📜 *١۵ توصیه حاج میرزا اسماعیل دولابی را برای زندگی مومنانه:*
١. هر وقت در زندگیات گیری پیش آمد و راه بندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته ی یار است.
٢. زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و… نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.
٣. اگر غلام خانهزادی پس از سال ها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصه دار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را اذیت می کند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصه دار و نگران باشیم.
۴. گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است. حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصه ای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه.
۵. موت را که بپذیری، همه ی غم و غصه ها می رود و بی اثر می شود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصه هایت کم می شود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظر کوچک می کند و آخرت را بزرگ. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن.
۶. اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیاقابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار می گذارد.
٧. تربت، دفع بلا میکند و همه ی تب ها و طوفان ها و زلزله ها با یک سر سوزن از آن آرام می شود. مؤمن سرانجام تربت میشود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور میکند.
٨. هر وقت غصه دار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصهدار که میشوید، گویا بدنتان چین میخورد و استغفار که میکنید، این چین ها باز می شود.
٩. تا می گویم شما آدم خوبی هستید، شما می گویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همین طور است. تا به خدا می گویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی و…خدا می فرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی و… . کار محبت همین است.
١٠. با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل می شود. بعد عادت به عبادت منجر می شود. عبادت هم معرفت ایجاد می کند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود می آید و نهایتا به ولایت منجر می شود.
١١. خدا عبادت وعده ی بعد را نخواسته است؛ ولی ما روزی سال های بعد را هم می خواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده ی بعد زنده باشیم.
١٢. لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت می گذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کم کم بر تو معلوم شود که به راست ی خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف می کردی، فی الواقع راست می گفتی و خدا خوب خدایی بود.
١٣. از هر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست.
اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در می آوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن.
بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای دههی اول ذیحجه می فرماید: به عدد همه چیزهای عالم لا اله الا الله
١۴. دل های مؤمنین که به هم وصل میشود، آب کُر است. وقتی به علــی علیه السّلام متّصل شد، به دریا وصل اااا است...شخصِ تنها ، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس می شود ، ولی آب کُر نه تنها نجس نمی شود ، بلکه متنجس را هم پاک می کند."
١۵. هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در "الا"، تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه "الله"را بگو همه ی دلت را تصرف کند.
📲 اشتراک این پیام صدقه جاریه است...
•┈••✾◆🌼🌼🌼◼◼◼◼🌼🌼🌼◆✾••┈•
سلام دوستان 🌹
طبق برنامه ریزیِ انجام شده ،
دوشنبه ها رو با بحث شیرینِ #نماز در خدمتتون هستیم❤
حتما بخونید😊🙏
#قسمت_اول
.
❔آیا خدا به #نماز من وشما احتیاجی داره؟
خدا هیچ احتیاجی به نماز من و شما نداره،تو خودِ نماز هم میگیم:
الله الصمد(خدا بی نیاز است).
میگن خب،خدا به نماز من نیاز نداره،منم که نیاز ندارم،خب خداروشکر،نمیخونم😂
.
یه مثال:
بچه میاد خونه،
میگه:مامان،مامان،بیچاره معلممون،
مادر میگه:چرا؟
بچه: انقدر مشق احتیاج داره،گفته هرکدوم ده صفحه بنویسید،
بیچاره گناه داره،خیلی مشق میخواد..
در واقع معلم به یک نقطه از مشق بچه نیاز نداره،میخواد که با سواد بشه،رشد کنه.
خدا به نماز ما احتیاجی نداره،ما با نماز قد میکشیم،
نماز یک #دانشگاه است.
(خیلی خلاصه سعی کردم مطالبی آماده کنم)
#وضو:
اولین جایی که تو وضو میشوریم صورت هست.
صورت محل آغازِ یک ارتباط،محلِ شروع #دیدار است.
خب،آب برای چیه؟
آب همونیه که #پاک و تطهیر میکنه.
در زبان عربی،به صورت میگن وجه،وقتی صورتمون رو میشوریم،یعنی داریم آماده میشیم برای مواجهه.
صورت رو میشوریم،برای دیداری پاک،برای مواجهه.
صورت محلِ آغاز دیداره،خدا داره میگه که بنده ی من یادت باشه،هر ارتباطی تو زندگیت برقرار میکنی،پاک باشه ها
..
منبع:
سمینارهای #دکتر_فرهنگ
#ادامه_دارد...
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
@uniquran_shz
🔵چهارشنبه ها و بحث ازدواج 💞 طبق برنامه هفتگی....
👰 👨⚖سن مطلوب #ازدواج چقدر باشد؟
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❣در ازدواج ما با دو سن مواجه هستیم؛ 1⃣ سن شناسنامه ای که تابع گذر زمان است و بیشترین تأثیر را بر روی جسم ما دارد.
2⃣ سن شخصیتی ماست که تابع محیط پیرامون است و بیشترین تأثیرش بر روی روح و روان ماست.
✅ در یک ازدواج مطلوب باید هر دو نفر هم از نظر رشد جسمی به یک رسش رسیده باشند و اندام های جنسی و شرایط بدنی مناسبی را پیدا کرده باشند و هم از نظر سن شناسنامه که شامل رشد عقل، اخلاق و رفتار اجتماعی است، به نوعی پختگی لازم رسیده باشند.
بنابراین به هیچ عنوان نمیتوان سن عددی معینی را برای ازدواج مشخص کرد چرا که شرایط محیط و موقعیت افراد با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال در مناطق گرمسیر بلوغ جسمی سریعتر انجام می شود؛ پس افراد حتی در سن شناسنامه ای پایین، از یک رشته بدنی خوب برخوردارند .
✳️ پس نکته ی خیلی مهم این است که ازدواج در سنین پایین اگر با رسش جسمی و پختگی شخصیتی کافی همراه نباشد، چون افراد دارای ضعف شناختی و مهارتی فراوانی هستند، باعث میشود مدیریت زندگی دچار مشکل و حل اختلافات سخت شود. در چنین شرایطی دخالت دیگران نیز افزایش پیدا میکند.
از طرفی ازدواج در سنین بالا نیز مشکلات خاص خود از جمله از بین رفتن شادابی و نشاط در زوجین انعطافپذیری کمتر در حل مشکلات و فاصله سنی با فرزند و عدم درک صحیح او را به همراه دارد.
❇️ پس سن مناسب ازدواج سنی است که هم در آن رسش جسمی خوب و هم پختگی شخصیتی مطلوب وجود داشته باشد. البته نباید خیلی در این خصوص وسواس نیز به خرج داد و اینقدر به پختگی توجه کنیم چرا که اگر افراد خیلی هم پختگی در شخصیت داشته باشند، انعطاف پذیری کمتری پیدا می کنند و چون ساخت زندگی مشترک نیازمند سازگاری و انعطاف پذیری افراد است، اختلافات به راحتی حل نمی شود؛ چون هر کدام خود را صاحب کمال و فهمیده تصور میکند.
🔹پدر آيتالله شبيري زنجاني نقل کردند بهمراه امام خميني از حاج آقاي نخودکي سوال کرديم ميشه علم کيميا رو به ما ياد بدي! گفت ميخاين يه چيزي بهتون ياد بدم که قدرتش از علم کيميا هم بالا تر باشه.
گفتيم بله حاج آقا
به مافرمودند:
بعد هرنماز اينها را بخونيد:
🌹اول تسبيحات حضرت زهرا
🌹دوم آيت الکرسي تاوهوالعلي العظيم
🌹سوم 3 تا قل هو الله
🌹چهارم 3 تا صلوات
🌹پنجم آخر آيه 2 سوره طلاق از من يتق الله و آيه 3
🌺🌺وَ مَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَکِّلْ عَلَي الله فَهُوَ حَسْبُهُ اِنَّ اللهَ بالغُ اَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکُلِّ شَيْءٍ قَدْرا.🌺🌺۳ مرتبه
◽️امام فرمود: هرچه من دارم از عمل کردن به اين 5 مورد بعد از هر نماز دارم.◽️