#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 عقد و ازدواج در ماه محرم و صفر
💬 سوال:
انجام مراسم جشن عروسی یا تولد در ماه محرم وصفر چه حکمی دارد ؟
✅ پاسخ:
برگزارى اين نوع مراسم، اگر توأم با معصيت و يا هتك حرمت حضرت سيدالشهدا (علیه السلام) نباشد، اشكال ندارد. اما براى مؤمنان سزاوار است كه حرمت اين ايام را پاس بدارند و از انجام دادن كارهاى شادى آفرين، اجتناب كنند.
🔸نکته:
متعارف میان مردم این است که مراسم جشن عقد و عروسى را در تمام محرّم و صفر به عنوان احترام ترک کنند.
📚 سایت اطلاع رسانی مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
🔅امام صادق عليه السلام:
هر ناليدن و گريه اى مكروه است ، مگر ناله و گريه بر #حسين (عليه السّلام).
📚بحارالانوار، جلد 45، صفحه 313
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
دو راه مطمئن رسیدن به مقامات معنوی
شیخ حسین انصاریان میفرمودند:
زمانی که من در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل بودم بعضی از روزها علامه طباطبایی را میدیدم که به درس یا به حرم مطهر مشرف میشوند.
روزی از روزها دیدم که شخصی در کنار پیاده رو به ایشان رسید و از معظم له سوالاتی می کند. کنجکاو شدم و من هم ایستادم و به سوال و جواب های این مرد از علامه گوش کردم.
یکی از سوالات آن شخص این بود که آقا میشود بفرمایید از چه راهی به این مقام و مرتبه رسیده اید تا ما هم اگر بتوانیم و توفیق داشته باشیم از شما درس گرفته و آن مسیرها را طی کنیم.
علامه طباطبایی بدون در نظر گرفتن وضعیت و موقعیت و شخصیت و جا و محل، بسیار آرام و بی آلایش در همان کنار خیابان و در کنار پیاده رو به ایشان رو کردند و فرمودند:
راه های زیادی بوده و هست ولی از میان این راه ها آنچه برایم بسیار قابل اهمیت است و بیشتر به آن ها اهتمام می ورزم و افتخار می کنم و مطمئنم از همه بهتر و برایم مشهود و مفهوم است دو راه است:
یکی نماز شب با اخلاص و مداوم و دیگری
گریه بر حضرت امام حسین علیه السلام
📚داستان آسمان، صفحه ۱۵۴
@valiyeasreejvarkola
✅پرسش:
وقتی امام حسین (ع) می دانست با رفتن به سمت کوفه به شهادت خواهد رسید، چرا از این کار منصرف نشد با اینکه بسیاری از اطرافیان حضرت به ایشون گفتند که به احتمال زیاد با رفتن به کوفه جان خود را از دست می دهند.
البته چون این حرف ها برپایه سابقه مردم کوفه بود و قطعی نبود قبول میکنیم که دلیل کافی نبود تا امام به وظیفه امامت خود عمل نکند. ولی وقتی که مسلم بن عقیل به ایشون نامه نوشت که من را دارند می کشند و مردم کوفه هم بد عهدی کردند، چرا تصمیم امام عوض نشد.
اصلا اگر قرار بود که تصمیمشان عوض نشود چرا مسلم بن عقیل را برای بررسی اوضاع به کوفه فرستادند؟
⏪پاسخ:
یزید در ابتدای حکومتش به والی خود در مدینه دستور داد که حسین بن علی علیهالسلام باید با او بیعت کند و در صورت عدم بیعت باید کشته شود.(1) اماآن حضرت حاضر به بیعت بایزید نشد و بیان داشت که: شخصی مانند من باشخصی مانند یزید بیعت نمی کند.(2) لذا امام باهدف امر به معروف ونهی ازمنکر وزنده کردن دین جدش قیام خودرا علیه حکومت اموی وشخص یزید آغاز کرد.(3)
امام حسین علیهالسلام بعد از عدم پذیرش بیعت با یزید برای حفظ جان خویش و یارانش از 28 رجب سال 60 ه.ق شبانه از مدینه به سمت مکه حرکت کردند(4) و از 3 شعبان سال 60 ه.ق(5) تا روز 8 ذیالحجه همان سال در مکه مقیم شدند و در طول این مدت سعی کردند تا دیگر مسلمانان را نیز متوجه خطری کنند که جامعه اسلامی را تهدید میکرد.
نکته قابل تأمل این است که یزید هیچ وقت حاضر نشد درخواست بیعت خود از امام حسین علیهالسلام و تهدید به قتل امام علیهالسلام در صورت عدم بیعت بردارد. امام در جوابی که ابن عمر دادند این مسئله را به صراحت بیان کردند. کلام آن حضرت این بود: «ان القوم لایترکونی ...فلایزالون حتی ابایع وانی کاره فیقتلونی»(6) (این گروه مرا رها نخواهند کرد ...تا من بیعت کنم و من نمیخواهم چنین کنم؛ بنابراین آنها مرا خواهند کشت). یزید به حدی بر این تصمیم خود جدی بود که عدهای مسلح را با هدف ترور امام در ایام حج به مکه فرستاده بود.(7) همین امر سبب گردید تا حضرت در این فکر باشند تا در صورت فراهم آمدن شرایط از مکه خارج شوند.
در طول مدت اقامت امام حسین علیهالسلام در مکه مردم کوفه با فرستادن نامههای متعدد از آن حضرت درخواست کردند تا ایشان به کوفه بیاید تا با کمک آنها بتواند در مقابل حکومت یزید و امویان قیام کند. کثرت این نامهها و درخواستها بهگونهای بود که آن حضرت برای بررسی صحت و سقم ادعای کوفیان مسلم بن عقیل را به سوی آنان فرستاد. مسلم نیز بعد از رسیدن با کوفه در نامهای به امام حسین علیهالسلام تعداد زیاد بیعتکنندگان را تأیید کرد و امام را به کوفه دعوت کرد.(8) بر اساس این نامه تعداد بیعتکنندگان ۱۲ هزار(9) یا 18 هزار(10) و بر اساس نقل برخی مورخان تمام مردم کوفه برای بیعت و حمایت از امام با مسلم پیمان بسته بودند.(11)
بر اساس این نامه تعداد بیعتکنندگان برای برپایی قیامی در کوفه کافی بود و با اتکا به همین موضوع بود که امام حسین علیهالسلام با دریافت نامه مسلم، رهسپار کوفه شد.(12) اما بعد از اینکه خیر شهادت در میانه راه به امام حسین علیهالسلام رسید آن حضرت به چند دلیل حرکت خویش به سمت کوفه را ادامه دادند:
1. درخواست فرزندان و برادران مسلم انتقامگیری از قاتلان مسلم بن عقیل بود(13) که حضرت را برای ادامه راه مصممتر کرد.
2. جایگاه امام(ع) با حضرت مسلم متفاوت بود و این احتمال که کوفیان در مواجهه با امام به خود بیایند وایشان را یاری فرمایند وجود داشت. این مطلب را برخی یاران حضرت به آن حضرت بابیان این مطلب یادآوری کردند که: و الله ماانت مثل مسلم ابن عقیل ولوقدمت الکوفه لکان الناس الیک اسرع(14) (شما مثل مسلم نیستید، اگر به کوفه بروید مردم به سرعت به شما خواهند پیوست).
نتیجه:
امام حسین علیهالسلام قیام خویش را با هدف اصلاح دین جد خویش و احیای امر به معروف و نهی از منکر آغاز کرده بود. یزید نیز دستور داده بود که امام یا باید بیعت کند یا باید کشته شود. هنگامیکه امام در مکه بود و مردم را برای قیام دعوت مینمود تنها مردم کوفه برای یاری امام اعلام آمادگی کردند. تعداد زیاد بیعتکنندگان با امام به حدی بود که حجت را بر ایشان تمام کرد و آن حضرت تصمیم گرفتند تا به سمت کوفه حرکت کنند. بعد از شهادت مسلم بن عقیل نیز آن حضرت با توجه به مشورتی که با یاران خویش داشتند ادامه سفر به سمت کوفه را انتخاب کردند.
پی نوشت:
1. یعقوبی، احمد بن ابی یعقوب، تاریخ یعقوبی، ج ۲، ص ۲۴۱.
2. ابن اعثم کوفی، ابو محمد احمد، الفتوح، ج 5، ص 11.
3. خوارزمی، موفق بن احمد، مقتل الحسین علیهالسلام، مکتبه المفید، ج 1، ص 188.
4. بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، ج ۳، ص ۱۶۰.
5. همان.
6. ابن اعثم کوفی، ابو محمد احمد، الفتوح، ج 5، ص 25.
7. علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 45، ص 99.
8. طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک، ج ۵، ص ۳۹۵.
9 دینوری، ابوحنیفه احمد بن داوود، الاخبار الطوال، ص ۲۴۳.
10. ابن سعد، الطبقات الکبرى متمم الصحابه الطبقه الخامسه، ج ۱، ص ۶۵.
11. طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک، ج ۵، ص ۳۹.
12. گروهی از تاریخپژوهان؛ زیر نظر مهدی پیشوایی، تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهداء علیهالسلام، ج ۱، ص ۵۸۸-۵۹۲.
13. بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، ج 3، ص 168.
14. طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک (تاریخ الطبری)، ج 5، ص 398.
@valiyeasreejvarkola
🏴 سلام. صبح روز پنجشنبه شما بخیر.طاعات و عزاداری هایتان مقبول درگاه خداوند متعال
🌴 امام جعفر صادق علیه السلام:
هر کس ادعا کند شیعه ماست، اما به زیارت حسین علیه السلام نیاید تا بمیرد، شیعه ما نیست، و اگر جزو بهشتیان شود، از میهمانان اهل بهشت است.
📚 کامل الزیارات، صفحه ۳۵۶ حدیث۶۱۲
◾️ السلام علی الحسین و علی علی ابن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.
@valiyeasreejvarkola
#درمحضربزرگان
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای حفظه الله
«حسین بن علی علیهالسلام در بیانات خود فهماند که برای دنیای اسلام در چنین شرایطی، مبارزه با اصل قدرت طاغوتی و اقدام برای نجات انسانها از سلطه شیطانی و اهریمنی این قدرت، واجبترین کارهاست.»
@valiyeasreejvarkola
#تاریخ
✅نقطه #مشترک نامه های اهل کوفه چه بود؟!
جالب است بدانید، اهل کوفه پس از مرگ #معاویه و شنیدن خبر بیعت نکردن امام با یزید عموما در نامه های شان یک #واژه را زیاد بکار می بردند!
در اکثر نامه ها آماده است که #حسین بسوی ما بیا که ما #منتظر توییم!!!
مثلا شبث بن ربعی، حجار بن ابجر، در #نامه_کوتاه خود نوشته بودند:
باغها سرسبز گشته و میوهها رسیده است، پس هرگاه که اراده کردی بیا که سربازان آماده برای یاری تو در #انتظار نشستهاند، والسلام.
📚ابصار العین، ص 216
حواس مان باشد، حسین را #منتظرانش به #گودال_قتلگاه کشاندند.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_شهید
جمله ای بس سنگین از #شهید_آوینی:
#کربلا به رفـــتن نیست...
به شـــدن است ...!
که اگر به رفـــتن بود!
شمر هم #کربلایی است!
🌷 یاد شهدا را زنده نگه داریم با ذکر جمیل #صلوات
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 سرمه کشیدن و حنا بستن در ایام عزاداری
💬پرسش:
آیا سرمه کشیدن و حنا بستن در ایام عزاداری نیز مستحب است یا ترک آن در این گونه موارد بهتر است؟
✅ پاسخ:
🔹آیت الله خامنه ای:
حرام نیست، اما نباید به گونه ای باشد که عرفا هتک حرمت محسوب شود.
🔹آیت الله سیستانی:
حنا بستن معمولا برای مجالس شادی و ایام شادی استفاده می شود و مناسب است ترک شود.
🔹آیت الله مکارم شیرازی:
سرمه کشیدن مانعی ندارد؛ولی حنا بستن چون نشانه شادی است، بهتر است در ایام عزاداری ترک شود.
📚پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
📚سید علی سیستانی،استفتای کتبی موجود در هیئت علمی اداره پاسخگویی حرم مطهر رضوی
📚ناصر مکارم شیرازی،احکام عزاداری،ص 119،سوال 174.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام حسین علیهالسلام:
▪️ «هر کس تو را دوست بدارد [از بدیها] تو را نهی میکند و هر که دشمنت باشد [به بدیها] تشویق میکند»
📚موسوعۃ کلمات الامام الحسین علیه السلام ، صفحه ۷۴۳
@valiyeasreejvarkola
✳ پرسش:
چرا ضریح امام حسین(ع) شش گوشه دارد؟
✿ پاسخ:
در این باره روایت های گوناگونی وجود دارد. اما مجموع این روایت ها و آن چه نزدیک تر به منطق به نظر می رسد، آن چیزی است که شیخ مفید(ره) در کتاب «الارشادات» آورده است ، او در بخشی از این کتاب نام 17 نفر از شهدای بنی هاشم در روزعاشورا را ذکر کرده و نوشته است ↶
️ آنان پایین پای آن حضرت در یک قبر (گودی بزرگ) دفن شدند و هیچ اثری از قبر آنان نیست و فقط زائران با اشاره به زمین در طرف پای امام (ع) آنان را زیارت میکنند و علی بن الحسین(ع) (علی اکبر) از جملة آنان است
برخی گفتهاند ↫ محل دفن علی اکبر نسبت به قبر امام حسین (ع) نزدیکترین محل است
✿ در بعضی از روایات دیگر از جمله کتاب «کامل الزیارات» جعفر بن محمد قمی هم آمده است ↶
امام سجاد (ع) (با قدرت امامت) به کربلا آمد و بنیاسد را سرگردان یافت، چون که میان سرها و بدنها جدایی افتاده بود و آنها راهی برای شناخت نداشتند، امام زین العابدین ، از تصمیم خود برای دفن شهیدان خبر داد، آن گاه به جانب جسم پدر رفت، با صدای بلند گریست، سپس به سویی رفت و با کنار زدن مقداری کمی خاک قبری آماده ظاهر شد، به تنهایی پدر را در قبر گذاشت و فرمود :
با من کسی هست که مرا کمک کند و بعد از هموار کردن قبر، روی آن نوشت: «هذا قبر الحسین بن علی الّذی قتلوه عطشاناً غریباً»؛ این قبر حسین بن علی است، آن حسینی که او را با لب تشنه و غریبانه کشتند
پس از فراغت از دفن پدر به سراغ عمویش عباس ، رفت و آن بزرگوار را نیز به تنهایی به خاک سپرد. سپس به بنیاسد دستور داد تا دو حفره آماده کنند، در یکی از آنها بنیهاشم و در دیگری سایر شهیدان را به خاک سپردند
نزدیکترین شهیدان به امام حسین ، فرزندش علی اکبر (ع) است
امام صادق ، در اینباره به عبدالله بن حمّاد فرموده است ↫ امام حسین (ع) را غریبانه کشتند، بر او میگرید کسی که او را زیارت کند غمگین میشود و کسی که نمیتواند او را زیارت کند دلش میسوزد برای کسی که قبر پسرش را در پایین پایش مشاهده کند.
@valiyeasreejvarkola
🏴 سلام. صبح روز جمعه شما بخیر.طاعات و عزاداری هایتان مقبول درگاه خداوند متعال
🌴 امام حسین علیه السلام:
بدانید که نیازمندیهای مردم به شما از نعمت های الهی بر شماست، پس از این نعمت ها خسته نشوید که هر آینه به سوی دیگران سوق یابد.
📚مستدرک الوسائل، جلد۱۲،صفحه۳۶۹
@valiyeasreejvarkola
#درمحضربزرگان
آیتالله العظمی وحیدخراسانی:
🔸ماهیچ نداریم، نه در وقت مردن،نه در شب اول قبر و نه در روز حشر.
🔸آنچه در دفتر ماست فقط یک کلمه است و آن کلمه عشق به سیدالشهداء (علیه السلام) است.
🔸این نکته را فراموش نکنید که اگر بخواهید مردم را هدایت کنید ، باید بدانید که «إن الحسین مصباح الهدی» ؛ تا این چراغ را پیدا نکنید ، نمی توانید هدایت کننده مردم باشید ، مصباح الهدی اوست.
@valiyeasreejvarkola
#اوج_سقوط
💢به شُکرانهی قتل حسین
تنها راه مبارزه با دین، خودِ دین است!
تمام کسانی که در جنگ جمل، نهروان، صفین و کربلا به #مصاف علی(ع) و فرزندش رفتند، اهل نماز بودند، از قاریان برجسته قرآن بودند.
فهم نادرست #دینداران از دین، حسین(ع) را به گودال قتلگاه کشاند، تا جایی که پس از #شهادت او مراسم #شکرگزاری بجا آورند.
✅امام محمد باقر علیه السلام:
کوفیان، به شُکرانهی قتل حسین، چهار مسجد را در کوفه تجدیدبنا و نوسازی کردند:
مسجد اشعث، مسجد جریر
مسجد سماک و مسجد شبث بن ربعی
📚کافی، جلد ۳، صفحه ۴۹۰
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠خواندن نماز اول وقت در عزاداری اهل بیت(ع)
💬سؤال:
در ایام سوگواری اهل بیت (علیهم السلام) گاهی مراسم عزاداری تا یک ساعت بعد از اذان ادامه پیدا میکند، آیا تمام کردن عزاداری اولویت دارد و یا خواندن نماز در اول وقت؟ بعضاً با این بهانه که اگر در وسط عزاداری نماز بخوانیم و بعد به عزاداری ادامه دهیم مردم پراکنده میشوند و مجلس به هم میخورد.
✅پاسخ:
در فرض سؤال نیز نماز اول وقت خواندن مقدم است.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام رضا علیه السلام:
بر كسى چون حسين بايد كه گريندگان بگريند؛ زيرا كه گريستن بر او گناهان بزرگ را مىزدايد... چون ماه محرّم مىرسيد كسى پدرم عليهالسلام را خندان نمىديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مىگذشت.
📚 وسائل الشيعة ، جلد 8 ، صفحه 10
@vsliyeasreejvarkola
🔴 پرسش:
مفهوم کهیعص در قرآن چیست؟
🔴 پاسخ:
امام مهدی (عج) در کودکی:
سعد ابن عبدالله اشعری قمی، خدمت امام حسن عسکری علیه السلام مشرف شد و امام مهدی عج که در آن زمان کودکی خردسال بودند پاسخ های بسیار جالبی به او دادند
سعد گوید عرض کردم: یا بن رسول الله تأویل «کهیعص» چیست؟
➖حضرت (امام مهدی عج) فرمود:
این حروف از اخبار غیبی است که خداوند بنده اش زکریا را از آن مطلع کرد و بعد از آن داستان آن را به حضرت محمد(ص) باز گفته است. داستان آن به این قرار است که زکریا از پروردگارش درخواست کرد که اسمای خمسه (پنج تن) را به او بیاموزد، خدای تعالی جبرئیل را بر او فرو فرستاد و آن نام ها را به او تعلیم داد. زکریا، هر وقت محمد(ص) وعلی (ع) وفاطمه(س) وحسن (ع) را یاد می کرد اندوهش برطرف می شد و گرفتاری اش زایل می گشت ولی همین که حسین (علیه السلام) را یاد می کرد بغض وغصه گلویش را می گرفت وچندان می گریست که گلویش می گرفت ونفسش قطع می شد
➖ روزی گفت: بارالها چرا وقتی آن چهار نفر را یاد می کنم غم و غصه هایم تسکین می یابد ولی وقتی حسین را یاد می کنم اشکم جاری می شود و ناله ام بلند می شود؟ خدای تعالی او را از این داستان آگاه کرد و فرمود: کاف اسم کربلا است، هاء رمز هلاک عترت است، یاء، نام یزید ظالم بر حسین(ع) است، عین اشاره به عطش ، و صاد، نشان صبر آن حضرت بر این بلاها است
چون زکریا این مطلب را شنید تا سه روز از مسجدش خارج نشد و مانع شد که مردم نزد او بیایند. در این مدت مدام گریه و زاری می کرد و نوحه او چنین بود: بارالها از مصیبتی که برای فرزند بهترین خلایق خود تقدیر کرده ای دردمندم. خدایا آیا این مصیبت بر آستانش فرو می آید؟ آیا جامهی این مصیبت را بر تن علی و فاطمه می پوشانی؟ آیا غم واندوه آن را به دل آنان می اندازی؟
بعد از آن می گفت: بار الها فرزندی به من عطا کن تا در پیری چشمم به او روشن گردد و او را وارث و جانشین من کن و منزلت او را در نزد من مانند منزلت حسین قرار بده وچون او را به من ارزانی داشتی مرا شیفتهی او گردان. آنگاه مرا دردمند او کن همچنان که حبیبن محمد را دردمند فرزندش می سازی
خداوند یحیی را به او داد و او را دردمند وی ساخت. مدت حمل یحیی، شش ماه بود. مدت حمل حسین(ع) نیز چنین بود. این خود داستانی طولانی دارد
📜 کمال الدین ،جلد 2 ، صفحه 454، باب43
🌕 لازم به ذکر است حضرت یحیی در ماه محرم به شهادت رسید و سر او را همچون امام حسین علیه السلام از تن جداکردند و نزد حاکم بی عفتی بردند
@valiyeasreejvarkola
🏴 سلام.صبح اولین روز هفته شما بخیر. طاعات و عزاداری هایتان مقبول درگاه خداوند متعال
🌴 امام حسین علیه السلام:
ای فرزند آدم! یاد کن مرگ خویش را، و خوابیدن خود را در قبرت، و ایستادن خود را در برابر خدا را، در حالی که اعضایت علیه تو شهادت میدهند.
📚 ارشاد القلوب، جلد ۱ ،صفحه ۲۹
@valiyeasreejvarkola
#درمحضربزرگان
مرحوم آیت الله استاد فاطمی نیا رحمت الله علیه:
هرکجا یک پرچم سیاه دیدید ، صاحب آن حضرت زهرا (ع) است. صاحب آن امام زمان (ع) است.
اما بعضي ها بد میکنند، میگویند الان فاطمه زهرا (ع) اینجاست!رالان امام زمان اینجاست!
اینها بی ادبی است ، دکان داری است!
ائمه و اهل بیت (علیهم السلام) به مجالس ما اشراف دارند ، نه اینکه اینجا هستند.
اگر هم یکی از اهل بیت (ع) در مجلس ما حضور داشته باشند ، در حد و شان ما نیست که آن را دریابیم!
#مداح_عزیز برای گرم کردن مجلس این امور را خراب نکنید.
@valiyeasreejvarkola
#آشنایی_با_قاتلان_حسین
💢 عمر سعد بدترین معامله گر!
عُمر سعد به حکمرانی ری منسوب شده بود. آماده حرکت به ری بود که خبر حرکت امام حسین (ع) به ابن زیاد رسید. عبیدالله بن زیاد او را #واداشت تا قبل از رفتن به ری با امام حسین (ع) بجنگد.
عُمر راضی به این کار نبود اما عبیدالله بن زیاد او را تهدید کرد که اگر با امام حسین (ع) نجنگد باید فرمان #حکومت ری را پس بدهد. عمر از ابن زیاد شبی را فرصت خواست تا اندیشه کند. آن شب، نزدیکان خود را جمع کرد و با آنها مشورت نمود.
همه او را از این کار بازداشتند با این حال تا صبح فکر کرد و در #نهایت تصمیم گرفت به جنگ با امام حسین (ع) برود.
✅آنهمه جنایت که در حق خاندان رسول خدا (ص) انجام داد در نهایت دستش از حکومت ری نیز کوتاه شد. بی تردید عمر سعد #بدترین معامله ی تاریخ را رقم زد تا بهترین مصداق «خَسِرَ الدُّنْیا وَالاْآخِرَةَ» باشد
✅امام صادق(ع): «مَنْ طَلَبَ الرِّئاسَةَ هَلَک؛
کسی که دلباخته #ریاست باشد هلاک می شود»
📚اصول كافى، جلد 2، صفحه 297.
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠رعایت حقالناس در عزاداری
💬 پرسش:
آیا به راه انداختن دسته های عزاداری در معابر عمومی که گاهی اوقات باعث اذیت و بسته شدن مسیر عابران و وسائل نقلیه می شود،اشکال دارد؟
✅ پاسخ :
به راه انداختن دسته های عزاداری برای سیدالشهداء و اصحاب ایشان(علیهم السلام) و شرکت در امثال این مراسم، امری بسیار پسندیده و مطلوب است و از بزرگترین اعمالی است که انسان را به خداوند نزدیک می کند، ولی باید از هر عملی که باعث اذیّت دیگران می شود و یا فی نفسه از نظر شرعی حرام است،پرهیز گردد.
📚 استفتاء از دفتر اطلاع رسانی مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام صادق عليهالسّلام فرمودند:
كسى كه خداوند خير را براى او اراده كرده باشد در قلبش محبّت امام حسين (عليهالسّلام) را قرار داده و در دلش محبت زيارت آن جناب را مىاندازد.
📚 کامل الزيارات، جلد ۱، صفحه ۱۴۲.
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
پناه آوردن فطرس ملك به امام حسين علیه السلام
هنگامي كه امام حسينعليه السلام به دنيا آمد، خداوند متعال به جبرئيل امر نمود كه با گروهي از ملائكه فرود آي و به محمدص تهنيت بگو پس جبرئيل فرود آمد در بين راه به جزيرهاي گذشت در آن جزيره، فرشتهاي بود به نام «فطرس» اين فرشته هفتصد سال خدا را عبادت كرده بود اما در اثر كوتاهي در انجام كاري كه خدا به او واگذارده بود، بال او شكسته و در آن جزيره گرفتار شده بود، وقتي فطرس جبرئيل را ديد به او گفت به كدام سمت ميروي؟ جبرئيل گفت به سوي محمدص فطرس گفت مرا هم با خودت ببر؛ شايد كه او براي من دعا كند
هنگامي كه جبرئيل وارد خانة پيامبرص شد از حال فطرس به او خبر داد، پيامبرص فرمود به فطرس بگوييد كه بدن خود را به اين طفل بمالد آنگاه فطرس خود را به گهواره حسينعلیه السلام ماليد خداوند متعال نيز بال فطرس را به وي بازگردانيد و او با جبرئيل به سوي آسمان بازگشت
📚بحار الانوار، جلد 44 ،صفحه 18
@valiyeasreejvarkola
🏴 سلام.صبح روز یکشنبه شما بخیر. طاعات و عزاداری هایتان مقبول درگاه خداوند متعال
🌴 امام حسین علیه السلام:
هر کس تو را دوست بدارد(از بدیها) تو را نهی می کند و هر که دشمنت باشد(به بدیها) تشویق می کند.
📚موسوعۃ کلمات الامام الحسین علیه السلام، صفحه ۷۴۳
@valiyeasreejvarkola
ما با سه نوع نگاه به امام حسین(ع) روبرو هستیم
👇👇👇👇
۱. امام حسین تاریخی
۲. امام حسین مناسکی
۳. امام حسین هدفی
⏪ کدام امام حسین(ع)؟
۱. امام حسین(ع) تاریخی:
یک شخصیت برجسته و قهرمان که صاحب مرام و مروت است اما در صحنه تاریخی مظلوم واقع شده است. نگاه به این امام حسین(ع) نگاه در تاریخ ماندن است. این دیدگاه نمیخواهد امام حسین(ع) از دل تاریخ به روز و مسائل جاری حیات انسانی تسری یابد. محور باشد. تعیین کننده و تنظیم گر روابط سیاسی اجتماعی انسان باشد. در واقع اینجا کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا معنا ندارد. یک پدیده یا واقعه معلق در تاریخ است.
۲. امام حسین(ع) مناسکی:
در این تفسیر و رویکرد غلبه بر احساسات و عواطف است. یک امام معصوم مورد ظلم واقع شده و باید هر سال طی مناسکی یاد او را صرفا گرامی نگاه داشت. غایت در اینجا همان انجام مناسک عزاداری است. مناسکی که در طول تاریخ بنا بر فرهنگ و آداب رسوم هر منطقه پیش رفته است. در اینجا نیز کل یوم عاشورا نیست. عاشورا تمام شده است. یکبار بوده، تکرار نمیشود. اینجا هم امام حسین(ع) تعیین کننده روابط در جامعه نیست. آدم خوب و مظلوم قصه است. باید احترامش حفظ شود. امام حسین(ع) را برای خود میخواهد. ارادت دارد.
۳. امام حسین(ع) هدفی:
اینجا تفسیر متفاوت است. هدف امام حسین(ع) اهمیت دارد و غلبه بر احساس و مناسک پیدا میکند. اینجا دیگر کل یوم عاشوراست. اینجا امام حسین(ع) صرفا یک مظلوم محبوب کنج تاریخ نیست. اینجا امام ضدظلم، قیام کننده و معترض است. عدالت را طلب میکند. ضدحاکم طاغوت است. مقاوم است. کوتاه نمی آید حتی اگر کمتر از صد نفر باشد. تعیین کننده و تنظیم گر حیات اجتماعی جامعه بشری برای تمام عرصه هاست. عین عقلانیت است. در اوج عواطف، عقلانیت را ملاک و مبنا قرار میدهد. این نگاه به امام حسین(ع) حرکت آفرین است.
اشک و سنت های عزاداری بنا بود و هست که هدف قیام امام حسین(ع) برای تمام عصرها زنده نگاه دارند. غایت و هدف مطلق صرف عزاداری نیست. عزاداری مهم است. مناسک اهمیت دارند اما از لابه لای آن عزاداری و مناسک باید به هدف قیام رسید و گرنه مسعود رجوی هم در آن تفسیر غلط خودش را پیرو امام حسین(ع)
می دانست و پیش از شروع عملیات متوسل می شد!
#دکترعلیرضا_زادبر
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💬 پرسش:
استفاده از عَلَم چه حکمی دارد؟
🔹 پاسخ همه مراجع عظام تقلید:
استفاده از عَلَم اشکال ندارد اما در دین بدین کارها سفارش نشده است و نباید به دین نسبت داد و اگر با شئون عرفی مسجد منافات داشته باشد و یا در مسجد موجب مزاحمت نمازگزاران گردد، حرام است.
📚 منابع: الاجوبةالاستفتائات رهبر معظم انقلاب، س ۱۴۴۲، استفتا آنلاین از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
@valiyeasreejvarkola
22.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 فرا رسیدن تاسوعای حسینی را به همه محبان اهل بیت بویژه ماه منیر بنی هاشم #حضرت_ابوالفضل_العباس علیه السلام تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام حسین علیه السلام:
هرگز سخن بيهوده مگوى؛ زيرا بيم گناه براى تو دارم و نيز هرگز سخن سودمند مگوى، مگر اين كه آن سخن به جا باشد.
📙میزان الحکمه جلد۱۰ صفحه۱۹۰
@valiyeasreejvarkola
✅پرسش:
امام حسین(ع) بعد از شهادت برادرش عباس(ع) به شدت اندوهناک و غمگین شد؛ پس چرا در یکی از دعاها از ایشان با لقب «کاشف الکرب عن وجه الحسین(برطرف کننده غم از صورت حسین)» یاد میشود؟
⏪پاسخ:
حضرت ابوالفضل[1] در کربلا برای دفاع از امام حسین(ع) رشادتهای زیادی انجام داده و غم و اندوه زیادی را از امام حسین(ع) دور نمود.[2] به عنوان نمونه امام(ع) در غروب تاسوعا از ایشان خواست تا به سمت سپاه دشمن برود و از آنها برای عبادت در شب عاشورا مهلت بگیرد.[3] لذا میتوان گفت که ایشان تا زمانی که زنده بود و توان داشت، غم و اندوه را از صورت برادرش دور میکرد و همین مقدار کافی است تا بگوییم ایشان «کاشف الکرب عن وجه الحسین(ع)» بود. اما سفارش به گفتن 313 مرتبه ذکر «یا کاشف الکرب عن وجه الحسین(ع)، اکشف کربی بحق اخیک الحسین(ع)» که در برخی از منابع متأخر و سایتها بیان شده است، در منابع معتبر دیده نشده است. با این وجود خواندن این ذکر برای توسل به آنحضرت(ع) و بدون قصد ورود اشکالی ندارد.[4]
پی نوشت:
[1]. «زندگینامه حضرت عباس(ع)»، 49004؛ «رجزهای حضرت عباس(ع) و چگونگی شهادتش در روز عاشورا»، 7095؛
[2]. «منصب سقایی برای حضرت عباس(ع)»، 108366؛ «مشخصات ظاهری حضرت عباس(ع)»، 98665؛ «سخنان امام حسین(ع) در شب عاشورا خطاب به یاران»، 11645.
[3]. سید بن طاوس، اللهوف فی قتلی الطفوف، ص 89، تهران، نشر جهان، چاپ اول، 1348ش.
[4]. «شرایط سفره ابوالفضل(ع)»، 102526؛ «چگونگی الگو قرار گرفتن حضرت عباس بن علی(ع)»، 74274.
📚بر گرفته از اسلام کوئست
@valiyeasreejvarkola