44.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻در #کابل چه خبر است؟
بعد از فرار آمریکاییها از #افغانستان چه اتفاقی افتاد؟ #طالبان چگونه حکومت میکنند؟ محسن اردستانی، در این روایت، مستند جدیدی دراینباره معرفی میکند.
#ویدیو_واو
🔹️از فمنیست های کره شمالی، چه می دانید ؟
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3822/
▫️@vaavmag
🔻از فمینیستهای کره شمالی چه میدانید؟
✍️ محمد سلیمی
🔹 در سال 2018 مقالهای در یک نشریهی علمی فمنیستی منتشر شد که با مطالعهی رفتار دههزار سگ، نظریهای ارائه داد که چگونه فمنیستها میتوانند در مقابل رفتارهای مردانه مقابله و آنها را کنترل کنند! آنها بر مبنای نظریهی جودی باتلر که گفته بود جنسیت نقشی است که ما در آن فرو میرویم و نه واقعا یک تفاوت روحی و جسمی، این پژوهش را انجام دادند. پژوهش آنها نشان میداد آیا سگها میل به همجنسگرایی دارند یا نه! و نهایتا اثبات کردند باتلر درست میگوید و جنسیت تنها یک نقش ساختگی توسط خود آدمهاست. آنها بر اساس رفتار سگها و صاحبانشان نتیجه گرفتند اگر مردان را مانند سگها کنترل کنیم و حتی به گردنشان قلاده بیندازیم به خوبی میتوانیم مردها را در فرهنگ تجاوز کنترل کنیم!!
🔸 این مقاله آنقدر به مذاق این نشریهی فمنیستی خوشآمد که علاوه بر چاپش تصمیم داشتند جایزهای هم به این دو پژوهشگر بدهند. آنها 11 مقالهی دیگر هم نوشتند که در تمامشان اندیشههای فمنیستی از طریق آزمایشهای عجیب و غریب نظیر همان آزمایشی که بر رفتار سگها انجام داده بودند تأیید میشد. آنها حتی یکی از فصلهای کتاب «نبرد من» هیتلر را هم که در آن درباره اینکه چرا باید حزب نازی داشته باشیم و مردم چه کار باید بکنند تا صلاحیت عضویت در حزب نازی داشته باشند را برداشتند و هرجا عبارت «حزب نازی» بود را به جنبش فمنیستی تغییر دادند! اما این بار دیگر دستشان لو رفت!
🔹پیتر بوقوسیان و جمیز لیندسی به گفتهی خودشان در 20 مقاله ارسالیشان به نشریات علمی «خزعبلات» جذابی که فمنیستها دوست داشتند را نوشته بودند. ابتدای هر مقاله یک مسألهی مورد علاقهی آن نشریه را مطرح میکردند و بعد تا انتهای مقاله هر دروغی را که میتوانستند در متن میریختند! جالب اینجاست که داوران هم علاوه بر تأیید مقالات، برایشان مینوشتند که از صمیم قلب با یافتههای مقاله موافقند!
🔸آنها در واقع با این کار قصد داشتند سلطهی بسیاری از نظریات پستمدرن در حوزهی فمینیسم را زیر سؤال ببرند. چیزی که امروز در دنیا شاهد آن هستیم: مثلا امروز شما به جای واژهی زنا و همجنسبازی دهها اسم جدید مثل کوئیر، بایسکشوال، پلیسکشوال، پنسکشوال، الجیبیتی و... میشنوید! همه آنها یک هدف دارند: رسمیت دادن و اعتباربخشی به چیزهایی که شما به مرور جرأت نکنید غلط بودن آن را زیر سؤال ببرید؛ چون هم نام تخصصی دارند، هم برایش کلی مقالهی علمی وجود دارد و هم کلی طرفدار و انجمنهای حامی! چیزی مثل فمینیستهای کرهی شمالی که تا به حال کسی آنها را ندیده، اما تیتر جذابی برای جلب توجه است!
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
27.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻چرا مناسک مهم است؟ آیا مناسک در تضاد با معرفت دینی است؟
🔹راوی: جعفر حسنخانی
🔸در سالهای اخیر عدهای از افراد از زاویهی ادبیات دینی، منتقد مناسک دینی مهمی چون راهپیمایی اربعین، مراسمات باشکوه محرم و ماه رمضان، و حتی جشنهای ویژهای چون جشن غدیر و میلاد امام زمان(عج) شدهاند. به باور این افراد، رشد این مناسک، در تضاد با عمیق شدن باورها و ارزشهای دینی است. اما آیا واقعا چنین است؟ آیا مناسکی چون اربعین در تضاد با باورها و معرفت دینی است؟ جعفر حسنخانی در این ویدئو، اصل ماجرا را روایت کرده است.
#ویدیو_واو
🔹️چرا ایرانی ها آیفون دوست دارند ؟
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3823/
▫️@vaavmag
🔻 چرا ایرانیها آیفون دوست دارند؟
✍️ میثم آخوندی
🔹 تا حالا شده کالایی را بخرید که به آن نیاز نداشته باشید؟ چه چیزی باعث شده تا به خرید آن کالا ترغیب شوید؟ وقتی نظام سرمایهداری انبوهی از کالاها را تولید میکند باید فکری هم برای فروش آن بکند تا پول به جیبش سرازیر شود. اما برای اینکه مخاطب مجاب به خرید شود چه باید کرد؟ سرمایهدارهای جهان یک کار هوشمندانه کردند! آنها آبرو و شأن اجتماعی را هم تبدیل به یک کالا کردند که با پرداخت پول، آن را هم میتوانید بخرید!
🔸 وقتی به شما القا میشود که با خرید کالایی میتوانید: دیده شوید، توجه دیگران را به خود معطوف کنید و یا ژست مدرن و به روز بودن را در خود احساس کنید، شاید سنسورهای شما هم برای انتخاب آن کالا حساس شود. اینجاست که دستهای رسانه به کمک سیستم سرمایهداری میآید.
🔹 مثلا با وجود آنکه بسیاری از کاراییها و امکانات گوشی آیفون در ایران به دلیل تحریمها غیرقابل استفاده است اما باز هم انتخاب بعضیها چند ده میلیون بیشتر پول دادن و خریدن آخرین ورژن این گوشی است! چون بخش عمدهای از دلیل این انتخاب، شأن اجتماعی است که این گوشی به صاحبش میدهد! چرا؟ چون همه نمیتوانند آن را بخرند و اگر شما در دستتان یک گوشی آیفون دارید حتما یک آدم بالاتر از سطح عموم جامعه هستید! این فرهنگی است که آیفون با کمک رسانهها آورده و این دقیقا همان چیزی است که نظام سرمایهداری میپسندد. بیشتر مصرف کن تا در نگاه جامعه بالاتر بروی!
🔸در چنین شرایطی است که موجی از نمایش جامعه را در بر می گیرد! و آدمها به بازیگرانی فرورفته در نقشهای مختلف تبدیل میشوند. نقشهایی که شاید خود نیز آن را نپسندند اما گویا میارزد به قیمت تحسین شدن. در این شرایط مردم برای رفع نیاز خرید نمیکنند بلکه برای به دست آوردن شأن و آبرو خرید میکنند.
🔹اینجا دیگر فقط بحث فروش کالا نیست، بلکه فرهنگ مطلوب غرب و تمدن مادی نیز به خورد مخاطب داده میشود. وقتی شما آدمها را با برند گوشیشان سنجیدید به تدریج خیلی از ارزشهای مثل قناعت، گذشت، سخت نگرفتن و ساده زندگی کردن، برایتان بیارزش میشود. مصرفزدگی تاب ارزشهای دینی و سنتی جامعهی ما را ندارد و در این نبرد، نظام سرمایهداری هم کالایش را میفروشد و هم به جنگ باورها و اعتقادات مردمان میرود تا تمام سنگرهایی که در ذهن آنها باقی مانده را فتح کند و آنها را تبدیل به بردههای دائم المصرف کند.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
27.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻چرا موضوعات سیاسی-اجتماعی با اینکه تصور میکنیم راهحلهای سادهای دارند، اما همچنان حل نمیشوند؟
🔸 مثلا چرا برخلاف تصور عدهای که معتقد بودند حوادث مهرماه سال گذشته، منجر به انقلاب جدیدی خواهد شد اما عملا اتفاقی نیفتاد؟ گره کار کجاست؟
🔹 محمد پورغلامی در این ویدئو، به یکی از دلایل این موضوع میپردازد.
#ویدیو_واو
🔹️من حسود نیستم
راهکارهایی برای کنترل حسادت کودک به عضو جدید خانواده!
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3824/
▫️@vaavmag
🔻من حسود نیستم
🔹راهکارهایی برای کنترل حسادت کودک به عضو جدید خانواده!
✍️ حدیثه افشار
🔸تولد فرزند در هر خانواده اتفاقی منحصربهفرد است اما ممکن است برای فرزند بزرگتر این ماجرا تبدیل به کابوس شود. نوزادان از چهارده پانزده ماهگی حسادت را درک میکنند و این حس ممکن است حتی زمانی که مادرها به نوزاد دیگری توجه نشان میدهد رخ دهد. به همین علت در کمترین فاصلهی سنی میان دو فرزند نیز ممکن است والدین شاهد حسادت باشند.
🔹حسادت نسبت به عضو جدید خانواده به دو صورت در رفتار کودکان مشاهده میشود، یا کودک با نارضایتی و پرخاشگری و حتی اعمال خشونت نسبت به نوزاد، این حس را نشان میدهد، یا اینکه با اعلام رضایت غلو شده سعی در کسب تأیید والدین دارد تا همچنان مورد علاقهی آنها باقی بماند. در چنین شرایطی نخستین کاری که والدین باید انجام دهند درک و همدردی با کودک است. آنها باید بدانند که این حس کودک طبیعی و بسیار منطقی است و اگر خودشان نیز جای او بودند به کودک دیگری که رقیب محبت و توجه پدر و مادر آنها شده است، حسادت میکردند.
🔻چه باید کرد؟
۱. پیش از تولد فرزند جدید، با خواندن کتاب، تعریف قصه و انجام نمایش عروسکی موقعیتهای مشابهی که در آینده رخ میدهد را بازی کنید تا کودک آمادهی پذیرش عضو جدید خانواده شود. تغییراتی که قرار است با تولد نوزاد اتفاق بیفتد مانند تغییر جای خواب فرزند بزرگتر، فرستادن او به مهد، تغییر خانه و... را پیش از به دنیا آمدن نوزاد انجام دهید تا کودک، نوزاد تازه متولدشده را مقصر شرایط جدید نداند.
۲. انکار حسادت فرزندتان چیزی را حل نمیکند، از او بخواهید با شما در این رابطه حرف بزند و از ترسها و نگرانیهایش بگوید و شما تا آنجایی که امکان دارد، نگرانیهایش را برطرف کنید.
۳. کودک را مسئول کارهای کوچک نوزاد قرار دهید، مثلا مسئول بازی با او یا مرتب کردن و انتخاب لباس برای او یا هرکاری که با توجه به توانایی، کودک شما میتواند از عهده آن برآید.
۴. هیچوقت به کودک بزرگتر جملاتی مانند «تو دیگر بزرگ شدهای» یا «تو بزرگتر هستی و باید آرام باشی» و نظایر اینها را نگویید. کودک نباید با آمدن فرزند دیگر احساس کند که محدود شده است. بلکه شما باید با توجه به شرایط، زمان و مکان خواب و قرار گرفتن نوزاد در طول روز را مدیریت کنید تا فرزند بزرگتر محدود نشود.
۵. و نکتهی آخر اینکه بدانید این شرایط گذرا است و با بزرگتر شدن فرزندان همهچیز به خوبی پیش خواهد رفت. پس صبور و امیدوار باشید.
#مجله_مجازی_واو
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
🔹️پایان ۳۲ شب هندیبازی
کاش مدیران رسانه ملی به این پرسشها فکر کنند
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3825/
▫️@vaavmag
🔻پایان ۳۲ شب هندیبازی
▫️کاش مدیران رسانه ملی به این پرسشها فکر کنند
✍️ مصطفی قاسمیان
🔹 در روزگاری که صنعت سریالسازی در جهان، چهارنعل پیش میرود و با سرمایهی سنگین پلتفرمهای آمریکایی، از کرهی جنوبی و ژاپن گرفته تا ترکیه و حتی کویت، در حال آزمایش و توسعه شیوههای داستانگویی تلویزیونیاند، رسانهی ملی کشورمان، محصولاتی روی آنتن میفرستد که چند سور میزند به ملودرامهای آبکی و فراموششدهی دهههای گذشته. نمونهی اخیر آن «تب و تاب» است که پس از ۳۲ قسمت کشدار و قابل پیشبینی، دیشب به پایان رسید.
شاید روایت پایانبندی این سریال، برای پی بردن به کیفیت آن کافی باشد:
🔸 جایی که بعد از دههها بیخبری، سرنخهایی از برادر گمشده به دست آمد، مریض روی تخت بیمارستان پس از مدتها به هوش آمد، زایمان کرد و یک کاکلزری به دنیا آورد، دخترخانم باحیا به آقاپسر بااصالت رسید، خانمی که به شوهرش شک کرده بود متوجه درستکاری همسر شد، آدمبد قصه که همه را به جان هم انداخت به زندان افتاد و حتی از اعمالش پشیمان شد، عروس و مادرشوهر با هم آشتی کردند و... . «تب و تاب» البته همهی این هندیبازیها هست و فقط این نیست. سریال کیفیتی پایینتر از آن دارد که تنها به پایانبندیاش توجه کنیم.
🔹 فهرستی از موضوعات بسیار تکرارشونده در سریالهای خانوادگی سیما را در بند قبل خواندید؛ «تب و تاب» مجموعهی همهی آنها بود و عملاً به هرکدام، ناخنکی زده بود، بی آنکه کمی دقیق و عمیق شود و درامی تماشایی بسازد. تصور کنید تأثیرگذارترین موقعیت دراماتیک سریال، جایی بود که پسر نازای خانواده، بازی کودکان را در خیابان میدید و حسرت میخورد که چرا بعد از آن همه دوا و درمان، نتوانستهاند فرزنددار شوند.
سوءتفاهم بین عروس و مادرشوهر که پیرنگ اصلی سریال را ساخته بود، به قدری پیشپاافتاده بود که از همان ۳، ۴ قسمت اول، میشد فرجام آن را حدس زد؛ با این حال ماجرا ۳۲ قسمت طول کشید و شاخوبرگ بیهودهای یافت تا در نهایت مادرشوهر دریابد دربارهی عروسش بد قضاوت کرده است.
🔸 فیلمنامهای که برای هیچکدام از شخصیتها، پرداخت دقیق، جالب توجه یا متفاوتی نداشت، در مرحلهی تولید هم جز محمود پاکنیت، با نقشآفرینی خوبی از هیچکدام از هنرپیشهها همراه نشده بود تا عملاً هیچ قلابی برای جلب نظر تماشاگر عام نداشته باشد؛ مضاف بر اینکه در مقاطعی شعارهای مستقیم داد تا همان مخاطب وفادار سریالهای سیما را هم بپراند!
🔹 بسیار گفته شده که ملودرام، باب طبع مخاطب ایرانی است، اما آیا نباید در تولید اینگونه آثار سختگیر بود؟ آیا صرف روایت شعاری از یک «خانوادهی ایرانی» بیننده را جذب میکند؟ آیا هر قصهای ظرفیت ۳۰ قسمت ۴۵ دقیقهای را دارد؟ کاش مدیران رسانهی ملی به این پرسشها هم کمی فکر کنند.
🆔 @vaavmag
🔗 https://vaavmag.ir
🔹️عروس یا مدل عروس! قیمت این کالا چند ؟
▫️https://vaavmag.ir/2023/05/3826/
▫️@vaavmag