اقامه عزای #امام_حسین علیه السلام مصداق #تعظیم_شعائر و تقوا، زمینه اساسی آن
«...بهرهمند از تقوای الهی، توانگر واقعی است كه «نام خدا» دوای او، «ياد خدا» شفايش و «طاعت خدا» غناي اوست: «يامن اسمه دواء و ذكره شفاء و طاعته غني»( اقبال الاعمال، ص224؛ مفاتيح الجنان، «دعاي كميل» )، از اينرو هرگز در راه نمی ماند، زيرا اين رهتوشه جاودانه است و تا پايان راه وی را همراهی می كند و به لقای حق رهنمون می سازد، از اين رو خداوند فرمود: «وتَزَوَّدوا فَإن خَيرَ الزّادِ التَّقوي واتَّقونِ ياأُولِي الألباب»(سوره بقره، 197) [1]
« ...انسان دائماً در سفر است، زيرا هيچگونه جمود، ركود و ايستايي براي وي نيست. هر مسافری نيز رهتوشه می طلبد و غذای انسان فكر و ذكر و شكر است و چون هيچيك از اين مواد غذايی بدون #تقوا سامان نمی پذيرد...» [2]
«...بي ترديد، تعظيم احكام الهي فضيلت است و خداوند به آن پاداش خير مي دهد: «ذلِكَ ومَن يُعَظِّم حُرُمتِ اللهِ فَهُوَ خَيرٌ لَهُ عِندَ رَبِّه» (سوره حج، آیه 30)؛ ليكن اگر اين تعظيم صبغه بزرگداشت #شعائرالهی به خود بگيرد، مقام برتری دارد و در نتيجه پاداش بهتری: «ذلِكَ و مَن يُعَظِّم شَعائِرَ اللهِ فَاِنَّها مِن تَقوَي القُلوب»(سوره حج، 32)
..اين تعظيم كه از تقوای قلوب شمرده می شود، بركات وافری دارد كه مهمترين آنها نيل به معارف ماوراء طبيعی است، زيرا قلب متّقی توان مشاهده معارفی را دارد كه قلوب ديگر از آن بی بهره اند. در نتيجه يكي از برجسته ترين رهاوردهای وحی الهی، همان #معرفت_شناسی شهودی است.
از ديرزمان به درستي، نزد اصحاب حكمت و كلام رايج است كه من فقد حسّا فقدَ عِلماً؛ ليكن حوزه صدق آن، محسوسات و علوم حصولی برخاسته از آنهاست؛ ولی دارج پيش صحابه وحي و الهام اين است كه: من فَقدَ تقوي فَقَدَ عِلماً، زيرا تقوا دريچه معرفت است: «اِن تَتَّقوا اللهَ يَجعَل لَكُم فُرقانًا» (انفال، 29)، زيرا بهره متقيان از تقوا همانا فرق بين حق و باطل، صدق و كذب، خير و شرّ و حَسَن و قبيح است و دارنده اين نور فارق، معرفت ويژهاي دارد كه ديگران از آن محروماند. تقوای اعضا و جوارح حسّی، بركات علم حصولي وابسته به حسّ را همراه دارد و تقوای قلوب و جوانح عقلي گذشته از بركات ياد شده، ثمرات شيرين شهود را به دنبال دارد.»[3]
«...گرامی داشتن شعائر و علامتهای الهي و عظيم شمردن و بزرگداشت آن، نشانه برخورداري تعظيمكننده از تقواي قلب است: «ذلِكَ ومَن يُعَظِّم شَعائِرَ اللّهِ فَإنَّها مِن تَقوَي القُلوب» (سوره حج، 32) تعظيم شعائر كه از تقوای قلب نشأت ميگيرد فضيلتی ديني است و به شعائر حج اختصاص ندارد، هر چند قسمت مهم آن درباره حج و عمره وارد شده است. هر چه به نام خدا و نشان اوست از شعائر الهي محسوب ميشود و همه عبادات و مراكز عبادی، مانند مساجد و مشاهد انبيا و اوليای معصوم(عليهماالسلام) چنين است.»[4]
[1] تفسیر تسنيم، جلد 10صفحه 102
[2] همان، صفحه 104
[3] ادب فناي مقربان جلد5صفحه 325
[4] تفسیرتسنيم، جلد 8، صفحه 38
🌷ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) به عنوان بزرگترین مصداق شعائر الهی تسلیت باد.
✅ @tuobaefaf
🆔 @mfathi135
«ذٰلِكَ وَ مَنْ يُعَظِّمْ شَعٰائِرَ اَللّٰهِ فَإِنَّهٰا مِنْ تَقْوَى اَلْقُلُوبِ» ﴿سوره حج، 32﴾
این است [برنامه های حج و حدود و مقرّرات خدا] و هر کس شعایر خدا را بزرگ شمارد، بدون تردید این بزرگ شمردن ناشی از تقوای دل هاست.
«...گرامي داشتن شعائر و علامتهاي الهي و عظيم شمردن و بزرگداشت آن، نشانه برخورداري تعظيمكننده از تقواي قلب است: «ذلِكَ ومَن يُعَظِّم شَعائِرَ اللّهِ فَإنَّها مِن تَقوَي القُلوب» (سوره حج، 32) تعظيم شعائر كه از تقواي قلب نشأت ميگيرد فضيلتي ديني است و به شعائر حج اختصاص ندارد، هر چند قسمت مهم آن درباره حج و عمره وارد شده است. هر چه به نام خدا و نشان اوست از شعائر الهي محسوب ميشود و همه عبادات و مراكز عبادي، مانند مساجد و مشاهد انبيا و اولياي معصوم(عليهماالسلام) چنين است.»
تفسیرتسنيم، جلد 8، صفحه 38
🌷مراسم عزاداری حضرت سید الشهدا(علیه السلام) از بزرگترین شعائر الهی است.
✅ @tuobaefaf
🆔 @mfathi135
#عبرتهای_عاشورا، از نگاه مقام معظم رهبری
💢 باید بفهمیم چه بلایی بر سر آن جامعه آمد که حسینبنعلی (علیهالسّلام)، آقازادهی اوّلِ دنیای اسلام و پسر خلیفهی مسلمین، در همان شهری که پدر بزرگوارش بر مسند خلافت مینشست، سر بریدهاش گردانده شد و آب از آب تکان نخورد!
💢 قرآن جواب ما را داده است. میفرماید:
🕋«فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصّلاة واتبعوا الشهوات فسوف یلقون غیّا»
✅ آن گاه، پس از آنان جانشینانى به جاى ماندند که نماز را تباه ساخته و از هوسها پیروى کردند و به زودى [سزاى ] گمراهى [خود] را خواهند دید.
📚قران کریم، سوره مریم، آیه 59
💢 دو عامل اصلی این گمراهی:
1⃣◀️ یکی #دور_شدن از ذکر خدا و #معنویت که مظهر آن #نماز است. و کنار گذاشتن محاسبات خدایی از زندگی.
2⃣◀️ دوم «واتّبعوا الشهوات»؛ دنبال #شهوترانیها و هوسها رفتن و در یک جمله: #دنیا_طلبی. اینها را اصل دانستن و آرمانها را فراموش کردن. این، درد اساسی وبزرگ است.
💢 ما هم ممکن است به این درد دچار شویم. اگر در جامعهی اسلامی، آرمانخواهی ضعیف شود؛ هر کس به فکر این باشد که کلاهش را از معرکه در ببرد، اگر مصالح خود را بر مصالح جامعه ترجیح دهیم، معلوم است که به این درد دچار خواهیم شد.
از عبرت های عاشورا
«ما امروز یک جامعهی اسلامی هستیم. باید ببینیم آن جامعهی اسلامی [پنجاه سال بعد از درگذشت پیغمبر صلواتاللَّه و سلامه علیه]، چه آفتی پیدا کرد که کارش به یزید رسید؟ چه شد که بیست سال بعد از شهادت #امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام، در همان شهری که او حکومت میکرد، سرهای پسرانش را بر نیزه کردند و در آن شهر گرداندند؟! کوفه یک نقطهی بیگانه از دین نبود! کوفه همان جایی بود که #امیرالمؤمنین علیهالسّلام در بازارهای آن راه میرفت؛ تازیانه بر دوش میانداخت؛ مردم را امر به معروف و نهی از منکر میکرد؛ فریاد تلاوت قرآن در «آناء اللیل و اطراف النهار»(سوره طه، ۱۳۰) از آن مسجد و آن تشکیلات بلند بود.
این، همان شهر بود که پس از گذشت سالهایی نه چندان طولانی در بازارش دختران و حرم #امیرالمؤمنین علیهالسّلام را با اسارت میگرداندند. در ظرف بیست سال چه شد که به آنجا رسیدند؟ اگر بیماریای وجود دارد که میتواند جامعهای را که در رأسش کسانی مثل پیغمبر اسلام و #امیرالمؤمنین علیهما السّلام بودهاند، در ظرف چند ده سال به آن وضعیت برساند، این بیماری، بیماری خطرناکی است و ما هم باید از آن بترسیم.
امام بزرگوار ما، اگر خود را شاگردی از شاگردان پیغمبر اکرم صلوات اللَّه و سلامه علیه محسوب میکرد، سر فخر به آسمان میسود.
امام، افتخارش به این بود که بتواند #احکام پیغمبر را درک، عمل و #تبلیغ کند. امام ما کجا، پیغمبر کجا؟! آن جامعه را پیغمبر ساخته بود و بعد از چند سال به آن وضع دچار شد. این جامعهی ما خیلی باید مواظب باشد که به آن بیماری دچار نشود.
#عبرت اینجاست! ما باید آن بیماری را بشناسیم؛ آن را یک خطر بزرگ بدانیم و از آن اجتناب کنیم.۱۳۷۱/۰۴/۲۲
بیانات در دیدار فرماندهان گردانهای عاشورا
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قابل توجه مردم و مسئولان به ویژه نمایندگان مجلس
✍️ توییت حاجمهدی #سلحشور
🔸️ خواهر بنده روانشناسه.
تعریف میکرد با دختری روبهرو شدم که کشف حجاب کرده بود. بهش گفتم دورت بگردم شالت افتاده که گفت نیفتاده، خودم انداختمش!
نگاهش به پرونده مراجعین توی دستم بود. بهش گفتم من یه روانشناسم. اینها هم پرونده خانمهاییه که ۴۰، ۵۰ سالشونه و از خیانت همسرانشون رنج میبرند!
دخترم من نیاز به توجه و تحسین خانمها رو درک میکنم اما این به رخ کشیدن زیبایی میدونی با زندگی بعضیا چه کارا که نمیکنه؟
گفتم عزیزکم میپسندی که پدرت به مامانت خیانت کنه یا نامزدت به شما؟!
تو هم خیلی زود این جوونی رو رد میکنی و همسن مامانت میشی و زیباییهات کمتر از امروزت.
اون زمان با هر بار بیرون رفتن همسرت دلت نمیلرزه که نکنه چشم و دلش اسیر زیباییهای دخترای دلربای خیابونا بشه؟
گفت شما با مهربونی حرف زدین. به این موضوع فکر نکرده بودم.
آروم سرشو پایین انداخت و شالشو روی سرش کشید و رفت...
(۲۳۶)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگی زود میگذره...
مواظب باشیم چگونه میگذره
سعی کنید سکوت شما بیشتر از حرف زدن باشد؛
هر حرفی که میخواهید بزنید فکر کنید که آیا ضرورت دارد یا نه ؟!
بی دلیل حرف نزنید که خیلی از صحبت های ما به گناه و دروغ و ... ختم میشود.
#شهیدمحمدهادیذوالفقاری
@range_khodaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بالاترین حسرت روز قیامت برای این گروه است...
طوبای عفاف
از عبرت های عاشورا «ما امروز یک جامعهی اسلامی هستیم. باید ببینیم آن جامعهی اسلامی [پنجاه سال بعد
✍سلام.
این پیام از عبرت های عاشورا خیلی مهمه.
در ماجراهای اخیر در کشور مانند موضوع عفاف و حجاب و...بعضی ها از دوستان بودند که نادانسته به نیروهای خودی و انقلابی تذکر می دادند که سکوت کنید، امر به معروف نکنید و تذکر لسانی را با ترس یا مصلحت اندیشی غلط ترک کردند. دوستان خوب است به این نکته توجه کنند که:
وقتی نیروهای خودی غریب شدند، یا نیروها در بین خودشان به جای هجمه به دشمنان و رسواسازی نفوذی ها، خودزنی کردند و یاران نیز سکوت، ماجرایی شبیه ماجرای کربلا در جامعه پیش خواهد آمد.
از حادثه #کربلا عبرت بگیریم و با اشاره های #ولایت پیش رویم تا #بصیرت یابیم.
@toubaefaf
💦 اول #صبح خوبه چند قطره #گلاب به صورت بزنید
#شیخ_بهایی ره در کتاب مفتاح الفلاح آورده اند:
«یکی از اعمال مستحب در اول صبح هر روز، شستن صورت با چند قطره گلاب است، همراه با #حمد الهی و #صلوات که باعث دفع پریشانی،
دور راندن فقر،
و زیاد شدن آبرو می گردد.
از حضرت #رسول_خدا صلی الله علیه و آله روايت شده:
«صورت را با کمی گلاب شستن، آبرو را زياد و پريشانى را برطرف مىكند».
مكارم الأخلاق، ص۴۴
و در روايتی ديگر از ایشان نقل شده است:
«هر كس به صورت خود کمی گلاب بمالد، در آن روز پريشانى و بدحالى به او نمىرسد و هنگام ماليدن گلاب بر صورت و دستها، حمد و ثناى #خدا را گويد و #برمحمّدوآل_محمّدصلوات بفرستد».
مكارم الأخلاق، ص۴۵
✍چه بسا یکی از حکمت های مالیدن چند قطره گلاب به صورت، بینی و محاسن این است که باعث تقویت #عقل، کمک به کاهش سردی #مغز، دور راندن اندوه، تقویت چشم، موی ابرو و مژه ها،
دور رادن سپیدی زودرس سر و صورت و محاسن، ضدعفونی کننده پوست صورت و پیشگیری از آلزایمر است.
بوییدن گل به ویژه #گل_محمدی صلی الله علیه وآله نیز در اول صبح سفارش شده است و باعث تقویت #عقل است.
#عقل رکن اساسی شخصیت و اساس #فضیلت هاست که باید به راه های تقویت آن در آموزه های دینی توجه ویژه نمود، مانند: #یادخدا ، تلاوت #قرآن ، #علم
#تقوا ، هم نشینی با #عالمان_ربانی ، بوییدن #گل ، شستن صورت با کمی #گلاب به ویژه در اول #صبح ، توجه به #احکام شرعی ، #خوش_اخلاقی ، بخشش و گذشت ، دقت در غذاها و دم نوش ها و...
@toubaefaf
بررسی اجمالی اوقات قمر در عقرب
در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است:
«مَنْ سَافَرَ أَوْ تَزَوَّجَ وَ الْقَمَرُ فِی الْعَقْرَبِ لَمْ یَرَ الْحُسْنَى
هر كــه به هنگام قمـــر در عقرب، سفر يا ازدواج كنـد روى نيكى نبيند».
الکافي ج۸ ص۲۷۵
قمر در عقرب چیست؟
عقرب یکی از بروج دوازدگانه آسمان است که بر منطقه البروج قرار دارد. منطقة البروج نواری است که خورشید، ماه و سیارات از دید ناظر زمینی از آن عبور می کنند و دایره میانی آن (دایرة البروج) سیر حرکت ظاهری سالانه خورشید است.
در حدود قرن پنجم قبل از میلاد، اخترگویان بابلی و شاید یونانی، منطقة البروج را به 12 قسمت برابر که هر کدام 30 درجه اند، تقسیم و هر یک را یک برج نامیدند و چون در هر برج عده اى از ستارگان گرد آمده اند كه از هيئت اجتماع آنها صورت جانورانى قابل تصور می باشد، آن برج را به نام صورت آن جانور ناميدند. مانند برج حمل، ثور، جوزا و ...
عقرب هشتمین برج از بین این بروج است و قمر در عقرب یعنی زمانی که ماه در برج یا صورت عقرب قرار دارد.
منظور از قمر در عقرب #برج_عقرب است یا #صورت_فلکی عقرب؟
در حدود 3000 سال پیش مفهوم برج فلکی و صورت فلکی تقریبا یکسان بود یعنی هر برجی بنام صورت فلکی که در مجاورت آن قرار داشت نامگذاری شده بود، اما امروزه بعلت حرکت تقدیمی زمین و جابجایی نقطه اعتدال بهاری در طی قرون متمادی، هر یک از برجها به اندازه تقریبا یک برج به عقب جابجا شده اند و دیگر نام برج فلکی با نام صورت فلکی درون آن مطابقت ندارد.
از این رو بین علما اختلاف نظر است که آیا مراد از قمر در عقرب که منجمین گذشته بکار می بردند همان برج عقرب یعنی هشتمین برج بعد از نقطه اعتدال بهاری است یا منظور صورت فلکی عقرب است که ستارگان آن در آسمان پیداست؟
در این بین نظر #علامه_حسن_زاده آملی ره که در زمان ما متبحر در علم هیئت و استاد این فن بودند این است که نظر موثق تر در این مورد همان صورت فلکی است و دلائل قانع کننده ای برای آن ذکر می کنند. (رجوع کنید به کتاب ایشان با نام دروس فی المعرفه الوقت و القبله، درس 25)
اما در عین حال ایشان اینکه در هر دو مورد یعنی هم برج و هم صورت فلکی از مسافرت و ازدواج اجتناب شود را مطابق با احتیاط می دانند.
پس با توجه به مطالب یادشده ورود و خروج قمر به صورت فلکی عقرب و ورود و خروج قمر به برج عقرب را ارسال می کنیم:👇
@toubaefaf
جدول ورود و خروج قمر به #صورت_فلکی عقرب
توضیح ورود و خروج قمر به #صورت_فلکی عقرب و ورود و خروج قمر به #برج_عقرب را ببینید👇
@toubaefaf
اهمیت علم و فضیلت جویندگان علم، #اربعین_حدیث_امام_خمینی ره، حدیث 26
#امام_صادق به نقل از #رسول_خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: کسی که برود راه #علم و سلوک اهل علم، خدای متعال او را سلوک دهد به راه بهشت... » کافی، ج1، ص34، کتاب فضل العلم، باب ثواب العالم و المتعلم، ح1
حضرت امام ره در توضیح حدیث در چند فصل آورده است: «بدان که حقیقت #علم و #ایمان که متقوّم به علم است، #نور است و این مطلب علاوه بر آنکه مطابق برهان و عرفان است، مطابق نصوص و اخبار #اهلبیت عصمت و طهارت نیز علیهم السلام است، زیرا که حقیقت نور که عبارت است از ظاهر و مکشوف بالذات و مظهِر و کاشف غیر است، برای حقیقت علم ثابت و بر آن صادق است...»
امام خمینی ره، اربعین حدیث، موسسه تنظیم و نشر آثار امام، چاپ: 47، 88 ره ادامه حدیث26، فضیلت علم، ص418
@toubaefaf
سخن پدر #شهیدحججی هنگام مصاحبه درباره نعش فرزند شهیدش:
«هیچی نبود. فقط از طریق دیانای و چون پاهای شهید بود، از کفشهایش… البته آن موقع هم هنوز کامل نبود. دیانای کامل نبود؛ ولی خوب، خیلی شواهد نشان میداد که شهید، همان شهید ماست و آقایان هم در سپاه قدس قانع شده بودند که این پیکرِ شهید ماست… از همان اول سعی نکردم دنبال کنم. چون نخواستم بدانم… هم تحملش را نداشتم و هم… حالا ممکن است اینجا احساسات یا عاطفه پدری یا مادری باعث بشود که خدای ناکرده حرفی را آدم به زبان بیاورد که خلاف عقیده و راهی است که شهید ما رفتهاست و این باعث شرمندگی بشود.»
و نیز سخن همسر شهید در آن لحظه ای که نور نگاه #شهیدحججی ره با اقتدار، با #حیا و عفافش، دنیا را تکان داد:
«به چشمهای شوهر من نگاه کنید، اصلاً ترس در این چشمها نیست، همهاش #شجاعت است، دلیری است، محسن توی این عکس مثل کوه با صلابت است»
شادی روحشان #صلوات
@toubaefaf
حقیقتا پیروز میدان ایشان و امثال ایشانند...
رسیدند به مقام صدق و یقین
که فرمود:
«مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَي نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً» سوره احزاب، 23
#شهیدمحسن_حججی درچنین ایامی اسیر و در روز هجدهم مردادماه سال ۱۳۹۶ توسط تروریست های داعش سر از تنش جدا شد.
#حاج_قاسم_سلیمانی در زمان شهادت او گفته بود قسم به حلقوم بريده #شهيدحججی زمين را از لوث داعش پاک میکنيم.
۴ماه بعد #شهیدحاج_قاسم_سلیمانی ره پایان سیطره داعش را اعلام کرد.
زندگی صحنه ی یکتای هنرمندی ماست
هر کسی نغمه ی خود خواند و از صحنه رود
صحنه پیوسته به جاست
خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد...
شادی ارواح طیبه امام، عالمان و #شهیدان_مدافع_حرم صلوات
@toubaefaf