📌ملتی که از تاریخ درس نگیرد مجبور به تکرار آن است
اتفاق سال ۱۳۹۲ بار دیگر توسط همان افراد تکرار شد همانی که در چهل روز گذشته بارها تذکر داده شد و گوش شنوایی نبود و از این به بعد هم نخواهد بود.
چرا عقل و علم را کنار گذاشتهایم و از تاریخ درس نمیگیریم و به تکرار محکوم هستیم؟
چرا ما برخلاف منطق قرآن و اسلام، عقل و تدبیر را رها میکنیم و بر احساسات رأی میدهیم و دقایق آخر که مطلع میشویم شکست خورده ایم به نذر و نیاز، دعا و توسل روی میآوریم و انتظار داریم که نتیجهی رأی و عملکرد غلط ما از غیب تغییر شود؟
📌 ریشههای فکری بخشی از طرفداران جلیلی
پیام دکتر رضا داوری اردکانی در حمایت از مسعود پزشکیان برای تحلیل انتخابات ۱۴۰۳ بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که رضا داوری اردکانی مرجع و پناه فکری جمع زیادی از طرفداران جلیلی است بخصوص اصغر طاهرزاده که خود را شارح و مفسر اندیشههای او میداند و همچنین کسانی که انقلاب را اسلامی را به روایت سید مرتضی آوینی میفهمند.
در مطلب دیگری این بیانیه و ریشه های آن را و تاثیر آن را در #انحراف جریان انقلاب اسلامی بررسی خواهم کرد.
🛑متن این بیانیه به شرح زیر است:
به نام خداوند جان و خرد
انتخابات روز جمعه ۱۵ تیرماه را با هیچ انتخاباتی قیاس نباید کرد. این انتخابات میتواند چیزی ورای رأی دادن به این یا آن نامزد یا به فلان رسم و شیوه سیاسی باشد؛ بلکه انتخاب میان بودن و نبودن ایران است. اکنون رأی میدهیم که آیا ایران بماند و بکوشد بعضی دردهای مهلکی را که دچارش شده است درمان کند یا به راه وخیمتر شدن آن دردها و گرفتاریها و افتادن در ورطههای خطرناک جنگ و ویرانی برود.
البته به دکتر پزشکیان از این جهت باید رأی داد که او شایستگیهای بسیار دارد و به آنچه میگوید عمل میکند. در دوران وزارتش نیز به کارهای مهمی چون توسعه دورههای تخصصی و فوق تخصصی پزشکی و پیشرفت حوزه رادیوداروها و توسعه بیوتکنولوژی (زیست فناوری) اهتمام مؤثر داشته است و اگر به ریاست جمهوری انتخاب شود میکوشد با همکاری اهل صلاح و تدبیر و مشورت با صاحبنظران و کارشناسان تا جایی که میتواند مشکلات را رفع کند و دردهای کشور را کاهش دهد. اما وجه مهمتر قضیه این است که رأی دادن به او رأی دادن به بقای ایران است.
او گرفتار سوداها و اوهام بیهودهای که ایران را به سوی ورطههای خطر و تباهی میبرد، نیست. رأی ندادن در این دور انتخابات را دیگر نمیتوان مقاومت منفی خواند زیرا نتیجه زودهنگام آن میتواند افتادن کشور به راه ستیزهها و کشمکشهای خطرناک و غفلت از گرفتاریها و مشکلات و دوام پریشانی و فساد باشد.
مردم ایران مسلماً کم و بیش به این نکات توجه دارند و کاری نمیکنند که خدای ناکرده فردا در تاریخ بنویسند ایرانیان در سال ۱۴۰۳ چنان به دشمنی با خود و کشور خود برخاستند که گویی رسم و راه دوستی را از یاد برده و گم کردهاند. ولی چنین اتفاقی نخواهد افتاد زیرا ایرانیان در تنگناها به کشور خود پشت نمیکنند.
ایران میماند و باید بماند تا زخمهایی را که در جان و تن خویش دارد التیام بخشد.
رضا داوری اردکانی ۱۲ تیر
#داوری_اردکانی
#آوینی
#اصغر_طاهرزاده
#عصر_عسرت
#التقاط
#نفوذ
#انحراف
https://eitaa.com/usul121/1475
📌 ماجراهای رضا داوری اردکانی و جریانهای انقلابی
🔹یکی از شخصیتهای پرنفوذ در میان جریانهای انقلابی از دهه شصت تا کنون، دکتر رضا داوری اردکانی است. استاد فلسفه دانشگاه تهران و مفسر هایدگر که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، از مخالفان انقلاب بود اما به یکباره از سال ۵۹ به بعد نزد جمعی از جوانان دانشگاهی در جایگاه ایدئولوگ انقلاب نشست و انقلاب اسلامی را به عنوان یک انقلاب چپ و ضد امپریالیستی تفسیر میکرد و تمدن غرب را نفسانیت میخواند و اندیشهی ستیز با علم و فرهنگ غرب را در ذهن جمع زیادی از جوانان دانشگاهی و هنرمندان انقلابی میپروراند.
🔸از جمله شخصیتهایی که تحت تاثیر او انقلاب اسلامی را به عنوان یک انقلاب غربستیزانه فهم و ترویج کردهاند سید مرتضی آوینی، نادر طالب زاده، یوسفعلی میرشکاک، شهریار زرشناس، احمدرضا معتمدی، موسی نجفی، محمد رجبی دوانی، اصغر طاهرزاده هستند که از دهه هشتاد به بعد در رأس جریان فکری انقلاب اسلامی قرار گرفتهاند.
🔹آقای جلیلی در مناظرات انتخاباتی ۱۴۰۳ نیز از کتاب فلسفه هنر احمدرضا معتمدی و مقدمه دکتر داوری اردکانی یاد کرد و آن را به عنوان نماد هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی معرفی کرد.
🔸عموم شاگردان و مریدان رضا داوری اردکانی و بخصوص آقای اصغر طاهرزاده و شاگردان و مریدان او هم تمام قد به حمایت از جلیلی پرداختند و هرگونه وحدت با سایر نامزدهای انتخاباتی را نفی میکردند.
🔹با این حساب، داوری اردکانی که فکر و اندیشه او مهمترین مرجع و منبع فکری جریانات مدعی انقلابی گری است، خود همیشه از همراهان جریان اصلاح طلبی است و رفیق غار محمد خاتمی است و در دهه نود از مدافعان سرسخت حسن روحانی و برجام بود و تمام مشکلات ایران را به تفکر انقلاب اسلامی و شعار «مرگ بر آمریکا» نسبت میداد.
🔸اینک در انتخابات ۱۴۰۳ دوباره به میدان آمد و در دوگانه جلیلی و پزشکیان، جلیلی را نماد «نبودن ایران»، «دردهای مهلک»، «ورطههای خطرناک جنگ و ویرانی»، «گرفتار سوداها و اوهام بیهوده که ایران را به سوی ورطه های خطر و تباهی میبرد» معرفی میکند که قطعا مقصود او شخص جلیلی نیست بلکه جریانهای انقلابی است و در مقابل مسعود پزشکیان را که به اعتراف همگان بیگانهترین فرد با جایگاه ریاست جمهوری در میان نامزدهای مختلف است نماد «بودن ایران»، «نجات ایران»، «کاهش دردها»، «بقای ایران» معرفی میکند.
🔹رضا داوری اردکانی، استاد و فیلسوفِ جمع زیادی از مدعیان انقلابیگری را باید بدون روتوش خواند و اینک خود آشکارتر از همیشه، ظرفیت فکر و اندیشهاش را نشان داده است و بیگانگی نگرش و تفکرش با بنیانهای انقلاب اسلامی آشکارتر شده است، اندیشهای که خود بخشی از علت عقبماندگی جامعهی ما و شکلگیری تقابلهای بیفایدهی دههی شصت تا کنون است حالا طلبکار شده است.
🔸 حقیقت اندیشه و فکر رضا داوری اردکانی و نسبت آن با انقلاب اسلامی، چند صباحی است که آشکار شده است اما پیروان و مفسران او همچنان در جبههی انقلاب اسلامی از مرجعیت فکری برخوردارند و به تفسیر انقلاب و آینده ایران میپردازند و به جوانان انقلابی و سرشاخههای مجازی خط میدهند. حقیقت و نسبت این افراد کی آشکار میشود؟؟؟
https://eitaa.com/usul121/1476
📌 تحلیل انتخابات ۱۴۰۳ و ضرورت بازخوانی عقلانیت انقلاب
انتخابات ۱۴۰۳ گذشت و بیگانهترین نامزدها به جایگاه ریاست جمهوری، رئیس جمهور ایران شد.
هر پدیدهی سیاسی و اجتماعی بعد از اتمام در مقام کنشگری، تازه آغاز مطالعهی فکری و جامعهشناختی است تا درسها و عبرت های آن شناخته شود و جلوی تکرار شکستها گرفته شود.
اگر انتخابات ۱۳۹۲ به درستی تحلیل میشد و نقش هر جریان و گروهی در شکست جریان انقلاب و پیروزی حسن روحانی مشخص میشد، در ۱۴۰۳ دوباره همان شکست را تجربه نمیکردیم.
امروز مسئله جلیلی و هواداران، پزشکیان و مشاوران، قالیباف و مظلومیتها، و ... نیست. مسئله عبرت گیری از تاریخ و بررسی نقش گروهها و جریانها در این پدیدهی اجتماعی و سیاسی است. تا درست علت یابی شود و آدرس های غلط داده نشود.
اینجا محل تخریب و تأیید نیست، محلی برای نقد و بررسی عملکردها و بازگشت به عقلانیت انقلاب اسلامی است. که اگر درست تحلیل نشود در آینده خطرات بیشتری در کمین جامعه اسلامی است و با اختلافها و تفرقههای بزرگترین مواجه خواهیم بود.
اگر دوستان و عزیزانی این رویه را نمیپسندند و بنای بر شنیدن و عبرت گرفتن از وقایع اینچنینی ندارند مجبور به همراهی نیستند و مزاحم اوقات شریف ایشان نمیشویم.
دعاگوی همه عزیزان هستیم🌺
https://eitaa.com/usul121/1477
مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا ج۱.mp3
21.64M
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
🔹جلسه اول: روز اول محرم
۱۷ تیر ۱۴۰۳
🔸تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
۳۵ دقیق
🔹محورهای بحث
۱. تولی و تبری محور زیارت عاشورا و موجب کرامت انسان است.
۲. معرفت به امام حسین و دوستان او موجب کرامت انسان میشود.
۳. مهمترین ویژگی امام حسین، احساس مسئولیت و عمل به وظیفه بود.
۴. مسئولیت فصل انسان و عامل تمایز دهنده انسان از سایر موجودات است.
۵. مسئولیت باوری و مسئولیت پذیری،کلید طلایی رشد و پیشرفت جامعه است.
https://eitaa.com/usul121/1479
📌 مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
❇️خلاصه سخنرانی شب اول
زیارت عاشورا بر دو محور مودت و برائت سامان یافته است. مودت و برائت دو بعد وجودی انسان است که موجب جذب خوبیها و کمالات (تولا) و دوری از نواقص و پلشتیها و بدیها (تبرا) میشود. با این امور انسان به کرامت و شرافت میرسد و بدون این دو ویژگی انسان از دایرهی انسانی خارج میشود.
زیارت عاشورا به ما یاد میدهد که متعلَّق محبت و نفرت انسان چه باید باشد تا انسان از بحران معنا و نهیلیسم نجات پیدا کند. بحرانی که بشریت امروز را گرفتار کرده است.
محبت به امام حسین و کمالات او و دوستان او موجب کرامت انسان و دوری از بدیها و پلشتیها میشود. لازمه این تولا و تبری معرفت به امام حسین و نهضت عاشورا است.
در یک کلام مهمترین ویژگی نهضت عاشورا، مسئولیت باوری و مسئولیت پذیری است.
«مسئولیت» وجه تمایز انسان از همه مخلوقات الهی است که قرآن از آن با «خلافت» و «امانت» یاد میکند که فقط انسان آن را پذیرفت.
«مسئولیت باوری و مسئولیت پذیری رمز رشد فردی و پیشرفت اجتماعی است و این کلید طلایی در اخلاق پیشرفت است. اما اگر مسئولیت به ارزش و فرهنگ تبدیل نشود، منفعت شخصی حاکم میشود و انواع مفاسد اجتماعی و سیاسی و اقتصادی بر جامعه و روابط انسانی حاکم میشود.
امام حسین در نهضت عاشورا از ابتدای حرکت از مدینه تا عصر عاشورا بر عنصر مسئولیت و وظیفه انسانی تأکید داشتند و در نامهها و سخنرانیهای خود، به شرح رسالت و مسئولیت اجتماعی خود و سایر مومنان پرداختند و عمل به آن را عامل رشد فردی و سعادت اجتماعی معرفی میکردند.
⏹ امام حسین(علیه السلام) هنگامی که به منزلگاه «بیضه» رسیدند در جمع یاران خود و سپاه حرّ، پس از حمد و ثناى الهى چنین فرمودند:
«أَیُّهَا النّاسُ؛ إِنَّ رَسُولَ اللّهِ(صلى الله علیه وآله) قالَ: «مَنْ رَأى سُلْطاناً جائِراً مُسْتَحِلاًّ لِحُرُمِ اللهِ، ناکِثاً لِعَهْدِ اللهِ، مُخالِفاً لِسُنَّةِ رَسُولِ اللهِ، یَعْمَلُ فِی عِبادِاللهِ بِالاِثْمِ وَ الْعُدْوانِ فَلَمْ یُغَیِّرْ عَلَیْهِ بِفِعْل، وَ لاَ قَوْل، کانَ حَقّاً عَلَى اللهِ أَنْ یُدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ».
(اى مردم! پیامبر خدا(ص) فرمودند: «هر کس سلطان ستمگرى را ببیند که حرام خدا را حلال شمرده، پیمان الهى را شکسته و با سنّت رسول خدا مخالفت ورزیده، در میان بندگان خدا به ستم رفتار مى کند; و او با زبان و کردارش با وى به مخالفت بر نخیزد، سزاوار است خداوند او را در جایگاه آن سلطان ستمگر (دوزخ) بیاندازد».
ألا وَ إِنَّ هؤُلاءِ قَدْ لَزِمُوا طاعَةَ الشَّیْطانِ، وَ تَرَکُوا طاعَةَ الرَّحْمنِ، وَ اَظْهَرُوا الْفَسادَ، وَ عَطَّلُوا الْحُدُودَ وَاسْتَأْثَرُوا بِالْفَیءِ، وَ أَحَلُّوا حَرامَ اللّهِ، وَ حَرَّمُوا حَلالَ اللّهِ، وَ أَنَا أَحَقُّ مَنْ غَیَّرَ.
هان اى مردم! این گروه (بنى امیّه) به طاعت شیطان پایبند شده و از پیروى خداوند سرپیچى کرده اند، فساد را آشکار ساخته و حدود الهى را تعطیل کرده اند. آنان بیت المال را به انحصار خویش درآورده، حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام شمرده اند و من (که فرزند رسول خدایم) به قیام براى تغییر این اوضاع، از همه کس سزاوارترم.
گزارش مفصل:
https://rahamedia.net/?p=3639
https://eitaa.com/usul121/1480
مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا ج۲.mp3
22.81M
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
🔹جلسه دوم: روز دوم محرم
۱۸ تیر ۱۴۰۳
🔸تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
۳۷ دقیق
🔹محورهای بحث
۱. امام حسین مطهر کرامت و شرافت انسانی
۲. زیارت عاشورا درس کرامت و شرافت انسانی
۳. مولات امام حسین و کرامت انسان
۴. معرفت امام حسین و کرامت انسان
۵. قیام لله هدف نهضت امام حسین
۶. تعریف قرآنی انسان= حی مسئول
۷. خلافت الهی و امانت الهی دلالت بر مسئولیت انسان دارد.
۸. سلیمان صرد خزایی و عدم مسئولیتشناسی به موقع
https://eitaa.com/usul121/1479
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
خلاصه جلسه دوم:
زیارت عاشورا درس کرامت انسان است و امام حسین علیه السلام در اوج کرامت انسانی است که محبت و مولات نسبت به او، موجب کرامت و بزرگی انسان میشود و همین موجب تبری از اعدا و دشمنان امام حسین میشود؛ چون انسان کریم و شریف از نواقص و پستیها دوری میجوید. بنابراین موالات به امام حسین و تبری از دشمنان موجب کرامت انسان میشود و مقدمه این کرامت ، معرفت به امام حسین و دوستان ایشان است.
نتیجه این تولا و تبری، معیت و همراهی با سید الشهدا در دنیا و آخرت است که شرط آن ثبات در قدم صدق است.
این قدم صدق، عبارت اُخرای مسئولیت انسان است.
مهمترین ویژگی امام حسین در نهضت عاشورا، قیام لله است که عین مسئولیت باوری و مسئولیت پذیری است.
قرآن کریم انسان را «حیّ مسئول» معرفی میکند. آیات متعددی بر این مطلب دلالت میکند.
۱. آیه خلافت
وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلَائِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَن يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ قَالَ إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ
ﻭ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﻳﺎﺩ ﺁﺭ ﻛﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺑﻪ ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﮔﻔﺖ : ﺑﻪ ﻳﻘﻴﻦ ﺟﺎﻧﺸﻴﻨﻲ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﻢ . ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺁﻳﺎ ﻣﻮﺟﻮﺩﻱ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﺩﻫﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻓﺴﺎﺩ ﻭ ﺗﺒﺎﻫﻲ ﺑﺮﺧﻴﺰﺩ ﻭ ﺑﻪ ﻧﺎﺣﻖ ﺧﻮﻥ ﺭﻳﺰﻱ ﻛﻨﺪ ﻭ ﺣﺎﻝ ﺁﻥ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﺎ ﺳﺘﺎﻳﺸﺖ ﺗﺴﺒﻴﺢ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻴﻢ ﻭ ﺗﻘﺪﻳﺲ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ . [ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ] ﻓﺮﻣﻮﺩ : ﻣﻦ [ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﻭ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻨﺶ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﺍﺳﺮﺍﺭﻱ ] ﻣﻰ ﺩﺍﻧﻢ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﻴﺪ .(البقره٣٠)
ثُمَّ جَعَلْنَاكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ مِن بَعْدِهِمْ لِنَنظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ
ﺳﭙﺲ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﺟﺎﻧﺸﻴﻦ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ ﺗﺎ [ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﺳﻨّﺖ ﺁﺯﻣﺎﻳﺶ ] ﺑﻨﮕﺮﻳﻢ ، ﭼﮕﻮﻧﻪ ﻋﻤﻞ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﺪ ؟(يونس ١٤)
هُوَ الَّذِي جَعَلَكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ فَمَن كَفَرَ فَعَلَيْهِ كُفْرُهُ وَلَا يَزِيدُ الْكَافِرِينَ كُفْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ إِلَّا مَقْتًا وَلَا يَزِيدُ الْكَافِرِينَ كُفْرُهُمْ إِلَّا خَسَارًا
ﺍﻭ ﻛﺴﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﺟﺎﻧﺸﻴﻨﺎﻥ [ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ] ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ . ﭘﺲ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﻮﺩ ﻛﻔﺮﺵ ﺑﻪ ﺯﻳﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺍﻭﺳﺖ ، ﻭ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻛﻔﺮﺷﺎﻥ ﻧﺰﺩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﺟﺰ ﺩﺷﻤﻨﻲ ﻭ ﺧﺸﻢ ﻧﻤﻰ ﺍﻓﺰﺍﻳﺪ ، ﻭ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﻛﻔﺮﺷﺎﻥ ﺟﺰ ﺧﺴﺎﺭﺕ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ .(فاطر ۳۹)
۲. آیه امانت
إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَن يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا
ﻳﻘﻴﻨﺎً ﻣﺎ ﺍﻣﺎﻧﺖ ﺭﺍ [ ﻛﻪ ﺗﻜﺎﻟﻴﻒ ﺷﺮﻋﻴﻪ ﺳﻌﺎﺩﺕ ﺑﺨﺶ ﺍﺳﺖ ]ﺑﺮ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﻭ ﻛﻮﻩ ﻫﺎ ﻋﺮﺿﻪ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﺑﻪ ﻋﻬﺪﻩ ﮔﺮﻓﺘﻨﺶ [ ﺑﻪ ﺳﺒﺐ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺍﺳﺘﻌﺪﺍﺩﺵ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺷﺘﻨﺪ ] ﺍﻣﺘﻨﺎﻉ ﻭﺭﺯﻳﺪﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺗﺮﺳﻴﺪﻧﺪ ، ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺁﻥ ﺭﺍ ﭘﺬﻳﺮﻓﺖ ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺍﻭ [ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺍﺩﺍ ﻧﻜﺮﺩﻥ ﺍﻣﺎﻧﺖ ] ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭ ، ﻭ [ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻧﺠﺎم ﺧﻴﺎﻧﺖ ﺩﺭ ﺍﻣﺎﻧﺖ ] ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻧﺎﺩﺍﻥ ﺍﺳﺖ .(الأحزاب٧٢)
۳. مسئولیت در برابر نعمتها
ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ
ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﻧﻌﻤﺖ ﻫﺎ ﺑﺎﺯﭘﺮﺳﻲ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ .(التكاثر٨)
وَقِفُوهُمْ إِنَّهُم مَّسْئُولُونَ
ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﻛﻪ ﺣﺘﻤﺎً ﻣﻮﺭﺩ ﺑﺎﺯﭘﺮﺳﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﻧﺪ .(الصافات ٢٤)
گزارش تفصیلی:
https://rahamedia.net/?p=3696&preview=true
https://eitaa.com/usul121/1485
🌱مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
حجت الاسلام سید مهدی موسوی.
📝خلاصه جلسه دوم.
#محرم #عقلانیت
https://eitaa.com/usul121/1486
مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا ج۳.mp3
27.84M
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
🔹جلسه سوم: روز سوم محرم
۱۹ تیر ۱۴۰۳
🔸تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
۴۶ دقیق
🔹محورهای بحث
۱. معیت و همراهی با حضرت سیدالشهدا رمز سعادت انسان است
۲. پیروی از سبک زندگی و ممات اهلبیت علیهم السلام موجب کرامت و بزرگی انسان است
۳. کرامت در مکتب اهلبیت با مسئولیت پیوند معنایی دارد.
۴. هرچقدر مسئولیت انسان بیشتر شود کرامت و عظمت او بیشتر میشود
۵. فعلیت کرامت فردی و بزرگی اجتماعی در گرو فرهنگ شدن مسئولیت باوری و مسئولیتپذیری اجتماعی است.
۶. سوره انسان، شناسنامه انسان است و در آن بنیانهای انسان شناختی مسئولیتمندی انسان را تبیین شده است.
۷. انسان تنها موجودی است که نحوه بودن و ساختن خودش را خودش تعین میکند.
۸. در فرهنگ قرآن مؤمنین دو گونهاند: ۱. مسئولیت گریر(قاعدین)، ۲. مسئولیت پذیر(مجاهدین).
۹. در صحنهی عاشورا، سلیمان بن صرد خزایی نماد دسته اول و حبیب بن مظاهر نماد دسته دوم است.
https://eitaa.com/usul121/1489
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
🔹خلاصه جلسه سوم:
زیارت عاشورا به ما این درس را میدهد که معیت و همراهی با حضرت سیدالشهدا رمز سعادت انسان است. همراهی با رسول اکرم و خاندان ایشان و پیروی از سبک زندگی و ممات اهلبیت علیهم السلام موجب کرامت و بزرگی انسان میشود. چرا که ایشان خاندان کرامت هستند و از هرگونه پلیدی و پلشتی و ذلت دور هستند. همچنان که امام حسین در همهی صحنه های عاشورا با کرامت و عزت ورود پیدا کرده است.
«کرامت» در مکتب اهلبیت با مسئولیت پیوند معنایی دارد. هرچقدر مسئولیت انسان بیشتر شود کرامت و عظمت او بیشتر میشود. هر چقدر کرامت انسان بیشتر شود زیر بار مسئولیتهای بزرگ میرود.
بنابراین فعلیت کرامت فردی و بزرگی و پیشرفت اجتماعی در گرو فرهنگ شدن مسئولیت باوری و مسئولیتپذیری اجتماعی در عرصه عمومی است.
قرآن کریم در سور و آیات متعددی بر مسئول بودن اشاره دارد. یکی از این سور، سوره انسان یا سوره دهر است که در وصف اهلبیت نازل شده است. سوره انسان، شناسنامه انسان است و در آن بنیانهای انسان شناختی مسئولیتمندی انسان را تبیین شده است. براساس منطق قرآن کریم انسان تنها موجودی است که نحوه بودن و ساختن خودش را خودش تعین میکند. براین اساس همهی خوبیها، پیشرفتهای انسان به اراده و تلاش مسئولانهی خود اوست و تمام فسادها و عقبماندگی ها و سقوط های فردی و فسادهای اجتماعی بواسطه اعمال و رفتارهای خود اوست.
در فرهنگ قرآن مؤمنین دو گونهاند: ۱. مسئولیت گریز(قاعدین)، ۲. مسئولیت پذیر(مجاهدین).
در صحنهی عاشورا، سلیمان بن صرد خزایی نماد دسته اول و حبیب بن مظاهر نماد دسته دوم است.
https://eitaa.com/usul121/1490
مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا ج۴.mp3
22.76M
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
🔹جلسه چهارم: روز چهارم محرم
۲۰ تیر ۱۴۰۳
🔸تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
۳۷ دقیقه
🔹محورهای بحث
۱. حقیقت انسان با مسئولیت گره خورده است.
۲. رمز موفقیت پیامبر اسلام در تغییر جامعه، فرهنگ شدن مسئولیت در میان مسلمانان صدر اسلام بود.
۳. مشکل افول تمدن اسلامی «گریز از ایمان» و «گزیر از عمل» بود.
۴. تغییر معنای ایمان توسط معاویه ضربه بزرگی به پیشرفت جامعه اسلامی بود. معاویه با تقویت جریان مرجئه، رابطه «ایمان» با «عقلانیت» و «مسئولیت» را قطع کرد.
۵. ایمان در فرهنگ اسلامی و مکتب اهلبیت بر سه عنصر ۱. گروش قلبی، ۲. عقلانیت و آگاهی و ۳. پذیرش تعهد و مسئولیت استوار است.
۶. بررسی جایگاه عقل در ایمان اسلامی.
https://eitaa.com/usul121/1491
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
هیأت محبین الرضا (علیه السلام)
🔹خلاصه جلسه چهارم: «رابطه مسئولیت و ایمان»
کرامت و حقیقت انسان با مسئولیت باوری و مسئولیت پذیری گره خورده است. لذا شرط ماتقدم پیشرفت تبدیل مسئولیت به یک باور و گرایش عمومی (فرهنگ) است.
براین اساس رمز موفقیت پیامبر اسلام در تغییر جامعه، فرهنگ شدن مسئولیت در میان مسلمانان صدر اسلام بود. در مقابل مشکل افول تمدن اسلامی «گریز از ایمان» و «گزیر از عمل» بود. همچنان که استاد مطهری به آن پرداخته است.
گریز از ایمان محصول عوامل متعددی است که از آن جمله، تغییر معنای ایمان توسط معاویه بود این تغییر معنایی ایمان ضربه بزرگی به پیشرفت جامعه اسلامی بود. معاویه با تقویت جریان مرجئه، رابطه میان ایمان با عقلانیت و مسئولیت را قطع کرد.
اما در مقابل ، «ایمان» در فرهنگ اسلامی و مکتب اهلبیت علیهم السلام بر سه عنصر ۱. گروش و گرایش قلبی، ۲. عقلانیت و آگاهی و ۳. پذیرش تعهد و مسئولیت استوار است.
ایمان موجب امنیت روانی و طمأنیه وجودی انسان میشود و پشتوانهای محکم برای زندگی انسان در همهی عرصههای مختلف زندگی است. بدون ایمان به یک مکتب و با دین، سرگردانی و تحیر و نهیلیسم بر انسان حاکم میشود.
ایمان یک عقد قلبی و پیوند وجودی با امر قدسی و حقیقت متعالی است که برآمده از عقلانیت و بصیرت و آگاهی است. والا از حقیقت تهی و به جهالت و تحجر و تعصب تبدیل میشود. این است مرز ایمان و نفاق.
ایمان آگاهانه و عقلانی به پذیرش تعهدها و مسئولیتهای متناسب منتهی میشود.
https://eitaa.com/usul121/1492
مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا ج۵.mp3
24.34M
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
🔹جلسه پنجم: روز پنجم محرم
۲۱ تیر ۱۴۰۳
🔸تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
۳۸ دقیقه
🔹محورهای بحث
۱. رابطه متقابل کرامت و مسئولیت
۲. حضرت یوسف نماد مسئولیت پذیری
۳. حضرت قاسم و آمادگی برای مسئولیت بزرگ
۴. لزوم آموزش مسئولیت اجتماعی در سن ۱۳ سالگی
۵. لازمه ایمان عقلانی پذیرش تعهدها و مسئولیتهای متنوع است.
۶. بزرگترین جنایت معاویه ، استخفاف فکری و تغییر معنای ایمان واقعی است.
۷. ایمان واقعی بر سه رکن ۱. محبت، ۲. عقلانیت و ۳. مسئولیت استوار است.
۸. مسئولیت ها و تعهدات ایمان دینی دارای سه ویژگی است: ۱. همگانی ۲. همیشگی و ۳. همه جایی.
۹. آیه ۸۲ و ۸۳ سوره بقره مجموعهای مسئولیتهای انسان مومن را بیان کرده است
۱۰. شریح قاضی نمونهی مسئولیت گریزی است
۱۱. حجر بن عدی، هانی بن عروه و میثم تمار الگوهای مسئولیتپذیری است.
https://eitaa.com/usul121/1493
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
هیأت محبین الرضا علیه السلام
🔹خلاصه جلسه پنجم:
در فرهنگ اسلامی میان کرامت انسان و مسئولیت پذیری او رابطه متقابل وجود دارد. هرچقدر انسان زیر بار مسئولیتهای بزرگتر برود از کرامت بیشتری برخوردار میشود. حضرت یوسف نماد مسئولیت پذیری است چرا که بعد از همه ظلمهایی به او و گرفتن جایگاه برجسته از پادشاه مصر، با مخالفان دشمنی نکرد بلکه زیر بار مسئولیت بزرگ رفت.
همچنین حضرت قاسم در شب عاشورا آمادگی خود را برای مسئولیت بزرگ اعلام کرد. در تعلیم و تربیت اسلامی اثبات شده است که آموزش مسئولیت اجتماعی در سن ۱۳ سالگی است.
لازمه ایمان عقلانی، پذیرش تعهدها و مسئولیتهای متنوع است. بزرگترین جنایت معاویه ، استخفاف فکری و تغییر معنای ایمان واقعی است. در مکتب اهلبیت ایمان واقعی بر سه رکن ۱. محبت، ۲. عقلانیت و ۳. مسئولیت استوار است.
مسئولیت ها و تعهدات ایمان دینی دارای سه ویژگی است: ۱. همگانی ۲. همیشگی و ۳. همه جایی.
در آیه ۸۲ و ۸۳ سوره بقره مجموعهای مسئولیتهای انسان مومن را بیان کرده است
شریح قاضی نمونهی مسئولیت گریزی است. حجر بن عدی، هانی بن عروه و میثم تمار الگوهای مسئولیتپذیری است.
https://eitaa.com/usul121/1494
مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا ج۶.mp3
30.16M
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
🔹جلسه ششم: روز ششم محرم
۲۱ تیر ۱۴۰۳
🔸تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
۴۸ دقیقه
🔹محورهای بحث
۱. مجالس اهلبیت (علیهم السلام) رشد کرامت و بزرگی انسان است. لذا لازم است تا کرامت همه میهمانان اهلبیت حفظ شود.
۲. اولین کرامت و مسئولیت انسان، توحید و عبودیت خداوند متعال است و عبودیت خداوند یعنی نفی عبودیت غیر خدا.
۳. عبودیت خداوند، مسئولیت انسان در برابر خود انسان است.
۴. دومین مسئولیت انسان، احسان به پدر و مادر است.
۵. سومین مسئولیت انسان، احسان به خانواده و ارحام است.
۶. چهارمین مسئولیت انسان، احسان به ایتام است.
۷. پنجمین مسئولیت انسان، احسان به مساکین است.
۸. احسان، نیکی کردن آگاهانه و کامل بدون اجر و مزد و جبران است.
۹. نقش زنان مسئول در واقعه عاشورا، همسر حبیب بن مظاهر، همسر زهیر بن قین، مادر وهب، حضرت زینب.
۱۰. جایگاه و شخصیت رباب در نزد امام حسین علیه السلام.
https://eitaa.com/usul121/1495
عقلانیت انقلاب اسلامی
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا 🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی 🔹جلسه ششم: روز ششم محرم ۲
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
هیأت محبین الرضا علیه السلام
🔹خلاصه جلسه ششم:
مجالس اهلبیت (علیهم السلام) رشد کرامت و بزرگی انسان است. لذا لازم است تا کرامت همه میهمانان اهلبیت حفظ شود.
در آیات ۸۲ تا ۸۴ سوره بقره مجموعهای از مسئولیتهای انسان را بیان کرده است. براساس این آیه اولین کرامت و مسئولیت انسان، توحید و عبودیت خداوند متعال است و عبودیت خداوند یعنی نفی عبودیت غیر خدا.
در حقیقت عبودیت خداوند، مسئولیت انسان در برابر خود انسان است. نه اینکه بیرون از حقیقت انسان باشد چرا که حقیقت انسان با خداوند متعال گره خورد است و میل به کمال مطلق و زیبایی مطلق در فطرت او سرشته شده است.
دومین مسئولیت انسان، احسان به پدر و مادر است.
احسان، نیکی کردن آگاهانه و کامل بدون اجر و مزد و جبران است.
در مکتب اهلبیت سلام الله علیهم، جایگاه پدر و مادر بسیار مهم و محوری است و احترام به آنها موجب نورانیت و سعادت انسان میشود همانگونه که اویس قرن صاحب نور و عاقبت بخیر شد.
سومین مسئولیت انسان، احسان به خانواده و ارحام است.
چهارمین مسئولیت انسان، احسان به ایتام است.
پنجمین مسئولیت انسان، احسان به مساکین است.
نقش زنان مسئول در واقعه عاشورا، همسر حبیب بن مظاهر، همسر زهیر بن قین، مادر وهب، حضرت زینب. جایگاه و شخصیت رباب در نزد امام حسین علیه السلام.
https://eitaa.com/usul121/1496
مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا ج۷.mp3
23.44M
📌مسئولیت اجتماعی در پرتو نهضت عاشورا
🎙سخنران: حجت الاسلام سید مهدی موسوی
🔹جلسه هفتم: روز هفتم محرم
۲۲ تیر ۱۴۰۳
🔸تهران، نارمک، هیأت محبین الرضا علیه السلام (دبیرستان کمال)
۳۷ دقیقه
🔹محورهای بحث
مستندهای روایی مباحث مرتبط با کرامت انسان و مسئولیتهای انسان
🔹آثار كرامة النفس
الإمام علي (عليه السلام): من كرمت عليه نفسه لم يهنها بالمعصية
- عنه (عليه السلام): من كرمت عليه نفسه هانت عليه شهوته
- عنه (عليه السلام): من كرمت نفسه صغرت الدنيا في عينه
- عنه (عليه السلام): من كرمت نفسه قل شقاقه وخلافه
- عنه (عليه السلام): النفس الكريمة لا تؤثر فيها النكبات
- عنه (عليه السلام): النفس الشريفة لا يثقل عليها المؤنات
- عنه (عليه السلام): أَكْرِمْ نَفْسَكَ عَنْ كُلِّ دَنِيَّةٍ وَ إِنْ سَاقَتْكَ إِلَى الرَّغَائِبِ فَإِنَّكَ لَنْ تَعْتَاضَ بِمَا تَبْذُلُ مِنْ نَفْسِكَ عِوَضاً وَ لَا تَكُنْ عَبْدَ غَيْرِكَ وَ قَدْ جَعَلَكَ اللَّهُ حُرّاً
https://eitaa.com/usul121/1497