12.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅سمّ کشنده افعی!
🔹شاید برخی از ماها در جمع خودمان از رفتار فلان #معلم گلایه کنیم، شاید منش تربیتی والدین را زیر سؤال ببریم، یا شاید مصداق برای معلمی یا مادر و پدری که کمکاری جدی در وظایف خود داشتهاند بیاوریم، ولی هنرمند برای بست این ماجرا در یک تولید هنری باید با احتیاط عمل کند.
🔹رویهای که این روزها در سریالها و فیلمهای سینمایی در پیش گرفته شده، خطرناک است. راه رفتن روی لبهی تیغی است که هر لحظه امکان دارد جایگاهی که ارج نهادن به آن بخشی از آداب درست فرهنگ عمومی ماست را به خطر بیاندازد.
استثناهایی که میتواند به مرور زمان تبدیل به رویه شود. میتواند مخاطب را نسبت به هر مفهومی به شک بیاندازد.
🔹امروز اگر به راحتی از کنار تنبیه معلم و توهین به آن بگذریم، اگر به راحتی قبول کنیم که در یک اثر نمایشی پرمخاطب به جایگاه معلم یا پدر خانواده توهین شود، به زودی شاهد رویهای خواهیم بود که در آن دیگر جایگاهها شأن خود را از دست خواهند داد. ذهن دانشآموز یا فرزندی که مخاطب این آثار است، آمادهی هر گونه رفتار تند و تیز تر در مقابل فردی است که یکی از ارکان تربیتی جامعه را تشکیل میدهد.
🔹و عجیب است در جامعهای که هنوز مقامهایی چون مقام معلم یا مقام پدر، از جایگاه و احترام ویژهای برخوردار است، در تولیداتی چون سریال #افعی_تهران یا فیلم برداران لیلا، صحنههایی دیده میشود که در خوشبینانهترین حالت باید گفت نشان از حماقت و جهالت تولیدکنندگان آن دارد! شاید دستگاههای نظارتی و قضایی، باید بیش از پیش، حواسشان به این ماجراها باشد.
@vaavmag
May 11
✅یک راهنمای متفاوت برای نمایشگاه کتاب
✍️فاطمه نباتیان
🔹هر سال روزهای نزدیک برگزاری نمایشگاه کتاب، اهالی کتاب سعی میکنند به روشهای مختلف کتابهای مورد پسندشان را توصیه و معرفی کنند. اما میان این همه پیشنهاد رنگارنگ و گزینه های مختلفی که روی میز خرید در این ایام هست، خوب است با هم مرور کنیم که کدام گزینهها را میتوان حذف کرد تا خرید فرهنگی با کیفیتتری در این رویداد داشته باشید.
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
🔹کتابهایی که هیچ شناختی از ناشر، نویسنده و ژانر آن ندارید
تغییر سلیقه کتابخوانی و تغییر دادن سبکی که در مطالعه دنبال میکنید اتفاق خوبیست. اما ایام نمایشگاه زمان مناسبی برای این تغییر نیست. برای تغییر سبک و ژانر لازم است که آثار جدید را پیش از خرید با حوصله و فرصت کافی بررسی کرده، ورق بزنید و چند صفحه بخوانید که کثرت و شلوغی نمایشگاه فرصتی برای این کار به شما نمیدهد و بهتر در کتابفروشیها این تغییر را انجام دهید.
🔹خرید یک دوره کامل کتاب
در تجربیات متعدد کتابخوانها، انباشت کتاب باعث اهمال در شروع مطالعه اثر و کلا خوانده نشدن کتاب میشود. برای همین بهتر است کتابهای دورهای را اولا یک جا تهیه نکنید و دوما در سبد خرید کتاب نمایشگاه و همراه با دیگر کتابها را قرار ندهید. مگر اینکه پیش از این یک یا دو جلد از آن را خوانده باشید.
🔹قصه مترجمها
شاید تنها مزیت کامل نمایشگاه به نسبت کتابفروشیها، دسترسی به تمام ترجمههای موجود از یک کتاب باشد. اگر قصد دارید کتابهای ترجمه شده را تهیه کنید حتما برای مترجم و ناشر ارزیابی کامل داشته باشید. مترجمهایی مثل محمد قاضی، سروش حبیبی، پیمان خاکسار، فرزانه طاهری و آبتین گلکار برای ادبیات فرانسه و انگلستان و روسیه، مهدی غبرائی برای ادبیات چین و ژاپن و همچنین انگلستان، موسی اسوار برای ادبیات عرب و علیاصغر حداد برای ادبیات آلمان جز گزینههای همیشه پیشنهادی برای انتخاب باکیفیتترین ترجمه هستند.
🔹یک توصیه و یک عهد
غرفههای زیادی را در نمایشگاه میبینید که در لیست ناشرها قرار گرفتهاند اما در واقع کتابساز هستند وکتابسازی میکنند. معمولا کتابهای تعبیر خواب، راز و موفقیت، ترجمههای عجیب و غریب و گمنام از ادبیات کلاسیک و کتابهای فراگیر شده روز، چاپهای دست چندم از ادبیات معاصر ایران، تصحیحهای غیر معتبر از دیوان حافظ و گلستان و بوستان و... را در این غرفهها میتوانید پیدا کنید. قیمت کتابهای این نشرها بعضی وقتها پایینتر است ولی بیاییم قول بدهیم از این نشرها کتاب نخریم. شاید همین یک کار کوچک همان رسالت ما در برابر جنگلها و محیط زیست باشد!
🔹برای نوجوانها و کنکوریها
شما این را به طور پیشفرض داشته باشید که نمایشگاه فرصت خرید کتابهای کمک درسی نیست. مگر به یک شرط و آن هم اینکه در برنامه مطالعاتیتان جای مشخص و معینی برای مرور و استفاده از کمک درسی مدنظرتان باز کرده باشید. در دوران امتحان و به خصوص کنکور بُرد با کسی است که روی منابع محدود تسلط بالاتری داشته باشد و این چیز بدی نیست که برای هر درس فقط یک کتاب کمک درسی از ناشری که با سبک مطالعه شما هماهنگ است، داشته باشید. پس از دیدن صفهای طویل ناشران کمک درسی و تخفیفهایشان وسوسه نشوید!
🔹امان از زردبازی
بیایید باور کنیم که توسعه فردی یک مسئله تخصصی است و اصول خودش را دارد. این اصول را خودمان به تنهایی نمیتوانیم در زندگیمان پیاده کنیم. با این حال بهتر است برای این موضوع سراغ کتابهایی که تمام ایدهشان را میتوان در یک خط خلاصه کرد، نرویم. بهبود در سبک زندگی نیازمند دانستن و حتی انگیزه داشتن نیست. در واقع شما اگر میتوانید یک کتاب 150 صفحهای درباره تقویت انگیزه و اراده بخوانید پس انگیزه و اراده دارید! بهبود زندگی نیازمند تغییر بنیادین نگاه ما به مسئلههای زندگیمان، بازنویسی درست این مسئلهها و البته روشهای حل آنهاست.
🔹رنگ و لعاب تبلیغات
اصل اول تبلیغات جذابیت است. یعنی برای هر محصولی باید چنان تولید محتوا کرد که هم توجه جلب و هم احساس نیاز ایجاد کند. پس اگر تبلیغ کتابی را در اینستاگرام و باقی بسترهای مجازی زیاد دیدید، در واقع آن کتاب فقط سناریوی تبلیغاتی موفقی داشته نه اینکه لزوما کتاب خوبی باشد. کتابهای معروف ترندشده را نخرید.
🔹شاید بی ربط اما...
وقتی گرسنه هستیم احتمال خریدهای نامطلوب و اضافه خیلی بیشتر میشود. کتاب هم از این نسخه مستثنی نیست. برای حضور در نمایشگاه حتما خوراکی و آب همراه داشته باشید.
🔹و نکته آخر
نمایشگاه کتاب فرصت مناسبی است برای اینکه در یک فضای کاملا فرهنگی از معاشرت با کتاب و اهالی کتاب استفاده کنیم. خرید کتاب در این بستر را به راحتی میتوانیم در اولویت دوم قرار بدهیم و خیلی بهتر است هر کتابی که امکان خریدش از کتابفروشی محل زندگیتان وجود دارد را از همانجا تهیه کنید.
@vaavmag
May 11
6.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸به مناسبت روز دختر:
🔹فرشتههای همیشه قهرمان
@vaavmag
May 11
May 11
24.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅داستان مهاجرت
🔶️این قسمت: سیلی واقعیت
✍️سارا مصطفوی
در ادامه بخوانید🔻
@vaavmag
داستان رفتن و نماندن حالا به یک ترند روز تبدیل شده است. یک پرستیژ خاص که عدهای خواسته یا ناخواسته درحال تکرارش هستند. اینکه فلانی درحال رفتن به کلاس فلان زبان است تا زودتر از ایران برود. از ایران برود تا بتواند راحتتر مسیر موفقیت را طی کند. #سبک_زندگی مبتنی بر مهاجرت در فضای مجازی در حال تکثیر است. اینکه آدمها به بهشت خیالی آن ور آب پناه ببرند تا زندگی راحتتری داشته باشند. بهشتی که این روزها با اشتراک گذاری شرایط زندگی توسط چند چهرهی نامآشنا مهاجرت کرده به هم ریخته است. بهشتی که حالا مشخص شده بیشتر توی ذهن آدمها شکل گرفته تا در دنیای واقعی. ذهنی که تجربهی نداشته را به کمک تبلیغات و تصویر رویایی «#کاسبان_مهاجرت» ساخته و حالا دربرابر واقعیت مقاومت ذهنی دارد.
آنها نمیخواهند باور کنند که دنیای واقعی آنور آب با آن چیزی که آژانسهای #مهاجرت در حال تبلیغش هستند متفاوت است. محیط قطعا در مسیر رشد و توسعهی فردی و اجتماعی افراد متفاوت است اما تغییر #کشور محل زندگی قرار نیست معجزهای در این مسیر ایجاد کند. قرار نیست شرایط برای همهی آدمها جوری پیش رود که به صرف مهاجرت زندگیشان زیر و رو شود.
مهاجرت یک بستر #پولساز برای کسب درآمد چرخهی فعال در این حلقهی اقتصادی است. آنها برای ترغیب شما به مهاجرت و پر کردن جیبشان هیچچیزی کم نمیگذارند. همسانسازی شرایطی که آنها هر روز در رسانههایشان فریاد میزنند با آن چیزی که در واقعیت رخ میدهد، وظیفهی ماست. این روزها که شرایط زندگی در بعضی کشورها بیشتر دست به دست میشود فرصت خوبی است برای بالا و پایین کردن پیشفرضهای ذهنیمان تا نگذاریم که افسار ذهنمان در دست کاسبانی قرار بگیرد که فقط #کسب_درآمد برایشان در اولویت است.
@vaavmag
May 11