#کلام_معصوم
️امام رضا علیه السلام می فرمایند:
◻️اگر خواستی پاداشی همچون پاداش کسانی داشته باشی که همراه حسین ابن علی شهید شدند
هر گاه حسین علیه السلام را یاد کردی بگو :
💠يَا لَيْتَنِي كُنْتُ مَعَكُمْ فَأَفُوزَ فَوْزا عَظِيماً
🔘امالی صدوق /صفحه 13۰
@valiyeasreejvarkola
💢 پرسش:
آیا حضرت قاسم(ع) شب عاشورا #عروسی کردند؟ این مساله #سندیت دارد؟
✅. پاسخ:
قاسم بن الحسن عليه السلام در واقعه ي كربلا به پانزده سالگي نرسيده بود. طبري مي گويد: قاسم ده سال داشت و در مقتل ابي مخنف آمده: قاسم در كربلا چهارده ساله بود.
✅علامه مجلسي بر اين باور است كه ماجراي عروسي قاسم سند معتبري ندارد. منشأ اين حكايت دو كتاب است؛ يكي منتخب المراثي، اثر شيخ فخرالدين طريحي ـ نويسندهي مجمع البحرين ـ و ديگري روضة الشهدا، نوشتهي ملاحسين كاشفي ـ صاحب انوار سهيلي ـ است. اين كتاب اولين مقتلي است كه به فارسي نوشته شده است.
✅در اين باره روايت مي كنند كه وقتي امام حسين(ع) مسير مدينه تا كربلا را طي مي كرد، حسن بن حسن از عموي خويش، امام حسين(ع)، يكي از دو دختر او را خواستگاري كرد. امام حسين(ع) فرمود: هر يك را كه بيشتر دوست داري اختيار كن، حسن خجالت كشيد و جوابي نداد، امام حسين(ع) فرمود: من براي تو فاطمه را اختيار كردم كه به مادرم دختر رسول خدا، شبيه تر است.
✅به اين ترتيب وجود فاطمهي نو عروس در كربلا امري مسلم است. اگر فرض كنيم ازدواج قاسم درست باشد، بايد گفت: امام حسين(ع) دو دختر به نام فاطمه داشتند كه يكي را به حسن تزويج كرده و ديگري را براي قاسم عقد نمودهاند، يا اين كه بگوييم: دختري كه به عقد قاسم درآمده، نامش فاطمه نبود و نقل تاريخ در اين مورد اشتباه است و اگر اين داستان را صحيح ندانيم، بايد بگوييم راويان نام حسن را از روي اشتباه، قاسم نقل كرده اند.
در هر صورت، بيشتر تحليلگران واقعه عاشورا، عروسي #قاسم را نادرست ميدانند.
✅محدث قمي در منتهيالآمال و نفس المهموم، دامادي قاسم را رد ميكند و ميگويد: نويسندگان، نام حسن را با قاسم اشتباه كردهاند.
✅استاد شهيد مرتضي مطهري نيز عروسي قاسم را مردود ميداند و مستند ميكند به اين كه در هيچ كتاب معتبري وجود ندارد و حاجي نوري هم بر اين باور است كه ملاحسين كاشفي، اولين كسي است كه اين مطلب را در كتاب روضة الشهدا آورده و اصل قضيه صد در صد #دروغ است
📚منتخب التواريخ، ص 266.
📚رياض القدس المسمي بحدائق الانس، ج 2 ص 42.
📚منتهي الآمال، ج 1، ص 700.
📚حماسه حسيني، ج 1، ص 28.
@valiyeasreejvarkola
🏴 السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
سلام. صبح روز دوشنبه شما بخیر. عبادات و عزاداری هایتان قبول درگاه حق
🌴امام حسین علیهالسلام:
به یقین شیعیان ما آنانند که دلهایشان از هر نوع فریبکاری، کینه و دشمنی پاک و سالم باشد.
📚بحارالانوار، جلد ۶۸، صفحه ۱۵۶
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
✅وقتی مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی #کسالت نداشتند در جلوی درب ورودی مجلس روضه می ایستادند و به شرکت کنندگان در عزای سیدالشهداء علیهم السلام خوش آمد گویی می گفتند.
روزی شخص #نابینایی در مجلس وارد شد و مثل همیشه آقا جلویش بلند شدند وخوش آمد گفتند!!!
از آقا پرسیدم این بنده خدا چیزی نمی بیند که جلوی پای او احترام می کنید؟
فرمودند: مهم این است که خدا می بیند و او نمی بیند وگرنه دیدن یا ندیدن مردم ارزشی ندارد.
@valiyeasreejvarkola
#فهمیدن_محرم
💢نقطه #مشترک نامه های اهل کوفه؟!
جالب است بدانید، اهل کوفه پس از مرگ #معاویه و شنیدن خبر بیعت نکردن امام با یزید عموما در نامه هایشان یک #واژه را زیاد بکار میبردند!
در اکثر نامه ها آماده است که #حسین بسوی ما بیا که ما #منتظر توییم!!!
مثلا شبث بن ربعی، حجار بن ابجر، در #نامه_کوتاه خود نوشته بودند:
باغها سرسبز گشته و میوهها رسیده است، پس هرگاه که اراده کردی بیا که سربازان آماده برای یاری تو در #انتظار نشستهاند، والسلام.
📚ابصار العین، ص 216
حواسمان باشد، حسین را #منتظرانش به #گودال_قتلگاه کشاندند.
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠#عزادارى_و_نماز_جماعت
💬 پرسش :
نماز جماعت اول وقت مهمتره يا ادامه عزادارى امام حسين(علیهالسلام)؟
📚 آیات عظام امام خمینی، خامنهای، بهجت، تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل، مکارم، نوری و وحید:
🔹نماز جماعت مهمتره؛ همونطورى كه امام حسين(علیهالسلام) در ظهر عاشورا نماز رو خوندن، پيروان اهلبيت(علیهمالسلام) هم باید سعى كنن تا جایی كه ممكنه، نمازها رو اول وقت و به جماعت بخونن؛ چون هدف اصلی از زحمات، حتى شهادت ائمه(عليهمالسلام) و فرزندان و یاران اونها، برپاداشتن دين بوده كه در رأس اونها هم بعد از معرفت خدا، نمازه.
📚فاضل، جامعالمسائل، ج۱، س۲۱۷۶و ۲۱۷۷؛ نورى، استفتائات، ج۲، س۵۹۹؛ دفتر: همه مراجع.
@valiyeasreejvarkola
🏴 السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
سلام.صبح روز سهشنبه شما بخیر. عبادات و عزاداری هایتان قبول درگاه حق
🌴پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله و سلم:
خداوند دوستدار کسی است که #حسین را دوست داشته باشد.
📚بحارالانوار، جلد ۴۳، صفحه ۲۶۱
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رحمت الله علیه در کتاب المراقبات مینویسد:
«برای دوستداران خاندان پیامبر(ص) شایسته است که به ویژه در #دهه_اول این ماه (محرم) در قلب و ظاهرشان آثار حزن و اندوه هویدا باشد و بعضی از لذتهای حلال را به ویژه در #نهم، #دهم و #یازدهم این ماه #ترک کنند، به مانند کسی که داغدار عزیزانش است؛ و در دهه اول این ماه هر روز امام شان را با زیارت عاشورا یاد کنند.»
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💬سوال:
آیا به راه انداختن دسته های عزاداری در معابر عمومی که گاهی اوقات باعث اذیت و بسته شدن مسیر عابران و وسائل نقلیه میشود، اشکال دارد؟
✅پاسخ:
به راه انداختن دسته های عزاداری برای سیدالشهداء علیه السلام و دیگر مراسمات مذهبی، امری پسندیده و با ارزش است که انسان را به خداوند نزدیک میکند، ولی اینگونه مراسمات باید به شکلی مدیریت شود تا موجب اذیت دیگران نشود زیرا اذیت کردن دیگران حرام است.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام حسین علیه السلام:
🌼بار خدایا! تو می دانی که آنچه از ما اظهار شده برای رقابت در قدرت و دستیابی به کالای دنیا نیست، بلکه هدف ما این است که نشانه های دینت را به جای خود برگردانیم.و...
📚 تحف العقول ، صفحه ۲۴۳
@valiyeasreejarkola
#پاسخ_شبهات
💢در روضه ها می شنویم که #زنان اهل بیت در کاروان اسیران با دیدن سر امام حسین(ع) #گریبان چاک دادند و مو آشفته کردند، آیا این کار صحت دارد و شرعی است؟
#پاسخ
✅نکته اول:
در كتابها به اين صورت كه در سوال بالا آمده، روايتي نيامده و يا حداقل نيافتيم ؛ و در رواياتي هم كه در اين زمينه نقل شده ، اشاره اي به آشفته نمودن مو نشده است:
✅يزيد، سر مبارك امام عليه السّلام را در پيش رو گذاشت و زنان را در پشت سر خود جاي داد تا چشم ايشان به سر مطهرامام حسين عليه السّلام نيفتد اما سيدالساجدين عليه السّلام چشمش بر آن سر نازنين افتاد و بعد از آن صحنه دلخراش ، ديگر تا آخر عمرش گوشت سَرِ حلال گوشتي تناول نفرمود.
وقتي زينب عليها السّلام سر مبارك برادر خود را ديد از شدت ناراحتي دست در گريبان برد و آن را پاره سپس به آواز غمناك فرياد واحسيناه .... برآورد به قسمي كه ناله اش دلها راخراشيد
📚اللهوف ـ سيد بن طاووس ـ صفحه 178 و 179 و 180 .
✅نکته دوم
روايت دوم
خالد بن سديرمي گويد: از امام صادق عليه السلام (در مورد مردي كه در مرگ پدر ، مادر ، برادر ، و يا يكي از نزديكانش لباس خود را پاره كند (گريبان چاك بزند) پرسيدم ، حضرت فرمود:
كسي كه (در مصيبت نزديكان خود ) به صورت خود بزند كفاره بر عهده او نيست فقط بايد ( بخاطر اين كارش ) توبه كند، همانا بانوان حرم ( حسيني در كربلا ) در مصيبت حسين بن علي عليهما السلام گريبان چاك زدند و به صورت مي زدند.
✅دو نكته در دو حديثي كه گذشت شايسته دقت است:
✅نكته اول:
در روايت دوم، امام عليه السلام، گريبان چاك زدن را بدون كوچكترين اشكالي به بانوان حرم نسبت داد و عمل بانوان حرم را نكوهش نكرد . پس معلوم مي شود اين عمل با شأن و منزلت حرم حسيني هيچ منافاتي ندارد.
✅نكته دوّم:
در هيچ يك از اين دو روايت در مورد اينكه بانوان حرم درمصيبت حضرت سيدالشهداء عليه السلام موهاي خود را پريشان نمودند، چيزي نيامده بود .
📚تهذيب الأحكام جلد 8 ، صفحه 325 ، باب الكفارات .
@valiyeasreejvarkola
🏴 السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
سلام. صبح روز چهارشنبه شما بخیر. عبادات و عزاداری هایتان قبول درگاه حق
🌴 امام حسین علیهالسلام:
ای مردم! در انجام کارهای نیک بر یکدیگر سبقت بگیرید و در سود بردن از پاداشهای اخروی شتاب به خرج دهید.
📚 کشف الغمه، جلد ۲، صفحه ۲۹
@valiyeasreejvarkola