هدایت شده از @Torab_bash
جدول خطبه غدیریه.pdf
584.2K
🕋 جدولِ کاملِ خطبهی غدیر
🌹 دوستان! فایلِ خطبهی غدیر به صورت جدول، فرازبندی شده با ترجمه تقدیم شما عزیزان میگردد؛ انشاءالله مطالعه کرده و بسیار رشد کنیم.
🔻 دوستان! بتازید به سوی غدیر
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
۳ـ رسولالله ص در خطبهی غدیریه:
«مَعَاشِرَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ قَدْ أَمَرَنِی وَ نَهَانِی وَ قَدْ أَمَرْتُ عَلِیّاً وَ نَهَیْتُهُ، فَعَلِمَ الْأَمْرَ وَ النَّهْیَ مِنْ رَبِّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، فَاسْمَعُوا لِأَمْرِهِ تَسْلَمُوا وَ أَطِیعُوا تَهْتَدُوا وَ انْتَهُوا لِنَهْیِهِ تَرْشُدُوا وَ صَیِرُوا إِلَى مُرَادِهِ وَ لَا تَتَفَرَّقُ بِکُمُ السُّبُلُ عَنْ سَبِیلِهِ»
ترجمه: اى مردم! خداوند به من امر و نهى کرده، من هم علی را امر و نهی کردهام، پس علی به امر و نهی از جانب پروردگارش عالم شده است، بنابر این فرمانش را بشنوید تا #سالم بمانید و او را اطاعت کنید تا #هدایت یابید و از آنچه نهى میکند دورى کنید تا #رشد یابید و به خواسته او کار کنید و راههاى گوناگون شما را از راه او پراکنده نکند.
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۲۶۵ تا ۲۷۲
@Torab_bash
🕋 مقایسهی حجِّ اکبر با حجةُ الوداع (۲-۳)
✍️... در سال دهم هجری و حدوداً سه ماه قبل از وفات یا شهادت رسول الله(ص)، خدا ماجرای عجیبی را برای ایشان جاری میکند. در این زمان(۱) آیهای نازل میشود که: «وَ أَذِّنْ فِي النَّاسِ بِالْحَجِّ يَأْتُوكَ رِجالاً وَ عَلى كُلِّ ضامِرٍ يَأْتينَ مِنْ كُلِّ فَجٍّ عَميقٍ»(۲). خداوند میفرماید: «یا رسول الله! اعلام کن که همه بیایند. از راههای دور و نزدیک، از هر پستی و بلندی، به هر صورت که میتوانند، پیاده یا سواره، مردم بلند شوند و بیایند». میپرسیم: مگر چه اتفاقی افتاده است که خداوند چنین میفرماید؟! چرا امسال نیز به روال سالهای گذشته گفته نمیشود که کاروان حج میخواهد راه بیفتد، هر کسی که مایل است با کاروان همراه باشد و عازم حج شود و هر کسی که نمیخواهد به حج برود، در مدینه بماند؟ کلام خدا در این آیه لحن دیگری دارد.
📍انسان احساس میکند که در آیهی ۲۷ سورهی حج، تحریک وجود دارد، تأکید وجود دارد، به نوعی اصرار وجود دارد. خدا میفرماید: «ای مردم! هر کسی میتواند بیاید، کسی جا نمانَد». نکتهی جالب این است که ادامهی این سیاق از کلام، در حدیث رسول الله(ص) است. ایشان خطاب به مردم میفرماید: «ای مردم! راه بیفتید، نکند بیمار شوید و نتوانید بیایید، نکند مشکل پیش بیاید و نتوانید بیایید؛ تا مسألهای پیش نیامده راه بیفتید». در خطبهی غدیریه نیز رسول الله(ص) به این مطلب اشاره میکنند(۳).
🤔 امّا چرا؟! مگر چه میخواهد پیش بیاید که باید با حج شروع شود و حج مقدمهاش باشد؟! چرا حجِّ امسال با سالهای قبل و حتی با حجِّ اکبر تفاوت دارد؟! ما فکر میکردیم که اوج حجّ، «حجِّ اکبر» است. چرا «حجةُ الوداع» از لحاظ عظمت، از لحاظ شأن، از لحاظ اصرار، فراتر از حجِّ اکبر است؟! انسان با یک مقایسه بین این دو، متوجه میشود که حجةُ الوداع خیلی پر اهمیتتر از حجّ اکبر است. در حجة الوداع، خود رسول الله(ص) #امیرُ_الحاج هستند. در آن هنگام علی بن ابیطالب(ع) برای انجام کاری به یمن فرستاده شدهاند. رسول الله(ص) میفرمایند: بروید به علی بن ابی طالب(ع) بگویید که ایشان خودش را به حج برساند. عجیب است، ایشان نه فقط به اطراف مدینه، بلکه به شهرهای مختلف پیغام میفرستند که مردم به حج بیایند. امیرالمؤمنین(ع) نیز خودشان را در آستانهی مکه و یا در داخل مکه به حضرت میرسانند و حج را همراه رسول الله(ص) به جا میآورند. توجه به این نکته مهم است که در حجهای پیش از حج اکبر، هر کسی حتی ابوبکر نیز میتواند امیرُ الحاج شود. اما در حج اکبر، فقط علی بن ابی طالب(ع) و امثال ایشان میتوانند امیرُ الحاج باشند.
🔻و اما در حجةُ الوداع، فقط و فقط رسول الله(ص) میتوانند امیرُ الحاج باشند؛ و نکتهی دیگر اینکه مقایسه بین حج اکبر و حجة الوداع دارای اهمیت و عظمت بسیاری است و باعث فهم مطالب جالبی خواهد شد. به هر حال، جمعیت زیادی و به قولی تا ۱۴۰ هزار نفر برای حجة الوداع در مدینه جمع میشوند. همهی این افراد با هم به سمت مدینه راه میافتند؛ به حسب ظاهر در آن ایام در مدینه وبا میآید و تعداد زیادی از مردم میمیرند و یا مریض میشوند و نمیتوانند با کاروان حج همراه شوند. با این وجود نقل میشود که حدود ۱۴۰ هزار نفر به حج آمدند. مردم در خلال مسیر به یکدیگر خبر میدادند و پیوسته جمعیت اضافه میشد. در مکه نیز جمعیت از این طرف و آن طرف میآیند و باز هم به جمعیت اضافه میشود. یعنی بزرگترین اجتماع بشریِ تا آن زمان تشکیل میشود. چه اتفاقی افتاده است؟!
📚 پینوشتها:
۱. الكافي (ط-الإسلامية)، ج ۴، ص ۲۴۵.
۲. [الحجّ ۲۷]
۳. الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)، ج ۱، ص ۵۶.
@Torab_bash
🕋 مقایسهی حجِّ اکبر با حجةُ الوداع (۳-۳)
✍️... چه اتفاقی افتاده است؟! بدون هیچ پیشینهای و اینکه از قبل اعلام شود، ناگهان مسئلهای میخواهد واقع شود. مردم از خود میپرسند مگر چه حجّی است که باید به این میزان جمعیت بیاید؟! اصرار بر این است که هر کسی که میتواند حتماً به حج بیاید، تأکید میشود که تا مریض نشدهاید و مسئلهای برایتان پیش نیامده، راه بیفتید. اما مسألهای که در خود حج واقع میشود؛ بسیار عجیب است. رسول الله(ص) میفرمایند که برای اولین بار و آخرین بار میخواهم حج را به شما تعلیم دهم(۱).
🤔 گویا این سخن به معنای آن است که حجهای مردم در سالهای قبل کامل نبوده است و در حقیقت حجّ صحیح و کامل، عبارت از این رفتاری است که رسول الله(ص) میخواهند به مردم یاد بدهند. یک نکتهی جالب این است که حجة الوداع در میان #شیعه و #سنی فقط یک راوی دارد و راوی آن امام صادق(ع) است. امام صادق(ع) در طی حدیث مفصلی حجة الوداع را توضیح دادهاند و فرمودهاند که رسول الله(ص) در حجة الوداع چهکار میکنند. یک نکتهی عجیب این است که با وجود این همه جمعیت، هیچ کسی این حدیث را نقل نمیکند و یا نقلها از بین میرود. حتی اهل سنت نیز حجة الوداع را بر طبق حدیث امام صادق(ع) توصیف میکنند.
🔻امام صادق(ع) در طی حدیث مفصلی حجة الوداع را توضیح دادهاند و فرمودهاند که رسول الله(ص) در حجة الوداع چهکار میکنند. از روی حدیث امام صادق(ع) میتوان فهمید که حضرت در قسمت به قسمت این مسیر، چه مطلبی را فرمودهاند و یا چه نکات جدیدی را مطرح نمودهاند؛ و این در حالی است که حجهای مردم در پیش از حجة الوداع نیز از لحاظ اعمالی که انجام میدادهاند، ناقص بوده است. رسول الله(ص) پس از بیان تمام نکاتِ لازم در طول مسیر، بارها خطاب به مردم میگویند: «ای مردم! هر سؤالی دارید بپرسید. این اولین بار و آخرین بار است؛ بعد از این، من از دنیا خواهم رفت. من دیگر در بین شما نیستم. جبرئیل به من فرموده که دیگر من از دنیا خواهم رفت. هر سؤالی دربارهی حج دارید، از من بپرسید».
◾پس رسول الله(ص) برای اولین و آخرین بار حج را توصیف میکنند. این گونه نیست که رسول الله(ص) آن اعمالی را که در حال حاضر ما در ایام حج انجام میدهیم، ۱۰ بار انجام داده باشند، بلکه ایشان تنها یک بار و آن هم در حجة الوداع این اعمال را انجام دادهاند. لذا کاملترین حجی که توسط رسول الله(ص) انجام شده، حجة الوداع است. حجهای دیگر کاستیها و نقصهایی داشته است. در حجة الوداع رسول الله(ص) بخش به بخش موضوعات حج را توضیح میدهند؛ و از نکات درخور توجه در حجة الوداع این است که ایشان با کوچکترین بهانه، معطوف آینده شده و به صورت مفصل از آینده صحبت میکنند. به عنوان مثال در کنار خانهی کعبه، پشت به کعبه نموده و سلمان را مخاطب قرار داده و پس از بیان چند کلام ابتدایی، به سرعت در موضوعات آینده وارد میشوند و مفصلاً دربارهی آینده صحبت میکنند(۲). در حجة الوداع حضرت این رفتار را حداقل دو یا سه بار انجام میدهند؛ و به این صورت حج تمام میشود؛ این رفتارهای سیدمان رسولالله صلیالله علیه وآله حاکی از اهمیت حجّ نسبت به آینده و مهدویت است.
📚 پینوشتها:
۱. الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)، ج ۱، ص ۴۶.
۲. تفسير القمي، ج ۲، ص ۳۰۳.
@Torab_bash
May 11
🌺 برای فاطمه بیوقفه کار خواهم کرد
❤️ تمامِ هستیِ خود را نثار خواهم کرد
@Torab_bash
🕋 فرازی از خطبهی غدیر
۴ـ رسولالله ص در خطبهی غدیریه
«مَعَاشِرَ النَّاسِ أَنَا صِرَاطُ اللَّهِ الْمُسْتَقِیمُ الَّذِی أَمَرَکُمْ بِاتِّبَاعِهِ ثُمَّ عَلِیٌ مِنْ بَعْدِی ثُمَّ وُلْدِی مِنْ صُلْبِهِ أَئِمَّةٌ یَهْدُونَ إِلَى الْحَقِ وَ بِهِ یَعْدِلُونَ»
ترجمه: ای مردم! من صراط مستقیم خدایم که شما را امر کرده از او تبعیت کنید؛ و پس از من، على و پس از او، فرزندانِ من که از صلب اویند؛ امامانى هستند که به حق هدایت میکنند؛ و به آن توسل میجویند.
🌺 خطبهی غدیریه- فراز ۲۷۳
@Torab_bash