حجت الاسلام سید مهدی موسوی- جلسه 7 - بخش دوم.mp3
22.51M
🎙📌 شرح «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و کتاب «ولایت و حکومت»
🎙 استاد: سید مهدی موسوی
جلسه چهاردهم:
✔️مردم سالاری دینی
✔️ رسالت امامت در جامعه اسلامی
۱۱ بهمن ۱۴۰۳
اسلامشهر: در جمع ائمه جماعات
#طرح_کلی
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
#آیت_الله_خامنهای
#نظام_اندیشه
#جامعیت
#تحول
#تحول_اجتماعی
#توحید
#ولایت
#حکومت
#منطق_هدایت
#فطرت
┄══•ஜ📖ஜ•══┄
❇️ #عقلانیت_انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/usul121/1907
انتشار گفت و گوی تفصیلی با حجةالاسلام دکتر سید مهدی موسوی در خبرگزاری تسنیم
https://tn.ai/3254613
مقاومت صرفاً به معنای مقابله نظامی یا امنیتی با دشمنان نیست، بلکه مفهومی عمیقتر و گستردهتر دارد که شامل ایستادگی در برابر سلطهگری، حفظ استقلال فرهنگی و اقتصادی، و تلاش برای ساختن تمدنی مبتنی بر ارزشهای الهی و انسانی است. از این منظر، مقاومت نهتنها یک واکنش به تهدیدهای استکبار جهانی است، بلکه یک راهبرد دائمی برای حرکت به سوی استقلال حقیقی و پیشرفت ملتها محسوب میشود.
https://eitaa.com/usul121/1908
📢کنفرانس#پژوهش_و_دفاع (پیش دفاع رساله دکتری)
با موضوع «نظریه سیاستی پیشرفت ایرانی اسلامی بر مبنای نظریه اعتباریات علامه طباطبایی (ره)»
🗓زمان: پنجشنبه 25 بهمن ماه 1403، ساعت 10
📌مکان: دانشگاه باقرالعلوم، ساختمان علامه طباطبایی، سالن جلسات
💥همراه با گواهی حضور توسط اداره پژوهش دانشگاه باقرالعلوم(ع)💥
#حکمت_برای_زندگی
#دانشگاه_باقرالعلوم
#دانشگاه_پیشران_علوم_انسانی
🆔 @BouNews
🔹🔸💠🔸🔹
معرفی اجمالی نظام جامع اندیشه اسلامی ج۱.mp3
27.04M
📌 معرفی اجمالی نظام جامع اندیشه اسلامی
🎙استاد: حجهالاسلام سید مهدی موسوی(زیدعزه)
جلسه اول: ضرورت و ماهیت نظام اندیشه اسلامی برای طلاب علوم اسلامی
سه شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۲
مخاطب: طلاب سطوح عالی فقه و اصول مدرسه امام حسین (علیهالسلام) حوزه علمیه قم
#نظام_اندیشه_اسلامی
#شهید_مطهری
#سیر_مطالعاتی
•..•✾•🌿.🌺.🌿•✾•
❇️ #عقلانیت_انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/usul121/1910
معرفی اجمالی نظام جامع اندیشه اسلامی ج۲.mp3
31.73M
📌 معرفی اجمالی نظام جامع اندیشه اسلامی
🎙استاد: سید مهدی موسوی
جلسه دوم: شیوهها و مهارتهای کشف نظام اندیشهی اسلامی از آثار متفکران مسلمان
۲۲ آذر ۱۴۰۲
مخاطب: طلاب سطوح عالی فقه و اصول مدرسه امام حسین (علیه السلام) حوزه علمیه قم
•..•✾•🌿.🌺.🌿•✾•
❇️ #عقلانیت_انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/usul121/1911
معرفی اجمالی نظام جامع اندیشه اسلامی ج۳.mp3
25.55M
📌 معرفی اجمالی نظام جامع اندیشه اسلامی
🎙استاد: سید مهدی موسوی
جلسه سوم: شیوهها و مهارتهای کشف نظام اندیشهی اسلامی از آثار متفکران مسلمان
اول دی ۱۴۰۲
مخاطب: طلاب سطوح عالی فقه و اصول مدرسه امام حسین (علیه السلام) حوزه علمیه قم
•..•✾•🌿.🌺.🌿•✾•
❇️ #عقلانیت_انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/usul121/1912
t-222 (1).pdf
4.47M
📚 #کتاب درآمدی بر نظام اندیشه اسلامی بر اساس آراء امام و رهبری
✍️ نویسنده: سیدمهدی موسوی
ویژه طلاب حوزههای علمیه
«غفلت از شناخت اسـلام بـه عنـوان یـک «نظـام» ،«مکتـب »و «دسـتگاه» فکـری منسجم موجب تقلیل گرایی و تحویلانگاری اسلام و ناتوانی در مواجه بـا پرسـشهای نوین و نیازهای زمان در شرایط پیچیده دنیای جدید است.»
#نظام_اندیشه_اسلامی
#مکتب_فقاهتی_امام_خمینی
•..•✾•🌿.🌺.🌿•✾•
❇️ #عقلانیت_انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/usul121/1913
مبانی الهیات آیت الله خامنهای در انتظار _01.mp3
16.61M
📌 مبانی الهیاتی انتظار در الهیات اجتماعی آیت الله العظمی خامنهای
🎙 استاد: حجةالاسلام دکتر سید مهدی موسوی
#صبر
#انتظار
#مهدویت
•..•✾•🌿.🌺.🌿•✾•
❇️ #عقلانیت_انقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/usul121/1914
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
طرح کلی.pdf
1.64M
📌 مقاله «طرح کلی اندیشه اسلامی در قران» الگویی از الهیات اجتماعی اسلام
✍ حجةالاسلام دکتر سید مهدی موسوی
#نظریه_اجتماعی
#تحول_اجتماعی
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
#طرح_کلی
#کتاب_شناسی
#آیتالله_خامنهای
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/2369
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌 جایگاه دو کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «روح توحید نفی عبودیت غیر خدا» در دستگاه فکری آیت الله خامنهای
⏹ بخش اول:
🔹در جلسهای که با محوریت تبیین «نظریه اجتماعی آیت الله خامنهای» با حضور جمعی از استادان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی برگزار شد، مطلبی در باب جایگاه دو کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «روح توحید نفی عبودیت غیر خدا» در دستگاه فکری آیت الله خامنهای طرح شد که خلاصه آن در این یادداشت عرض میشود تا باب گفتگویی را بگشاید.
🔸 در فرصت بسیار محدودی که شاید کمتر ۵ دقیق شد بنا بود که همه نکاتم را در باب نظریهی اجتماعی آیت الله خامنهای عرض کنم. یکی از نکاتی که در این فرصت بسیار کوتاه، مطرح شد این بود که مجموع مباحث اجتماعی آیت الله خامنهای در موضوعات مختلف، کاملا مبتنی بر یک نظریه مبنایی و چارچوب مفهومی فکرشده و صورتبندی شده است که ایشان آن را در دو کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «روح توحید نفی عبودیت غیر خدا» به صورت تفصیلی و نظری بیان کردهاند و آن را در قالب یک صورت خاص از «الهیات اجتماعی» عرضه کردهاند لذا برای صورتبندی نظریه اجتماعی ایشان حتما باید به این دو کتاب مراجعه شود و ضمن کشف الگوی ایشان از «الهیات اجتماعی» به عنوان زیرساخت نظری همهی اندیشهها، به کشف نظریه اجتماعی ایشان پرداخت. چرا که خود ایشان در مقدمه کتاب طرح کلی مدعای اصلی خود را «طرح اسلام به عنوان مسلک اجتماعی داری اصول یک آهنگ و منسجم و ناظر به زندگی جمعی» دانستهاند که به دو مقوله «ساختار و قواره جامعه» و همچنین «تعهدات اجتماعی انسانها» در قالب یک «نظریه» باید بپردازد.
همچنین عرض شد که حضرت آقا در ۴ / ۴ / ۱۳۸۱ در جمع هیأت امنای موسسه پژوهش و فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار خودشان) تصریح کردهاند که (هرکس میخواهد مچ ما را بگیرد باید به آن مباحث طرح کلی رجوع کند و الان هم به آن مباحث معتقد هستم.) - نقل به مضمون- بنابراین در تبیین نظریهی اجتماعی ایشان باید به این آثار مراجعه شود و سپس براساس این نظریه کلان اجتماعی، سایر موضوعات اجتماعی موجود در جامعه شناسی همچون هویت، پیشرفت، طبقه، عدالت، امنیت و ... از منظر ایشان تحلیل و تبیین شود.
همچنین عرض شد که بنده بعد از ۱۳ سال انس مداوم با مجموعه آثار و بیانات مقام معظم رهبری به این نتیجه رسیدهام که مهمترین و محوریترین مفهوم اجتماعی در دستگاه فکری ایشان «تحول اجتماعی» و «دگرگونی اجتماعی» است و کل نظریهی اجتماعی ایشان بر حول این محور میچرخد که اصول آن را در ۱۵ نکته نوشتهام و فرصت طرح آن نیست.
🔹 بعد از بحث گفتگوهای میان استادان محترم و مباحث حاشیهای، ریاست جلسه، در جمع بندی نکات بسیار مهمی را بیان کرد. یکی از نکات ایشان ناظر به مطلب اینجانب بود و تصریح کردند که -نقل به مضمون و تلخیص- (نکته دربارهی تأکید بر کتاب طرح کلی و روح توحید به این کلیت درست نیست. چرا که آنها آثار دوران جوانی حضرت آقا است و بعد از آنها ایشان بیش از ۵۰ سال رشد کردهاند و جلو آمدهاند بخصوص اینکه بعد از انقلاب در ۴۵ سال یا نفر دوم و یا نفر اول نظام اسلامی بودهاند. والا لازم میآید که بگوییم ایشان توقف کردهاند و هیچ حرفنویی در این ۵۰ سال بعد از آن بحثها نداشتهاند که قطعا این درست نیست. و ما بحثهای جدیدی از ایشان سراغ داریم.
مضافاً بر آنها اینکه خود حضرت آقا در حاشیه یکی از چاپهای متن منتشر شده از کتاب مختصر طرح کلی، حواشی نوشتهاند و مرقوم داشتهاند که به برخی از مباحث اشاره کردهاند که در آن جلسات مطرح نشده و باید مطرح میشد. لذا اگر ایشان امروز بخواهند طرح کلی اندیشه اسلامی را بیان کنند حتما از بحثهای ۵۰ سال پیش بسیار متفاوت خواهد بود. بنابراین باید به بیانات امروز حضرت آقا توجه شود و نظرات ایشان درباره موضوعات اجتماعی و آسیبهای اجتماعی سالهای اخیر همچون فتنهها، اغتشاشات، تغییر سلایق جوانان، طرح ایران همدل بررسی شود.)
🔸 مطالب رئیس جلسه را کاملا گوش دادم و با همه مطالب آن موافق بودم اما فرصت نبود تا مقصودم را از توجه ویژه به آن دو کتاب را عرض کنم.
🔹اما مباحث بسیار خوبی مطرح شد که به نظرم آمد در باب آن فکر کنم و در ادامه این یادداشت تلاش میکنم تا تبیینی از جایگاه دو کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «روح توحید نفی عبودیت غیر خدا» در دستگاه فکری و نظریهی اجتماعی آیت الله خامنهای در قالب چند نکته کلی ارائه شود.
🛑 ادامه دارد ...
✍ سید مهدی موسوی
۱۶ بهمن ۱۴۰۳
#نظریه_اجتماعی
#تحول_اجتماعی
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
#طرح_کلی
#کتاب_شناسی
#آیتالله_خامنهای
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/2363
هدایت شده از امتداد حکمت قرآنی و فلسفه الهی
📌 جایگاه دو کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «روح توحید نفی عبودیت غیر خدا» در دستگاه فکری آیت الله خامنهای
⏹ بخش دوم:
🔹 ۱. طبیعی است که هر در مطالعه آثار و اندیشههای هر متفکری لازم است که به تطورات فکری وی توجه شود و برای این منظور باید همهی آثار وی در همه دوران حیات او مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد تا از این طریق نظرات وی استخراج و صورتبندی علمی شود. بر این اساس نمیتوان به یک دورهی فکری متفکر بسنده کرد و از دورههای دیگر حیات فکری وی غفلت کرد. مطالعهی آثار و اندیشههای آیت الله خامنهای هم از قاعده کلی مستثنا نیست. و حتما باید به آثار مکتوب و شفاهی ایشان از سال ۱۳۴۵ که دست به قلم بردهاند تا امروز توجه شود و از تطورات و تحولات فکری ایشان مطلع شد و بعد از جمع اجتهادی آنها، رأی نهایی ایشان را تبیین کرد.
🔸 ۲. اما دوران هر متفکری را میتوان به چند دوره تقسیم کرد:
دوره اول: دوره تحصیل؛
دوره دوم: مطالعه و پژوهش طرحها و نظرات و رسیدن به یک مسئله مهم و بیان اجمالی از پاسخ آن؛
دوره سوم: دوره پختگی اندیشه و تفصیل مبادی و مبانی فکری و نظری فهم خود از مسئله و تلاش برای تعمیق و تحقیق طرح جامع خود در پاسخ به آن مسئله؛
دوره چهارم: دوره ترویج و تبلیغ طرح خود و بیان دلالتها و آثار و نتایج در عرصههای و ساخت های مختلف حیات اجتماعی است.
دوران حیات آیت الله خامنهای هم بر همین چهار دوره قابل تقسیم است.
- از ۱۳۲۵ تا ۱۳۴۳ دوران تحصیل ایشان در مشهد، نجف و قم است.
- از ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۹ دوران مطالعه و ترجمه طرحها و آثار متفکران جهان اسلام است و تلاش دارد تا اندیشههای مختلف را بررسی کند و راه برون رفت از مشکلات جهان اسلام و دگرگونی اجتماعی را بیابد.
- از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ دوره سوم حیات فکری و علمی ایشان است. به تفصیل و تعمیق اندیشه خود در قالب یک دستگاه الهیاتی منسجم پرداختهاند و آثار اصلی خود را در این دوران تألیف و بیان کردهاند.
- از سال ۱۳۵۷ تا امروز، دوره ترویج و امتداد آن مبانی و اصول در ساختها و عرصههای مختلف است. البته در این دوره بخشهایی از آن طرح کلی بسط پیدا کرده است و ممکن است بخشهایی هم اصلاح و ارتقا یافته باشد اما در مجموع مبانی و اصول آن که برگرفته از معارف اسلامی و دانشهای بنیادین در جامعه اسلامی است تغییر نکرده است چرا که در ادامه یک جریان خلاق فکری تالیف و تدوین شده است.
بر این اساس کتابهایی نظیر «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» و «روح توحید نفی عبودیت غیر خدا»، نقش بسیار مهم و اساسی در فهم دستگاه فکری آیت الله خامنهای دارد چرا که در این آثار مبانی و بنیانهای دستگاه فکری خود را در قالب یک دستگاه الهیاتی منسجم و اجتماعی بیان کردهاند و بعد از آن ایشان هیچ وقت فرصت نکردهاند که دوباره آن را به این کیفیت مدرسی و نظری تفصیل بدهند بلکه همواره آن مبانی و اصول را به عنوان #اصل_موضوعه مقدمه مباحث کاربردی قرار دادهاند و حتی در سال ۱۳۸۱ به صراحت فرمودهاند که هنوز هم به همه آن مبانی و اصول باور دارند و اگر الان هم بخواهند وارد آن مباحث بشوند همانها را خواهند گفت.
🔸آیت الله خامنهای در مورخهی ۱۳۸۱/۴/۴ در دیدار اعضاى هیأت مؤسس و هیأت امناى مؤسسهى پژوهشى - فرهنگى انقلاب اسلامى که مسئولیت تنظیم و نشر آثار ایشان را بر عهده گرفته است میفرماید:
«بنده یک ماهِ رمضان در مسجد امام حسنِ مشهد سخنرانىِ مستمر سى جلسهاى داشتم. آن زمان به ضبط سخنرانیها خیلى اهمیت داده نمىشد؛ اما استثنائاً همهى این سى سخنرانى ضبط شده است. این سخنرانیها منبع خوبی برای مچگیری ماست! در آن سخنرانیها راجع به توحید، امامت، ولایت، نبوّت و سایر مباحث اساسى بحث شده است که #الان هم آنها را #تأیید مىکنم. اینها پایههاى فکرى براى ایجاد یک نظام اسلامى بود؛ اگرچه ما آن موقع امیدوار نبودیم که نظام اسلامى شش، هفت سال دیگر محقّق شود. مىگفتیم اگر پنجاه سال دیگر هم ایجاد نشود، بالاخره پایههاى فکرىاش اینهاست. آن کار، جهت دادن به فکر نسل جوانِ آن روز بود.»
تفصیل این بحث را در (اینجا) بخوانید.
✍ سید مهدی موسوی
۲۸ بهمن ۱۴۰۳
#نظریه_اجتماعی
#تحول_اجتماعی
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
#طرح_کلی
#کتاب_شناسی
#آیتالله_خامنهای
•┈┈••✾••┈┈•
❇️ #امتداد_حکمت_و_فلسفه
https://eitaa.com/hekmat121/2370