♦️ایران برای تأسیس گروه شبه نظامی وابسته به خود در کردستان عراق آماده می شود
🔸ادعا می شود پس از افزایش تنش بین ایران و کردستان عراق، ایران در تلاش است تا فعالیت های خود را در این منطقه افزایش دهد.
🔸 ایران که اخیراً حملات خود را علیه گروههای کرد در شمال عراق به دلیل «فعالیت های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل» در منطقه کردستان افزایش داده، خود را برای برداشتن گام های جدیدی آماده میکند.
🔸بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط منابع محلی، ایران یک گروه شبه نظامی ایجاد خواهد کرد که در داخل دولت منطقه ای کردستان عراق فعالیت خواهد کرد.
🔹 "حزب الله کردستان"
🔸ادعا می شود نام گروه شبه نظامی جدید «حزب الله کردستان» خواهد بود. ساختار موسوم به نام حزب الله کردستان نفوذ ایران را در منطقه گسترش داده و همراه با گروه های شیعه در عراق فعالیت خواهد کرد.
🔸ادهم بارزانی، سیاستمدار کُرد و پسر عموی مسعود بارزانی و عبدالسلام برواری، نماینده کُرد، ادعاها در این زمینه را تایید کرده اند.
🔸تخمین زده می شود که حدود 1.5 میلیون کرد شیعه (فیلی) در عراق زندگی می کنند. علاوه بر این، ساختارهای مرتبط با ایران در میان کردهای سنی نیز وجود دارد.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
مطالعات ترکیه و قفقاز
♦️طبق اعلام رسانه های ترکیه، پارلمان این کشور فردا موضوع پیوستن سوئد به ناتو را بررسی خواهد کرد. 🔸ه
♦️همزمان با تایید دولت بایدن برای فروش جنگنده های اف 16 به ترکیه، آمریکا با فروش 40 فروند اف-35 به یونان به مبلغ 8.6 میلیارد دلار موافقت کرد.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
⭕️ روزنامه نگارانی که شاهد نسل کشی فلسطینیان بودند، هدف حمله اسرائیل قرار میگیرند
اسرائیل خبرنگاران را مسئول از دست دادن کامل قدرت تبلیغاتی و در نتیجه مشروعیت خود می داند. به همین دلیل روزنامهنگاران را وادار میکند تا هزینه و تاوان این روند را بپردازند.
با وجود کشته شدن 121 خبرنگار توسط اسرائیل در حملات اسرائیل به غزه که به عنوان یکی از نقاط عطف تاریخ بشریت تلقی خواهد شد، هنوز رویکرد و نگرش قابل توجهی به کشتار خبرنگاران از سوی سازمان های بین المللی وجود نداشته است.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/31881
🏷 #آناتولی #الجزیره #ترکیه #خبرنگاران #رژیم_صهیونیستی #غزه
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
مطالعات ترکیه و قفقاز
♦️ترکیه بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرد 🔸عبدالله آغار کارشناس نظامی ترکیه ای در مورد این سوال که "چ
♦️حتی اگر کنگره آمریکا فروش F-16 به ترکیه را تایید کند، این می تواند آغاز بازی جدیدی بر علیه ترکیه باشد.
کنگره ایالات متحده می تواند در هر زمان تا لحظه تحویل، فروش را بلوکه کند. این ماده قانونی در گزارش فروش ایالات متحده گنجانده شده است.
🔸فرض مثال، ایالات متحده می تواند در صورتی که ترکیه در دریای اژه به عملیات تجسسی اقدام کند، یا اگر عملیاتی در سوریه انجام دهد و ... فروش را به صورت یک طرفه بلوکه کند.
🔸این ماده به آمریکا این فرصت را می دهد تا به نوعی در امور داخلی ترکیه مداخله کند و از این اهرم فشار در جهت منافع خود استفاده کند.
برخلاف اظهاراتی که کارشناسان همسو با دولت حزب عدالت و توسعه در رسانه های ترکیه می گویند، ترکیه دستاورد جدی از تایید عضویت سوئد در ناتو بدست نیاورده است. سوئد حتی اقدام جدی علیه پ ک ک نیز انجام نداده است. از متهمینی نیز که ترکیه خواستار اعاده آنها از سوئد شده بود هیچ نام مهمی تحویل ترکیه نشد. شاید بتوان مهم ترین دستاورد این موضوع را برای یونان دانست که پروسه خرید F-35هایش تسریع شد.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
ترکیه، سوئد و بحران هویت دولت مسئولیت پذیر در ناتو
🔸پارلمان ترکیه با پیشنهاد عضویت سوئد به ناتو موافقت کرد. رای ترکیه اهمیت برجسته ای دارد. این نشان میدهد که ناتو چقدر دوقطبی شده است، و چرا بسیاری از آمریکاییها در دوره ترامپ که حامی منافع ملی است، نسبت به این اتحاد بدبین شدهاند.
🔸ناتو که در سال 1949 به عنوان یک معاهده امنیتی متقابل بین ایالات متحده، کانادا و ده کشور اروپای غربی تأسیس شد، در طول زمان به سمت شرق گسترش و کشورهای جدیدی را جذب کرده و به مرز روسیه نزدیکتر شده است. این امر باعث ترس روسیه از این شده است که توسعه طلبی ناتو می تواند حاکمیت این کشور را تهدید کند.
🔸در همین حال، روند دیگری ظهور کرده است: ناتو به "ایالات متحده و بقیه کشورهای عضو" تبدیل شده است. منشور ناتو کشورهای عضو را ملزم می کند که حداقل 2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای امور دفاع هزینه کنند، اما تنها 10 کشور از 31 کشور عضو این کار را انجام می دهند: ایالات متحده، انگلیس، یونان، مجارستان، لتونی، لیتوانی، لهستان، رومانی، اسلواکی و استونی.
در حالی که افزایش نظامی در اروپای شرقی در پاسخ به تجاوز روسیه قابل درک است، ایالات متحده همچنان در هزینه کرد پیشتاز است و حداقل 3 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را در 21 سال گذشته صرف امور دفاعی کرده است. کانادای ثروتمند تنها 1.2 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی می کند. بنابراین، حضور در ناتو به معنای قرار گرفتن زیر چتر امنیت آمریکاست. و برای بسیاری از اعضا، این فرصتی است که عقب بنشینند و اجازه دهند امور دفاعی شان توسط قدرتمندترین ارتش تاریخ جهان حمایت شود.
🔸با این حال، در حالی که اکثر اعضای ناتو به لحاظ مالی سرد رفتار می کنند، ایالات متحده در رویکرد خود بسیار ایده آل گراتر می باشد. کشورها به طور فزاینده ای در ناتو پذیرفته می شوند، آن هم نه بر اساس آنچه که می توانند کمک کنند، بلکه بر اساس ارزش هایی که از آنها حمایت می کنند. مونته نگرو در سال 2017 به ناتو پیوست. مونته نگرو یک کشور کوچک بالکان با جمعیت کمتر از ورمونت و نیروی نظامی کمی بیش از 2300 سرباز دارد. اما این یک آجر دیگر در بلوک "طرفدار دموکراسی" و فرصتی برای کوبیدن چشم پوتین بود، همینطور نیز شد.
🔸به همین دلیل است که موافقت ترکیه برای رای دادن به سوئد برای پیوستن به ناتو اتفاقی مهم و نمایش بزرگی است.
سال 2018، هزینه های دفاعی سوئد حدود 1٪ بود و اخیرا پیش بینی می شود هزینه های دفاعی آن به بالای 2٪ برسد. ورود سوئد به ناتو یک پیروزی آرمان گرایانه و نمایش وحدت در برابر روسیه است.
در این میان، ترکیه داستان کاملا متفاوتی دارد. دولت ترکیه دولتی اقتدارگرا است، با اسلام گرایی معاشقه می کند و روابط قوی با روسیه دارد. ترکیه نیز از سال 1951، از زمانی که به بلوک مخالف حکومت شوروی تبدیل شد، بخشی از این ائتلاف بوده است. امروزه آمریکا یک پایگاه هوایی مهم در آنجا با دسترسی آسان به میادین جنگ در خاورمیانه دارد. بنابراین، ترکیه عمدتاً به دلایل استراتژیک در این اتحاد باقی مانده است. این نشان می دهد که ناتو به چه آشفته بازاری تبدیل شده است و هویت آن چگونه است و چیست؟ آیا ناتو یک اتحادِ دموکراسی های همفکر است که به دنبال دفاع از ارزش های لیبرال است؟ یا یک بلوک خونسرد در شورای ریسک است که برای مقابله با تهدیدات شرق طراحی شده است؟ مورد دوم بیشتر با هدف تاریخی ناتو سازگار است، در حالی که اولی بیشتر نماینده جهان پس از شوروی است. این یک بحران هویت است که گره گشایی از آن آسان به نظر نمی رسد.
🔸ترکیه چندین ماه مقاومت کرد، اما پس از تخصیص اف-16 به ارتش ترکیه، روابط خود را با سوئد گرم کرد.
با نگاه آرمان گرایی یا واقع گرایی در هر صورت، یک چیز روشن است: آمریکا همیشه صورت حساب ها را خواهد پرداخت.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه با ایگلی حسنی وزیر اروپا و امور خارجه آلبانی در تیرانا دیدار کرد.
🔸فیدان بعد از آلبانی از بلغارستان و رومانی نیز دیدار خواهد کرد.
🔸در این دیدارها، رویدادهای جاری منطقه ای، جهانی و همچنین روابط دوجانبه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
🔸فیدان همچنین در این سفر با بازرگانان ترک و نمایندگان جوامع ترک در این کشورها دیدار خواهد کرد.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
13.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در مراسمی که با حضور رسانه ها بر مزار اورخان عسگروف، پرسنل امنیتی کشته شده در سفارت این کشور در تهران برگزار شد، حضور یافت.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
22.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️اوزگور اوزل رهبر حزب جمهوری خواه خلق، معرفی نامزدهای مستقل احزاب سیاسی در انتخابات محلی را بازی اردوغان توصیف کرد.
🔸اوزل : اردوغان به جای رقابت با عملکرد شفاف و موفق شهرداری های CHP ، یک جبهه بسیار بزرگ علیه CHP ایجاد کرده است.
او با فراهم کردن امکانات و شرایط، کسانی که در گذشته با آنها اتحاد داشتیم ، کسانی که در گذشته در حزب ما بودند را در مقابل ما قرار داده است، او بازی جدیدی را با سرنوشت ترکیه شروع کرده است.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
مطالعات ترکیه و قفقاز
♦️وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در مراسمی که با حضور رسانه ها بر مزار اورخان عسگروف، پرسنل امنیتی
♦️جیحون بایراموف وزیر امور خارجه آذربایجان:
🔸تروری که یک سال پیش اتفاق افتاد ضربه بزرگی به مردم آذربایجان بود. برای احیای فعالیت های سفارت آذربایجان در ایران دو نکته (شرط) اساسی را ذکر خواهم کرد:
🔸موضوع اصلی تکمیل تحقیقات مربوط به حادثه و اتخاذ تصمیم نهایی است.
نکته دوم، تامین امنیت سفارت در صورت از سرگیری فعالیت در جریان مذاکرات آذربایجان و ایران است. زیرا ما نمی توانیم جان پرسنل خود را به خطر بیندازیم.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️ ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه (میت) امروز در اربیل با نمایندگان دولت اقلیم کردستان و مسعود بارزانی دیدار کرد. با آخرین دور دیپلماسی مقامات ترکیه و عراق در مورد همکاری احتمالی علیه پ.ک.ک، مبارزه با تروریسم در دستور کار قرار دارد.
این دومین سفر کالین به عراق بود؛ او هفته گذشته در بغداد بود.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus