرده و احتکار میکردند، همچنین ارتش انگلیس از واردات مواد غذایی از دیگر کشورها به داخل ممانعت میکرد!
نبود بهداشت نیز موجب شیوع بیماریهایی مثل وبا شد. همه اینها را کنار گرانی ناگهانی گندم و جو بعنوان قوت غالب مردم بگذارید... مردم از شدت گرسنگی هرچیزی از علف گرفته تا موش و کلاغ و گربه را میخوردند...
خیابانهای ایران پر از اجساد مردمی شده بود که در اثر گرسنگی و بیماری جان باختند. مردم گاه از شدت کمبود غذا به مردهخواری نیز رو آورده بودند. مقایسه جمعیت ایران بین سالهای ۱۹۱۴ و ۱۹۱۹ نشان میدهد که حدود ۹ میلیون نفر طی این سالها بعلت قحطی و بیماری جان خود را از دست دادند...
@tonnel_zaman
کتک خوردن پسر در حد بی هوشی به خاطر مردود شدن پدر در امتحانات
از حوادث سال پنجاه و یک
@tonnel_zaman
نیمتنه گلی انسان
مکشوفه از شهداد، کرمان
قدمت حدود ۱۸۰۰-۲۵۰۰ پیش از میلاد
دوره مفرغ
ارتفاع: ۸۰ سانتیمتر
@tonnel_zaman
فلسفه نام عالی قاپو
هنگامیکه شاه عباس کبیر درب نقره را برای بارگاه حضرت امیرالمومنین علیه السلام به نجف برد و نصب کرد، دری را که پیش از آن در آنجا نصب شده بود برای تبرک به اصفهان آورد و در عالی قاپو نصب کرد. از این جهت آنرا علی قاپو و یا قاپی نامیده اند که این در منسوب به بارگاه امام علی (ع) است. از این رو مورد احترام شاه و مردم بوده و حتی تا چند سال پیش، مردم در اطراف آنجا آش ها می پختند و نذوراتی می کردند و رشته هایی به عنوان دخیل می بستند.
@tonnel_zaman
اندر احوالات فحش دادن ایرانیان در طول تاریخ
میرزا سالور نیز در باب فحش دادن ایرانیان در روزنامه خاطرات عین السلطنه مینویسد: طناب را به گردن میرزا رضا انداختند و او را بالا کشیدند. حین بالا رفتن، جمعیتی که مشغول تماشا بودند شروع به فحاشی و ناسزاگویی به میرزارضا کردند.
محمدعلی جمالزاده در قصه ما به سر رسید مینویسد: در ایران فحش را در مکاتب و مدارس با گفتن پسرک فضول و بیچشم و رو، بیحیا، حمار بن حمار، گوساله، ولد الزنا، چه گهى میخوری، خبیث، ملعون و... به بچهها آموزش و یاد میدهند!
غزالی نیز در کیمیای سعادت مینویسد: اندر دوزخ کسان باشند که از دهان ایشان پلیدى همى رود چنانکه از گند آن همه دوزخیان به فریاد آیند و گویند این کیست؟ گویند این آنست که هر کجا سخن فحش و پلید بود دوست داشت و خود همى میگفت.
این نشان میدهد که حتی در قرن پنجم هجری نیز، فحاشی و ناسزاگویی یکی از خلقیات ناپسند ایرانیان بوده و به قدری عمومیت داشته که فیلسوفی همچون غزالی را بر آن داشته تا در نکوهش و مذمت آن سخن بگوید و پندها بدهد.
@tonnel_zaman
یادش بخیر، قدیما مهمون میومد خونمون میگفتن قبله کدوم طرفه؟ اما الان تا میان میگن پسورد وایفایتون چیه؟ 😁
قدیما خانوما دورهم میشستن سبزی پاک میکردنُ غیبت میکردن، خوشبختانه الان این عادتشونو ترک کردن. البته فقط قسمت سبزیپاک کردنشونو
یادش بخیر قدیما یه مکانی بـه اسم “روی تلویزیون” وجود داشت. 📺
یادش بخیر، تو مدرسه که زنگ تفریح تموم میشد، مامور آبخوری دیگه نمیذاشت آب بخوریم🤨.
قدیما، داماد سرخونه شدن ننگ بود، اما الان پرتاب سه امتیازی محسوب میشه 😅
قدیما کسى اﺯدواج میکرﺩ ٧شبانه روﺯ شاﻡ و نهاﺭ و مراسم بوﺩ، الان ٧شبانه رﻭز عکس آپلوﺩ میکنن اینستاگراﻡ.
قدیما، ملت میرفتن مسافرت برای خوشگذرونی. الان میرن برای تهیه عکس پروفایل.
@tonnel_zaman
خانه مشروطه تبریز
نخستین مالک این خانه تاریخی که در سال ۱۲۴۷ به دست حاج ولی معمار ساخته شد، حاج مهدی کوزهکنانی معروف به ابوالمله یکی از بازرگان خوشنام و طرفداران آزادی بود. پس از آن که محمدعلی شاه مجلس را به توپ بست، در سال ۱۲۸۷ حاج مهدی کوزهکنانی برای پشتیبانی از مشروطهخواهان این خانه را در اختیار آنها قرار داد و این خانه محل تجمع برجستهترین چهرههای مشروطه در آذربایجان شد که از جمله آنها میتوان به ستارخان، باقرخان، ثقهالاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقافرشی و البته خود حاج مهدی کوزهکنانی اشاره کرد.
این بنای زیبا در حدود ۱۳۰۰ مترمربع مساحت دارد و در دو طبقه از سنگ و آجر و خشت ساخته شده است. معمار این بنا که حاج ولی معمار است، پس از سالها زندگی در روسیه در سال ۱۲۴۷ به ایران آمد و این بنای زیبا را به سبک معماری زمان قاجاریه بنا نهاد.
در طبقهی اول آن ۶ اتاق وجود دارد و در طبقهی دوم یک سالن بزرگ با ابعاد ۶×۹ متر و ۶ اتاق در سرسرا (محوطهای در داخل عمارت که چند اتاق یا راهرو به آن راه دارند.
@tonnel_zaman
تبلیغ قدیمی تلویزیون سوپر ترانزیستوری «آزمایش»، در مجلات قدیم
@tonnel_zaman
«گوردن» بردهای که پشت به دوربین نشسته، در مارس ۱۸۶۳ از مزرعه پنبه کاپیتان «جان لیون» در لوییزیانا گریخت تا خود را به مناطق شمالی و به ارتش اتحادیه برساند، او ۶۴ کیلومتر را طی ۱۰روز در زمینهای باتلاقی طی کرد، درحالیکه مدام به بدن خود پیاز جویدهشده میمالید تا سگهای ردیاب و مزدوران کاپیتان «جان لیون» ردش را پیدا نکنند.
این عکس با نام «پشت شلاق خورده» یکی ازمعروفترین عکسهای تاریخ عکاسی است که در سال ۱۸۶۳ ثبت شد.
این عکس طی جنبش لغو بردهداری در امریکا بسیار دیده شد و حتی میتوان گفت که این جنبش را تحت تاثیر قرار داد و حالا به یک سند محکم بجا مانده از دوران بردهدرای تبدیل شده
پ.ن: دوستان علاقمند میتونن فیلم "رهاسازی" ویل اسمیت رو که بر اساس زندگی گوردن ساخته شده رو ببینن.
@tonnel_zaman 🌐