جواب سوال دوم : در خصوص اینکه آیا میتوان در عقود و معاملات شرط یا تعهدی به نفع یا علیه شخص ثالث گذاشت باید گفت که اگر شرط یا تعهد به نفع شخص ثالث باشد مشکلی نداشته اما اگر بر علیه شخص ثالث باشد حتماً باید رضایت شخص ثالث از قبل یا حین معامله اخذ شده باشد و به شکلی باشد که اگر اختلاف ایجاد شد و کار به دادگاه و محکمه کشید بتوان قبولی شخص ثالث و رضایت وی را قبل یا حین معامله اثبات نمود
عقد بیع همان خرید و فروش میباشد به محض اینکه عقد بیع واقع شد فروشنده مالک ثمن ( همان مبلغ مبایعه نامه ) و خریدار مالک مبیع ( چیزی که فروخته شده ) میشود بنابراین حتی اگر ریالی پول پرداخت نشده باشد باز هم خریدار مالک بوده و میتواند مبیع را به دیگری منتقل نماید.
متاسفانه در مبایعه نامه های چاپی موجود در بنگاه های معاملات مبحث فسخ کلا از بین رفته و فروشنده در صورت عدم دریافت ثمن نیز نمیتواند معامله را فسخ نماید و فقط می تواند مطالبه ثمن از خریدار نمایند.
بنا بر این بهترین راه این است که در قسمت توضیحات اعلام گردد که اگر خریدار ثمن را پرداخت ننمود ، فروشنده میتواند معامله را فسخ نماید.
چیزی که فروخته می شود باید از لحاظ قانونی منعی برای فروش آن وجود نداشته باشد اگر به این شکل باشد یعنی برای فروش آن منع قانونی وجود داشته باشد معامله انجام شده باطل است.
این موضوع در برخی از مناطق در زندگی روزمره مردم نیز مشهود می باشد به عنوان مثال در جنوب کشور برخی از ماهی ها که منع قانونی و شرعی داشته برای فروش ، مانند ماهی مرکب جهت مصارف خوراکی خرید و فروش میشود که این موضوع دارای اشکال بوده و معامله انجام شده در این خصوص باطل است.
درصورت ابطال عقد بیع، مبیع به فروشنده و ثمن به خریدار برگردانده میشود
مال فروخته شده باید در همان مکانی که فروشنامه در آنجا تسليم شده ، تحویل مشتری گردد مگر اینکه در مبایعه نامه یا به طور شفاهی ، مکان دیگری برای تحویل مال تعیین شده باشد.
مخارج تحویل مالی که خریداری شده از جمله هزینه حمل و نقل به محل تحویل کالا ، هزینه شمردن یا وزن کردن کالا ، و .... به عهده فروشنده است ، البته در اینجا باید دو نکته را توجه داشت :
۱- اگر عرف محل یا عرف آن نوع معامله جور دیگری باشد باید به همان شکل رفتار کرد.
۲- خریدار و فروشنده میتوانند به شکل دیگری توافق کنند.
دوستان و همراهان عزیز
چند مدتی فعالیت پیج دچار مشکل و بی برنامگی شد
به دلیل اینکه در جند نرم افزار
ایتا
ویسگون
هورسا
روبیکا
در حال فعالیت هم زمان بودم ، در یکی از گروه های ایتا مشکلاتی پیش آمد که فعالیتهای دیگر پیج ها را دجار مشکل کرد
با قبول کلیه انتقادات ، از همه شما پوزش میخواهم
انشاءالله از روز جمعه ۵/ ۱۲ / ۱۴۰۱ ، فعالیت به شکل سابق و با برنامه درست ادامه پیدا میکند
در پایان بازهم پوزش میخواهم
سعی میشود برنامه به شکل سابق ادامه پیدا کند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عیدی کانال به مخاطبا🌻
#ماترکناک_یاابنالحسین
سید مقاومت،عزیز دل ما سیدحسن نصرالله:
ما از لبنان به همه جهانیان می گوییم، امام ما و رهبر ما و آقای ما و عزیز ما و حسین ما در این زمان، حضرت آیت الله العظمی امام سید علی حسینی خامنه ای (دام ظله) است و جمهوری اسلامی ایران قلب این محور و مرکز اصلی و قوی ترین حامی محور مقاومت است؛
به دنیا اعلام میکنیم که آیتالله العظمی سید علی خامنهای سید ما و رهبر ما حسین زمان ماست.
#میلاد_امام_حسین_مبارک
#روز_پاسدار
✅کانال سهیل سلیمی✅
لینکزیر و لمس کنین و عضو کانال سهیل شین👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1345388748C7b0dc74120
کد ۱۰۱۲
حق حبس
در بیع موضوع ای داریم به نام حق حبس البته در برخی معاملات دیگر نیز داریم ولی فعلاً صحبت ما در خصوص بیع است.
اگر برای تحویل مبیع یا ثمن معامله مهلتی مشخص نشده باشد و بیع ، حال ( زمان تحویل مال و پول همزمان و در زمان عقد بیع ) باشد هر کدام از خریدار یا فروشنده میتواند تا زمانی که طرف مقابل به تعهد خود عمل نکرده از تحویل مبیع یا ثمن خودداری کند
#وکیل_آنلاین
پیش فروش ساختمان
گاهی اوقات در پیش فروش ساختمان پیش می آید که سازنده قبل از کندن پی اقدام به پیش فروش برخی واحدها با مبایعه نامه می نماید.
با توجه به اینکه واحد آپارتمانی عین معین می باشد و در بیع عین معین حتماً باید مبیع وجود داشته باشد قطعاً نوشتن مبایعه نامه در پیش فروش آپارتمان به شکل بالا صحیح نبوده و باعث ابطال بیع میشود.
هرچند در اکثر موارد قضات با توجه به نیت و قصد طرفین نوشته مذکور را مبایعه نامه تلقی ننموده و آن را قرارداد ماده ۱۰ قانون مدنی تلقی نموده و حکم به ابطال مبایعه نامه صادر نمی نمایند.
در معاملات شما حق فسخ دارید اما
در برگه های چاپی که در بنگاه ها استفاده می شود معمولاً نوشته شده کلیه حق فسخ ها با رضایت طرفین از بین رفته است و از این جمله استفاده شده است " کلیه خیارات من جمله خیار غبن با رضایت طرفین ساقط گردید"
در این صورت شما به جز استفاده از خیار غبن فاحش و خیار غبن افحش ( که بعدا توضیح داده خواهد شد ) اجازه فسخ نخواهید داشت در صورتی که میخواهید امکان فسخ قرارداد وجود داشته باشد ضمن خط زدن این بند ، حق فسخ مورد نظر خود را در توضیحات مبایعه نامه اضافه نمایید که جای هیچ اشکالی وجود نداشته باشد.
در خصوص بحث اجاره برخلاف ذهنیت عموم افراد ما چند نوع اجاره داریم از طرفی اجاره افراد و املاک و از طرفی اجاره مدت دار و اجاره برای کار معین
با توجه به اینکه مشکل بسیاری از افراد در خصوص اجاره املاک برای مدت معین است در این سلسله مباحث به این موضوع پرداخته می شود
نکته اول اینکه در اجاره املاک همانند فروش نیاز نیست که دلیل اجاره و نوع استفاده از ملک مشخص گردد اما اگر در اجاره نامه مشخص گردد ، فارغ از اینکه شخص نمی تواند مورد اجاره را در راستای هدف دیگری استفاده کند، همانند بیع باید هدف و نوع استفاده مشروع باشد با توجه به این که قبلاً در این خصوص بحث شد جهت جلوگیری از طولانی شدن مبحث به این موضوع پرداخته نمی شود.
#وکیل_آنلاین
دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی در گذشت
استاد دکتر محمد جعفر جعفری لنگرودی، حقوقدان، فقیه، مجتهد، حقوقپژوه، محقق و قاضى و اولین نویسنده دایرهالمعارف حقوقى ایران روز هشتم اسفند در ایست بورن انگلستان درگذشت.
محمد جعفر جعفری لنگرودی علاوه بر تحصیلات حوزوی در قم و مشهد تا اخذ درجه اجتهاد، تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاه تهران ادامه داد. وی در سال ۱۳۳۹ با ارائه پایان نامه تاثیر اراده در حقوق مدنی موفق به کسب مدرک دکترای حقوق خصوصی و قضایی خود از دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد.
در اجاره املاک، مستاجر امین محسوب شده و ضامن خسارات وارده بر ملک نمیباشد مگر اینکه در نگهداری آن کوتاهی کرده باشد، کوتاهی کردن یا عرفی است یا بر اساس آنچه که موجر آموزش داده است.
به عنوان مثال اگر در زمستان برف ببارد از لحاظ عرف نگهداری ملک به این صورت است که مستاجر باید برفروبی نماید و در صورت عدم برف روبی و ورود خسارت بر ملک ،مستاجر باید خسارت وارده را جبران نماید یا در صورتی که در ملک گیاه خاصی وجود داشته باشد و موجر به مستاجر اعلام کرده باشد که هفته ای دوبار باید به آن گیاه آب بدهد و مستاجر هفته ای سه بار به گیاه آب بدهد و گیاه خراب شود ، مستاجر مسئول جبران خسارت است.
#وکیل_آنلاین
در اجاره اشیا مثل اجاره املاک یا اجاره ماشین مدت اجاره باید مشخص باشد وگرنه اجاره باطل است
البته ممکن است ابتدای اجاره مشخص نباشد از زمان انعقاد عقد شروع اجاره می باشد.
به عنوان مثال اگر شخصی ملکی را اجاره نماید و مشخص نباشد که مدت اجاره چقدر است اجاره نامه باطل می باشد و موجر مستحق دریافت اجارهبها نبوده ولی می تواند مدتی که شخص مستاجر ملک را تصرف نموده است درخواست اجرت المثل ایام تصرف نماید.
سلام به همه دوستان عزیز
از همه کسانی که پیج بنده رو دنبال میکردند پوزش میخوام .
مشکلاتی بود که الحمدالله رفع شد
انشاالله از امروز مجددا فعالیت پیج به حالت عادی و روال قبلی بر میگردد.
#وکیل_آنلاین
یکی از مسائل مهمی که در دادگاه ها به عنوان دلیل استفاده می شود شاهد است ولی متاسفانه عموم مردم در خصوص اینکه چه کسی می تواند شهادت بدهد اطلاع ندارند.
زمانی که از برخی از مراجعین سوال می شود که آیا شاهد دارید اعلام می نمایند در خصوص موضوع شهودی وجود دارند اما پس از حضور شهود در دفتر وکالت مشخص می گردد که ایشان شرایط شهادت را نداشته یا به عبارتی اصلاً شاهد محسوب نمی شود
اینکه اشخاصی از موضوع مورد اختلاف شما اطلاع داشته باشند شاهد محسوب نشده و فقط مطلع محسوب می شوند و اظهارات آنها به عنوان دلیل ارزشی ندارد شاهد باید یا خودش با چشمان خودش موضوع را دیده باشد یا زمانی که موضوع اتفاق افتاده در مکان وقوع آن موضوع حضور داشته باشد یا از ناحیه کسی که میخواهید شهادت علیه ایشان داده شود این موضوع را شنیده باشند بنابراین اگر کسی از زبان شما موضوع را شنیده باشد یا از اشخاص مختلف دیگر به غیر از شخصی که علیه او می خواهد شهادت دهد موضوع را شنیده باشد شاهد محسوب نمیشود و اظهارات ایشان صرفاً به عنوان مطلع استماع می گردد و ارزش چندانی ندارد.
#وکیل_آنلاین
اگر بخواهید ظرف یک ماه وجه چک را وصول نمایید یا جلب مدیون را بگیرید ، نیازی نیست حتما چک صیادی دریافت نمایید بلکه دو شرط را حتما در نظر داشته باشید:
۱- حتما چک در وجه شخص باشد، چک های در وجه حامل مشمول مقررات مربوطه نمیشوند.
۲- حتما در زمان اخذ گواهینامه عدم پرداخت چک، حتما کد رهگیری دریافت نمایید.
در این صورت در زمان تقدیم دادخواست مستقیم اجراییه صادر و پرونده به اجرای احکام ارجاع میگردد و شما می توانید ظرف یک ماه حکم جلب مدیون را اخذ نمایید.
#وکیل_آنلاین
در خصوص اینکه سند رسمی بهتر است داشته باشیم یا مبایعه نامه قطعاً سند رسمی بهتر از مبایعه نامه می باشد اما باید توجه داشت که در خصوص اثبات مالکیت فرقی بین سند رسمی و مبایعه نامه نمی باشد.
به عنوان مثال اگر شما از شخص الف از طریق مبایعه نامه ای ملکی را خریداری نموده باشید و پس از آن شخص الف همان ملک را از طریق سند رسمی به شخص دیگری منتقل نموده باشد شما می توانید از طریق دادگاه اثبات وقوع عقد بیع، ابطال سند رسمی شخص دیگر و الزام به تنظیم سند رسمی به نام خود را بخواهید.
فقط باید اثبات نمایید که امضا ذیل مبایعه نامه متعلق به فروشنده بوده و شما قبل از انتقال آن به شخص دیگری ملک را خریداری نموده اید.
#وکیل_آنلاین
موضوع داوری موضوعی است که متاسفانه مردم کمتر به آن آشنایی دارند، در صورتی که به آن آشنایی کامل داشته باشیم بسیاری از مشکلات حقوقی ما به راحتی و در مدت زمان کمتری حل خواهد شد و اگر با آن آشنایی نداشته باشیم در معاملات، مشکلات لاینحلی برای ما ایجاد خواهد شد.
شما میتوانید در کلیه معاملات خود اعم از بیع یا هر معامله دیگری مثل مشارکت، جهت حل و فصل امور مربوط به معامله داوری تعیین نموده که در صورت اختلاف طرفین داور حکم صادر نموده و حکم داور همانند حکم دادگاه قابلیت اجرا داشته و به همان اندازه قطعیت دارد و حتی از طریق دادگاه و اجرای احکام دادگستری اجرا می گردد.
معمولاً در اوراق چاپی بنگاه های معاملات املاک یک بند تعیین گردیده که در آن می توانید داور خود را معین کنید متاسفانه برخی از بنگاهها موسسات داوری را به عنوان داور تعیین نموده که هزینه این موسسات بسیار بالا می باشد.
از آن جهت که موضوع داوری بسیار موضوع مهمی می باشد قصد داریم در سلسله پست های آینده این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
#وکیل_آنلاین
در مورد ضرب و جرح عمدی یا غیر عمدی متاسفانه یک باور اشتباه در میان عامه مردم وجود دارد که چنین می پندارند که هر چقدر که پزشکی قانونی طول درمان را زیادتر بزنند جراحت بیشتر و خطرناک تر می باشد.
در صورتی که مدت طول درمان ربطی به زیاد بودن جراحت و خطرناک بودن آن ندارد.
علت اینکه پزشکی قانونی طول درمان تعیین می نماید این است که زمانی دادگاه می تواند در خصوص ضرب و جرح عمدی یا غیر عمدی حکم صادر نماید که جراحت وارده یا بکلی خوب شده باشد یا به حالت به اصطلاح استیبل رسیده باشد یعنی امکان بیشتر شدن جراحت در اثر مرور زمان وجود نداشته باشد.
بنابراین اگر پزشکی قانونی یا پزشک معتمد پزشکی قانونی مدت طول درمان را مثلاً دو ماه تعیین کرد دلیل خطرناک بودن جراحت نبوده و صرفا به این علت است که تشخیص داده که جراحت وارده تا دو ماه آینده بهبود پیدا می نماید یا اینکه به حالت استیبل میرسد.
#وکیل_آنلاین