.
.
❌اقدام مشکوک روحانی❌
(بخش دوم)
✍رییس جمهور از اجرای این سناریوی خاص هدفمندی یارانه سوخت در این زمان بسیار حساس که توطئه دشمن در اوج است و مردم زیر فشار تورمی شدید قرار دارند، دقیقا کدام نفع مشخص، ملموس و قابل دفاع اقتصادی را تعقیب می کرده است؟
✍تا آنجا که من تفحص کرده ام تقریبا همه اقتصاد دانان اجماع دارند که این سناریو هیچ نفع اقتصادی مشخصی برای هیچ طرفی ندارد؛ و سناریوهای بسیار بهتر با منافع مشخص تر و قابل دفاع تری وجود داشته که رییس جمهور تمامی آنها را کنار گذاشته است.
✍می دانیم که این مقدار افزایش قیمت در میان مدت، تاثیر جدی روی مصرف نخواهدداشت و اگر بناست با فشار قیمتی مصرف کنترل شود، قیمت باید بسیار بیش از اینها رشد کند.
✍این نوع قیمت گذاری و سهمیه بندی مشکل قاچاق را هم حل نمی کند چرا که با توجه به نرخ بنزین در کشورهای همسایه ایران، همچنان قاچاق بصرفه است و دولت برای کنترل آن باید کارهای بسیار ساده تری از جمله کنترل پمپ بنزین ها در استان های مرزی انجام بدهد که به دلایل نامشخص تاکنون حتی یک قدم هم به سمت آن برنداشته است!
✍پول حاصل از این نوع هدفمندی هم که دولت می گوید آن را به شکل یارانه میان طبقات نیازمند توزیع خواهد کرد به هیچ وجه جبران تورم ایجاد شده در ماه های گذشته را هم نمی کند، چه رسد به موج جدیدی تورمی که احتمالا در ماه های آینده ایجاد خواهد شد و همین پرداخت نقدی یکی از ریشه آن است.
✍همین حالا، حداقل در 3 نظرسنجی معتبر که همین هفته انجام شده مردم می گویند حتی اگر یارانه پرداختی به آنها دو برابر شود موافق تداوم اجرای این طرح به این شکل خاص نیستند و ترجیح می دهند به گذشته بازگردند. علاوه بر این، وقتی دولت می گوید همه درآمد حاصل از این طرح را بازتوزیع خواهد کرد، یعنی گرانی بنزین حتی قرار نیست کمکی به کاهش کسری بودجه دولت یا پرداخت بخشی از بدهی های آن به بانک مرکزی -که اثرات ضد تورمی جدی دارد- بکند.
✍با توجه به اینکه مصرف بنزین احتمالا کاهش چندانی نخواهد داشت، دولت ظرفیت مازاد قابل توجهی برای صادرات هم به دست نخواهد آورد، ضمن اینکه حتی اگر چنین مازادی وجود داشته باشد زیرساخت های لجستکی لازم برای صادرات آن به اذعان دستگاه های مرتبط فراهم نشده است.
✍از اینها گذشته، این هم تقریبا واضح است که دولت، یارانه حدود 18 میلیون نفر را بدون آنکه هیچ بانک اطلاعاتی کامل و دقیقی در اختیار داشته باشد حذف کرده و بسیار محتمل است که این امر در کوتاه مدت به شکل گیری یک طبقه ناراضی جدید بینجامد.
✍پرسش این است که با این اوصاف، دولت دقیقا برای کدام نفع مشخص اقتصادی چنین ریسک بزرگی را به کشور تحمیل کرده است؟ آیا منافع اقتصادی که نه تقریبا بلکه تحقیقا، معادل هیچ است، ارزش آن را داشت که آقای روحانی زخمی چنین عمیق به پیکر نظام و جامعه وارد کند؟ آیا روحانی این موضوعات را نمی دانسته است؟ یا می دانسته و هدف دیگری داشته است؟؟
✍ نکته بعد این است که بپرسیم چه نسبتی وجود دارد میان این اقدام رییس جمهور با سخنانی که هفته قبل از آن در یزد و رفسنجان گفت؟ آقای روحانی در همان سخنرانی ها اشارتی کرد که می خواهد به گروهی از مردم پرداخت نقدی جدید انجام بدهد. بسیاری از ناظران سخنان روحانی در یزد را آغاز کمپین انتخاباتی برای انتخابات مجلس تفسیر کردند و در این باره اشتباه هم نکرده اند. سوال بسیار مهم این است که آیا مصیبتی که بر کشور وارد شده بخشی از برنامه انتخاباتی آقای روحانی است؟ آیا ایشان تصمیم گرفته یک طبقه اجتماعی خاص را با پول برای خود بخرد؟ آیا آقای روحانی که با سقوط بی سابقه محبوبیت اجتماعی در نظرسنجی ها مواجه بوده تصمیم گرفته کشور را به هم بریزد تا شاید از دل این به هم ریختگی فرجی برای او حاصل شود؟
✍آیا آقای روحانی به هر قیمت می خواسته پولی در بیاورد و با هدف کند کردن روند کاهش محبوبیت خود، و اثرگذاری بر سرنوشت انتخابات مجلس، میان بخش هایی از جامعه توزیع نماید؟ آیا ما با نسخه ای از پوپولیسم یارانه ای مواجهیم، آن هم فقط به این دلیل که رییس جمهور حس می کند در حال از دست دادن افکارعمومی و حذف از صحنه سیاست داخلی است؟! جواب این سوال ها را فقط آقای روحانی می داند و حق مردم است که از او جواب بشنوند. (ادامه دارد)
مهدی محمدی
@najva_net
.
.
❌اقدام مشکوک روحانی❌
(بخش پایانی)
✍این اقدام عجیب رئیس جمهور در موضوع افزایش قیمت سوخت، به مخالفت علنی و اعلام شده حسن روحانی با روند جدید مبارزه با فساد در قوه قضاییه هم باز می گردد. مکرر و متواترا اقوالی با این مضمون از آقای روحانی نقل شده که گفته اگر با برادر من برخورد شود من چنین و چنان خواهم کرد. برخی از این نقل ها مربوط به جلساتی است که به هیچ وجه خصوصی محسوب نمی شود. در سخنرانی یزد هم آقای رییس جمهور برای قوه قضاییه خط و نشان کشید که اگر روند فعلی مبارزه با فساد تداوم پیدا کند او آرام نخواهد نشست! اکنون قوه قضاییه در ادامه پروژه ضد فساد خود به در خانه بسیاری از مقام های دولتی رسیده و طبیعی است که رییس جمهور ادامه این رویه را به سود خود نداند و خواستار توقف آن به هر شکل ممکن باشد.
✍امر ترسناک برای دولت و حامیانش این است که امیدی که روند فعلی مبارزه با فساد در جامعه خلق کرده می تواند به سرعت کارکردی علیه دولتی پیدا کند که نارضایتی خود از مبارزه با فساد را به هیچ وجه پنهان هم نکرده است.
تامل در پروژه ای که آقای روحانی از یزد کلید زد، و اتصال سریع آن سخنان به سهمیه بندی بنزین با این روش خاص!، این شک جدی را ایجاد کرده است که آقای روحانی در حال گرفتن انتقام بابت فشاری است که پروژه ضد فساد بر او و تیمش وارد کرده یا شاید هم تصور می کند با به هم ریختن کشور می تواند این روند را موقتا متوقف کرده و تمرکزها را به جای دیگری منتقل کند.
✍نکته بعدی حتی از این هم شک برانگیزتر است. دولت امریکا ظرف یک سال و هشت ماه گذشته راهبرد فشارحداکثری علیه ایران را به اجرا گذاشت، دقیقا با این هدف اعلامی و بارها تکرار شده که، مردم ایران بسیج شوند و شورش ها و اعتراض های اجتماعی راه بیفتد که نتیجه آن فشار به نظام برای تغییر سیاست هایش در حوزه های رقابت راهبردی با امریکا باشد.
ایران در این مدت با هوشمندی بسیار ویژه ای این روند را مدیریت کرد به گونه ای که توانست هم تاب آوری داخلی در مقابل فشارهای غرب را افزایش بدهد، هم ضریب تنفر از امریکا و بی اعتمادی به آن در افکار عمومی رشد کرد، هم اتحاد داخلی درون نظام، و میان نظام و مردم تا حد زیادی برقرار ماند، و هم در حوزه های راهبردی نه تنها هیچ یک از اهدافی که امریکا می خواست محقق نشد بلکه از اردیبهشت امسال هزینه های قابل توجهی به امریکا به تلافی سیاست فشار حداکثری تحمیل شد.
همین هزینه ها هم بود که روند تغییر محاسبات در امریکا و اروپا و بهبود پیشنهادهای آنها به ایران را کلید زد.
✍اکنون حسن روحانی در اقدامی حیرت انگیز، نتیجه ای را که امریکا با درماندگی و استیصال در پی آن بود و امیدی هم به رسیدن به آن نداشت، به آن تقدیم کرده است!
✍در یکی دو روز گذشته منابع غربی به ویژه در رسانه ها و اندیشکده های رادیکال نزدیک به ترامپ ونتانیاهو پر شده از تحلیل هایی که می گوید ناآرامی ها در ایران نشان داد راهبرد فشار حداکثری درست بوده و باید تشدید شود! دوباره باید پرسید:
"رییس جمهوری که خود را متخصص امنیت ملی می داند و تقریبا هم مطمئن بوده این اقدام در این مقطع خاص به ناآرامی و التهاب منجر خواهد شد، چرا چنین تصمیمی گرفته است؟!"
✍ پاسخ افزایش توهمات دشمن و تشدید تلاش ها برای فشار به کشورمان را چه کسی خواهد داد؟
✍البته می توان خوش بین بود و گفت همه اینها تصادفی است و عمدی در کار نبوده! اما این درجه از خوش بینی، اگر اندکی احتمال بدهیم که ممکن است مسئله طور دیگری باشد، می تواند ضربه های جبران ناپذیر به کشور بزند.
✍این نوشتار فتنه۹۸ را از منظر پروژه و برنامه آقای حسن روحانی تحلیل کرده است. از این منظر، ابهام های بسیار بزرگ و فوق العاده جدی وجود دارد که باید پاسخ هایی کاملا روشن و بدون ابهام برای آنها پیدا کرد. اگرآقای روحانی عمدا کشور را در این بحران فرو برده باشد، به طور کاملا طبیعی، رفتار با او دیگر نمی تواند مانند گذشته باشد.
مهدی محمدی
@najva_net
34.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ حمله صداسیما، قالیباف و جلیلی به دولت روحانی!
🆔 @ofogh_tv
15.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #آرمان_پلاس_شهر 125
😡روحانی، رو راست نبودی و خراب کردی!
😢اشکهای طرفدار آقای روحانی پس از افزایش قیمت بنزین⛽️
مشاهده با كيفيت اچ دى🔻🔻
https://www.aparat.com/v/XsWuL
به کانال آرمانتیوی بپیوندید🔻
http://eitaa.com/joinchat/2546597893C0748bbe849
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم| انتقاد سرلشکر جعفری از صدا و سیما در پوشش شعارهای مردم
همانطور که در روزهای گذشته و در راهپیماییهای مردمی میدیدیم، مردم علاوه بر محکومیت اغتشاشگران، شعارها و دست نوشتههای اعتراضی زیادی نسبت به تصمیمات نادرست دولت داشتند اما این اعتراضات، درست منعکس نشده است که این جای نقد دارد.
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
سفیر جمهورى اسلامي ایران در بغداد :
ایرانیان باید اطمینان حاصل کنند که آنچه دیروز در نجف رخ داد به هیچ وجه به نمایندگی از ملت، دولت و جریان های سیاسی عراق نبوده است.
ملت عراق در مناسبت های مختلف، به ویژه در جریان راهپیمایی اربعین امام حسین علیه السلام، عشق خود به ایرانی ها را ثابت کرده است.
#ناب_جهادی
@nabjahadiii
@nabjahadiii
ارتش سوریه حمله سنگین و بیسابقه اشغالگران ترکیه و تروریستهای اردوغانی به روستای اللبن واقع در حومه شهرستان تل تمر در استان حسکه را سرکوب کرد. ارتش اشغالگر ترکیه در این حمله از تمام توان توپخانهای و عناصر تروریستی وابسته به خود استفاده کرد اما ارتش سوریه توانست ضمن وارد آوردن تلفاتی به مهاجمان از پیشروی آنها به سمت عمق خاک کشور جلوگیری کند.
@syriankhabar
♦️ جزئیات ساقط کردن پهپاد خارجی در عسلویه
معاون عملیات ارتش در پاسخ به سوال در رابطه با ساقط کردن یک فروند پهپاد خارجی در عسلویه:
🔹 یک اقدام و تحرکی در بخش جنوبی کشور داشتیم و شاهد بودیم که با هوشیاری سامانههای پدافندی جمهوری اسلامی ایران رصد و پاسخ مناسب داده شد.
🔹 بقایایی که به دست کارشناسان رسیده در حال ارزیابی و بررسی است.
🔹 کارشناسان برای اینکه ریشهیابی کنند که از چه سمتی وارد کشور شده و متعلق به چه کشوری و احیانا چه گروهی بوده است، در دست بررسی است و اطلاعات آن در اختیار سیاستمداران جمهوری اسلامی قطعا قرار خواهد گرفت و تدابیر و تصمیمات لازم لحاظ خواهد شد و به مراجع بینالمللی هم قطعا اطلاعرسانی خواهد شد./ فارس
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اینجا شهر نجف است، وضعیت کاملا آشفته است. ظرف چند دقیقه 12 نفر کشته و ده ها نفر مجروح شده اند. آمریکا، اسرائیل و آل سعود با داعش نتوانستند عراق را ویران کنند اما حالا به دست بخشی از مردم، این کشور شده صحنه جنگ و ویرانی!
این نتیجه بی بصیرتی و فضای مجازی رها شده است، همان وضعیتی که کار دست ما هم داد. ما فتنه را زود جمع کردیم چون رهبری آگاه و هوشمند داشتیم اما عراق..
@Bayyenatt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اولین تصاویر از پهپاد عمودپرواز دریا پایه "سیمرغ"
__
📺 گلچین برنامههای تلویزیونی 👇
🆔 @snn_ir