✅ برکت وجود علامه عسکری از عنایت باب الحوائج امام #موسی_کاظم علیه السلام.
💠 ماجرای بیماری علامه عسکری در دوران کودکی
❇️ حضرت علامه می فرمودند:
در ایامی که در سامرا بودم به مرض حصبه مبتلا شدم و هرچه در آنجا معالجه نمودم، مفید واقع نشد. مادرم با برادرانم مرا از سامرا به کاظمین برای معالجه آوردند و در آنجا نزدیک صحن مطهر یک اتاق در مسافرخانه تهیه و به معالجه من پرداختند.
🔺این معالجات مؤثر واقع نشد و من بیهوش افتاده بودم. وقتی از معالجه پزشکان کاظمین مایوس شدند یک روز به بغداد رفته و یک طبیب را برای من به کاظمین آوردند.
💥 همین که آن طبیب بغدادی نزدیک بستر من آمد و می خواست مشغول معاینه شود من در اتاق احساس سنگینی کردم و بی اختیار چشمم را باز کردم دیدم خوکی بر سر من آمده است.
بی اختیار آب دهان خود را به صورتش پرتاب کردم.
گفت چه می کنی ❗️چه میکنی❗️ من دکترم من دکترم!
🔺نسخه ای را تهیه کرد که ابداً مؤثر واقع نشد و من لحظات آخر عمرم را سپری می کردم.
❇️ تا اینکه دیدم حضرت عزرائیل وارد شد.با لباس سفید و بسیار زیبا و خشرو و خوش منظره و خوش قیافه پس از آن #پنج_تن علیهم السلام حضرت رسول اکرم و حضرت امیر المومنین و حضرت فاطمه زهرا و حضرت امام حسن و حضرت امام حسین علیهم السلام به ترتیب وارد شدند.
همه نشستند و به من تسکین دادند و من مشغول صحبت کردن با آل عبا شدم وآنها نیز مشغول گفتگو با هم بودند.
❇️ در این حال که من به صورت ظاهراً بیهوش افتاده بودم دیدم #مادرم پریشان شده و از پله های مسافرخانه بالای بام بالا رفته و رو به گنبد حضرت #موسی_بن_جعفر کرده و عرض کردند:
یا موسی بن جعفر من به خاطر شما بچه ام را اینجا آوردم شما راضی هستید بچه ام را اینجا دفن کنند ومن تنها برگردم؟
حاشا و کلا (البته این مناظر را ایشان با چشم دل و ملکوتی می دیدند نه با چشم سر آنها به هم بسته وبدن افتاده وعازم ارتحال است.)
❇️ همین که مادرم با حضرت موسی بن جعفر مشغول تکلم بود دیدم آن حضرت به اتاق ما تشریف آوردند.
امام موسی کاظم علیه السلام به #رسول_خدا عرض کردند:
خواهش میکنم تقاضای #مادر #این_سید را بپذیرید.
❇️ حضرت رسول الله رو کردند به جناب عزرائیل و فرمودند برو تا زمانی که خداوند مقرر فرماید.
خداوند به واسطه #توسل_مادرش عمر او را تمدید کرده است، ما هم می رویم ان شاءالله برای موقع دیگر.
💢 مادرم از پله ها پایین آمد و من نشستم و آنقدر از دست مادرم عصبانی بودم که حد نداشت و به مادرم گفتم: چرا این کار را کردی ❗️
من داشتم با پیامبر امیرالمومنین و حضرت فاطمه و حسنین علیهم السلام می رفتم و تو آمدی جلوی ما را گرفتی نگذاشتی حرکت کنیم.
📚کتاب معاد شناسی علامه طهرانی ره ج اول
📚 مرزدار مکتب اهل بیت علیهم السلام
@vaghfeahlebeyt
#اعمال_روز_مباهله
معنی #آیه_مباهله:
از آن پس که به آگاهی رسیده ای، هر کس که درباره او با تو مجادله کند، بگو: بیایید تا حاضر آوریم ما فرزندان خود را و شما فرزندان خود را ما زنان خود را و شما زنان خود را ما خود و شما خود آنگاه دعا و تضرع کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان بفرستیم.
💠 آیه 61 سوره آل عمران
@vaghfeahlebeyt
💎 ۲۴ ذے حجہ، روز #عید_مباهله
✅ دعوتنامۀ اسلام به اسقف اعظمِ نجرانِ یمن _یکی از پایگاههای بزرگ مسیحیت در جهان_ رسید.
❇️ وی نامه را با دقت خواند و برای تصمیمگیری، شورایی تشکیل داد.
یکی از بزرگان گفت: ما مکرر از پیشوایان مذهبی شنیدهایم که روزی منصب نبوت، از نسل اسحاق به فرزندان اسماعیل انتقال خواهد یافت. هیچ بعید نیست «محمّد» که از اولاد اسماعیل است، همان پیامبر موعود باشد.
در نهایت، شورا نظر داد گروهی به عنوان هیأت نمایندگی نجران، به مدینه بروند و دلائل پیامبری ایشان را مورد بررسی قرار دهند.
شصت نفر از علمای نجران برای این کار برگزیده شدند به سرپرستی:
1. ابو حارثة بن علقمه، اسقف اعظم نجران و نمایندۀ رسمی کلیساهای روم در حجاز
2. عبدالمسیح، رئیس هیأت نمایندگی که به عقل و تدبیر معروف بود
3. اَیْهَم، فردی کهن سال و یکی از شخصیتهای محترم مردم نجران
❇️ آنها وارد مدینه میشوند و در مسجد مدینه، مذاکرات خود را با رسول خدا شروع میکنند.
آنحضرت ابتدا آنان را به اسلام دعوت میکند. اما آنان پرسیدند: ای محمد! درباره مسیح چه میگویی؟ فرمودند: «او بندۀ خدا و نبی خدا بود». ولی آنان سخن حضرت را نپذیرفتند و گفتند: او مردگان را زنده کرد و بیماران را شفا بخشید. پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «مسیح، بنده و مخلوق خداست و این قدرت و توانایی را خداوند به ایشان داده بود». یکی از نمایندگان گفت: عیسای مسیح، فرزند خداست، زیرا مادر او، مریم، بدون شوهر او را به دنیا آورد. پیامبر اکرم فرمودند: «وضع حضرت عیسی از این نظر، مانند حضرت آدم است که خداوند او را با قدرت بیپایان خود، بدون این که پدر و مادری داشته باشد، از خاک آفرید». در ادامه فرمودند: «آیا چنین نیست که عیسی هم چون دیگر کودکان متولد شد و غذا میخورد و تنفس میکرد؟» نمایندهها گفتند: آری، سپس پیغمبر فرمود: «پس چگونه عیسی پسر خداست، با این که هیچ گونه شباهتی به پدرش ندارد؟!».
اما آنها راه مجادله را در پیش گرفتند؛ از این رو، تصمیم گرفته شد تا #مباهله کرده و دروغگو را نفرین کنند و از خداوند عالم بخواهند مخالف را هلاک و نابود سازد. در این زمان جبرئیل امین نازل گردید و آیۀ مباهله را آورد: «هر گاه بعد از کشف علم و دانش و حق، هنوز آنها با تو ستيز میکنند، به مسیحیان بگو: «بياييد ما فرزندان خود را دعوت كنيم، شما هم فرزندان خود را. ما زنان خويش را دعوت نماييم، شما هم زنان خود را. ما از نفوس خود دعوت كنيم، شما هم از نفوس خود. آن گاه مباهله و یکدیگر را نفرین كنيم. و لعنت خداوند را بر دروغگويان قرار دهيم»[1].
❇️ روز24ذیالحجه، پیامبر خدا، امام حسین را در آغوش گرفته و دست امام حسن را به دست خویش و دخترشان حضرت فاطمه زهرا پشت سر ایشان، و جانش امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیهم پشت سر همه حرکت میکنند.
چشم اسقف نجران به ایشان افتاد، پرسید: آنان چه کسانی هستند؟
اطرافیان پاسخ میدهند: جوانی که همراه اوست، پسرعمو و داماد محمّد و محبوبترین افراد نزد اوست. آن زن، دخترش فاطمه زهرا و مادر دو پسری است که همراه اویند.
❇️ در این حال اسقف گفت: به خدایی که جان من در قبضه قدرت اوست، من چهرههایی را میبینم که اگر دست بر دعا بردارند و از درگاه خدا بخواهند که بزرگترین کوهها را از جای بکَند، مستجاب خواهد شد. بنابراین، هرگز صحیح نیست ما با این چهرههای نورانی و با فضیلت مباهله نماییم؛ زیرا نابودی ما بعید نیست و ممکن است دامنه عذاب گسترش یافته و همۀ مسیحیان جهان را بگیرد.
🔺 مسیحیان نجران از انجام مباهله صرف نظر کرده و به پای اهلبیت افتادند. سپس حاضرشدند تا مبلغی را به عنوان جزیه و مالیات سالیانه بپردازند و در پناه حکومت اسلامی زندگی کنند [2].
❇️ مےتوان این روز را «عید فضیلت» نامید، چون امام رضا علیہالسلام فرمودند: بالاترین فضیلت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه در این روز نمایش داده شد، که خداوند متعال ایشان را بالاتر از پسرعمو و برادر، و به عنوان نَفس و جان نبی خاتم حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله به همگان معرفی نمود[3].
📖 ــــــــــــــــــــ
[1] «فَمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبينَ»، آل عمران، آیۀ61.
[2] بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج21، «باب 32 المباهلة و ما ظهر فيها من الدلائل و المعجزات»، ص: 356-276.
[3] «قَالَ الْمَأْمُونُ يَوْماً لِلرِّضَا أَخْبِرْنِي بِأَكْبَرِ فَضِيلَةٍ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ يَدُلُّ عَلَيْهَا الْقُرْآنُ قَالَ فَقَالَ لَهُ الرِّضَا فَضِيلَتُهُ فِي الْمُبَاهَلَةِ»، الفصول المختارة، ص: 38.
@vaghfeahlebeyt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 عجز مسیحیان نجران و حقّانیّت اهلبیت صلواتاللهعلیهم در جریان مباهله را در این کلیپ ببینید 📹
✨✨✨
#ذی_الحجّه_شهر_الولایة
#شماره_۵
🔸#آیه_مباهله، حقانیّت دعوت رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم
❇️ ابن حجر در ادامه مسئله مباهله مینویسد؛ دارقطنی روایت کند که علی علیه السلام ( پس از انحراف حکومت اسلامی بعداز پیامبر ) در روز شورا با اهل شورا احتجاج کرد، و به آنها گفت: شما را بخدا سوگند می دهم،
❇️ آیا در بین شما کسی هست که از من به رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم نزدیک تر باشد؟ آنکه پیامبر او را نفس خود قرار داده و فرزندان ش را فرزندان خود خوانده، کسی غیر من است؟ گفتند؛ هرگز، هرگز، هرگز!....
📚برگستره کتاب و سنت اثر آیت الله علامه عسکری صفحه ۲۵۲.
@vaghfeahlebeyt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شعرخوانی احمد بابایی به مناسبت روز مباهله؛ «حیدر به نام روح خدا آبرو دهد»
🌺عید مباهله مبارک.
#جان_پیامبر
#جانشین_پیامبر
السلام علیک یا امیرالمومنین
@vaghfeahlebeyt
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
moredi_3329 ss.mp3
2.89M
💠 صوتی #پیام_موضوعی
🔸 موضوع: مباهله
🔹 تاریخ: 1397/06/14
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
📩 آیتاللهالعظمی صافیگلپایگانی:
💎 از روز مباهله همانند عید سعید غدیر تجلیل شود
بیستوچهارم ذیالحجة که به عنوان روز بزرگ #مباهله در تاریخ اسلام ثبت شده و سندی مهمّ بر حقّانیت اهلبیت علیهمالسلام است، باید از آن مانند عید سعید غدیر، تجلیل شود و در این روز بزرگ، شیعیان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت علیهمالسلام، مجالس و محافل باشکوهی برپا کنند و درباره این موضوع مهم، سخنرانان، نویسندگان و مادحان، بگویند و بنویسند و سخنسرائی نمایند.
متن کامل پیام حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت بزرگداشت روز مباهله:👇
hawzahnews.com/news/861697
@vaghfeahlebeyt
✳️روز مباهله را یك روز علمی تلقّی كنید / لزوم توجه مجامع علمی به بزرگداشت روز مباهله
🔷 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با تاکید بر گرامیداشت روز مباهله اظهار داشتند: جریان مباهله واقعه بسیار مهمی است که 24 ذیحجّه به وقوع پیوسته است و این روز را همه ما چه حوزوی و چه دانشگاهی باید گرامی بداریم چرا که این روز از برجستهترین روزهای سال است.
🔷ایشان بیان داشتند: از غریب ترین ایام زندگی ما ایام مباهله است. خیلی از ما عالمانه حرف میزنیم و عوامانه فكر میكنیم در نتیجه آن اركان ولایت را تقریباً از دست میدهیم در حالی که آن اجزای غیر ركنی را خیلی محترم میشمریم مانند اول ذیحجه که سالروز ازدواج وجود مبارك حضرت امیر با فاطمه زهرا(سلام الله علیهما) است اینها جزء واجبات غیر ركنی است.
🔷معظم له ادامه دادند: در نماز یك واجب ركنی داریم یك واجب غیر ركنی، در خصوص امامت و ولایت نیز همین طور است؛ غدیر جزء واجبات ركنی امامت است، مباهله جزء واجبات ركنی ولایت است ، با سالروز ازدواج فرق میكند. در حالی که نه رسانهها از او نام میبرند و نه حوزهها خبری هست! آن وقت آن مسائل واجبات غیر ركنی را خیلی دامن میزنیم، آنها هم واجب هست اما مثل اجزای نماز است لکن حمد و سوره كجا، ركوع و سجود كجا؟! حمد و سوره واجب غیر ركنی است اما ركوع و سجود واجب ركنی است.
🔷آیت الله العظمی جوادی آملی خاطرنشان کردند: روز مباهله متأسفانه در پیش ما خیلی جلال و شكوه ندارد! درست است غدیر مسئله خاصی است ولی قبل از جریان غدیر آیه قرآن صریحاً از وجود مبارك علی بن ابیطالب به عنوان جانِ پیغمبر یاد كرده است ﴿نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ﴾ هم مفسّران بالاتفاق بر این هستند و هم روایات اهل بیت بالاتفاق بر این است و هم تاریخنگاران بالاتفاق این مطلب را نوشتند.
🔷ایشان با اشاره به روایتی از امام رضا علیه السلام در خصوص مباهله اذعان داشتند:
وقتی مأمون(علیه من الرحمن ما یستحق) ، به وجود مبارك امام رضا(سلام الله علیه) عرض میكند به چه دلیل علی بن ابیطالب(سلام الله علیه) افضل است؟ ایشان دیگر نفرمود غدیر، فرمود با ایه ﴿انفسنا﴾ ، خدا وقتی وجود مبارك حضرت امیر علیه السلام را جان پیغمبر میداند از این بالاتر فضیلت فرض میشود؟! «من كنت مولاه فهذا علی مولاه» كه گفته ی خود پیغمبر است هر چند آن هم از طرف خداست، کجا؛ و اینکه ذات اقدس اله خود فرموده علی جان پیغمبر است، کجا؟! و وجود مبارك امام رضا علیه السلام به این استدلال كرد .
🔷ایشان بیان داشتند: وجود مبارك امام رضا فرمود منظور از ﴿انفسنا﴾ خود جانِ پیغمبر است نه منظور از ﴿انفسنا﴾ یعنی «رجالنا»! برای اینكه اگر منظور این مرد بود، چرا ﴿ابنائنا﴾ را دیگر ذكر كرد؟! در نتیجه این روز مباهله یک روز علمی و تحقیقی و یک مسئله دقیق عقلی كلامی است و فخر ماست. قبل از جریان غدیر ذات اقدس الهی وجود مبارك حضرت امیر را به منزله جان پیغمبر حساب كرد، اینكه یک تعبیر شاعرانه و تبلیغی نیست، این یک مطلب عظیمی است منتها ما شیعهها متأسفانه از این مفاخرمان خبری نداریم، 24 ذیحجّه میآید و میگذرد بی آنکه حتی یك رساله درباره بِهال نوشته شود در حالی که لازم است پژوهشگران رشته تخصّصی كلام درباره آن چندین مقاله بنویسد و آن روز، روز همایش های علمی در این زمینه باشد، این اشكالها بازگو شود و این پاسخهای امام رضا(سلام الله علیه) مطرح گردد.
🔷معظم له در توصیه ای خطاب به مسئولین فرهنگی و علمی بیان داشتند: توصیه میكنیم فرصت روز 24 ذیحجّه را هرگز از دست ندهید و آن را به عنوان یك روز علمی تلقّی كنید؛ مقالهای، پایاننامهای، رسالهای در زمینه بهال نوشته شود تا روشن شود اینكه مباهله اتفاق افتاد، وضعش چگونه بود، حوزهاش چگونه است، قلمروش چگونه است. دوم اینكه الآن هم این معجزه بِهال زنده است همانگونه که قرآن الآن زنده است.
منبع: آرشیو جلسات درس تفسیر و اخلاق معظم له
#مباهله
#جان_پیامبر
#جانشین_پیامبر
🔺منبع :news.esra.ir
@vaghfeahlebeyt
وقف اهل بیت "علیهم السلام"
#ایام_ولایت ۲ السلام علیک یا امیرالمومنین علیه السلام @vaghfeahlebeyt
✨✨✨
#ذی_الحجّه_شهر_الولایة
#شماره_۶
✅ سیره پیامبر پس از نزول آیه تطهیر
❇️ امام باقر از پدر بزرگوارشان امام سجاد علیهما السلام روایت کند که؛ آیه
" و أمر أهلك بالصلاة و اصطبر عليها" خاندانت را به نماز فرمان ده و بر انجام آن پایداری کن.( آیه ۱۳۲/ طه) درباره علی، فاطمه، حسن و حسین علیهم السلام نازل گردیده است.
💠 رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم بامداد هر روز به درب خانه فاطمه علیها السلام می آمد و می فرمود:
سلام برشما اهل البیت و رحمت و برکات خدا بر شما باد. خدای بر شما ببخشاید: نماز! ( انما یریدالله ليذهب عنكم الرجس أهل البيت و يطهّركم تطهيراً)
❇️ راوی میگوید که امام باقر علیه السلام فرمود:
خدای متعال پیامبرش را فرمان داد که خاندان خود را جدای از سایر مردمان ویژگی بخشد تا مردم بدانند اهل بیت او نزد خدا جایگاهی دارند که از آنِ مردم نیست. بدین سبب یک بار با همه مردم مورد خطابشان قرار داد و یک بار با دستور خاص.
📚برگستره کتاب وسنت؛ علامه عسکری
@vaghfeahlebeyt
وقف اهل بیت "علیهم السلام"
#ایام_ولایت ۲ السلام علیک یا امیرالمومنین علیه السلام @vaghfeahlebeyt
💠ایّام، ایّام مهمّی است
🔹این دههی آخر ذیحجّه بلکه نیمهی دوّم ذیحجّه؛ روزهای مهمّی از لحاظ تاریخ اسلام و حوادث تاریخی اسلام است. دیروز -روزبیستوچهارم- بنا بر مشهور، روز مباهله بود و همچنین روز نزول آیهی ولایت در حقّ امیرالمؤمنین سلاماللهعلیه «اِنَّما وَلِیُّکُمُ اللهُ وَ رَسولُه وَ الَّذینَ ءامَنُوا الَّذینَ یُقیمونَ الصَّلاةَ وَ یُؤتونَ الزَّکاةَ وَ هُم راکِعون» امروز هم روز نزول سورهی «هلاَتی» است و به قولی امروز روز «مباهله» است؛ ایّام مهمّی است.
🔸خب، در همین نیمهی دوّم ذیحجّه، روز غدیر را هم که داریم که عید اکبر و حادثهی مهمّ تاریخ اسلام است. مباهله -که یاد آن را باید گرامی داشت و بسیار مهم است- در واقع مظهر اطمینان و اقتدار ایمانی و تکیهی بر حقّانیّت است و این، آن چیزی است که ما همیشه به آن احتیاج داریم.
🔹امروز هم ما احتیاج داریم به همین اقتدار ایمانی و همین تکیهی بر حقّانیّت خودمان؛ چون در راه حق داریم حرکت میکنیم، به این باید در مقابل دشمنی دشمنان و دشمنی استکبار تکیه کنیم و الحمدلله تکیه هم میکنیم؛ از این جهت، ملّت ایران، افکار عمومی، سرجمع گرایشهای مردمی کشور ما همین است که چون حقند، چون در راه درست دارند حرکت میکنند، یک اطمینان عمومیای بحمدالله وجود دارد.
🔸سورهی «هلاَتی» هم مظهر برکت یک کار مخلصانه است؛ یک ایثار مخلصانه که خدای متعال بهخاطر این ایثاری که اهلبیت علیهمالسّلام انجام دادند، یک سوره نازل کرد در حقّ اینها -سورهی هلاَتی- که این هم ضمن اینکه حالا یک حادثهی تاریخی بسیار مهم و عزیز و افتخارآفرین است، درس است؛ ایثار در نظر پروردگار وقتی با اخلاص همراه باشد پاداش دنیوی و اخروی دارد.
۱۳۹۷٫۰۶٫۱۵
#بیانات_ولی_امر_مسلمین
#پانزده_روز_شاد_غدیری
#روز_نزول_سوره_هل_أتی
@heyaterahrovanevelayat
وقف اهل بیت "علیهم السلام"
✨✨✨ #ذی_الحجّه_شهر_الولایة #شماره_۶ ✅ سیره پیامبر پس از نزول آیه تطهیر ❇️ امام باقر از پدر بزرگوارش
✨✨✨
#ذی_الحجّه_شهر_الولایة
#شماره_۷
✅ ۲۵ ذی الحجه
* بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ * هَلْ أَتَىٰ عَلَى الْإِنسَانِ حِينٌ مِّنَ الدَّهْرِ لَمْ يَكُن شَيْئًا مَّذْكُورًا....* يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَيَخَافُونَ يَوْمًا كَانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيرًا * وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا * إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا...
آیا زمانی طولانی بر انسان گذشت...(ابرار) به نذر خود وفا می کنند و از روزی که شرّش فراگیر است،می ترسند،و غذای خود را به پاس دوستی خدا به مسکین و یتیم و اسیر می خورانند و می گویند: شما را تنها به خاطر خدا اطعام می کنیم و هیچ پاداش و سپاسی از شما نمی خواهیم.
💢مجاهد از ابن عباس،درباره شان نزول این سوره ، روایت کرده:
❇️ حسن و حسین (علیهماالسلام) بیمار شدند.رسول خدا(ص) و همه ی مردم به عیادت آمدند و به حضرت علی(ع) گفتند:
یا ابا الحسن،کاش برای فرزندانت نذری می کردی!!
علی(ع) گفت: اگر شفا یافتند،برای سپاس از خدای عزّوجلّ، سه روز،روزه می گیرم.فاطمه(س) و خادم آنها،فضّه نیز،چنین گفتند.
❇️ حسن و حسین (علیهماالسلام) شفا یافتند و چون در خانه ی آل محمد(ص) توشه ای نبود،علی(ع) نزد شمعون رفت و سه پیمانه جو قرض گرفت و به خانه آورد.فاطمه(س) با یک پیمانه ی آن،نان تهیه کرد.علی(ع) با رسول خدا (ص)،نماز گزارد و به منزل بازگشت و غذا را فرا روی خود نهاد.
مسکینی درب خانه آمد و گفت: سلام بر شما اهل بیت محمد، من مسکینی مسلمان زاده ام،غذایم دهید تا خدا از سفره های بهشت غذایتان دهد.علی(ع) دستور داد تا غذا را به او دهند و در آن روز و آن شب چیزی جز آب نخوردند.
روز دوم فاطمه(س) یک پیمانه ی دیگر آرد کرد و با آن،نان فراهم ساخت و چون غذا را فرا روی خود نهادند،یتیمی سر رسید و بر درب خانه ایستاد و گفت: سلام بر شما اهل بیت محمد،یتیمی از اولاد مهاجرانم که پدرم شهید شده است. غذا را به او دادند و یک روز دیگر خویشتن داری کردند و جز آب نخوردند.
روز سوم فاطمه (س) پیمانه ی باقیمانده را بر گرفت، و آرد کرد و نان پخت.علی (ع) با پیامبر(ص) نماز گزارد و بازگشت و چون غذا را فرا روی خود نهادند،اسیری بر درب خانه ایستاد و گفت: سلام بر شما اهل بیت نبوت،اسیرمان می کنید،غذایمان نمی دهید؟غذایم دهید که من اسیرم. غذا را به او دادند و سه روز و سه شب خویشتن داری کردند و جز آب نخوردند.
رسول خدا(ص) نزد آنان رفت و شدت گرسنگی آنان را دید. خدای سبحان این آیات را نازل کرد.
📚 برگستره کتاب و سنت؛ علامه عسکری
@vaghfeahlebeyt
✨✨✨
#ذی_الحجّه_شهر_الولایة
#شماره_۸
✅ آیاتی همسو با واقعه امروز
..* وَ يُؤْثِرُونَ عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ وَلَوْ كَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ...*...[حشر/۹]
📄دیگران را بر خودشان مقدم می دارند،هرچند خود نیازمند باشند..
❇️ ابوهریره نقل میکند:
مردی نزد پیامبر آمد و از گرسنگی شکوه کرد.پیامبر(ص) او را به خانه ی زنانش فرستاد و آنها گفتند: چیزی جز آب نداریم.
❇️ آن حضرت فرمود: چه کسی در این شب،این مرد را در می یابد؟
❇️ علی(ع) گفت: من،یا رسول الله !! سپس نزد فاطمه(س) آمد و او را از ماجرا آگاه کرد.او گفت: چیزی جز غذای این دخترک نداریم،ولی مهمانان را برخود ترجیح می دهیم.علی(ع) گفت: دخترک را بخوابان و من نیز چراغ را به خاطر این مهمان خاموش می کنم.فاطمه(س) نیز چنان کرد و آن مهمان شام خورد، و چون صبح شد،خدای متعال آیه: وَ يُؤْثِرُونَ عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ .... را نازل فرمود.
📚 برگستره کتاب و سنت
@vaghfeahlebeyt
هدایت شده از وقف اهل بیت "علیهم السلام"
علامه عسکری قدس سره:
من خود عقیده دارم که اگر #دنیایی به جنگ و ستیز با اسلام برخیزند وبه نابودی آن کمر همت بسته یک صدا شوند، #نخواهند_توانست از جلال و عظمت معنوی آن خردلی بکاهند.
@vaghfeahlebeyt
با سلام.
▪️فرارسیدن ایام سوگواری سالار شهیدان #حضرت_اباعبدالله_الحسین_علیه_السلام را به محضر امام زمان ارواحنا فداه و تمامی محبّین قرآن و عترت علیهم السلام تسلیت می گوییم.
▪️ان شاء الله در شب های آتی، سلسله مباحثی تحت عنوان، #سفینة_النجاة از کتاب معالم المدرستین، ج ۳ (مقتل الحسین علیه السلام) تألیف علامه عسکری قدس سره تقدیم بزرگواران میشود.
باتشکر و قدردانی از همراهی شما💐
@vaghfeahlebeyt
YEKNET.IR - Banifatemeh-Shab 01 Moharam1396-004.mp3
2.85M
🔳 #زمینه احساسی #محرم
🌴ای امید نا امیدا حسین
🌴آخرین ذکر شهیدا حسین
🎤 #بنی #فاطمه
@vaghfeahlebeyt
▪▪▪▪▪
#سفینة_النجاة
#شماره_۱
🔹روز دوم محرم ؛ رسیدن کاروان عشق به #کربلا
▪در زمان رسیدن به سرزمین کربلا امام حسین علیه السلام از همراهانشان پرسیدند؛ نام این مکان چیست؟
گفتند: کربلا.
▪حضرت فرمودند؛ هست کرب و بلا! پدرم هنگام رفتن به صفین (جنگ صفین رویارویی امیرالمومنین علیه السلام با معاویه علیه اللّعنة) از این مکان گذشت و من همراهش بودم که ایستاد و درباره ی آن سئوال کرد و چون نامش را شنید فرمودند؛ اینجا (کربلا) فرودگاه رکابشان است، اینجا ریزشگاه خونهایشان!
و چون درباره آن سئوال کردند.
▪حضرت علیه السلام فرمودند: گرانمایگانی از آل بیت محمد صل الله علیه و آله و سلم در اینجا فرود میآیند.
و بعد حضرت سیدالشهدا علیه السلام مشتی از خاک کربلا را برگرفتند و بوییدند، سپس فرمودند: به خدا سوگند! این همان سرزمینی است که جبرئیل علیه السلام به رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم گفت؛ که من در آن کشته میشوم!
▪مورّخین گویند؛ حضرت امام حسین علیه السلام سپس دستور دادند بارها را زمین بگذارند و آن در روز چهارشنبه اول محرم یا پنج شنبه دوم محرم سال ۶۱ هجری بود.
▪حضرت علیه السلام هنگامی که در کربلا فرود آمد به محمدبن حنفیه و گروهی از بنی هاشم نامه نوشت: اما بعد، گویا دنیا هرگز نبوده است و گویا آخرت همواره ثابت است.
📚معالم المدرستین ج۳، ص ۹۹ ؛ اثر ارزشمند علامه سید مرتضی عسکری قدس سره.
@vaghfeahlebeyt
Karimi-Shab 02 Moharam1398-003.mp3
7.27M
🌴نور میاد شور میاد
🌴حسین با ایل و تبار از راه دور میاد
🎤 #محمودکریمی
@vaghfeahlebeyt
▪▪▪▪▪
#سفینة_النجاة
#شماره_٢
🔹ورود عمر بن سعد ملعون به کربلا.
▪طبری و دیگران می نویسند؛ روز بعد از آمدن امام حسین "علیه السلام" به کربلا، عمر بن سعد با چهار هزار نفر به آنها پیوست. او قرار بود ابتدا به فرمان عبیدالله بن زیاد با چهار هزارنفر به سوی دسْتَبا برود و با دیلمیان که آنجا را تصرّف کرده بودند؛ مقابله کند.
▪ابن زیاد فرمان حکومت ری را برای او نوشت و دستور حرکتش داد و او در منطقه حمام اعین اردو زد که بحث آمدن حسین "علیه السلام" به کوفه پیش آمد، و ابن زیاد او را خواست و گفت: به سوی حسین برو که چون از کار او فارغ گشتیم به محل مأموريت خود برو.
▪عمر سعد گفت: خدایت رحمت کند اگر ممکن است مرا معاف دار!
▪عبیدالله گفت؛ آری ، بشرط آنکه فرمانمان را به ما بازگردانی !
▪عمر سعد با شنیدن این سخن گفت؛ امروز مهلتم بده تا بیندیشم! و رفت تا با خیرخواهان خود مشورت کند.
▪عمر بن سعد با هر که مشورت می نمود؛ او را از مقابله با حسین "علیه السلام" نهی میکرد.
▪در ادامه عبد الله بن یسار جهمی گوید: هنگامی که عمر سعد مأمور شد تا به سوی حسین "علیه السلام" برود نزد او رفتم. گفت: امیر دستورم داده به سوی حسین بروم و من نپذیرفتم به او گفتم خدا راهنمایت باشد و هدایتت کند آری، مکن و به سوی حسین مرو!
▪عبدالله گوید: از خانه او بیرون آمدم که یکی نزد من آمد و گفت: عمر سعد مردم را برای مقابله با حسین دعوت می کند! نزد او بازگشتم مرا که دید روی بر گردانید، دانستم که عزم رفتن دارد و از نزد او بیرون آمدم....
▪عمر سعد با چهار هزار نفر حرکت کرد و روز بعد از فرود حسین علیه السلام در نینوا به کربلا رسید.
@vaghfeahlebeyt
▪▪▪▪▪
#سفينة_النجاة
#شماره_٣
▪عمر بن سعد پس از آمدن به کربلا عزرة بن قیس را خواست و به او گفت؛ نزد حسین برو و بپرس برای چه آمده و چه میخواهد؟
عزره که از نویسندگان دعوت نامه به امام حسین علیه السلام بود ، حیا کرد و از رفتن عذر خواست.
▪عمر سعد این مأموريت را به دیگر سران سپاه که از دعوت کنندگان حسین علیه السلام بودند، عرضه کرد که آنها نیز بی میلی نشان دادند و نپذیرفتند.
▪سرانجام کثیربن عبدالله که مردی بی باک بود و از هیچ کاری ابا نداشت، برخاست و گفت؛ من به نزد حسین میروم و بخدا سوگند اگر بخواهی او را ترور می کنم.!
▪عمر سعد گفت: نمیخواهم او را ترور کنی ولی برو و از او بپرس برای چه به اینجا آمده؟
کثیربن عبدالله حرکت کرد و ابوثمامه ساعدی او را دید و به حسین علیه السلام عرضه داشت که ؛ یا اباعبدالله! خدا سلامتت بدارد که شرورترین و بی باک ترین و خون ریزترین فرد روی زمین به سوی تو می آید.
▪ابوثمامه برخاست و به سوی کثیر رفت و گفت: شمشیرت را تحویل بده.! او گفت ؛ نه بخدا سوگند که این بی حرمتی است. من تنها یک پیام آورم. اگر گوش کنید پیامم را به شما می رسانم و اگر نپذیرید باز میگردم.
▪ابوثمامه به او گفت : پس من قبضه شمشیرت را میگیرم و تو خواسته ات را بیان کن.
▪کثیر گفت : نه، بخدا سوگند. دستت به آن نمی رسد.
▪ابوثمامه: پیامت را به من بگو تا بجای تو ابلاغ کنم، چون تو بدکار و تبهکاری و من نمی گذارم به حسین علیه السلام نزدیک شوی !
راوی گوید: کثیر بن عبدالله در نهایت نزد عمر سعد بازگشت و ماجرا را بیان کرد.
@vaghfeahlebeyt
▪▪▪▪▪
#سفینة_النجاة
#شماره_۴
🔹بهره نجستنِ فرستاده ی عمرسعد از ارشادِ حبیب بن مظاهر.
🔹رسیدن به مقام عزت و کرامت در پرتوی یاری کردن امام علیه السلام در کلام حبیب بن مظاهر.
▪عمر سعد پس از بازگشت بدون نتیجه ی کثیربن عبدالله، قرة بن قيس را دوباره خواست و به او گفت: وای برتو ای قرة! به دیدار حسین برو و از او بپرس برای چه آمده و چه میخواهد؟
▪قره بن قیس حرکت کرد و چون چشم امام حسین علیه السلام به او افتاد، فرمودند: او را می شناسید؟
▪حبیب بن مظاهر گفت: آری؛ این مرد تمیمی و از تیره حنظله و از خواهرزاده ی ماست. من او را نیک رأي و خردمند میدانستم و باور نداشتم کارش به اینجا بکشد.!
▪قرة بن قیس آمد و رسید و بر حسین علیه السلام سلام کرد و پیام عمر سعد را به حضرت رسانید.
▪امام علیه السلام به او فرمود: مردم شهر شما ، همین شهر، به من نوشتند که به سوی ما بیا. اکنون اگر نمی خواهند و مرا نمی پسندند، بازمیگردم.
▪سپس حبیب بن مظاهر به قرة، فرستاده ی عمر سعد گفت: وای بر تو ای قرة بن قیس! کجا میروی؟ نزد این قوم ستمگر ؟ این مرد (امام حسین علیه السلام ) را یاری کن که خدا بوسیله پدرانش تو و ما را باهم #عزت و کرامت بخشد!
قرة گفت: نزد فرمانده ام میروم و پاسخ پیامش را می رسانم و تصمیم میگیرم.
▪قرة بن قیس نزد عمر سعد بازگشت و پیام امام علیه السلام را رسانید و عمر سعد به او گفت: امیدوارم که خداوند مرا از جنگ و قتال با حسین رهایی بخشد.
@vaghfeahlebeyt
⚫️ تغییر ماهیت جهاد
🔘 جنگ و جهاد زمان پيامبر اكرم صلىاللّهعليهوآلهوسلم، جنگ و جهاد در راه دين بود، ولى جنگ و جهاد در زمان خلفا، براى آن بود كه گنجينههاى كسرى و قيصر را بهدست آورند. لذا دين و دنيا برايشان جمع شده بود. و بدين خاطر بود كه هرگاه حضرت امير عليهالسلام مىخواستند لشگركشى كنند، چون اجازه نمىدادند اموال مسلمانى را كه با آنحضرت جنگيده بودند بگيرند، در آخر حكومتشان، مردم آنحضرت را اجابت نمىكردند.
🔘 جهاد در زمان حضرت امير عليهالسلام، مانند جهاد زمان پيامبر صلىاللّهعليهوآلهوسلم، جهاد در راه دين بود و دنيا در آن نبود. ولى مردم زمان خلفا، جهاد در راه دين را فراموش كرده بودند و جهاد براى احياى دين بدون دنيا، ديگر براى آنان مفهومى نداشت.
🔘 جهاد در زمان حضرت سيدالشهدا عليهالسلام نيز به همين معنا شده بود، يعنى جنگ براى دنيا و بهدست آوردن دنيا! و بدين سبب بود كه همه به آنحضرت مىگفتند: به «كوفه نرو!» ابنعباس، عبداللّهبنعمر و صحابه ديگر
🔘 و حتى برادر آنحضرت «عمربن على» كه در مدينه خدمت حضرت سيدالشهدا عليهالسلام رسيد، به ايشان عرض كرد: «يا أخى سمعت أخى الحسن ...» و نتوانست شنيده خود را بازگو كند و گريهاش گرفت! حضرت سيدالشهدا عليهالسلام برادر خود را در آغوش گرفتند و فرمودند: «برادر! تو خيال كردى برادرم حسن عليهالسلام از پدرش چيزى شنيده كه به شما گفته و به من نگفته است؟!» عمربن على در جواب گفت: «برادر! بيا تأويل كن و نرو تا اين كشتار نشود.»
🔘 حضرت نمىتوانستند به او بفهمانند كه بايد قيام كنند و كشته شوند و در قيام ايشان بهره دنيايى نباشد. نمىتوانستند به او بفرمايند: «ما بايد قيام كنيم و مانند زمان پيامبر صلىاللّهعليهوآلهوسلم كشته شويم تا دين خدا احيا شود..
📚نقش ائمه در احیای دین ؛ علامه عسکری
#شهید_احیای_دین
#احیای_معنای_جهاد
@vaghfeahlebeyt
✅ لزوم توجه ویژه به اخلاق در حوزه های علمیه
💠قال رسول الله (ص) :
انا ادیب الله و علی ادیبی
🔷 پیامبر گرامی اسلام فرمودند:
من تربیت شده خدا هستم و (حضرت) علی تربیت شده ی من...
🔵 #اخلاق برای حوزه های علمیه امری حیاتی است.
ما انسان ها نه #معصوم هستیم و نه #مربی_الهی بالای سرمان داریم لذا به #معلم احتیاج داریم.
معلمی که روش صحیح زندگی و #آدمیت را به ما بیاموزد و تعلیم دهد.
علامه عسکری می فرمودند: #مربی_اخلاقم
مرحوم #شیخ_مهدی_پایینشهری بود
و #آیت_الله_سیدمحمدتقی_خوانساری که روزها خدمتشان می رسیدیم و با #اخلاقشان تربیت می شدیم نه حرفشان.
📚 مرزدار مکتب اهل بیت ص۸۰-۸۱
@vaghfeahlebeyt