شرایط پرداخت نفقه
به محض این که عقد ازدواج صورت پذیرفت و زوجین زندگی زناشویی خود را آغاز نمودند، شوهر مکلف به پرداخت نفقه است و البته زوجه در صورتی مستحق نفقه است که از همسر خود تمکین نماید.
تمکین به معنای اطاعت زن از شوهر در ادای وظایف زوجیت، حسن معاشرت و سکونت در منزل شوهر است. به زنی که از همسرش در مفهوم خاص و عام اطاعت ننماید “ناشزه” گویند.
ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی: هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود.
@vakiledalat
سند قطعی چیست؟
سند قطعی به سندی اشاره دارد که هنگام فروش یک مال یا دارایی، سازمان مربوط به آن، امور مربوط به انتقال سند از فروشنده به خریدار را انجام میدهد. این سند، به نام شخص خریدار ثبت میشود و نشاندهنده انتقال مالکیت از فروشنده به خریدار است.
@vakiledalat
سند وکالتی چیست؟
معاملات وکالتی در واقع فرآیندی است که در آن فروشنده، سند مالی که قصد دارد فروخته شود، به نام خریدار نمینویسد، بلکه به خریدار وکالت میدهد تا امور اداری مربوط به انتقال سند را انجام دهد. در این نوع معامله، فروشنده به خریدار یک وکالتنامه اعطا میکند که این وکالتنامه در واقع سند وکالتی است. سند وکالتی معمولاً برای خرید و فروش اموال مختلف مانند املاک و خودرو و غیره استفاده میشود.
@vakiledalat
انواع ضمانت
1) ضمان نقل
در این نوع ضمانت بدهی از عهده مضمون عنه بعهده ضامن منتقل خواهد شد و مضمونعنه از پرداخت بدهی بری خواهد گردید و ضامن متعهد به پرداخت بدهی در برابر مضمون له یا طلبکار خواهد گردید و دیگر مضمونله حق ندارد به مضمونعنه رجوع کند؛ زیرا او به موجب ضمانت کردن ، بری گشته است. در حقوق ایران اصل بر ضمانت نقل است.
@vakiledalat
انواع ضمانت
2) ضمانت تضامنی
در این نوع ضمانت کردن نه تنها مضمونعنه بدهکار باقی میماند، ضامن نیز متعهد به پرداخت بدهی خواهد گشت و مضمونله میتواند به هر کدام از آنها که بخواهد، رجوع نماید.
در این نوع ضمانت درصورت عدم پرداخت شخص بدهکار ، ضامن مسئول است و بدهکار به هرکدام از آنها که بخواهد میتواند رجوع کند .
@vakiledalat
شروط ضمن عقدی که برای زوجه حق طلاق ایجاد می کند
الف ـ استنكاف شوهر از دادن نفقه به مدت 6 ماه به هر عنوان و عدم امكان الزام او به تأدیه نفقه همچنین در موردی كه شوهر سایر حقوق واجبه زن را به مدت 6 ماه ایفا نكند و اجبار او به ایفا هم ممكن نباشد.
ب ـ سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی كه ادامه زندگی را برای زوجه غیرقابل تحمل کند.
ج ـ ابتلای زوج به امراض صعبالعلاج به نحوی كه دوام زناشویی برای زوجه مخاطرهانگیز باشد.
د ـ جنون زوج در مواردی كه فسخ نكاح شرعا ممكن نباشد. (منظور جنون ادواری است.)
هـ ـ عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی كه طبق نظر دادگاه صالح، منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد (مثلا زوج گدایی كند)
و ـ محكومیت شوهر به حكم قطعی به مجازات 5 سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی كه مجموعا منتهی به 5 سال یا بیشتر بازداشت شود و حكم مجازات در حال اجرا باشد. در تمام این موارد، در صورتی حق طرح دعوای طلاق برای زن ایجاد میشود كه حكم قطعی محكومیت شوهر صادر شود و مرد در زندان باشد.
ز ـ ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مضری كه به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی را برای زوجه دشوار کند.
ح ـ زوج، زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترك كند (تشخیص ترك زندگی خانوادگی و تشخیص عذر موجه با دادگاه است) یا 6 ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت كند.
ط ـ محكومیت قطعی زوج در اثر ارتكاب جرم و اجرای هرگونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتكاب جرمی كه مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زوجه باشد. تشخیص اینكه مجازات مغایر با حیثیت خانوادگی بوده، با توجه به وضع و موقعیت زوجه و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
ی ـ در صورتی كه پس از گذشت 5 سال، زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود.
ك ـ در صورتی كه زوج مفقودالاثر شود و ظرف 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.
هـ ـ زوج بدون رضایت زوجه همسر دیگری اختیار كند یا به تشخیص دادگاه بین همسران خود به عدالت رفتار نکند.
@vakiledalat
مراحل اعلام مفقودی چک
1) مراجعه به بانک و پر کردن فرم درخواست دستور عدم پرداخت از جانب بانک، که اعتبار این دستور، صرفا برای یک هفته می باشد.
2) مراجعه به مراجع قضایی صالح، در مهلت یک هفته ای و اقدام برای گرفتن گواهی مربوط به مفقودی چک و تقاضای رسیدگی به مساله مفقودی چک.
3)درخواست رسیدگی به گم شدن چک و صدور گواهی مفقودی چک، باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به دادگاه، ارسال شود.
4)ارایه گواهی مفقودی چک صادره از مراجع قضایی صالح و برگه اعلام شکایت، به بانک، جهت تمدید مهلت دستور عدم پرداخت.
@vakiledalat
توصیه میشود در مراودات مالی از چک صیادی استفاده شود و از دریافت سفته یا برات یا رسید دستنویس تا جای ممکن خودداری شود.
🔹️برگشت چک بدون پرداخت هزینه انجام میشود؛ ولی برای واخواست سفته نیاز به پرداخت 2درصد از کل مبلغ قید شده در سند تجاری است.
🔹️اصولا چکهای صیادی اگر برگشت بخورند صرفا از طریق دفاتر خدمات قضایی میتوان تقاضای صدور اجرائیه و سپس در اجرای احکام دادگستری، اموال صادرکننده چک را توقیف کرد اما درخصوص سفته باید هزینه دادرسی پرداخت شود که مبلغ سنگینی است.
@vakiledalat
شرایط انتقال مال غیر
برای اینکه انتقال مال غیر رخ دهد و عمل انجام گرفته جنبه کیفری داشته باشد می بایست انتقال صورت گرفته واجد شرایط ذیل باشد:
🔹معامل دارای سوءنیت عام باشد به این معنا که عالمانه و عامدانه مال غیر را منتقل کند.
🔹آنچه انتقال دهنده به دیگری منتقل می کند عین یا منفعت مال باشد.
🔹معامل مال غیر را به عنوان مال خود معرفی کند و قصد ضرر به مالک را داشته باشد.
@vakiledalat
اگر شخصی زودتر از والدین خود فوت کند ارث به او تعلق می گیرد ؟
🔹 اگر شخصی زودتر از والدین خود فوت کند،دیگر شخص متوفی وارث پدر و مادر خود محسوب نمی شود .
🔹 قانوناً هیچ حقی برای فرزند فوت شده و همسر او وجود ندارد.
🔹 مگر اینکه والدین در زمان حیات فرزند خود مالی به نام متوفی کرده باشند یا به نفع آن ها وصیت کنند.
هرشخص می تواند فقط یک سوم از اموال خود را وصیت نماید .
@vakiledalat
🔵 سیمکارت افراد فوتشده قطع میشود
سازمان تنظیم مقررات: بهمنظور جلوگیری از سوءاستفاده کلاهبرداران، پس از شناسایی سیمکارتهای افراد متوفی، پیامک اطلاعرسانی و زمانبندی برای تعیینتکلیف مالکیت با سرشمارۀ CRA برای سیمکارت ارسال میشود.
وراث قانونی میتوانند پس از دریافت مدارک انحصار وراثت از مراجع قانونی، به دفاتر اپراتور خود مراجعه و برای تغییر مالکیت سیمکارت اقدام کنند.
درصورت مراجعهنکردن برای تعیینتکلیف خط، سیمکارت شخص فوتشده ۲ هفته پس از ارسال پیامک اطلاعرسانی، یکطرفه و ۱۷ روز پس از آن بهطور کامل قطع میشود.
@vakiledalat
نشست قضایی با موضوع بررسی وصف مجرمانه لایککردن مطالبی با مضامین تبلیغ علیه نظام
موضوع
توصیف مجرمانه تایید کردن (لایک) مطالبی با مضامین تبلیغ علیه نظام و یا تبلیغ به نفع گروههای مخالف نظام در فضای مجازی
پرسش
آیا تایید کردن (لایک) مطالبی با مضامین تبلیغ علیه نظام و یا تبلیغ به نفع گروههای مخالف نظام در فضای مجازی فعالیت تبلیغی محسوب میشود؟
نظر هیئت عالی
اصل قانونی بودن جرم و مجازات و همچنین لزوم تفسیر مضیق قوانین اقتضا آن را دارد که از جرم انگاری رفتارهایی که به صراحت در قوانین برای آنها تعیین کیفر نشده اجتناب گردد. در خصوص لایک کردن نیز نمی توان صرف یک یا چند مرتبه را مصداق تبلیغ علیه نظام تلقی نمود به ویژه اینکه حقوقدانان استمرار در فعالیت تبلیغی را شرط تحقق این بزه می دانند.
نظر اکثریت
صرف لایک کردن نمیتواند مصداق بزه فعالیت تبلیغی علیه نظام باشد، زیرا لایک کردن با مداقه در ماده ۲ قانون تجارت الکترونیکی داده محسوب نمی شود؛ چرا که داده هر نمادی از واقعه اطلاعات یا مفهوم است که با وسایل الکترونیکی تولید، ارسال، دریافت، ذخیره یا پردازش می باشد و صرف تایید یک مطلب داده نیست.
نظر اقلیت
لایک کردن می تواند در شرایط خاص و با احراز ارکان سه گانه جرم بالاخص رکن معنوی مصداق بزه فعالیت تبلیغی علیه نظام باشد به شرطی که اقدامات نامبرده عرفا فعالیت محسوب شود و در این خصوص تکرار در این اقدام می تواند موجب تشکیل رکن مادی جرم شود. قید «به هر نحو» در ماده ۵۰۰ ق.م.ا و ماده ۸ قانون مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا موید این مطلب می باشد.
@vakiledalat