May 11
May 11
آدرس کانالهای سید مهدی موسوی در پیام رسان ایتا
#تأملات https://eitaa.com/hodanandboshra
#اصول_فلسفه_و_روش_رئالیسم https://eitaa.com/usul121
احتیاج به #فلسفۀ به روز در حوزه های علمیه
هویت علمی حوزه هم نکتهی مهمی است؛ منحصر به فقه و اصول نیست. فقه و اصول خیلی مهم است، در این شکی نیست؛ قبلا هم ما گفتیم ستون فقرات حوزه های ما فقه است؛ اما این معنایش این نیست که ما به فلسفه احتیاج نداریم. امروز بیش از گذشته به فلسفه احتیاج داریم.
روزی بود که ملاهای بزرگ ما، مجتهدین بزرگ ما برای تحصیل فلسفه «شدّ رحال» می کردند - مثل آخوند خراسانی که در سبزوار پیش حاج ملاهادی رفت و زانو زد و فلسفه خواند - یا بزرگانی از فقها و اصولیین ما که رفتند فلسفه خواندند و آن را فرا گرفتند. امروز از آن روز خیلی بیشتر احتیاج داریم. آن روزی که مرحوم #علامه_طباطبایی در نجف پیش مرحوم آسیدحسین بادکوبهای فلسفه می خواند، آن روز نیاز به #فلسفه_اسلامی به مراتب کمتر از امروز بود که این همه مکاتب گوناگون، این همه افکار جدید، این همه #شبهه، این همه پیشنهاد فکری در دنیا مطرح است؛ آن هم با این روابط و ارتباطات آسان و سریع؛ با اینترنت و با بقیه وسائل، کتاب و مجله و چه و چه. بنابراین به #فلسفه_احتیاج است. نه فقط به فلسفه، به علوم دیگر هم در حوزه قم نیاز هست.
بیانات در دیدار جمعی از اساتید و فضلا و طلاب نخبهی حوزه علمیه قم - 1389/08/02
آیت الله #خامنه ای:
#شهیدمطهری, #علامه_طباطبایی, #سیدقطب
شاید برادران به این نكته توجه داشته باشند، آنچه كه الآن متفكران ایرانی در باب مسائل اسلامی بحث كردهاند معارف كلی اسلامی، مثل تفكرات مرحوم شهید #مطهری به مراتب عمیقتر و قویتر است از آنچه كه متفكران روشنفكر معروف دنیا، از اخوان المسلمین، سیّد قطب، رشید رضا، عبده و دیگران مطرح كردهاند. تفكرات مرحوم #طباطبایی و مرحوم #مطهری این متفكران شیعه در زمینههای اجتماعی و مباحث عمومی اسلام، عمیقتر از همه است؛ مباحث تخصصی، مثل فقه و عرفان و فلسفه و اینها كه جای خود دارد. نباید اینگونه باشد كه ما در باب مسائل شیعه، ناگهان بحثی را ارایه كنیم كه بحث سبك و كممایه و رقیقی باشد؛ بحث خیلی عمیقی نباشد. این كار ممكن است به جای جذب، موجب دفع بشود. پس، نكتهی اول این است كه هدف از این اجتماع بایستی دائماً مورد نظر باشد.
بیانات در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنفرانس جهانی اهلبیت(ع) ۱۳۶۹/۰۱/۲۶
معرفی کتاب؛ #الگوهای_کلان_علوم_انسانی_اسلامی در بستر انقلاب اسلامی
کتاب«الگوی کلان تولید علوم انسانی اسلامی در بستر انقلاب اسلامی» تالیف حجت الاسلام سید مهدی موسوی به سفارش مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا توسط انتشارات «آفتاب توسعه» منتشرشد.
این کتاب در ۳ بخش به نگارش درآمده است: بخش اول با عنوان «درآمدی بر تطورات علوم انسانی» و بخش دوم «الگوهای کلان در تولید علوم انسانی اسلامی در ایران و بخش سوم «الگوهای مهم جهان اسلام در تولید علوم انسانی اسلامی».
🔆در:
https://www.cgie.org.ir/fa/news/84511/
http://www.mehrnews.com/news/3023447