⭕️ واکنش وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه به اسرائیل در نشست کمیسیون مقام زن سازمان ملل
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33085
🏷 #خبرخوان
@turkeycaucasus
⭕️ تجربه غرب از تحریم روسیه
تجربه تحریم روسیه نشان میدهد که انزوای کامل یک اقتصاد بزرگ وجود ندارد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33093
🏷 #اقتصاد_روسیه #تحریم #جنگ_روسیه_و_اوکراین
@turkeycaucasus
♦️سیم های خاردار مورد استفاده اسرائیل در فلسطین از ترکیه می آید
🔸بر اساس گزارش های تجارت خارجی منتشر شده توسط مرکز آمار ترکیه، شرکت های دولتی و خصوصی ترکیه همچنان به صادرات خود به اسرائیل ادامه می دهند.
بر اساس آخرین گزارش های منتشر شده، سیم های خاردار نیز از ترکیه به اسرائیل صادر می شود.
مشخص است که اسرائیل در مناطق مختلف به ویژه در نوار غزه و بیت المقدس علیه فلسطینیان از سیم خاردار استفاده می کند.
بر اساس گزارش ترک استات، ارقام صادرات از مهرماه گذشته از ترکیه به اسرائیل در رده «سیم خاردار آهنی/فولادی، حلقه یا سیم ساده برای استفاده در حصارکشی به شرح زیر بوده است:
اکتبر 2023: 78 هزار و 774 دلار
دسامبر 2023: 31 هزار و 978 دلار
ژانویه 2024: 196 هزار و 540 دلار
بر اساس گزارش مرکز آمار ترکیه، صادرات سیم خاردار از ترکیه به اسرائیل از ابتدای سال 2023 تا پایان ژانویه 2024 در مجموع یک میلیون و 47 هزار و 94 دلار بوده است.
سازمانهای غیردولتی در واکنش به ادامه صادرات از ترکیه به اسرائیل، درخواست دارند که حداقل صادرات محصولاتی که برای مصارف نظامی و مشابه استفاده میشوند باید متوقف شود.
♦️"هر روز 8 کشتی به اسراییل می روند"
🔸عبدالقادر اورال اوغلو وزیر حمل و نقل ترکیه در اواسط ژانویه سال جاری به سوالات در مورد تجارت جاری در خط ترکیه-اسرائیل پاسخ داده بود: "روزانه به طور متوسط 8 کشتی از ترکیه به اسرائیل می روند."
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️مبارزه مولداوی با تبلیغات روسیه در «گاگائوزیا»؛ منطقهای خودمختار که ساکنانش تُرک مسیحی هستند
🔸دولت مولداوی که طرفدار اتحادیه اروپا است و مدتهاست با جداییطلبان طرفدار روسیه در منطقه «ترانسنیستریا» دست و پنجه نرم میکند، اکنون در تلاش است با برگزاری کلاسهای رایگان آموزش زبان رومانیایی (زبان رسمی این کشور)، با ساکنان منطقه «گاگائوزیا» در جنوب این کشور و هم مرز با اوکراین، ارتباط برقرار کند.ساکنان منطقه «گاگائوزیا» یک اقلیت کوچک تُرک با مذهب مسیحی ارتدوکس هستند که پس از سقوط کمونیسم برای مدت کوتاهی اعلام استقلال کردند.
اگرچه زبان مادری آنها ترکی است، اما اکثر ۱۳۵ هزار ساکن «گاگائوزیا» اکنون به زبان روسی صحبت میکنند و فرماندار این منطقه خودمختار نیز ارتباط خود را با مسکو پنهان نمیکند.
او که یوگنیا گوتسول نام دارد و ادعا میکند مقامات مولداوی باعث ایجاد «بیثباتی» در گاگائوزیا شدهاند، هفته گذشته به روسیه سفر کرد تا از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بخواهد که از آنها در مقابل این «بیثباتیها» حمایت کند.
به همین دلیل است که دولت مولداوی تصمیم گرفته به مردم این منطقه برای یادگیری زبان رومانیایی کمک کند تا به این ترتیب بتواند با تبلیغاتی که در این منطقه به زبان روسی میشود، مقابله کند.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️پوتین: انتخابات ریاست جمهوری روسیه نماد دموکراتیک بودن این کشور است
🔸ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیش از برگزاری انتخابات سه روزه ریاست جمهوری که در 15 مارس برگزار می شود، خطاب به مردم روسیه گفت که نتایج این انتخابات به طور مستقیم بر توسعه کشور در سال های آینده تأثیر خواهد گذاشت.
پوتین گفت: "شهروندان عزیز روسیه، در 15 مارس صندوق های رای در سراسر کشور بزرگ ما باز شده و رای گیری سه روزه برای انتخابات ریاست جمهوری روسیه آغاز می شود. انتخابات ریاست جمهوری برای هشتمین بار در این کشور برگزار می شود. یکی از اصول اساسی یک کشور دموکراتیک، انتخابات است. این یک رویداد مهم و بسیار مسئولانه است."
در انتخابات ریاست جمهوری روسیه که قرار است در روسیه برگزار شود، چهار نامزد رقابت خواهند کرد: لئونید اسلوتسکی، نیکولای خاریتونوف، ولادیسلاو داوانکوف و ولادیمیر پوتین.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️ترکیه آماده عملیات علیه پ ک ک می شود
🔸ترکیه مرحله مقدماتی عملیات _احتمالی_ خود علیه مواضع شبه نظامیان حزب کارگران کردستان در شمال عراق را، با استقرار نیروهای چریکی حزب دمکرات کردستان تحت عنوان واحدهای گارد مرزی عراق آغاز کرد.
🔸مقامات ترکیه در کردستان عراق با نیروهای گارد مرزی جلساتی برگزار کردند. برخی از افرادی که در عکسهای این دیدار در مطبوعات منعکس شدهاند، از حزب دموکرات کردستان هستند. تصاویر بیانگر این است که در یگان های مرزبانی عراق، احتمالا نیروهای زروانی و گولان حزب دموکرات کردستان نیز حضور دارند.
انتظار میرود که دولت ترکیه در روزهای آینده برای هماهنگی بیشتر عملیات با مقامات بغداد گفتگو کند.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️ضمانت های امنیتی، پیش شرط پوتین برای آغاز مذاکرات صلح با اوکراین
🔶ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در مصاحبه با دیمیتر کیسلیوف خبرنگار روس گفت:
🔸مسکو آماده مذاکرات صلح است. این مذاکرات باید بر اساس واقعیت و نه «خواسته» برخی افراد پس استفاده از داروهای روانگردان باشد.
🔸مسکو به دنبال گفتوگوهای هدفمندی است که ضمانت امنیتی برای روسیه ارائه دهد و اطمینان داده شود که این مذاکرات بعنوان وقفهای برای تسلیح مجدد کییف نخواهد بود.
در حال حاضر تنها به این دلیل که اوکراین مهمات ندارد، مذاکره کردن مسخره است.
🔹رئیسجمهور روسیه ماه گذشته در گفتوگو با «تاکر کارلسن» خبرنگار آمریکایی تأکید کرده بود که برای مذاکره با اوکراین آمادگی دارد اما ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین باید از فرمان خود مبنی بر ممنوعیت هرگونه مذاکره با مسکو صرفنظر کند.
مذاکرات هدفمند و معنادار صلح بین روسیه و اوکراین در مارس ۲۰۲۲ پس از آن به شکست انجامید که دو طرف یکدیگر را به مطرح کردن درخواستهای غیرمنطقی متهم کردند.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
6.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️مورات کوروم نامزد جناح حاکم برای شهرداری استانبول، در میتینگ های انتخاباتی خود شروع به استفاده از تله پرامپتر کرد. استفاده از تله پرامپتر بعد از این صورت می گیرد که جمله بندی های نامناسب و لغزش های زبانی کوروم در روزهای گذشته دستاویز مخالفین قرار گرفته بود.
🔸بسیاری توانایی سخنوری کوروم را با اکرم امام اوغلو شهردار فعلی استانبول که می تواند ساعت ها در تجمعات، بدون یک تکه کاغذ و یادداشت سخنرانی کند، مقایسه می کنند.
لازم به ذکر است قدرت سخنوری اگر چه برای یک سیاستمدار امری مهم محسوب می شود، ولی مورات کوروم برخلاف امام اوغلو، یک سیاستمدار نیست و هرگز هم نبوده است. او بیشتر یک تکنوکرات محافظه کار و یک مقام کلاسیک بوده که کارش را از اداره دولتی انبوه سازی TOKİ آغاز و به تدریج به سمت وزیر منابع طبیعی رسید و اکنون نیز از طرف اردوغان بعنوان نامزد شهرداری استانبول معرفی شده است.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️اردوغان به عراق سفر خواهد کرد
🔸احمد یلدیز معاون وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی در بغداد گفت: انتظار میرود رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه تا پایان ماه آوریل به عراق سفر کند. مقامات ارشد امنیتی و دستگاه دیپلماسی ترکیه قرار است روز پنجشنبه به عراق سفر حساسی داشته باشند و سفر اردوغان نیز طبق برنامه ریزی ها، قبل از پایان ماه آوریل انجام خواهد شد.
🔸آخرین سفر اردوغان به بغداد در سال 2012 و زمانی که وی به عنوان نخست وزیر خدمت می کرد، انجام شده بود.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
مطالعات ترکیه و قفقاز
⭕️ محرمانه ماندن اطلاعات سفر اردوغان و اسد به مسکو یک منبع در دفتر ریاست جمهوری ترکیه تصریح کرد ک
♦️ هیچ تماس مستقیمی با سوریه وجود ندارد
🔶سخنگوی وزارت خارجه ترکیه:
🔸 ترکیه و سوریه مذاکرات مستقیمی با یکدیگر ندارند و هیچ پیشرفت قابل مشاهده ای نیز در روند عادی سازی روابط بین دو کشور مشاهده نمی شود.
🔸ترکیه هیچ پیش شرطی ندارد، اما انتظارات خاصی در مورد حل و فصل سیاسی، بازگشت آوارگان و آینده سوریه وجود دارد.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️انگلیس امیدوار است تا نوامبر 2024 ارمنستان و آذربایجان به صلح دست یابند.
🔸در پیام سوناک نخست وزیر انگلیس خطاب به شرکت کنندگان در یازدهمین مجمع جهانی باکو آمده است: آذربایجان اکنون فرصتی تاریخی برای پایان دادن به درگیری های طولانی مدت با ارمنستان دارد. رویداد مهم تر، تحقق صلح در قفقاز جنوبی قبل از COP29 است.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️ارمنستان؛ روابط اقتصادی با روسیه می خواهد، روابط امنیتی نمی خواهد
🔸روزنامه ایزوستیا می نویسد که مقامات ارمنستان در حال بازنگری مجدد روابط با مسکو در مسائل امنیتی هستند، در حالی که آنها عجله ای برای کنار گذاشتن روابط اقتصادی با فدراسیون روسیه که برای آنها مفید است ندارند. به گفته این منبع، پارلمان ارمنستان گزارش می دهد که هیچ تصمیم نهایی در مورد درخواست برای عضویت در اتحادیه اروپا اتخاذ نشده است. در این گزارش آمده است: ایروان هنوز در حال ارزیابی خطرات و پیامدهای تصمیمات خود است، اما مسیر کلی به سمت وخامت روابط دوجانبه قبلاً شکل گرفته است.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus