May 11
12.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅توصیههای مرحوم آیت الله حاجآقا مجتبی تهرانی برای شبهای قدر
#پادکست_استوری
✅جزئیات مهم حمله تروریستی امروز به روایت خبرنگار اسرائیلی
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
جزئیات مهم حمله تروریستی امروز به روایت خبرنگار اسرائیلی
🔹حمله در ساختمان سفارت ایران انجام نشد، بلکه در ساختمانی مجاور سفارت که به عنوان مقر نظامی سپاه فعالیت میکرد، صورت گرفت. به عبارت دیگر، هر کسی که به آن ساختمان آسیب رساند احتمالاً اطلاعات دقیقی در مورد فعالیت نظامی در آنجا داشت.
🔸تمام شهدای این حمله، پرسنل نظامی ایرانی هستند که برای مدت طولانی در آنجا فعالیت نظامی داشتند. در این حمله به دیپلماتهای ایرانی آسیبی نرسید.
🔹شهید زاهدی معروف به حسن مهدوی، مقام ارشدی که امروز به شهادت رسید، مسئول تمام حملات ایران در خاک اسرائيل از همهی عرصهها - اعم از لبنان، سوریه و فلسطین بود. او در واقع ارشدترین عضو سپاه قدس بود که فرماندهی کل عملیات حمله به اسرائیل را از طریق فرستادگان مختلف برعهده داشت.
🔸شهید زاهدی همچنین، هم فرماندهی نیروی زمینی و هم فرمانده نیروی هوایی در سپاه پاسداران بود. این یک مرکز مهم دانش با سابقه و تجربه زیاد است، از این رو شهادت او اهمیت زیادی داشت.
🔹میتوان تخمین زد که این ترور بدون توجه به حملهی پهپادی امشب در ایلات، اما به عنوان پیامی مستقیم به ایران در مورد تمام اقداماتش از ۷ اکتبر انجام شده است.
🔸گفته میشود گالانت وزیر جنگ اسرائیل شخصا عملیات ترور مقامات ایرانی در دمشق را مدیریت کرده است. رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل و رییس موساد نیز در محل مدیریت عملیات حضور داشتهاند.
@vaavmag
May 11
37.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅یک توصیه برای آخرین شب قدر از زبان مرحوم آیتالله مصباح یزدی
@vaavmag
May 11
✅درباره دورانی از حکومت امامعلی(ع) که کمتر شنیدهایم
✍مصطفی موحد
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
هشدار امیرمومنان از مسئولیت ناپذیری!
درباره دورانی از حکومت امام علی(ع) که کمتر شنیدهایم
🔹دوران حکومت امام علی، از ۴ سال و ۹ ماه فراتر نرفت. دورانی که بیش از نیمی از آن در جنگ بود. ۳ جنگ مهم جمل، صفین و نهروان در ۲ سال ابتدایی حکومت حضرت در گرفت. اما پس از آن امام علی حدود ۲/۵ سال تا شهادت خود را در دورانی گذراند که کمتر از آن مطلعیم.
🔸دورانی که با حملات و غارتهای پی درپی معاویه به جهت تضعیف حکومت امام علی و برخی اتفاقات دیگر در تاریخ به #غارات معروف شدهاست. ویژگی مهم این دوران که سببشد تا حضرتعلی نیز به تمامی خواستههای خود در حکومت خویش نرسد، سستی و مسئولیت ناپذیری مردم در این دوره است.
🔹از یک سو معاویه پیوسته برای تصرف مناطق تحت حاکمیت امام علی تلاش میکرد و از سوی دیگر برخی اشراف و بزرگان که در حکومت تحت امر علی(ع) چیزی به آنها نرسیده بود یا به سوی معاویه میرفتند یا دست به فساد میزدند.
🔸معاویه هم همت خود را برای حکومت با رفتارهای خودمختاری علیه امام علی گذاشته بود، حتی برای برخی شهرها فرماندار تعیین میکرد. مثلا او فردی به نام ضحاک را برای منطقهی جزیره به عنوان والی معرفی کرد. یا در اقدامی عجیب تلاش کرد تا مدیریت حج که بر عهده امیرمؤمنان بود را به دست بگیرد. در همین دوران نیز با شبیخونهای متعدد و بیرحمانه ناامنی شدید بهراه انداخته بود. غارتهای ضحاک، نعمان، سفیان عوف و بسر ارطاه، ۴ نمونه غارت شدید مسلمانان است.
🔹معاویه با شهادت مالک اشتر و محمد بن ابیبکر توانست مصر را تصرف کرده و بر آن حکومت کند. در این میان با هشدارها و خواست مکرر امیرمؤمنان مردم همراهی برای مقابله با این مسأله نکردند. هدف بعدی معاویه تصرف کوفه بود و برای آن خیلی تلاش کرد.
🔸یاری نکردن مردم در برابر حملات مختلف و انجام ندادن وظایف خودشان، دل امیرالمؤمنین را در خطبهای به درد آورده تا حدی که گفتند: وقتی خانهای نداشته باشید، میخواهید از کدام خانه دفاع کنید؟ وقتی امامی نداشته باشید، همراه کدام امام به جنگ میروید. پس از من استبدادی سراغتان خواهد آمد که شیوهی گمراهان خواهد شد، فقر و شمشیر برّنده به خانهتان وارد خواهد شد. در آن زمان آرزو میکنید که کاش مرا میدیدید و یاریام میکردید.
🔹حضرت امیر در بخشی از خطبهی ۲۷ مردم را با ۲ویژگی که باعث شد تا غارت شوند، یاد میکنند. تواکل یعنی کار خود را به دوش دیگریانداختن یا همان فرار از مسئولیت، و تخاذل یعنی دیگری را به حال خود رها کردن. مردم در این دوره نه مسئولیت کار خود را میپذیرفتند و نه کمکحال دیگری بودند. این سستی و بیعملی موجبشد تا غارتشوند.
@vaavmag
May 11
✅نقشه استراتژیک ایران برای مقابله با اسرائیل چگونه است؟
✍سجاد عليزاده
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
نقشه استراتژیک ایران برای مقابله با اسرائیل چگونه است؟
✍️سجاد عليزاده
🔹عبور از خط قرمز، عبور از خط قرمز به همراه دارد.این اولین اصل در هر رقابت راهبردی است. جمهوری اسلامی و ایالات متحده/رژیم اسرائیل به خوبی به این اصل واقفند و بدان، عامل.
🔸تا سال ۱۴۰۰، هیچ پروندهای میان تهران و تلآویو وجود ندارد که در کلاسه، "مفتوح" نگهداری شده باشد. تنها یک پرونده (البته بسیار پیچیده/بسیار مهم) تطویل شد که دلیل آن هم درگیری با برخی انحرافات تعمدی در داخل بود.
از ۱۴۰۱ بدین سو اما جنس تحولات دچار تغییراتی شد، طبعا جنس پیگیری هم دستخوش تغییر شده است؛ اما هدف در همان است. جمهوری اسلامی، غیرتیتر از آنی است که عزیزان خود را از دست دهد و کاری نکند.
🔸تحلیل یک رقابت راهبردی اصولی دارد و از مهمترین آنها، نگرش مجموعهای به جای نگرش خطی است. اینکه بلافاصله پس از تحمل یک ضربه از سوی دشمن، فریادها را سر برآوریم که شکست خوردیم، مصداق تحلیل خطی است. اینکه بلافاصله پس از تحمیل یک ضربه به سوی دشمن هم فریادها را سر برآوردیم که پیروز شدیم، مصداق تحلیل خطی است. سیر تحولات را باید دید که به نفع که و با ضرر کیست. تدقیق در این امر است که پیروز آن لحظه را مشخص میکند.
🔹در لایهی منطقهای، نقطه ثقل رویکرد یک بازیگر (ایران)، تلاش برای تمرکز بر تسلط ژئوپولتیک با هدف محاصرهی استراتژیک به همراه متممهای دیگر است. نقطه ثقل رویکرد بازیگر دیگر (اسرائیل)، تلاش برای تمرکز بر حذف افراد شاخص در پیشبرد این ابرپروژه به همراه متممهای دیگر است.
یکی شاغل "کنش" است، و دیگری به "واکنش" مشغول شده. یک بازیگر، طراح بازی است. و دیگری، بازیگر در زمین بازی است.
@vaavmag