#میراث_روستایی_ایران
#ابیانه در ۳۸ کیلومتری شمال غربی نطنز در دامنهٔ کوه کرکس و یکی از بلندترین نقاط مسکونی در ایران است. این روستا دارای آب و هوای سرد و معتدل است. ابیانه به اعتبار معماری بومی و بناهای تاریخی پُرتنوع آن، از روستاهای مشهور ایران است.
گویش ابیانه ای یکی از گویشهای مرکزی ایران بهشمار میرود و مانند دیگر گویشهای مرکزی دارای ویژگیهای منحصربه فردِ آوایی، صرفی (ساخت واژی) و نحوی است و در حوزه واژگان نیز نسبت به فارسی معیار، متفاوت و قابل بررسی است.
با وجود تاریخ، فرهنگ و هنر غنی، این روستا میتوانست علاوه بر مرکز تولید و فرآوری محصولات کشاورزی در حوزه تاریخی و فرهنگی نیز اثرگذار باشد، اما مهاجرت و کاهش جمعیت روستا، ابیانه را به یک مرکز گردشگری و توریستیِ محض تنزل داده است.
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
عضویت در کانال:
@TORAB91
سهم مسکن از هزینه های خانوار در استانهای کشور چند درصد است؟
طبق بررسی های مرکز پژوهشهای توسعه و آینده نگری، متوسط نسبت #هزینه_خالص_مسکن به کل مخارج خانوار در کشور به میزان ۳۷% است. نزدیک به نیمی از هزینه های زندگی پایتخت نشینان به مسکن تعلق دارد.
شما یادتون نمیاد عده ای تاکید داشتند گران کردن زندگی برای مردم تهران، موجب تخلیه تهران خواهد شد! زندگی گران موجب تخلیه تهران و چند کلانشهر دیگر نشد که هیچ، این دیدگاه زندگی مردم در سایر شهرها و روستاهای کشور را نیز گران کرد.
@hemmatgholizadeh
در نظام سنتی و سنتمحور همانطور که خانواده تعریفی گسترده (در مقابل خانواده سلولی) داشت، خانه هم تعریفی بالاتر از مسکن و سرپناه دارد و مفاهیمی از جمله #خانه_پدری اینجا خود را نمایان میکند.
بنابر این سنت و فرهنگ، که خانواده ریشه در تاریخ و شجره طیبه دارد خانه هم کالایی نیست که هر زوج پس از زوجیت برای خود تامین کنند. بلکه از پدران خود به امانت میگیرند و به فرزندان خود به امانت میسپارند.
در این سیرِ فرهنگی هزینه تامین خانه هم قاعدتاً بین چند نسل متوالی از یک شجرهطبیه سرشکن میشود.
در رابطه با چگونگی این موضوع در روزهای آتی مواردی را عرض خواهیم کرد،انشاالله.
✍️ تحریریه ترابیران
عضویت در کانال:
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
@TORAB91
#گنجینه_معماری_اسلامی
مسجد حکیم در اواخر دوره صفویه و در محل قدیمی مسجدی به نام مسجد جورجیر بنا شده است.
بانی این مسجد طبیب و پزشک شاهعباس دوم و شاهصفی، حکیم محمد بوده است و دلیل نامگذاری مسجد هم همین امر است (ای کاش شوراهای شهر و شهرداریها هم در نامگذاری معابر و فضاهای شهری اندکی به رخدادهای محلی و تاریخ شفاهی شهرها اهمیت میدادند!).
فارغ از برشمردن شاخصههای معماری این مسجد، وجود دو #مهتابی در صحن قابل توجه است.
این مهتابیها عموما در مساجد جامع و مساجدی که با چند در ورودی و خروجی ارتباط بین محلات مختلف شهر را برقرار میکردند حضور چشمگیری دارند.
مهتابیها (همان سکوهای مستطیل شکل برآمده در صحن مسجد) بر خلاف مابقی صحن مسجد و راههای ارتباطی، حکم مسجد بر آنها جاری شده است تا مومنین از فیض ادا کردن نماز زیر آسمان مهتابی بی نصیب نمانند.
پ. ن: ریزهکاریهای سبک زندگی اسلامی در انطباق با محلهمحوری و احیاء معماری اسلامی، به ساخت خانه ویلایی در شهرکهای اقماری اطراف کلانشهرها خلاصه نمیشود!
#محله_محوری
#ارتباط_با_آسمان
#مسجد_جامع
#جامعیت_مسجد
✍️تحریریه ترابیران
عضویت در کانال:
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
@TORAB91
#میرات_روستایی_ایران
#سرآقاسید
سرآقاسید روستایی پلکانی واقع در شهرستان کوهرنگ از توابع استان چهارمحال و بختیاری است.این روستا به ماسوله زاگرس شهرت دارد و در سال ۱۴۰۰ در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.
دسترسی به این روستا فقط از طریق یک جاده سنگلاخ و صعب العبور امکان پذیر است. شش ماه از سال به دلیل بارش سنگین برف مردم روستا تقریبا هیچ دسترسی به محیط پیرامونی و بیرون از روستا ندارند.
این روزها که بارش برف به ارتفاع دومتر و بیشتر از آن در زاگرس اتفاق افتاده، مطمئناً این روستای مقاوم و خودکفا نیز از این نعمت الهی بی بهره نبوده است.
این روستا به دلیل محدودیت های دسترسی از عواقب توسعه ناهمگون مصون مانده اما بی توجهی مسولین محلی (که خود معلول توسعه نامتوازن منطقه است)، باعث شده روستا به لحاظ فرهنگی،اجتماعی،اقتصادی و معیشتی از درون تهی شود.
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
عضویت در کانال:
@TORAB91