💢 خانم دکتر شیبانیان: اگر یک رسالت برای این فیلم تعریف شده و می خواست تعهد و مسئولیت اجتماعی را پر رنگ کند، آن رسالت تغییر نگاه است. در پاسخ به این انتقاد که گفته شد فیلم ناامید کننده بود، به نظر اگر آن مأمور پلیس آن رشوه چهار میلیاردی را قبول می کرد، آنجا واقعاً ناامیدکننده بود و من به عنوان مخاطب تا پایان فیلم این دغدغه را داشتم. نکته بعدی اینکه به هر حال قانون با تمام کاستی ها، سعی خودش را در اجرای عدالت می کند. هر چند یکی از پیام های واضح این فیلم نگاه انتقادی به قانون بود و با توجه به اینکه گفته شد برخی از دیالوگ های پایانی فیلم سانسور شده بود، باز هم به خوبی مشخص بود و صحنه های مختلفی می توانست این را به مخاطب القا کند. مثل آن صحنه ای که از بالا، حبس زندانیان را با آن وضعیت در زندان نشان می داد و یا نگاه انتقادی ای که قاضی به پرونده ها دارد، نشان میدهد که این کاستیها در قانون وجود دارد. فیلم، پیشگیری را در مقابل قانون و مجازات پیشنهاد می کند. فکر می کنم نقطه عطف داستان در واقع همین است که سرزنشگرانه به این سمت میرود که بگوید اگر پیشگیری کنیم و حتی به مجرمین یک نگاه انسانی داشته باشیم، خیلی بهتر از آن است که به سمت مجازات برویم.
💢 آقای دکتر فرع شیرازی: همیشه در نقد یک اثر هنری یا علمی، برداشت های مختلفی می شود و بحث مرگ مؤلف نیز مطرح است. برای مثال در خصوص اینکه چرا این ساعت اینجا و روی این دیوار نصب شده است، هر کس نظر خود را بیان می کند؛ در خصوص فیلم هم همین گونه است. ممکن است هدف و برداشت نویسنده یک چیز بوده باشد و هدف کارگردان چیز دیگر و هر مخاطب نیز برداشت مختص به خود را از فیلم دارد. مثلاً من به عنوان یک دانشجوی فقه و حقوق، به این فکر کردم که چقدر خوب شد که قاضی نشدم؛ چون مسئولیت سختی می باشد و بنابراین هر کس از نظر خودش برداشت می کند. با این اوصاف، درک بنده از این فیلم این است که فیلم یک نگاه انتقادی، در نوع برخورد نسبت به جرایم و خصوصاً نوع مواد مخدر داشته و به زیبایی آن را به تصویر کشیده است. چالش و اختلاف نظرهایی در سطح جامعه در این خصوص مطرح است و در بین فرهیختگان امروز نیز، اختلاف نگاه هایی در مورد پرداختن به برخی مجازات ها دیده می شود و مخالفت هایی نیز در خصوص برخی مجازات ها وجود دارد. در سال ۹۵، ۹۶ قانون مربوط به حمل مواد مخدر تغییر کرد و حکم اعدام برای حمل مواد، افزایش یافت. حکم اعدام برای مواد مخدر شیشه به ۵ کیلو و برای تریاک به ۵۰ کیلو افزایش یافته است. این موارد در جامعه وجود دارد و کارگردان اینها را از خودش در نیاورده است.
💢 اینکه گفته میشود نگاه فیلم انتقادی بود به این دلیل است که در قسمت آخر فیلم که حذف شده بود، شخصیت صمد به دوستش که با یکدیگر اختلاف نظر داشتند گفت: الان با اعدام این فرد، چه شد و به چه نتیجه ای رسیدیم؟ ۷ سال پیش 1 میلیون و الان ۶ میلیون معتاد داریم و در مقابل شنید که اگر ما نبودیم، ۶ میلیون می شد ۱۰ میلیون. بعضی از صحنه هایی که در فیلم به تصویر کشیده بود خیلی جالب بود که در این فیلم حذف شده بود. از قبیل زمانی که خانواده ی ناصر به خانه قدیمی برمی گشتند؛ وقتی که خانواده دو سوم کوچه را رفته بودند، وسط راه با یک موتور روبرو می شوند و دوباره همان طور که ناصر گفته بود این خانواده شش هفت نفره به عقب برمیگردند و در همان جاست که مخاطب بیشتر می تواند همذات پنداری کند. یکی از بهترین دیالوگ ها نیز آنجا بود که ناصر خاکزاد به وکیلش گفت: من می دانم که چه کسی من را لو داده و مرا به این وضعیت کشانده! اما من هنوز هم تشنه یک لحظه دیدار او هستم.
https://eitaa.com/umefafgaraei
💢 آقای دکتر حسنی درمیان: به طور کلی از لحاظ آسیب شناسی دو نوع رویکرد در دنیا وجود دارد. یکی اینکه استتار میکنند و آمار را مخفی نگه میدارند و برخی نیز معتقدند حتی بیشتر از آنچه که هست باید اعلام شود و برای این کار استدلال هایی دارند و معتقدند که این کار باعث میشود که جامعه حساس شود و نسبت به حفاظت از خود واکنش نشان دهد. در اینکه این رویکرد تا چه اندازه درست است، بحثی نیست و صرفاً دیدگاه مطرح است. در ثانی بیان مسائل لزوماً چیز بدی نیست و این سیاه نمایی که گفته شد، اصولاً یک کلاغ چهل کلاغ، در فرهنگ ما وجود دارد. مثلاً اگر واقعه ای اتفاق بیفتد، به انواع مختلف به آن دامن زده می شود. اما ذائقه مخاطب هم مطرح است و مسائل دیگر نیز در این قضیه دخیل هستند. اما به عقیده بنده، هجمه بالاتر از این، فیلمهای ساخت خارج است که ما در رسانههای داخلی خود پخش میکنیم. در ۴ دقیقه از فیلمِ جنون سرعت، ما 4 نوع خانواده را می بینیم که در ایران مطرح نیست. اینکه چطور می شود یک زن شوهردار با یک مردی که از او طلاق گرفته است همسفر باشد! می بینیم که یک دختر و یک پسر که با هم ازدواج نکرده اند، در یک مسابقه سرعت در یک ماشین سوار می شوند و با هم هستند. فیلمی به نام ملوان زبل ساخته میشود که با مطالعه، مشخص میشود دلیل ساختش آن بوده که برخی کودکان، به این دلیل که مادران شان به زور به آنها اسفناج میدادند، خاطره بدی از کودکی خود داشتند و با ساخت این فیلم که مثلاً با خوردن اسفناج قوی میشوید، سعی در پاک کردن این مسئله داشتند. ساخت این جور فیلم ها فقط برای وقت گذرانی بچهها نیست و هدفمند ساخته شده است. بنابراین اهداف و تأثیری که یک فیلم بر مخاطب می گذارد، اهمیت دارد. بنابراین در نفوذ فرهنگی، مخاطبین و گروه هدف مورد توجه قرار میگیرند.
💢 آقای دکتر صابری فتحی: نکته ای که در این فیلم دیده می شود این است که در این فیلم مشکلات حقوقی مطرح بود. مثلاً علم قاضی. یعنی آن چیزی که کارگردان عنوان می کرد به این سبک نبود. در قانون و شرع گفته می شود علم قاضی مبنای حکم است و اگر قاضی علمی در خصوص مطلبی ندارد، نمی تواند حکمی بدهد. مشکلات حقوقی در این فیلم مطرح است و از این جهت می توان گفت که این فیلم سیاه نمایی می کند. یعنی به بیننده ای که آگاهی ندارد، چیزهایی را القا می کند که وجود ندارد و نکته دیگر اینکه قوانین نه تنها در ایران، بلکه در همه جای دنیا قوانین و این نوع مشکلات وجود دارد و اینکه بخواهیم در جامعه نسبت به قانون چنین حسی را ایجاد کنیم، درست نمی باشد. با توجه به اینکه فلسفه علم حقوق هم میگوید قوانین آینده را به شما نشان میدهند؛ مثلاً اگر هنگام رانندگی، به دلیل نامناسب بودن حال راننده، قانونی رعایت نشود، به هر حال جریمه باید پرداخت گردد. در خصوص خودکشی شخصیت فیلم نیز باید گفت اگر او نتوانسته است خودکشی کند، او را آورده اند تا مسئولیت کارهای انجام شده را به عهده بگیرد و مسئولیت پذیری داشته باشد. در خصوص اینکه منتقدان سینما و سینماگران نقد وارد کردند که این فیلم نوعی کلاس درس است، باید گفت که این نقد بسیار به جا می باشد و نباید کاری کرد که بیننده بسیار زیاد با فیلم درگیر شود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
💢 آقای دکتر حسین زاده: به عقیده بنده این فیلم کلاس درس نبوده است. چرا که نخواسته پیام فیلم را به طور مستقیم به مخاطب القا کند. در فیلمی که کشش دارد و مخاطب را به چالش می کشد و درگیر کننده ذهن است و مخاطب با شخصیت ها همذات پنداری کند، کلاس درس نمی تواند باشد. اتفاقاً فیلم بیان می کند که قانون به تنهایی کافی نیست و در کنار قانون، باید یک مجری قانون نیز به صورت مطلوب وجود داشته باشد.
💢 جناب آقای ابوترابیان: از ابتدای این جلسه در این فکر بودم که ما یک کارگروه عفاف و حجاب هستیم، این فیلم چه ارتباطی با وظایف ما در این کارگروه دارد؟ ما باید در این کارگروه، یک سری اصول، اهداف و قواعدی داشته باشیم. اگر قرار باشد که هر فیلمی که منتشر شود که به صورت خوب یا بد، به مسائل اجتماعی پرداخته است را در این کارگروه مورد بررسی قرار دهیم، که نمی شود. آیا این کار، با اهداف کارگروه مطابقت دارد؟
https://eitaa.com/umefafgaraei
💢 آقای دکتر صابری فتحی: بحثی که در این جلسه به اشاره نشد، رابطه نامتعارف آن خانم با ناصر بود که خارج از ازدواج بود و آن خانم با این که عقد نکرده بود می گفت: ناصر شب ها با کفش میخوابید! و بسیار طبیعی این مسئله را جلوه میداد و میخواست به نوعی هم خوابی بدون ازدواج را، ترویج کند.
💢 آقای دکتر حسین زاده: ترویج این مسئله نیست؛ ولی متأسفانه این مسائل در جامعه وجود دارد و فیلم تنها آن را بیان می کند و این یکی از مشکلات جامعه است که واقعاً وجود دارد.
💢 دکتر سعیدی رضوانی: با تشکر از از همه دوستان و مشارکت جدی عزیزان، اولاً توجه داشته باشید، لحاظ مخاطب فیلم، در نقد فیلم بسیار مؤثر است. اساساً بنده که پیشنهاد دهنده نمایش فیلم بودم، منظورم این بود که بدانم از نظر دوستان، آیا این فیلم برای فعالان فرهنگی - و نه کل افراد جامعه - چه پیامی خواهد داشت؟ البته به جا بود که این امر در ابتدای جلسه اعلام می شد که نشد!. با این رویکرد، دیدگاه بنده این است که فیلم تفوق ساختار بر سایر کارکردها، از جمله اعمال قانون و فعالیتهای فرهنگی مرسوم را، در تأثیرگذاری اجتماعی نشان می دهد. شاید بتوان حدیث "کاد الفقر ان یکون کفراً" از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و مطالبِ برادران آیت الله محمدرضا حکیمی و حجج الاسلام محمد و محمود حکیمی را راجع به عدم امکان (غامض بودن زیاد) تربیت دو گروه مترفین و فقرای کاملاً مسکین را مؤید ادعای اهمیتِ ساختارهای اجتماعی دانست و از دغدغه مندان خواست به این امر و اندیشه کنند. شاید روزی عملی در باب حذف و حداقل کاهش ساختار هایی نظیر طبقات اجتماعی طبیعی، تبعیض اجتماعی و نظائر آن اندیشیده شود.
https://eitaa.com/umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ اجرای لبخوانی تکنفره یک #دختر در مراسم گرامیداشت شهدای مدافع حرم!!! 😳 😳
🔺در اقدامی عجیب در مراسم سالگرد شهادت شهید همدانی و گرامیداشت شهدای مدافع حرم، گروه سرودی از #دختران که #چادر نیز بر سر داشتند، به همراه لبخوانی یکی از دختران، به #اجرای_سرود پرداختند!!! 😳
🔺مسئولین برگزاری این مراسم، #اعتراض مردم و خانوادههای شهدا را بی پاسخ گذاشتند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#عفت_بینایی
🔴 تقدیم به #مردان_عفیف_سرزمینم_ایران
🔷می دانم زندگی برایتان چه قدر #سخت است، در این #جامعه امروزی ....
🔷می دانم برای فرار #چشمانتان، دست به هر کاری می زنید ....
🔷می دانم #قلبتان چه دردی می کشد، وقتی #مردان جامعه را می بینید که #مردانگی را از تن دریده اند ....
🔷می دانم چه #عذابی می کشید وقتی #زنانی با صدها رنگ و لعاب، برایتان در خیابان ها #فشن_شو می گذارند و شما #چشم می پوشانید ....
🔻 چقدر سخت است ...
🔷چه می توانم بگویم در برابر این #پاکدامنی وصف نشدنی شما؟
🔷چه زیبا قاسم وار در این #میدان_بی_عفتی می جنگید ...
🔷با افتخار می گویم که خون #مهدی فاطمه (س) در رگ های شما جاری ست .....
🔷دختران و پسران آلوده شده جامعه، چگونه می خواهند روز #قیامت در چشمانتان نگاه کنند؟ در حالی که با فجیع ترین وضع ها در برابرتان #رژه می رفتند و شما #چشم می پوشاندید.
🔻 الحق که #آقایی، برازنده شماست.
#مردان_واقعی
#مردان_عفیف
https://eitaa.com/umefafgaraei
🌐 هشتم اکتبر (16 مهر)، #روز_جهانی_کودک
🔰 سازمان ملل، بزرگترین #ناقض_حقوق_کودکان!
⚠️ سازمان ملل در حالی هشتم اکتبر را #روز_جهانی_کودک مینامد، که نهادهای زیرمجموعهی آن همچون #یونسکو و #یونیسف، از طریق بسط #آموزش_جنسی_کودکان، به رسمیت شناختن #ازدواجِ (بخوانید همباشیِ) همجنسبازان، طرحهای #تنظیم_خانواده، حمایت از #سقط جنین، پخش و توزیع محصولات خوراکی عقیمکننده و بسیاری از طرحهای دیگر، مقوّم #زنازادگی در همه کشورهای جهان هستند!
❌ یونسکو، یونیسف، صندوق جمعیت ملل متحد و به طور کلی سازمان ملل، بزرگترین ناقض #حق_کودکان و #حق_حلال_زادگی در سراسر جهان هستند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔸ضرورت ارائه #نظریه_بومی_در_زمینه_آموزش_جنسی
🔻 گزارشی از نشست«جستاری پیرامون #زیست_جنسی_ایران»
#محسن_بدره:
🔹برخی سیاستمداران از لفظ آموزش جنسی #برداشت میکنند که این آموزشها در جامعه ما باید همانند #غرب انجام شود.
🔹آنچه که در حال حاضر به عنوان آموزش جنسی در جامعه وجود دارد، برساختهای اجتماعی است و میتواند #تغییر کند. چراکه واقعیت سنتی امر جنسی #جامعه_سنتی به رسمیت شناخته نمیشود.
🔹جریانهای جدید تلاش میکنند که تعریف جدیدی از #زنانگی و #مردانگی را ارائه دهند که این امر باعث #نابرابری میشود.
🔹آموزشهای جنسی چندگانه در شرایط فعلی، دستور کارهای جدیدی را برای برخی از #گروه_های_هویتی خاص فراهم کرده است.
🔹نظریه #تربیت_جنسی باید مطابق با #هنجارها باشد که آسیبهای آن حداقلی شود.
مشروح گزارش در سایت وسائل
🌐 vasael.ir/0003rf
https://eitaa.com/umefafgaraei
10.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نه_به_گناه_همجنسگرایی
♨️ تظاهرات هزاران نفری علیه لایحه #لقاح_مصنوعی #زنان_مجرد و همجنسباز در #فرانسه را ببینید.
🔻دهها هزار فرانسوی روز یکشنبه در اعتراض به لایحه جدیدی که به زنان مجرد و همجنسباز، اجازه میدهد تا از طریق لقاح مصنوعی باردار شوند، #تظاهرات کردند!
🔻این لایحه اولین اصلاحات اجتماعی بزرگ توسط دولت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه به شمار میآید و به زنان مجرد و همجنسباز اجازه میدهد تا با استفاده از لقاح مصنوعی #باردار شوند!
🔻لایحه جدید، ماه گذشته میلادی در مجلس فرانسه تصویب شد و برای آنکه به قانون تبدیل شود باید در سنا نیز تصویب شود. اقدام دولت مکرون برای تصویب این لایحه باعث شد تا روز یکشنبه دهها هزار نفر از #معترضان به خیابانهای پاریس بیایند.
🔻معترضان عمدتاً گروههای کاتولیک، فعالان راستگرا، مستمریبگیران، زوجهای دارای فرزند و سایر گروههای مخالف بودند. آنها شعار میدادند: #هر_فردی_به_پدر_نیاز_دارد.
🔻بسیاری از معترضان در تظاهرات بزرگی که سال۲۰۱۳ #علیه #ازدواج_همجنس_بازان صورت گرفت، حضور داشتند. قانونی که آن سال در اینباره به تصویب رسید، موجب بروز تظاهراتهای گستردهای شد که ماهها به طول انجامید.
https://eitaa.com/umefafgaraei
5.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️لطفاً ببینید.
👆🌺فلسفه #حجاب از زبان #دختر_پنج_ساله لبنانی ...
👤مریم از کی می خوایی #حجاب داشته باشی؟ مگر من 5 سالم نیست؟ از همین حالا می خوام حجاب داشته باشم.
👤نمی خوایی تا 9 سالگی صبر کنی؟ نه، #بی_حجابی_حرامه...
👤کی گفته حجاب داشته باشیم؟ #خدا
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
☝🏻 #حق_الناس_بودن_حجاب
حق الناس
فقط زدن جیب مردم نیست ...
گرفتن #پاکی_چشم
#قلب_مردان و
نابودی تعهد و #عشق_بین_همسران💔
همه حق الناس هایی است
که به واسطه #بی_حجابی و #دلبری_های
#خیابانی و #مجازی بر گردن برخی هاست😔💔
https://eitaa.com/umefafgaraei