#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**آیت اللهی درکاباره و سرو مشروب! **
لبنان به عروس خاورمیانه معروفه ، انواع و اقسام فساد هم توش هست ، امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان که خیلی تو مردم محبوب بود یه روز کاملا ناگهانی وارد یک کاباره شد ، همه مشغول میگساری بودند ، یدفعه همه تا او را دیدند دست و پای خودشون و گم کردند اما در میان تعجب همه سید هم پشت میز میکده نشست و به خدمتکار گفت برای من هم مشروب خوب بیاورید ، سکوتی به آنجا حاکم شد اما او شوخی نمی کرد و جدی گفت پس چرا وایسادی ؟ خدمتکار رفت با حالت شرمندگی یه پیاله مشروب آورد گذاشت جلوی سید ...
همه با تعجب بهش نگاه می کردن که چی میشه که ناگهان سید یه تیکه جگر از گوشه عبایش دراورد و انداخت تو لیوان مشروب ، و به صحبت با جوانها ادامه داد ، بعد مدت خیلی کمی جگر بسیار کوچک شده بود و انگار تو مشروب حل شده بود ، ناگهان سید برنامه اصلی شو شروع کرد ، و گفت رفقا اسلام برا همین میگه مشروب نخورید ، ببینید این مشروب با این تیکه جگر چی کار کرد ، دقیقا همین ضرر رو به بدن تون می زنه ...
🍃او همیشه این مدلی نهی از منکر می کرد ، البته این مدل نهی از منکر خیلی هنر می خواست و هزینه داشت و ممکن بود مورد تهمت ها واقع بشی اما او می دونست تو جایی که سبک زندگی ها کاملا غربی شده باید یکمی با جوانها همراه شد بعد حرف اصلی تو بزنی ، این جوری بود که همه بهش می گفتن مسیح لبنان و بزرگ و کوچیک مریدش بودند...
📚به نقل از حجت الاسلام زائری
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز دوشنبه شما بخیر
🌴 امام علی علیه السلام:
#دورویی شخص، ریشه در #ذلتی دارد که آن را در خود می بیند.
📚غررالحکم، حدیث ۹۹۸۸
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
استاد آیت الله فاطمی نيا رحمت الله علیه:
متأسفانه در جامعه اين طور رايج شده است كه دعاهايي كه از اهل بیت(علیهم السلام) روایت شده ، #تنها براي #ثواب خوانده مي شود و در مضامين عرشي آنها #تامل نمي شود !
عزيزان دعاهای اهل بیت(علیهم السلام) #دریای_معارف است؛ نباید با اینها برخورد عوامانه داشت؛ به طور مثال دعای ابو حمزه ثمالی از جمله ادعيه اي است که بزرگان عرفاي ما هنوز در معاني آن سرگردان هستند !!
این دعاها کلماتی عرشی در باب خدا شناسی هستند و بايد در آنها تامل كرد
@valiyeasreejvarkola
#کلام_رهبری
«طرف نقشه دارد؛ هم مسئولین ما باید در نظر بگیرند ــ که خوشبختانه اطّلاعاتیهای ما توجّه دارند؛ مسئولین سیاسیمان، مسئولین اقتصادیمان، مسئولین گوناگون مان باید بدانند که طرف با نقشه وارد میدان شده ــ هم آحاد مردم بدانند، هم شما جوانها بدانید؛ اینها با برنامه وارد میدان شدهاند.
برنامه هم این است که بلکه بتوانند ملّت ایران را با خودشان همراه کنند، کاری کنند که ملّت ایران عقیدهاش بشود عقیدهی سران انگلیس و آمریکا و امثال اینها؛ نقشه این است، مقصود این است. البتّه ملّت ایران زد توی دهن شان؛ بعد از این هم توی دهن شان خواهد زد.»
۱۴۰۱/۰۸/۱۱
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
🔴 پرسش :
آیا امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی هم واجب است و ترک آن حرام ؟
✳ پاسخ:
درفضای مجازی هم اگر شرایط امر به معروف و نهی از منکر باشد، نباید امر و نهی ترک شود.
📚استفتائات مقام معظم رهبری
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام صادق علیه السلام :
به پدران تان نیکی کنید ، تا فرزندان تان هم به شما نیکی کنند و نسبت به زنان مردم عفت داشته باشید ، تا زنان شما هم عفیف و پاکدامن بمانند.
📖 تحف العقول ، صفحه 359
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
**عيب جو**
شخصى نزد عمر بن عبدالعزيز آمد و در خلال سخنان از مردى نام برد، او را به بدى ياد كرد و عيبى از وى به زبان آورد. عمر بن عبدالعزيز گفت اگر مايلى پيرامون سخنت بررسى و تحقيق مي كنم .
در صورتي كه گفته ات دروغ درآمد فاسق و گناهكارى و خبرى كه داده اى مشمول اين آيه است .
يا ايها الذين آمنوا ان جائكم فاسق بنباء فتبينوا. (اى كسانى كه ايمان آورده ايد اگر فاسقى براي تان خبرى آورد نيك وارسى كنيد مبادا به نادانى گروهى را آسيب برسانيد و [بعد] از آنچه كرده ايد پشيمان شويد ) (الحجرات 6 )
در صورتي كه راست گفته باشى عيب جو و سخن چينى و مشمول اين آيه هستى :
هماز مشاء بنميم .(عيبجوست و براى خبرچينى گام برمى دارد)(القلم 11 )
اگر ميل دارى تو را مى بخشم و مورد عفوت قرار مي دهم . مرد كه از گفته خود سخت پشيمان و منفعل بود با سرافكندگى و ذلت درخواست عفو نمود و متعهد شد كه ديگر از كسى عیبجویی نكند و اين عمل ناپسند را تكرار ننمايد.
📚 مجموعه ورام ، جلد 1، صفحه 122
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز سهشنبه شما بخیر
🌴 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
خوشا به حال آن کسی که روز #قیامت، در نامه عملش زیر هر #گناهی یک #استغفرالله باشد.
(یعنی پس از هر گناه، توبه کرده باشد )
📚بحارالانوار، جلد ۵، صفحه ۳۲۹
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
آیت الله جوادی آملی حفظهالله :
بهترین فرصتی كه برای ما از نظر كرامت وجود دارد این است كه حداقل برای خودمان یك #چشمه باشیم، اگر نتوانیم یك جامعهای را سیراب بكنیم لااقل خودمان تشنه نمانیم. و راههای عملی اش این است که وجود مبارك امام رضا (ع) فرمود :
ساكت بودن، حرف های زاید و بیخود نزدن، این بابی از ابواب حكمت است!
آدم كه مرتب دهن باز نمی كند، هر حرفی بزند یا چشم باز نمی كند هر جایی را ببیند، چون همه اینها یك سلسله اموری است كه وارد حوزه بدن و جان ما میشود، و هنگام مرگ برای ما مشكلات ایجاد میكند.
@valiyeasreejvarkola
📖#درمحضرقرآن
✳ إنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقِينَ ( بقره_۱۸۰)
⚡️بر شما مقرر شد هنگامی که مرگ یکی از شما فرا رسد، در صورتی که ثروتی (فراوان) بر جا میگذارد، به شایستگی برای پدر و مادر و خویشان (از یکسوم آن مال) وصیت کند. (این توصیه،) سزاوار پرهیزگاران است.
در تفسیر این آیه از امام باقر علیه السَّلام در تهذیب الأحکام آمده است:
هرکس در هنگام مرگِ خود، برای خویشاوندانش که از او ارث نمیبرند وصیت نکند عمل خود به معصیت ختم نموده است.
مثال، اگر مردی خواهر نیازمندی دارد که میداند بعد از مرگ او با وجود ورثه و فرزندی که دارد از او ارثی نخواهند برد باید به او وصیتی از مال خود قبل از مرگش بنماید که این وصیت در حقیقت مکمل ارث است. چنانچه خداوند میفرماید:
✨ و تَأْكُلُونَ التُّراثَ أَكْلاً لَمًّا (19 - فجر)
⚡️و ارث (دیگران) را (همراه سهم خود) یکجا میخورید.
حق تعالی این آیه را در اشاره به این امر فرموده است: «یعنی فرزندان نباید منتظر باشند که والدین تمام ارثشان را به آنان برسانند و مراد از واژۀ "الْأَقْرَبِين" در آیه این است، چنانچه احساس میکنند از الْأَقْرَبِين و نزدیکان آنان که با مرگ او، از او ارث نخواهد برد در وصیت او را در مال خود شریک کنند.» چنانچه امام صادق علیه السَّلام پسر عم خود حسن بن علی را که بر او کارد کشیده بود در زمان ترکِ دنیا در بستر بیماری از روی قرابت به او هفتاد درهم بخشش از ارث خود فرمودند.
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💬 سوال :
بعضی از کالاها در اینترنت فروخته می شود و مشتری از پایگاه اینترنتی تصویر کالا را دیده و سفارش می دهد و خود کالا را رؤیت نمی کند، آیا این مقدار شناخت از کالا برای صحت معامله کافی است؟
✅ جواب :
موارد مختلف است. اگر مصالحه کنند مانع ندارد. ولی اگر خرید و فروش می شود، در صورتی معامله صحیح است که کالای مورد معامله از کالاهایی باشد که معمولاً با مشاهده معامله می شود و با مشاهده در پایگاه تمام اوصافی که در قیمت تأثیر گذار است معلوم شود.
📕منبع : رساله مقام معظم رهبری امام خامنه ای
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام جواد علیه السلام :
✍ سه چیز است که هر کس مراعات کند ، پشمیان نگردد :
💛 عجله نکردن
💚 مشورت
🧡 توکل بر خدا
📚 مسند الامام الجواد ، صفحه ۲۲۷
@valiyeasreejvarkola