فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارتقای خیرهکننده جایگاه دانشگاه تهران در ویرایش ۲۰۲۴ رتبهبندی تایمز | دانشگاه تهران به بهترین رتبه خود در تایمز طی یک دهه اخیر دست پیدا کرد
@ut_internet_tv|شبکه دانشگاه تهران
🔻 تحلیل دکتر کیومرث اشتریان استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران از نبرد حماس با رژیم صهیونیستی
در جنگ این روزهای اسراییل و حماس مفاهیمی همچون « زمان »، « فرسایش »، « جنگ ثانوی »، « تخریب سریع » و « نیروی پیاده » از اهمیت راهبردی برای تصمیمگیری و کنش سیاستی دولتهای درگیر برخوردار است . بازیگران جنگ غزه و تمایلات و ضرورتهای انان را در گزینههای پیش رویشان میتوان اینچنین به شرح و بیان دراورد :
اسراییل ، توان « تخریب سریع » و بالا دارد اما تاب این کشور کوچک ( به لحاظ جغرافیایی ) برای جنگ طولانی ، محل تردید فراوان است . حملات حماس و فضای وحشت در این کشور و هجوم به فرودگاهها برای فرار از اسراییل نشاندهنده تزلزل اسراییل است . وانگهی ، پروژههای اقتصادی - سیاسی درازمدت که ابزاری برای تثبیت بینالمللی این رژیم است تاب تحمل جنگهای پردامنه و طولانی را از ان سلب میکند .
2. حماس ، راهی جدید یافته و ان کشاندن جنگ به زمین و استفاده از تکنولوژیهای ساده برای مختلکردن ماشین پیشرفته اسراییل است . کشاندن جنگ به زمین مزیتی است که از دو عامل اساسی برای حماس بهدست امده است : « همجواری » و مهمتر از ان « نیروی پیاده ». بمباران و تخریب وسیع غزه توسط اسراییل برگ همیشگی است اما از کارایی ان کاسته شده است ؛ جز در یک مورد : تهدید اصلی برای حماس ان است که از طریق فراخوان 300 هزار نفری اسراییل و بهرهگیری از نیروی زرهی جمعیت دو میلیونی غزه را برای همیشه اواره مرزهای مصر کند . اسراییل و غرب اکنون این امادگی ذهنی را دارند که چنین کنند .
3. روسیه ، به « جنگ ثانوی » نیاز دارد تا ناتو را در عرصه دیگری درگیر کند تا فشار مخمصه اوکراین کاهش یابد . هر جنگ درازمدتی به نفع روسیه است چون ماشین جنگی و اقتصادی رقیبان را به فرسایش میکشاند . وقوع جنگی گسترده بین ایران و ناتو فرصتی طلایی برای روسیه خواهد بود .
4. ایران ، در پارادوکس جنگ طولانی قراردارد . یعنی محتملا توان تخریب کوتاهمدت دارد اما توان جنگ درازمدت از منظری اقتصادی - اجتماعی محل تردید است . وجه « پارادوکسیکال » برای ایران ان است که در صورت وقوع جنگ ، تمایل به تداوم دارد ( به این دلیل که اسراییل توان ان را ندارد ) ولی توان اقتصادیاش این تمایل را با مشکل مواجه میکند .
5. چین ، تمایلی به جنگ دراز مدت و کوتاهمدت ندارد چون سرمایهگذاریهای طولانی مدتش با اسراییل و عربستان به مخاطره میافتد .
6. امریکا ، تمایل به جنگ درازمدت ندارد اما امادگی جنگ کوتاهمدت و تخریب سریع دارد . مقامات امریکایی با شتابزدگی و احتمالا برای بازداشتن اسراییل از گسترش دامنه جنگ ، اعلام کردند که شواهدی برای اطلاع ایران از وقوع حمله حماس به اسراییل ندارند . معمولا در هر حادثهای امریکا در پی متهم کردن ایران است . اما جیک سالیوان ، مشاور امنیت ملی امریکا ، بیدرنگ گفت ما در حال حاضر اطلاعاتی درباره دخالت ایران در این حمله هولناک در دست نداریم .
7. اروپا ، تاب و توان یا منافع و تمایلی به افزایش بحران ندارد و همچون همیشه در سایه امریکا حرکت خواهد کرد .
8. عربستان نیز به دلایل اشکار اقتصادی ، سیاسی و اسیبپذیریهای نظامی از جنگ کوتاهمدت و درازمدت رویگردان است .
نتیجه اینکه :
منافع اسراییل ، چین ، امریکا ، اروپا و ایران در کوتاه کردن زمان و دامنه درگیری است هر یک به دلایل خاص خود . « فرسایش » همگان ، در طولانیشدن است . فقط روسیه است که منافعی در یک جنگ درازمدت و « جنگ ثانوی » دارد .
بنابراین ، متغیر اصلی « توان تخریب کوتاهمدت » است که معیار اصلی برای چگونگی ورود به این بحران است . در چنین شرایطی و در صورت گسترش دامنه بحران به ایران و لبنان ، هدف اصلی تخریب سریع خواهد بود چون طرفهای درگیر دست همدیگر را خواندهاند و میدانند که هیچکدام تمایل یا توان به جنگ درازمدت ندارند . لذا هر کدام که میوه « تخریب سریع » را برچینند « پیروز » میدان هستند .
« تخریب سریع » برای مردم غزه معنای قتل عام دارد . انچه که به خود مردم غزه و حماس مربوط میشود ان است که اسراییل در استانه حمله بزرگ زرهی به انجاست .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 اقای شکوری دانشجوی دکتری روابط بین الملل با ارسال این ویدئو به شبکه دانشگاه از ما خواسته است تا روند غصب سرزمین فلسطین را منتشر نماییم
@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران
سعید ودادیان کلانتری ، دکترای مدلسازی انرژی دانشگاه تهران در زمینه مشارکت نخبگان در حل مسایل کشور معتقد است که نخبگان مایل به مشارکت هستند ، حتی اگر برخی از انها از کشور خارج میشوند ، به این دلیل است که انها به دنبال این هستند تا اقدامی برای کشور انجام دهند ولی بستر ان در کشور فراهم نیست.
وی یاداور شد : نخبگان باید از مرحله رشد تا مراحل بالاتر ، طی یک فرایندی ، درگیر پروژههای بزرگ شوند ، چرا که اگر نخبگان درگیر پروژههای بزرگ شوند ، در کشور ماندگار میشوند و کارهای بزرگی را اجرایی میکنند .
کلانتر در خصوص ایجاد ارتباط بیشتر صنایع با شرکتهای دانش بنیان ، اظهار کرد : راهکاری که برای ارتباط بیشتر صنایع با شرکتهای دانش بنیان میتوان ارائه داد ، این است که نیازهای صنایع بزرگ و مادر طی مکانیزمی تبدیل به پروژههای عملیاتی شوند تا نخبگان بتوانند این پروژهها را اجرایی کنند .
این محقق حوزه انرژی ، مکانیزم اجرای این پروژهها توسط نخبگان را در قالب روش استاد - شاگردی دانست و گفت : در فرایند استاد - شاگردی نخبگان درگیر طرحهای بزرگ میشوند و از این طریق نیاز صنایع از سوی نخبگان مرتفع میشود .
@ut_internet_tv
21.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 افتادگی آموز اگر طالب فیضی ...
هرگز نخورد آب، زمینی که بلند است ...
🔹ویدئوی ازسالی حسین شرفی فارغ التحصیل رشته فیزیک به شبکه اینترنتی دانشگاه تهران
@ut_internet_tv | شبکه دانشگاه تهران
🔸 جلال جلالیزاده استاد دانشگاه تهران مواضع اخیر حکومت عربستان در برابر مساله فلسطین را ناشی از رقابت این کشور با ایران و همچنین فشار افکار عمومی دانست و گفت : جنایت اسراییل در غزه چنان دلخراش بود که هیچ انسان منصفی نمیتواند در برابر ان ساکت باشد . دولتهای عربی اگر در برابر این جنایت سکوت میکردند در برابر افکار عمومی جامعه خود پاسخی نداشتند و توسط مردم خود محکوم به سازش میشدند . از سوی دیگر این کشورها یک نوع رقابتی با ایران در عرصه بینالمللی دارند و نمیخواهند از ایران جا بمانند .
@ut_internet_tv|شبکه دانشگاه تهران
استاد دانشگاه تهران می گوید : رژیم صهیونیستی این سالها تصویر پوشالی شکستناپذیر بودن خود را بر اساس خشونت و روشهای قهرامیز در جامعه فلسطین ، عربی و بین المللی جا انداخته بود ؛ ولی تحولات اخیر این تصویر پوشالی را به هم ریخت .
ظریف گفت: دلیل وحشیگری صهیونیستها این است که هیمنه انها شکست خورده است .
ظریف با اشاره به فشار صهیونیستها به مردم غزه و محاصره انها گفت : صهیونیستها تلاش کردهاند که طی 70 سال اخیر مردم در این منطقه را در زندانی به نام غزه نگه دارند و حقیقتا غزه یک زندان در فضای باز است .
وزیر امور خارجه پیشین جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه همین مردم در سال 2005 در زمان اریل شارون که به قصاب صبرا و شتیلا معروف است ، اسراییل را ناگزیر کردند که از غزه خارج شود ، گفت : همین مردم در لبنان در سال 2000 رژیم صهیونیستی را مجبور کردند که بدون قید و شرط از جنوب لبنان خارج شود .
ظریف افزود: نخست وزیر دانمارک میاید و میگوید کشته شدن یک شهروند اسراییلی با کشتن یک شهروند فلسطینی تفاوت دارد ، بله تفاوت دارد ، کشته شدن شهروند اشغالگر و یک شهروند اشغال شده تفاوت دارد ، ولی شما این تفاوت را برعکس میبینید .
ابراهیم فیاض عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره ضعف فرهنگ در دانشگاهها اظهار کرد: دانشگاه یک واحد فرهنگی و اجتماعی است، همانطور که خانواده نهاد اجتماعی به شمار میرود و دارای روابط اجتماعی و فرهنگی است. متاسفانه دانشگاه در کشور ما به عنوان یک مرکز فرهنگی دیده نمیشود و آن را به چشم یک مرکز آموزشگاهی میبینند.
وی ادامه داد: دیدگاه فوق از تحلیلگرایی ناشی میشود، متاسفانه ما دانشگاه را به اندازه یک واحد آموزشگاهی کوچک کردیم و در این زمینه به شدت دچار بحران روابط انسانی هستیم. این بحران علاوه بر دانشجویان، اساتید و حتی کارمندان را تحت تاثیر قرار داده است.ت
استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاههای ما به اندازه آموزشگاه کوچک شدهاند، گفت: این مراکز از نظر علمی هم از بین رفتهاند و روز به روز شاهد افت نمرات در دانشجویان هستیم، این مشکل به آموزش و پرورش برمیگردد. برخی از دانشجویان من در مقطع دکتری مشغول به تحصیل بوده و در آموزش و پرورش شاغل هستند. این دانشجویان بارها مطرح کردهاند که آموزش و پرورش از نظر علمی سقوط کرده است، همین امر منجر به سقوط دانشگاهها نیز شده است.
@ut_internet_tv
7.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 وبدئوی ارسالی خانم مریم محمدی دانشجوی دکتری فلسفه دین به شبکه دانشگاه . وی تصریح کرده : جوانان فلسطینی را نشناختهاند! نظامیان صهیونیستی با اسلحه هم فرار میکنند!
@ut_internet_tv
13.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 سید حسین شرفی فارغ التحصیل رشته فیزیک با ارسال این ویدئو به شبکه دانشگاه تهران دومینوی کبر و تکبر رژیم صهیونیستی را تشریح می کند.
@ut_internet_tv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 نسبت کشت توتون در قیاس با برنج و گندم در ایران چگونه است؟
🔻 دختران و زنان طعمه اصلی سوداگران و حقایقی دیگر از وضعیت مصرف دخانیات در گفتگوی شبکه دانشگاه تهران
🔹دیدن مشروح کامل: tv.ut.ac.ir
@ut_internet_tv| شبکه دانشگاه تهران