فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توییتا
عبرتهای اغتشاشات و تابلوهای راهنمایی برای عبور از پیچ تاریخی: هر چند اغتشاشات به پایان نزدیک شده ا
ادامه از یادداشت پیشین با عنوان «عبرتهای اغتشاشات و تابلوهای راهنمایی برای عبور از پیچ تاریخی»:
۲- گذار از پیچ «تبرج جاهلی»:
عصر حاضر را میتوان شکل جهش یافتهای از فرهنگ تبرّج جاهلی دانست. مقصود از تبرج، خودنمایی با تکبّر است. خاصیت ویژه این فرهنگ غلبه ظاهر بر باطن و ماده بر معناست. در این فرهنگ چشم، پادشاه وجود انسان شده و بر جای عقل تکیه زده و عقل را اسیر و خادم خود میکند.
نشانه اصلی این فرهنگ دعوت انسان به خودِ مادّی اوست. در این فرهنگ انسان چیزی جز ظاهر مادّی و اندوختههایی مادّی از جنس ثروت نیست و هر فرد که ظاهری جذابتر و ثروتی انبوهتر داشته باشد نه تنها انسانتر است بلکه سهمی از خدا بودن را نیز داراست و دیگران به صورت ناخواسته یا خودخواسته مرید او بوده و با تلاش بر شبیه کردن خود به او، درگیر نوعی پرستش او هستند. در این فرهنگ سلبریتی معنادار شده و رشد مییابد. سلبریتیها در این فرهنگ مصداقی از همان خدایان روم باستان هستند که در شکل و کارویژه جدید باز تولید شدهاند.
ولع خودنمایی، ولع لایک و فالور، ولع شهرت و ... همگی حاشیههایی بر متن فرهنگ تبرج است. رشد و وسعت یافتن شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام را باید در بستر فرهنگ تبرج و نشستن چشم در جای عقل تحلیل کرد و راه مقابله اساسی با آن را نیز از همین دریچه فهم و جستجو نمود.
حتی معماری ویژه شهری ما نیز نه تنها متاثّر از این فرهنگ است بلکه کاملا زائیده این فرهنگ بوده و در آغوش آن تربیت یافته است. برج را از آن رو برج خوانند که سازهای تبرجگونه بوده و خودنمایی میکند. در معماری فعلی، نما و ظاهر سازه موضوعیّت دارد و این در نقطه مقابل معماری اصیل اسلامی قرار دارد که در آن به جای تاکید بر نمای ساختمان بر راحتی اندرونی تاکید میشد، در معماری اسلامی بر وسعت و دیده نشدن تاکید میشود و در معماری کنونی بر ارتفاع و دیده شدن.
در فرهنگی که ظاهر اولویت داشته باشد، ظاهر سازی معنادار میشود و تکنولوژی و علم را برای روتوش چهره و در قالب جراحی پلاستیک و تولید انواع و اقسام محصولات آرایشی به خدمت میگیرد. ولع روز افزون جراحیهای زیبایی همه زائیده فرهنگ تبرج است. در این فرهنگ است که دانشگاه که مهد علم است با اشارههای یک سلبریتی به هیجان میآید و خود را مضحکه او مینماید.
حتی گرایش به بیحجابی و پس زدن حیا در جامعه را نیز باید در این فرهنگ فهم کرد. برداشتن حجاب چیزی جز قرار دادن جذابیّتهای جسمی در مقابل انظار و دعوت به خود با جذب و خیره کردن چشمها نیست. برداشتن حجاب یعنی برداشتن مانع اصلی تبرج زنانه و قرار دادن او در مقابل چشمهای ظاهربینی که از زن جز ظاهر و اندام او را نمیبینند و نمیفهمند. تمایل به دیده شدن است که تمایل به بیحجابی را ایجاد کرده و آن را به نماد تقابل سیاسی بدل نموده است. میل به تبرّج، حجاب را از مصونیت به محدودیت معنا میکند و خواستار نبود آن میشود؛ همچون کسی که دیوارهای خانهاش را با توهّم رسیدن به آزادی ویران میکند.
فرهنگ تبرّج جاهلی مدتهاست که بر جهان سیطره یافته و پدیدهای نو ظهور نیست. اما اغتشاشات اخیر نشان داد که تقابل تمدنی انقلاب با این فرهنگ از حالت همسایگی و همزیستی به تقابل سخت نزدیک شده است و در آینده این تقابل عمیقتر و سختتر هم خواهد بود. انقلاب باید خود را برای مواجهه و عبور از این فرهنگ آماده سازد و الا در پیچ تبرج متوقف و هضم خواهد شد. پیچ تبرج در واقع تقابل انقلاب با هر آن چیز و هر آن کسی است که زندگی را در دیده شدن با هر شکل و شمایلی میخواهند. این تقابل اجتناب ناپذیر است چرا که انقلاب اساسا در پی مفصلبندی تمدنی است که در آن عقل بر احساس، باطن بر ظاهر و معنا بر ماده مقدم است و این دقیقا در نقطه مقابل فرهنگ تبرج است.
امروز این مسئله بیش از پیش مهم است و جریان اصیل انقلاب باید در پی پاسخ به آن باشد و برای عبور از این پیچ چارهاندیشی کند. شاید اگر عمیقتر به اغتشاشات بیندیشیم چاره مقابله با تکرار آن را نه فقط فیلتر اینستاگرام بلکه مطالبات عمیقتری چون معماری اسلامی بدانیم. معماری شهری فرهنگ خود را نیز به شهروندان تزریق و حقنه میکند.
ادامه دارد ...
"محمد مفید"
@twiita
افزایش صادرات کفش ایرانی در ۵ماهه نخست امسال، یک #خبر_خوب و نتیجه تلاش تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان است که قطعا با حمایتهای دولت سیزدهم، رفع دغدغههای آنها و استفادهی بیشتر ازظرفیت #دیپلماسی_اقتصادی میتوان شاهد افزایش این ارقام وبازگشت دوبارهی این صنعت به روزهای اوجش بود!
"مهدی قاسم زاده"
@twiita
به رسول الله گفتند خدارا قبول داریم اما تورا نه!
به علی گفتند محمد را قبول داریم اما تو را نه!
به خمینی گفتند امام زمان را قبول داریم اما تورا نه!
به سید علی میگویند خمینی را قبول داریم اما تورا نه!
بی بصیرت ها همیشه یک قدم عقب اند!!
#لبیک_یا_خامنه_ای
"Ali Abdi.313"
@twiita
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زخمیش کردن بعدشم نذاشتن مداوا بشه و شهید شد
چند سلبریتی و دیپلمات و مسئول غربی جرات دارن در مورد جنایات صهیونیستها حرکتی انجام بدن و حرفی بزنند؟! اصلا مگه میتونن؟
"نویستا بانج"
@twiita
#رشتو
در همه جای قرآن کریم جز یک مورد
تربیت و تزکیه پیش از تعلیم دستور داده شده
این شاید نشان دهنده این باشه تربیت بر تعلم برتری دارد
همچنان که میبینیم در دنیای امروز غرب، پیشرو بودن در علم دلیلی بر استعمار و سلطه و بدبختی سایر جوامع بشری توسط کشورهای غربی شده و علتش همین کمبود اخلاقه
علم بدون اخلاق باعث انحراف علم و قدرت ناشی از علم خواهد شد
در جمهوری اسلامی علیرغم اهمیت موضوعات اخلاقی در بخش آموزش و پرورش این مهم پیگیری نشده و تربیت اخلاقی کودکان در مدارس بی توجهی قرار گرفته و نتیجه این نقص رو امروز در دبیرستان و دانشگاه مشاهده میکنیم
گزارش هشدار ۱۰ سال قبل از فعالیت شدید بهاییت و سرمایه گذاری این فرقه ضاله در اداره کودکستانها،نشانه اهمیت تربیت کودکانی است که از آنها غفلت شده به هر دلیل،
کودکان سرمایه و ذخائر انسانی هر کشوری هستن و باید مورد رسیدگی قرار بگیرن
"امیر سامان وارسته"
@twiita
یسری از آنلاین شاپ ها با ترس و لرز پست گذاشتن که بخاطر الگوریتم اینستا و قطع شدن منبع درآمدمون و.. مجبوریم کارمون رو از سر بگیریم
یسری هم کرکره رو نیمه باز گذاشتن و چراغ خاموش دارن کار میکنن
ولی واقعیت اینه که اونا هم فهمیدن از این هشتگا نه رژیم چنج درمیاد نه خرج زندگی
"آرما"
@twiita
یه وقت میگن، فلان ذکرُ بگو، فلان اثرُ داره
خیلی فرق داره با وقتی که آدم به نیازِ تکرار یه "اسم خدا" برسه، و ببینه که داره تکرارش میکنه.
به نیاز که برسی،
یعنی اول با اون اسم اتحاد برقرار کردی، بعد به تکرارش لب وا کردی.
فرق میکنه تا یه اسم و اونقدر تکرار کنی تا باهات یکی بشه.
"سپیده پوررجب"
@twiita
فرصتسازی از تهدید یعنی این. صبح روزی که جریان ویرانیطلب خود را به آب و آتش زده که در میدان چند ترقهبازی رخ بدهد تا در فجازی از آن بازنمایی انفجار کند، اینگونه به دل میدان آنهم دانشگاه دختران بزنی و این قاب پر از صمیمیت، همدلی و کنار هم بودن را با دختران ایران بسازی. دستمریزاد
"احسان صالحی"
@twiita
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اونهایی که به طالبان به خاطر تخریب بتهای هندوها میگفتن وحشی، ریختن مرکز اسلامی هامبورگ و کتابها و نسخههای خطی رو با رنگ از بین بردن!
هیچچی دیگه؛ طالبان و داعش دارن برای تشکر ازشون بیانیه تنظیم میکنن😬
"شارلوت"
@twiita
نیلوفرحامدی، اولین خبرنگاری بود که از فوت مهسا امینی با خبر شد و به جای اینکه این خبر رو به رسانه خودش (شرق) برسونه، خبر رو با عنوان کاذب "ضرب و شتم مهسا امینی" تحویل میده به ادمین ایران اینترنشنال در اینستاگرام
آیا لازمه یادآوری کنم که در تهران 200 هزار بهایی زندگی میکنن؟
"فیلمساز انقلابی"
@twiita
گوبلز: دروغ هر قدر بزرگتر باشد باور آن برای تودههای مردم راحتتر است. دروغ را به حدی بزرگ بگویید که هیچکس جرئت تکذیب آن را نکند.
پروژه کشته سازی را دشمنان جمهوری اسلامی با تکیه به این استراتژی جلو میبرند.
هر روز یک اسم تازه، فقط هم دختر، برای تحریک احساسات...
"علیرضا گرائی"
@twiita
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت فضای مجازی در مقایسه با واقعیت 😂😂😂
"Sadra"
@twiita
هدایت شده از با شهدا گم نمی شویم
🌹سپاس خدای را که نعمتها فراوان بر ما ارزانی داشت و فراوان شکر که در عصر خمینی (ره) حیاتمان قرار داد، همه پدران و مادران ما در آرزوی این دوران بودند و ندیدند اما ما دیدیم.
دوران احیای اسلام عزیز و عزتمندی ملتهای مسلمان، مقاومت مجاهدان سپاه اسلام، عصر تحول و شکوه و عظمت در جهان اسلام، عصر بیداری ملتها، عصر زوال طاغوتها، عصر فروپاشی قدرتهای استکباری و عصر برگشتن به خویشتن.
🌹خدا را هزاران شکر به خاطر نعمتهایش، نعمت زندگی در هشت سال دفاع مقدس، زندگی با مجاهدینی که محبوب خدا بودند و میهمان خدا شدهاند.از خانواده شهیدان، جانبازان و آزادگان همیشه شرمنده بودم که نمیتوانستم خدمتگزار خوبی باشم؛ مرا حلال کنند.
🌹تشکر دارم از همسر عزیزم که همسنگر و همراه خوبی بودند، خداوند انشاءالله این عمل شما را ذخیره آخرت قرار دهد و اما سفارش میکنم مثل گذشته بدهکار به انقلاب و نظام باشی نه طلبکار. قانع باش در مقابل کمبودها یا کم مهریها صبر داشته باش و مراقب باش فضاسازان تو را ناسپاس نکنند، عشق به ولایتفقیه و اطاعت کامل از ایشان سعادتمندی دنیا و آخرت را دارد.
"سردار شهید حسین همدانی"
#با_شهدا_گم_نمی_شویم
@Sedaye_Enghelab
می دونید تلخی اتفاقات اخیر کجاست؟
اینجاست که سال گذشته زنان سینمای کشور ما از تجاوز مردان سینما جنبش راه انداختند...!
و الان همان زنان و مردان با روابط کثیف، در پست و استوری #مدافعحقوقزنانایرانی شده اند.
جالب نیست؟!
"مُتَوَسِّم"
@twiita
هر از چندی شنیدهاید که بحث بیماری رهبر انقلاب و فوت ایشان نقل محافل رسانهای شده و پیرامون جانشینی ایشان شایعاتی طرح میشود. این اقدام بعضا در هر سال چندین مرتبه تکرار میشود. تا به حال از خود پرسیدهاید که دلیل اصلی طرح مکرر این شایعات چیست؟ آیا دشمن فقط به دنبال تخریب یا نگران کردن جامعه انقلابی است؟ پاسخ این نیست هر چند اینها نیز به نوعی از عوارض چنین شایعات و بحثها میباشند. اما دلیل اصلی چیزی غیر از آن است.
وقتی چنین شایعاتی در جامعه طرح و بحث شود به تبع آن میان مردم نیز پیرامون آن بحثهایی صورت خواهد گرفت. این بحثها عمدتا در فضای مجازی و در گروههای مختلف دوستانه، خانوادگی و ... میان افراد جامعه رخ میدهد. در این میان واکنش و حساسیت مردم به این مباحث قابل رصد بوده و بسیار مهم است. رسیدن به پاسخ این سوال که مردم برای بعد از آیتالله خامنهای چه تصویری در ذهن دارند؟ برای دشمن مهم است. اینکه مردم چه کسانی را برای بعد از ایشان جزو گزینههای رهبری میدانند؟ برای دشمن مهم است. اینکه از میان گزینههای طرح شده استقبال مردم به کدام سمت بیشتر است؟ مهم است. اینکه مردم چه نگاهی نسبت به هر یک از گزینهها دارند؟ مهم است. و سوالاتی از این دست. دشمن به دنبال جمع کردن این دادهها از کف جامعه است و به مدد فضای مجازی و دادههای انباشته شده در آن با طرح چنین شایعاتی آنها را به سادگی جمع میکند.
حتی حربه دشمن فراتر از آن است. در خصوص انتخاب رهبر انقلاب در سال ۶۸ همه در یاد دارید که اشارات امام خمینی (ره) راهگشای انتخاب ایشان بود. آیا به نظر شما رهبر انقلاب نسبت به این دغدغه مهم انقلاب و نظام طرح و برنامهای ندارند؟ قطعا دارند؟ آیا آن را برای خواص خود طرح نکردهاند؟ قطعا طرح کردهاند. نمیشود نکرده باشند. موضوع به این مهمی به هیچ وجه از نظر ایشان دور نیست و قطعا ایشان برای آن از پیش طرح و برنامهها و توصیههایی داشتهاند.
خب با دانستن این موضوع، دشمن چگونه میتواند به این اطلاعات دست یابد؟ کافیست این شایعات در جامعه طرح شود. بحث محافل عمومی که شود، به محافل خصوصی هم خواهد کشید. شما به جای دشمن باش. کافیست در آن ایام به صورت ۲۴ ساعته، مثلا مکالمات اعضای مجلس خبرگان را به طرقی شنود و رصد نمایید. بالاخره از میان صحبتهای آنها گوشههایی از این توصیهها شنیده خواهد شد.
به خیال خام خود بعد از برملا شدن دروغ دشمن صوت و کف میزنیم که دیدید باز هم فلان شبکه تلویزیونی یا فلان روزنامه دروغ گفت و به قولی گاف داد. اما غافل از این هستیم که دشمن برد خود را کرده است.
خیلی بیش از اینها باید مراقب دشمن بود.
"محمد مفید"
@twiita
با دستور آقای رئیسی یک رانت دیگر نیز حذف شد .
آقای رئیسی:
سهمیه ی فرزندان اعضای هیئت علمی تمام دانشگاه ها لغو شد .
درروزهایی که دشمنان و مزدوران داخلی برای التهاب آفرینی جو جامعه از هیچ ابزاری کوتاهی نمیکنند، دولت مشغول انجام اولویتها و پیگیر مشغله مردم است.
احسنت به رئیس جمهور انقلابی قطعا یکی از بهترین تصمیم های گرفته شده ی آقای رئیسی بود .
درسایه امنیت و آرامش مسائل کشور حل میشود.
کاش قدر بدانیم!!!!
@twiita
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آشنایی با سلسله مراتب پلیس(فراجا)، در مواجهه با اعتراض و آشوب و اغتشاش ؛
پلیس حافظ آرامش و امنیت جامعه است حتی در مواقع التهاب!!
اگر ندیدی و رفتی وسط اغتشاش ببین با چی طرفی!!
@twiita
📝 رشتو
⬅️روایت امروز اغتشاشات بازار
از ظهر حدود ساعت دو یه جمعیت عظیمی از سمت اول بازار آهنگران بسمت پایین و در ادامه مولوی میرفتن
و به مغازه ها هشدار میدادن که ببندن
وگرنه شیشه ها رو خورد میکنن
بازار امروز از ظهر تعطیل بود
ماها هم که توی سرا یا پاساژ بودیم، گیر افتادیم داخلتا ساعت چهار توی مغازه بودم
دیگه زدم بیرون
از سه راه آهنگران بسمت ۱۵ خرداد که میرفتم، جمعیت هی زیادتر میشد
ولی همه داشتن خلاف جهت من میومدن
دیدم که یه پسر جوون هم روی چرخ دارن میبرن
پاشو بسته بودن و از درد ناله میکرد
بالاتر که رفتم، جمعیت میگفتن جلوتر نرو
میگیرنتگفتم مسیرم از چهارراه سیروسه
گفتن این پسره که روی چرخ بود رو با تیر زدن
هرکی بین جمعیت باشه میزنن
هرچی بسمت خیابون ۱۵ خرداد نزدیکتر میشدم، هوا سنگین تر میشد
بوی دود میومد
کم کم چشمام شروع کرد به سوزش
به سرفه افتادم
اشک آور زده بودن
خودمو رسوندم به اول آهنگران
نبش ۱۵ خرداد
۳موتوری ها بوق ممتد میزدن و میرفتن
وسط خیابون، سطل آشغال آتیش زده بودن
میگفتن بسمت گلوبندک شلوغه نرو
کانکس پلیس رو آتیش زدن
درگیریه
من بسمت سیروس اومدم
نبش سرپولک، یه جمعیت صد نفری حدودا شعار میدادن مرگ بر دیکتاتور
جلوی جمعیت چندتا مرد قد بلند بودن که صورتشونو پوشونده بودن
سطل آشغال رو کشیدن تا وسط خیابون
بعد یه تیکه مقوا رو آتیش زدن و انداختن توش
آخر سر هم سطل رو وارونه کردن و مردم رو تشویق کردن به شعار دادن
من بین جمعیت گیر افتادم
دو تا دختر چادری جیغ میزدن و سمت من میومدن
گریه میکردن
گفتن آقا تو رو خدا ما رو ببر یه جای امن
گفتم پایین تر یه مغازه هست کرکره اش نصفه اس
برید اونجا
بقیه هم اونجا پناه گرفتن
مردد بودم که برگردم یا برم
از طرفی جلوم بسته بود
پشت سرم هم تا گلوبندک درگیری بود
نه میتونستم برگردم
نه برم
اگرم میموندم ممکن بود بریزن همه رو بگیرن
منو هم ببرن
جمعیت داشت زیاد میشد
عملا جوری وایساده بودن که عین یه حلقه وسطشون گیر میفتادی
شروع کردم به دویدن و از بینشون فرار کردم
رفتم سمت چهارراه
دیدم این بلوک های سیمانی رو دارن از زمین بلند میکنن و پرت میکنن سمت ماشین ها
با سرعت رفتم اون سمت چهارراه
یه سری از ماشین هایی که پارک شده بودن شیشه نداشتن دیگه
همه رو خورد کرده بودن
موتوری ها هم گاز میدادن و بوق ممتد میزدن
خلاصه من تا زیر پل آهنگ پیاده و با سرعت رفتم
قضیه امروز بازار بخاطر تبعیت نکردن بازاری ها از فرمان اعتصاب سراسری بود
اومده بودن بازار رو به زور تعطیل کنن که کردن
من سالم رسیدم خونه
فقط یخورده سرفه و سوزش چشم دارم
"دورافتاده"
@twiita