تربیت، مسئولیتی است که وقتی کسی با آن مواجه شود، اگر متعهد باشد نمی تواند آن را نا دیده بگیرد. همه باید مربی باشند و مربی بودن را نباید یک شغل و حرفه دانست که با عهده دار شدن عده ای، دیگران خیالشان راحت می شود.مربی گری یک نقش است که فقط بر عهده والدین و معلمان نیست؛ بلکه هرکس توان و ظرفیتی دارد، باید دغدغه تربیت را داشته باشد.
تربیت را هم می توان به صورت فردی دنبال کرد، هم در بستر یک مجموعه تربیتی و در چارچوب یک فعالیت تشکیلاتی؛ همانگونه که برای این منظور، هم می توان از گفت و گو و برخورد ها و رفتار ها استفاده کرد، و هم از برنامه های تربیتی.
https://eitaa.com/ttrbiat
نوجوانی سن اوج گرفتن هیجانات درونی است. این هیجانات به شکل عصبانیت، خجالت، عشق، خوشحالی، ناراحتی و اضطراب در این دوران بروز و ظهور پیدا میکند. تنهایی نوجوان امروزی در خانوادههای کم جمعیت، و زندگی در محیط بسته آپارتمانی در کنار مشغولیت به فضای مجازی و بازیهای رایانهای، موجب سرکوب شدن این هیجانات و انباشته شدن آنها میشود. نوجوان نیاز دارد که در محیطی پر هیجان زندگی کند و هیجانات درونی خود را در مسیری مثبت تخلیه کند؛ در غیر این صورت دچار هیجانات ناصحیح میشود. روی آوردن به رفتارهای پر خطر با عشقهای مجازی یا مصرف انواع روان گردانها و مخدرها نتیجه عدم توجه به این جنبه از نیازهای نوجوانان است. اردو یک قالب پر هیجان و پر نشاط است که میتواند انرژیهای جسمی و هیجانات روحی نوجوانان را در مسیر صحیح تخلیه کند و آنها را از خمودی و اضطراب و افسردگی نجات دهد.
📗 کتاب تربیت در اردو
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
تربیت در بستر گروه، طرحی است که بخش زیادی از اهداف تربیتی را محقق میکند. معمولا در سالهای دوره اول متوسطه، گروهگرایی در میان متربیان پررنگتر میشود. در چنین شرایطی تشکیل گروه از طرفی پاسخی است به نیاز نوجوان به ارتباط با همسالان و استقلال طلبی او، و از طرفی ابزار رقابت را دراختیار مربی قرار میدهد. همچنین در گروه، تضارب آرا شکل میگیرد و افراد موجب تقویت یکدیگر میشوند. اما یکی از مهمترین اثرات انسجام گروهی، ایجاد وابستگی به گروه و انگیزه برای شرکت در برنامههاست. تجربه نشان داده است که خیلی از متربیان در دورهای فقط به دلیل گروه و قطع نشدن ارتباطشان با دیگر اعضا، در برنامهها شرکت میکنند پس یکی از وظایف مهم مربی، تقویت هویت گروهی است تا بتواند از مزیتهای آن در مسیر تربیت به خوبی استفاده کند.
در اردو هویت گروهی به وسیله تفکیک گروهها از یکدیگر در کارها و برنامه ها و امکانات به خوبی محقق میشود. همچنین رقابت گروهی میتواند انسجام گروهی را تقویت کند. تعامل فراوان، خاطرات تلخ و شیرین و همکاری برای رسیدن به موفقیت از عوامل افزایش انسجام گروهی است که شرایط آن در اردو فراهم است.
📕کتاب تربیت در اردو
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
اردو جزو قالبهایی است که با یک طراحی دقیق و با هماهنگی مسئولان و مربیان در مرحله اجرا، مربی میتواند همزمان روی چند متربی یا حتی همه متربیانش عملیات تربیتی اجرا نماید و روند رشد آنها را به شکل قابل توجهی پیش ببرد.
فرض کنید در یک مجموعه، گروهی هست که مربی و مسئولان مجموعه پس از شناسایی اعضای آن، متوجه میشوند که انواع ضعفها در این گروه وجود دارد: یکی بیدقت است و دیگری در عین دقت، نمیتواند ذهن خود را متمرکز کند؛ آن یکی ضعف شخصیت و خودباوری دارد و نفر چهارم چنان به توانمندی خود مطمئن و مغرور است که تاب و تحمل هیچ انتقادی را ندارد؛ پنجمی تنبل است و زود خسته میشود و پا پس میکشد و یکی دیگر با همه جدیت و پشتکارش، صبر ندارد و زود جوش میآورد. در چنین شرایطی اردو بستری خواهد بود که هم زمان با تلاش هریک از این متربیان برای موفقیت و درخشش در برنامهها، مربی هم میتواند روی نقاط ضعف آنها کار کند.
گاهی یک متربی بیش از یک ضعف یا مشکل دارد؛ همانطور که بعضی وقت ها، متربی علاوه بر ضعفی که در یک زمینه دارد و باید اصلاح شود، یک توانمندی هم دارد که باید تقویت شود تا به شکوفایی برسد. مربی میتواند به کمک فعالیتها و برنامههای اردو و با هماهنگی مسئولان اجرایی، به صورت غیرمستقیم چند عملیات تربیتی را در وجود یک متربی دنبال کند: میتواند به غرور و نقد ناپذیری یک متربی ضربه بزند و با تشویق پشتکار و جدیتش، آن را تقویت کند؛ میتواند خلاقیت یک نفر را تحسین کند و همزمان، بیاعتنایی و بیاحترامیاش را به مسئولان اردو نقد کند.
📒کتاب تربیت در اردو
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
46.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 چطور حرف آقا بر زمین میماند⁉️
❓چه اتفاقی افتاده که حضرت آقا میگویند ما از یک گام وارد گام دیگری شدیم؟!
⚠️ اکثریت ما در گام دوم همان کاری را میکنیم که در گام اول میکردیم!!!
💢 اگر فرمول جدید آقا فهم نشود، کماکان مسائل لاینحل باقی میماند!
🎙 دکتر ساسان زارع
🔸قسمت اول
🔻عهدواره استان اصفهان تبیین تا قیام؛ ۱۴۰۲/۰۲/۲۲
#تبیین_تا_قیام #به_اضافه_مردم
#ولایت_فهمی #فرمان_ولی #گام_دوم
#حلقههای_میانی #حکمرانی_مردمی
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
9.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 "ضمانت اجرایی برنامههایی که برای فرزندان تدبیر میشود"
#دقایقی_پای_نکات_تربیتی
🆔https://eitaa.com/ttrbiat
در وجود کودکان و نوجوانان نیازهایی هست که اگر به موقع و به اندازه تامین نشوند، می تواند روند رشد آن ها را دچار اختلال کنند. از مهمترین آن ها، نیازهای حسی و عاطفی است که معمولا در فضای خانواده ها و حتی در بسیاری از مجموعه های تربیتی نادیده گرفته می شود. به کمک قالب جُنگ می توان برخی از نیازهای عاطفی مهم متربیان را تا حد قابل قبولی تامین کرد؛ نیازهایی که تامین آن ها به تحقق ظرفیت های تربیتی موجود در این قالب کمک می کند.
ادامه دارد
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
یکی از نیازهای اصلی نوجوان، نیاز به دیده شدن است. نوجوان علاقه دارد که در مرکز توجه و دید دیگران قرار گیرد. خیلی وقت ها بسیاری از لجاجت ها یا مخالفت های او در خانه و مدرسه با این انگیزه است که دیده شود و به او توجه کنند. ما اگر این نیاز را از راه درست در متربیان خود تامین نکنیم، ممکن است حتی برای مورد توجه قرار گرفتن، به انحراف کشیده شوند و رفتارهای نا مناسب داشته باشند.
جُنگ یک فرصت خیلی خوب است تا نوجوان بتواند توانایی هایش را به نمایش بگذارد و مورد توجه قرار گیرد.زمانی که یک نفر روی صحنه می رود و برای تعداد زیادی تماشاگر، یک برنامه موفق اجرا می کند، این نیاز تا اندازه ای برآورده می شود.البته مربی باید توجه داشته باشد که این نیاز به دیده شدن در اعضای گروه متفاوت است؛ برخی از افراد، در خانه و مدرسه تا حد مطلوبی توجه دیده اند و برخی دیگر، کمتر مورد توجه واقع شده اند. مربی باید به افرادی که نیاز بیشتری به دیده شدن دارند، توجه بیشتری داشته باشد و نقش های خوب و مناسبتی برای آن ها در نظر بگیرد.
📚کتاب جُنگ جُنگ تا تربیت
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
یکی از مهم ترین و اساسی ترین مراحل تربیت، شناسایی دقیق روحیات، توانایی ها و علاقه مندی های مخاطب است و اگر در یک نگاه کلی، برای تربیت سه مرحله تعیین کنیم، مرحله اول شناسایی و ارزیابی متربی است. هر قدر شناخت مربی از نوجوان بیشتر باشد، بهتر می تواند بر رشد او اثر گذار باشد. پس از شناسایی، باید متربی به مربی و مجموعه علاقمند شود و صمیمیتی بین او و مربی ایجاد شود. این صمیمیت موجب می شود تا متربی پذیرش بیشتری در برابر مربی داشته باشد. آنگاه و بعد از شناسایی و ایجاد دوستی، مربی می تواند برای رشد و تعالی متربی زمینه سازی کند.
به این ترتیب، ما اگر شناخت خوبی از متربیان خود نداشته باشیم، قطعا نمی توانیم زمینه ساز یک تربیت درست و کار آمد باشیم. به همین جهت، شناسایی مخاطبان اهمیت فراوانی در تربیت دارد.
📚کتاب جُنگ جُنگ تا تربیت
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
11.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅یک راه حل عملی برای رسیدن به آرامش
🌱@shoor_nojavani
🔻https://eitaa.com/ttrbiat
اگه خصــــوصیتی در شخصی به شدت شما
رو تحت تأثیر قرار میده، معنیش اینکه اون
خصوصیت به صورت بالقوه در شما وجود داره
چون انسان طوری طراحی شده که نمیتونه
تحت تأثیر چیزی قرار بگیره که در درونش
وجود نداره.🧲🏆
🔻https://eitaa.com/shoor_nojavani
🔻https://eitaa.com/ttrbiat