﷽
امام موسیكاظم علیهالسلام:
برای ابلیس شیطان و لشکریانش، دردی بالاتر از آن ساعتی نیست که مؤمنان، برای #رضای_خدا، به دیدار یکدیگر میروند.
«لَیسَ شَیءٌ أَنكی لِاِبلیسَ وَ جُنودِهِ مِن زِیارَةِ اِلاخوانِ فیاللهِ بَعضِهِم لِبَعضٍ.»
📘بحار، ج ٦٣، ص ٢٥٨
از آداب #عیدغدیر دیدار برادران دینی است.
#غدیر
#امامت_ولایت
#دیدار_مؤمنان
#فَرَج_ظهور
اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ وَالعَافِیَةَوَالنَّصر
6.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شکر نعمت غدیر این است که در کاروان #امام_زمان(عجل الله فرجه) قرار بگیریم و در چارچوب طرح امام زمان(سلام الله عليه) حرکت کنیم و در مقابل طرح آن حضرت، طرح دیگری مطرح نکنیم.
استاد آیةالله میرباقری
#غدیر
@mirbaqeri_ir
آیا روزها شوم اند...
حسن بن مسعود نقل کرده است:
به امام هادی علیه السلام رسیدم در حالی که انگشتم خراشیده شده و شانهام با سواری برخورد کرده و آسیب دیده بود و به زحمت خودم را میان جمعی وارد کردم، و قسمتی از لباسم را پاره کردند، گفتم: چه روز بد و شومی بود! خدا شر امروز را از من باز دارد!
#امام_هادی علیهالسلام فرمود: ای حسن! تو هم که با ما معاشرت داری، گناهت را به گردن بیگناه - روز! میگذاری.
حسن میگوید: سر عقل آمدم و دانستم که اشتباه کردهام که چنین حرفی را زدهام، عرض کردم: مولای من از خداوند طلب مغفرت میکنم.
فرمود: ای حسن! روزگار چه گناهی دارد، وقتی که اعمال خود شما دامنگیرتان میشود، آنها را شوم میشمارید؟
حسن عرض کرد: من همیشه از خداوند طلب آمرزش میکنم، و همین توبهی من باشد ای پسر پیغمبر خدا!
امام هادی علیهالسلام فرمود: به خدا قسم، هیچ سودتان ندهد، بلکه خداوند با نکوهشی که شما از موجودی بیگناه به عمل میآورید شما را سزا دهد، ای حسن! آیا نمیدانی که خداوند اجر و کیفر و پاداش اعمال را در برابر هر کاری که در دنیا و آخرت انجام دهند، مرحمت میکند؟ عرض کردم: چرا میدانم مولای من.
فرمود: راه خلاف مرو و برای روزگار هیچ تأثیری در حکم خدا تصور مکن، حسن گفت: اطاعت میکنم یابن رسول الله.»
امام علیهالسلام، آن چه را که پیامبر - صلی الله علیه و آله - در حدیث رفع فرموده است: مورد تأکید قرار داده، از این که اسلام در هیچ کاری به مسلمان اجازه نمیدهد که شوم بداند، بلکه او باید تصمیمی قوی و ارادهای استوار داشته باشد و از هیچ کاری باز نایستد مگر این که عمل نامشروعی باشد که در آن صورت نباید اقدام کند.
کتاب تحلیلی از زندگی امام هادی علیه السلام ص ۲۹۰
@toubaefaf
راهکاری برای جبران گذشته
امام هادى عليهالسلام فرمودند:
حسرت و پشيمانىِ كوتاهى در انجام كارها را به ياد آور و بـا تصميم جــدّى و تدبير جبـران كن.
اُذْكُـرْ حَسَـراتِ التَّـفْريـطِ بِـأَخْـذِ تَقْـديمِ الْحَـزْمِ
📚 بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۳۷۰
@toubaefaf
علم الهی امام و پاسخ به پرسش شیعیان
ابنحمزه از محمد بن فرج نقل میکند که گفت:
#امام_هادی علیهالسلام به من فرمود: هرگاه خواستی سؤالی بپرسی، آن را در نامهای بنویس، و نامه را زیر سجاده خود بگذار، و ساعتی صبر کن، سپس آن را بیرون بیاور، و بنگر. محمد بن فرج میگوید: من انجام دادم، و پاسخ سئوال خود را نوشته شده، در آن یافتم.
مجلسی رحمه الله از «کشف المحجة» سید ابنطاووس و او با سند خود از «الرسائل» کلینی، و او از کسی که نامش را میبرد نقل میکند که گفت: به امام هادی علیهالسلام نوشتم که: آدمی دوست دارد بهتر. نه امامش برساند آن مطلبی را که میخواهد به پروردگارش برساند. امام علیهالسلام در پاسخ نوشت: اگر حاجتی داشتی، لبان خود را بجنبان، که پاسخت آماده است.
روی ابنحمزة:
عن محمد بن الفرج، قال: قال لی علی بن محمد علیهماالسلام: اذا أردت أن تسأل مسألة، فاکتبها وضع الکتاب تحت مصلاک، ودعه ساعة، ثم أخرجه و انظر الیه.
قال محمد: ففعلت، فوجدت جواب ما سألت عنه موقعا فی الکتاب [1]
قال المجلسی:
روی السید ابنطاوس فی «کشف المحجة» باسناده من کتاب «الرسائل» للکلینی عمن سماه، قال: کتبت الی أبیالحسن علیهالسلام: أن الرجل یحب أن یفضی الی امامه ما یحب أن یفضی الی ربه.
قال: فکتب: ان کان لک حاجة فحرک شفتیک، فان الجواب یأتیک [2]
(1) الثاقب فی المناقب: 548 ح 7، کشف الغمة 2: 395، بحارالأنوار 50: 155 ح 41.
(2) بحارالأنوار 50: 155 ح 42، و 53: 306 و 94: 22 ح 18
منبع: فرهنگ جامع سخنان امام هادی؛ تهیه و تدوین گروه حدیث پژوهشکده باقر العلوم؛ مترجم علی مؤیدی؛ نشر معروف چاپ اول دی 1384
دانشنامه امام هادی علیه السلام، جمعی از نویسندگان، ج1، ص190
@toubaefaf
🍃خطابه #غدیر (۵): بخش سوم: پیوند ناگسستنی توحید، نبوت و امامت
(۱) فَاعْلَمُوا مَعاشِرَ النّاسِ ذلِکَ فیهِ وَ افْهَمُوهُ، وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ قَدْ نَصَبَهُ لَکُمْ وَلِیا وَ إماما فَرَضَ طاعَتَهُ عَلَی الْمُهاجِرینَ وَ الأنْصارِ وَ عَلَی التّابِعینَ لَهُمْ بِإحْسانٍ و َعَلَی الْبادی وَ الْحاضِرِ وَ عَلَی الْعَجَمِی وَالْعَرَبِی وَالْحُرِّ وَ الْمَمْلُوکِ وَ الصَّغیرِ
ای مردم، این مطلب را درباره او بدانید و بفهمید، و بدانید که خداوند او را برای شما صاحباختیار و امامی قرار داده که اطاعتش را واجب نموده است بر مهاجرین و انصار و بر تابعین آنان به نیکی، و بر روستایی و شهری، و بر عجمی و عربی، و بر آزاد و بنده، و بر بزرگ و کوچک، و بر سفید و سیاه. بر هر یکتاپرستی حکم او اجرا شونده و کلام او مورد عمل و امر او نافذ است. هر کس با او مخالفت کند ملعون است، و هر کس تابع او باشد و او را تصدیق نماید مورد رحمت الهی است. خداوند او را و هر کس را که از او بشنود و او را اطاعت کند آمرزیده است.
(۲) مَعاشِرَ النّاسِ، إنَّهُ آخِرُ مَقامٍ أَقُومُهُ فی هذَا الْمَشْهَدِ، فَاسْمَعُوا وَ أَطیعُوا وَ انْقادُوا لأِمْرِ اللّهِ رَبِّکُمْ، فَإنَّ اللّهَ عَزَّ وَجَلَّ هُوَ مَوْلاکُمْ وَ إلهُکُمْ، ثُمَّ مِنْ دُونِهِ رَسُولُهُ وَ نَبِیهُ الْمُخاطِبُ لَکُمْ، ثُمَّ مِنْ بَعْدی عَلِی وَلِیکُمْ وَ إمامُکُمْ بِأَمْرِ اللّهِ رَبِّکُمْ، ثُمَّ الإمامَةُ فی ذُرِّیتی مِنْ وُلْدِهِ إلی یوْمٍ تَلْقَوْنَ اللّهَ وَ رَسُولَهُ. لا حَلالَ إلاّ ما أَحَلَّهُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ هُمْ وَ لا حَرامَ إلاّ ما حَرَّمَهُ اللّهُ عَلَیکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ هُمْ وَ اللّهُ عَزَّ وَجَلَّ عَرَّفَنِی الْحَلالَ وَ الْحَرامَ وَ أَنَا أَفْضَیتُ بِما عَلَّمَنی رَبّی مِنْ کِتابِهِ وَ حَلالِهِ وَ حَرامِهِ إلَیهِ.
ای مردم، این آخرین باری است که در چنین اجتماعی بپا میایستم. پس بشنوید و اطاعت کنید و در مقابل امر خداوند پروردگارتان سر تسلیم فرود آورید، چرا که خداوند عزوجل صاحباختیار شما و معبود شماست، و بعد از خداوند رسولش و پیامبرش که شما را مخاطب قرار داده، و بعد از من علی صاحباختیار شما و امام شما به امر خداوند است، و بعد از او امامت در نسل من از فرزندان اوست تا روزی که خدا و رسولش را ملاقات خواهید کرد. حلالی نیست مگر آنچه خدا و رسولش و امامان حلال کرده باشند، و حرامی نیست مگر آنچه خدا و رسولش و امامان بر شما حرام کرده باشند. خداوند عزوجل حلال و حرام را به من شناسانده است، و آنچه پروردگارم از کتابش و حلال و حرامش به من آموخته به او سپردهام.
(۳) مَعاشِرَ النّاسِ، فَضِّلُوهُ. ما مِنْ عِلْمٍ إلاّ وَ قَدْ أَحْصاهُ اللّهُ فِی و کُلُّ عِلْمٍ عُلِّمْتُ فَقَدْ أَحْصَیتُهُ فی إمامِ الْمُتَّقینَ وَ ما مِنْ عِلْمٍ إلاّ وَقَدْ عَلَّمْتُهُ عَلِیا وَ هُوَ الإمامُ الْمُبینُ الَّذی ذَکَرَهُ اللّهُ فی سُورَةِ یس: «و کُلَّ شَیءٍ أَحْصَیناهُ فی إمامٍ مُبینٍ»
ای مردم، علی را فضیلت دهید. هیچ علمی نیست مگر آنکه خداوند آن را در من جمع کرده است و هر علمی را که آموختهام در امام المتقین جمع نمودهام، و هیچ علمی نیست مگر آنکه آن را به علی آموختهام. اوست «امام مبین» که خداوند در سوره یس ذکر کرده است: «وَ کُلَّ شَییءٍ اَحْصَیناهُ فی اِمامٍ مُبینٍ»، «و هر چیزی را در امام مبین جمع کردیم»...
@toubaefaf