🔴 پاسخ به ۸ پرسش درباره برنامه همکاری جامع ایران و چین🔴
🔹️مشخصات اصلی برنامه همکاری جامع ایران و چین کدامند؟
این سند برنامهای است سیاسی، راهبردی، اقتصادی و فرهنگی که عرصههای مختلف همکاری دو کشور ایران و چین را مدنظر قرار داده است.
در بعد سیاسی، طرفین رایزنی و همکاریهای نزدیک خود در موضوعات مورد نظر و در نهادهای منطقهای و بینالمللی را افزایش میدهند و طرفین زیرساختهای دفاعی، مقابله با تروریسم و همکاری در عرصههای مختلف دفاعی را تقویت خواهند کرد.
🔹️ آیا سند همکاری ایران-چین علیه کشور ثالثی است؟
این سند در راستای صلح، ثبات و توسعه منطقه ای و بین المللی تدوین شده و لذا در مخالفت با هیچ طرف ثالثی و یا برای مداخله در امور هیج کشوری نیست.
🔹️عدد و رقمهای مطرح شده چقدر واقعی است؟
این سند صرفاً یک چارچوب کلان درباره حوزههای همکاری است و اعداد و ارقام در مراحل بعد که سند تبدیل به پروژههای مشخص سازمانها و بخشهای مختلف با ارگانهای چینی خواهد شد، میتواند روی کاغذ بیاید. لذا در شرایطی که فعلاً هیچ پروژهای نیست، بنابراین اعداد و ارقام نیز نمیتواند هیچ قطعیتی داشته باشد.
🔹️چرا متن رسمی منتشر نمیشود؟
اگر چه انتشار موافقتنامهها، الزامی قانونی دارد اما انتشار اسناد غیرتعهدآور در روابط بین الملل چندان متداول نیست. همچنین تحریمهای غرب ایجاب میکند تا از انتشار محتوای کامل سند خودداری کرد.
🔹️آیا برنامه همکاری جامع ایران و چین باید به تصویب مجلس برسد؟
بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی، عهدنامهها، مقاوله نامهها، قراردادها و موافقتنامههای بینالمللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد اما به گفته مقام وزارت خارجه سند همکاری جامع چین و ایران، اصولا ماهیت و حتی شکل قرارداد و یا موافقتنامه ندارد بلکه صرفا یک نقشه راه و چارچوب روابط بلند مدت است.
🔹️آیا ایران اولین کشوری است که چنین تفاهمی با چین امضا میکند؟
چین پیش از این با بسیاری از کشورها تفاهم نامه مشارکت استراتژیک یا تجاری امضا کرده که از جمله آن میتوان به قرارداد ۶۵ میلیارد دلاری با عربستان، توافق با ترکیه و همچنین توافقهای جامع تجاری با اتحادیه اروپا و 14 کشور آسیایی اشاره کرد.
🔹️همکاری جامع با چین عدول از شعار نه شرقی نه غربی است؟
نه شرقی نه غربی نه به معنای قطع رابطه با غرب و شرق، بلکه عدم پذیرش استعمار هیچکدام از قطبهای شرق(شوروی سابق) و غرب(آمریکا) است. لذا نگاه به شرق، نه به معنای پذیرش استثمار و استعمار شرق، بلکه به معنای ارتباط با شرق، آنهم در شرایطی است که کشور تقریباً ۴۰ سال محصول تجربهی نگاه به غرب بسیاری از دولتمردانش را چشیده است.
🔹️آیا سند همکاری جامع ایران-چین، استعماری است؟
سند همکاری ۲۵ ساله از جنس ارتباط است؛ اما چگونه میتوان «ارتباط» را از «استعمار» تمیز داد. در واقع سندی که امضا شد یک برنامه جامع است برای مدون کردن قراردادها و تقویتهمکاریها لذا نشستن و غیبگویی از یک سند آنهم در برهه فعلی بیش از آنکه نگرانی از خود سند باشد، واهمه از اصل نگاه به شرق است که غربگرایان برای آشفته شدن از آن انگیزههای شخصی و گروهی کم ندارند.
📝متن گزارش را اینجا https://tn.ai/2475968 بخوانید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدیو
لطفا تا آخر ببینید.
《برنامه همکاری های جامع ۲۵ ساله ایران و چین》
این روزها همه جا صحبت از قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین است که با واکنش های متفاوتی در محافل مختلف و به ویژه میان عامه مردم مواجه شد.
بعضی ها خیلی بدبینانه به آن نگریسته و از لفظ فروش کشور، جزیره کیش و ....استفاده می کنند، این برداشت به سرعت در فضای مجازی دست بدست می شود. بعضی دیگر به ویژه با دید کارشناسی به آن می نگرند، و آنرا منافی منافع و استقلال ملی نمی دانند. یکی از دلایل نگاه و برداشت بدبینانه می تواند ناشی از عدم مطالعه دقیق مفاد این سند با حداقل دانش حقوقی باشد.
نگارنده از دیدحقوقی بین المللی و با تجربه کاری در روابط بین المللی، چند نکته تحلیلی پيرامون اين پيشنهاد را به اشتراک می گذارم.
بدوا باید توجه داشت که برای تنظیم سندهای مهم و حساسی چون برنامه جامع حاضر، ده ها جلسه مذاکره با حضور کارشناسان امر بخصوص حقوقدانان صورت می گیرد و تک تک الفاظ بکار رفته با دقت انتخاب و بکار می روند چرا که در حقوق بین الملل هر کلمه و جمله ای دارای اثرات و تبعات حقوقی و فنی است که ایجاب می نماید، حساب شده بكار گرفته شوند:
1⃣پیشنویس سند ۹ بند دارد، که در آن هرگز از کلمه قرارداد و یا توافقنامه استفاده نشده است! الفاظ بکار رفته عبارتند از "تفاهم"، "برنامه" و مخصوصا "سند"!
این امر نشان دهنده این نکته ظریف و مهم است که هر دو طرف ایرانی و چینی می دانند که این یک قرارداد و توافقنامه در الفاظ معمول حقوق بین الملل نیست.
2⃣این سند صرفا یک برنامه و چارچوب "Frame work" است. چیزی تقریبا شبیه سند وضعیت حقوقی دریای خزر که مرداد ماه سال ۱۳۹۷ میان روسای جمهور کشورهای حاشیه دریای خزر امضا شد، اجرا شدن این سند خود نیازمند انعقاد حدود ۲۰ توافقنامه دو یا چند جانبه می باشد. سند ایران و چین نیز همینطور است و بلکه کلی تر.
بدین معنا که هر یک از بندهای آن و ضمایم بخودی خود قابلیت اجرایی ندارند و هر کدام نیازمند مذاکره و نیل به یک توافقنامه و قرارداد اعم از دولتی و خصوصی می باشد. البته ذکر این نکته ضروری است که در تنظیم این قراردادها و توافق نامه ها در آینده، حسب مورد طی تشریفات قانون اساسی از جمله تصویب مجلس شورای اسلامی ضروری خواهد بود. قطعا در آن زمان مجلس منافع ملی را در توافقات و قراردادها لحاظ خواهد کرد و شورای نگهبان نیز بر آن نظارت و تایید خواهد نمود.
3⃣چنانچه به مفاد مقدمه و بندهای ۱ الی ۳ سند توجه شود، همه چیز بر اساس منافع مشترک و سیاست برد برد با رعایت اصل حاکمیت و استقلال دو کشور تنظیم شد. بر این اساس، هیچ نگرانی وجود ندارد. لازم است، این بندها که به دقت نگارش شدند و رد پای اصول حقوق بین الملل و منشور سازمانملل متحد در آن قابل ملاحظه است، دقیقا مطالعه شوند.
4⃣یک بند بسیار مهم در این سند آورده شد که حکایت از هوشمندی طرفین به ویژه طرف ایرانی دارد و آن بند هشتم با عنوان "نفی فشارهای خارجی" می باشد.
دراین بند به منظور حمایت از اصل چندجانبه گرایی، طرفین در مقابل فشارهای غیر قانونی شخص ثالث از اجرای مفاد این سند حفاظتخواهند کرد. دقت شود که در اینجا از لفظ حمایت "support" استفاده نشد بلکه از کلمه حفاظت "Protection" استفاده گردید.
حفاظت بار معنا و اثر حقوقی بالاتر و بیشتری نسبت به حمایت دارد. در حفاظت باید مکانیزم های اجرایی آن پیش بینی شود و این یک الزام است اما در حمایت شاید بشود و شاید هم نشود.
5⃣می توانگفت بند هشتم سند برای دولت ایالات متحده آمریکا کابوس است. برای آمریکا همه بندهای این برنامه جامع یک طرف و این بند یک طرف دارای اهمیت است، چه اینکه محاسبات دولت امریکا در اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران را بهم خواهد ریخت. توجه داشته باشیم که این چین است و نه ونزوئلا.
6⃣در هیچ کجای این سند واگذاری مالکیت زمینی و یا جزیره ای نیامده یا قراری برای آنگذاشته نشده است. بله ممکن است که دولت کشوری زمینی را به موجب قراردادی برای سرمایه گذاری بلند مدت اما مدت دار به دولت یا بخش خصوصی کشور دیگر واگذار کند که این در دنیا بسیار عادی و مرسوم است.
اتفاقا کشورهایی که دنبال توسعه هستند، باید قوانین جذب سرمایه گذاری شفاف و آسانی را تصویب و اجرا کنند. چیزی که متاسفانه در ایران با بوروکراسی شدید مواجه است.
فلسفه ایجاد مناطق آزاد تجاری هم جذب سرمایه گذاران خارجی و تسهیل تجارت خارجی است و قطعا سرمایه گذاری که می خواهد میلیون ها و بلکه میلیاردها دلار هزینه کند، دغدغه تامین و تضمین منافع و سرمایه خود را دارد. دولت میزبان هم منافع خود را خواهد داشت و دنبال تامین آن خواهد بود.
به همین خاطر است که باید از سیاست برد برد صحبت کرد که در بند ۱ این سند هم به آن تصریحگردید.
نتیجه اینکه ، چنانچه همه بندها و ضمایم این سند بر اساس همان اصول آمده در مقدمه و بندهای اول تا سوم آن و اصل تشریک منافع و احترام به تمامیت ارضی و استقلال کشور اجرایی شود، می توان انتظار یک تحول بزرگ اقتصادی و توسعه کشور را داشت، در این صورت تحریم های یکجانبه امریکا ولو اینکه با اتحادیه اروپا همراه شود، راه بجایی نخواهد برد!
7⃣فراموش نکنیم که ما راجع به برنامه جامع با کشوری صحبت می کنیم که نزدیک به یک و نیم میلیارد نفر جمعیت دارد، چین تبدیل به یک ابرقدرت اقتصادی و بازیگر اصلی در دنیا شد و با سرعت در حال جلو زدن از امریکاست، با این تفاوت که هم وسعت و هم جمعیت آن به مراتب بیشتر از امریکاست.
8⃣در دنیای امروزی کشورهایی موفق خواهند بود که منافع راهبردی خود را از جنبه های مختلف با کشورهای بزرگ و پیشرفته و صاحب نفوذ و البته محترم و نافی سلطه گری گره بزنند و از طرف دیگر با اتکای به اعتماد به نفس و عرق ملی به جلو حرکت کنند و این دو یعنی تعامل راهبردی با یک دولت مقتدر و بازیگر اصلی در روابط بین الملل و دیگری تکیه بر ظرفیت های درون کشوری هرگز در تضاد هم نیستند بلکه مکمل خواهند بود.
9⃣راجع به توسعه یافتگی مناطق آزاد تجاری ، سوالی که همه ما را بفکر فرو خواهد برد این است که چرا علی رغم گذشت بیش از ۱۵ سال از تاسیس منطقه آزاد اروند شاهد پیشرفت و توسعه قابل توجه و ارزشمندی دراین منطقه نبودیم و چرا مناطق آزاد چابهار و قشم و حتی کیش از چندتا مغازه و ساختمان شیک و جاذبه گردشگری محدود فراتر نرفته و به قطب های تجاری منطقه خلیج فارس تبدیل نشدند؟ چونکه در جذب سرمایه گذاران خارجی موفق نبودیم و شاید اراده و به دنبال آن پشتکار قوی وجود نداشت. برنامه جامع همکاری ایران و چین را از اینمنظر باید یک فرصت طلایی بدانیم. آن طرفش چین است با قدرت سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی بزرگ در جهان و این طرفش ایرانی است مقتدر، با ثبات در منطقه و بازیگر اصلی در معادلات منطقه ای و البته دارنده منابع نفتی و غیر نفتی سرشار. ما هرگز قابل قیاس با کشورهای کوچکی چون قطر، بحرین و امارات نیستیم که در تامین امنیت خود چاره ای جز پذیرش سلطه خارجی ندارند. ما ایران هستیم با همه ویژگی های منحصر بفردش.
0⃣1⃣نتیجه اینکه بدور از هر گونه احساسات، نگارنده این یادداشت به عنوان یک شهروند ایرانی از امضای این سند نگران نیست. چونکه هم مردم امروز ما آگاه تر از گذشته هستند و همه به لزوم نگهداشت تمامیت ارضی و استقلال حاکمیت اذعان دارند و قطعا نخواهند گذاشت که هرگونه تفاهمنامه و قراردادی عزت و کرامت، استقلال، حاکمیت و منافع ملی کشور که به برکت خون هزاران شهید مظلوم به دست آمد، مخدوش گردد، انشاء الله.
🏷🕊
🌹شهید_حاج_ابراهیم_همت
〖 می خواهید #خدا عاشق شما باشد:😍
قدم👣 بر می داریم برای رضای خدا
قلم ✍می زنیم برای رضای خدا
حرف🗣می زنیم برای رضای خدا
می جنگیم⚔ برای رضای خدا
اینجوری چه #بکشیم💪 چه #کشته بشیم، پیروزیم👌
🌹🍃🌹🍃
@Vajebefaramushshode
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ ویژه
📌از تولد تا شهادت
حاج قاسم از نگاه حاج قاسم
نگاه ویژه از زاویه جدید به زندگی #شهید #سلیمانی
#شهید_حاج_قاسم_سلیمانی❤️
#پیشنهاد_دانلود👌
#شبتون_شهدایی
🌹🍃🌹🍃
@Vajebefaramushshode
کاشاینبهـٰار ،
همانناگهـان ؛
حلولِتـُوباشد
بَرقلبهاودیدهها
ونرگسِچشمـانت ،
همانمحرابِآسمان ؛
کھبگرداندزمینرابھ#أَحسَنُالحٰال
-'#السَّلامُعَلیٰرَبیعِالاَنام💗'-
-'#أللّٰهُمَّعَجِّللِوَلیِکَالفَرَج..🤲🏽'-
•❥🌼━┅┄┄
@Vajebefaramushshode
🌿روزگار عجیبی است!
زمانه الک برداشته و سخت در حال الککردن است...!
لحظه ای هم صبر نمی کند!
یک روز چادر را الک کرد...
و امروز دارد چادریها را الک می کند!!
🌱بانوی چادری!
دانه های الک زمانه، ریز است!
مبادا حیا و عفت و نجابتت الک شود!
❗و فقط تو بمانی و یک پارچه ی مشکی...!🥀🖤
@Vajebefaramushshode
وَنُرِيدُأَنْنَمُنَّعَلَۍَالَّذِيناسْتُضْعِفُوا
فِيالْأَرْضِوَنَجْعَلَهُمْأَئِمَّةًوَنَجْعَلَهُمُ
الْوَارِثِينَ!
مامےخواهیم...؛
برمستضعفانجهانمنتنهیم!
وآنانراپیشوایانووارثانجهان
قراردهیم˘˘!
「📗-قصص؛نشانھ۵🌱•.」
#صُبحنزدیڪاست🕊
•❥🌼━┅┄┄
@Vajebefaramushshode
گفــــتم :
دگــــر قلبــــم شــــوق#شهادتــــــــ ندارد !
گفتــــــ :
مراقبــــــ ِ#نگاهتــــــ بــــاش ...
اَلعَیــــن بَریــــدُ القَلبــــــ ؛
چشــــم پیــــغام رسان دل استــــــ .
#شــــهید_احمد_مشلبــــــ🌿
🌹🍃🌹🍃
@Vajebefaramushshode
⸤🌦⸣
❲ أَیُّهَاالعـَزیـٖز♥️' ؛
برای توصیف صُبح ،
بھ چیدمانِ واژهها نیاز نیست؛
صبح ، حسِ زیبایـےست...!
وقتے بھ یادت؛لبخندۍکوچک؛
بـَر لبهایم مےنشیند˘◡˘! ❳
-'#صَبٰاحُالخَیرآقـٰاےِمِهرَبٰانَمـ ꧇)🌻!-
-'#اللّٰهُمَلَیـِّنقَلبےلِوَلےِّاَمرڪ☘'-
ـ
-'#أللّٰهُمَّعَجِّللِوَلیِکَالفـَرَج🌱'-
•❥🌼━┅┄┄
@Vajebefaramushshode
❲ حسینجانم♥️'
اۍڪاش...!!
جاۍِیکگرهبرسبزهۍِصحرا ؛
مےبستدستم ،
یڪدخیلـےبرضریحِتـُو☘˘˘! ❳
「#السَّلامُعَلیکَیٰاأَبٰاعَبْدِالله✋🏽」
•❥🌼━┅┄┄
@Vajebefaramushshode
┅═ 🌿🌸🌿 ═┅
💌 #بیان_معنوی
🏞 طبیعت...
🌺 طبیعت بسیار زیباست و حضور در طبیعت بکر میتواند انسان را در بازگشت به خویشتن و درک فطرت خود کمک کند. ✅
❎نگویید بعضیها هستند که حضور در طبیعت هیچ نفع معنوی برایشان ندارد.
⏪بله بعضیها با پیامبر هم بودند و آدم نشدند.❌
📛 آنها چون به شدت اسیر تمایلات نفسانی بودند، بهره نبردند.
#حجت_الاسلام_پناهیان
#روز_طبیعت
@Vajebefaramushshode
🌱سبزه ام را می سپارم، دست آقای نجف
طالعم دست علی باشد برایم بهتر است☀️
💫اعتقاد هر کسی باشد برایش محترم
۱۳سیزده را دوست دارم، زاد روز حیدر است
سیزده از هر شماره بهتر است✨
✖️سیزده را خواستند نحسش کنند، دشمنان اهل بیت حذفش کنند!
🎊۱۳سیزده چون میرسد شادی کنیم
از #علی_مرتضی یادی کنیم💖
🍀روز طبیعت مبارکباد🍀
@Vajebefaramushshode
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدیو
#استادعلی_تقوی
🍀اگـر قرار بود امام زمان(عج) با عجـّل عجـّل خالی بیان برای پدربزرگهامون اومده بودند...
#عجـّـل در #عمل لازمه...
✅✅امت ما باید به این #بلوغ برسد، به این #درک برسد وبه این #فهم برسد که یکنفر ولو معصوم باشد قرار نیست همه چیو درست کنند...
🌹حتما تا آخر ببینید و نشر دهید!
@Vajebefaramushshode
لحظاتی قبل از یکی از منابع آگاه خبر بحث برانگیزی در ارتباط با پخش قسمت آخر گاندو به دستمون رسید !
طبق تیزرهای منتشرشده از سریال و داستان فعلی، به نظر با فشار هایی که به صداوسیما وارد شده، پخش این سریال به نوعی متوقف شده است !
باید منتظر اعلام موضع کارگردان، تهیه کننده وبازیگران این فیلم بود.
توضیحات تهیه کننده سریال گاندو درباره پخش سریال
مجتبی امینی تهیه کننده سریال گاندو به ارائه توضیحاتی درباره نحوه پخش سریال گاندو پرداخت.
به گزارش روابط عمومی پروژه؛ با پایان تعطیلات نوروزی، مجتبی امینی تهیه کننده سریال گاندو درباره چگونگی ادامه پخش این سریال توضیحاتی ارائه داد.
تهیه کننده سریال گاندو گفت : ما برای رسیدن به پخش نوروز به خاطر درخواست های زیاد مردم و پاسخ دادن به نیاز مخاطب در شرایط سخت کرونایی و با تلاش یک گروه دویست نفری سعی کردیم سریال را برای پخش در نوروز آماده کنیم که امشب پخش در قسمت سیزدهم سریال موقتا به اتمام خواهد رسید.
وی در ادامه افزود: امیدواریم در آینده ای نزدیک، ادامه سریال گاندو ، بدون هیج گونه ملاحظه ای روی آنتن برود.
گفتنی است ؛ فصل دوم سریال گاندو به نویسندگی آرش قادری ، کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی مجتبی امینی محصول موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی است.
@Vajebefaramushshode