#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠پرسش:
معامله سلف چیست؟
💬 پاسخ :
معامله سلف (یا پیش خرید) آن است که مشترى پول را بدهد که بعد از مدّتى جنس را تحویل بگیرد و همین اندازه که بگوید این پول را مىدهم که مثلاً بعد از شش ماه فلان مقدار جنس را بگیرم و فروشنده بگوید قبول کردم کافى است، حتّى اگر صیغهاى نخوانند و خریدار به این قصد پول را بدهد و فروشنده بگیرد صحیح است.
📚رساله آیت الله مکارم/مسأله ١٨٠٢
توجه:
در معامله سلف، ابتدا خریدار #کل پول را به فروشنده تحویل می دهد و فروشنده شی فروخته شده را بعد از مدت معینی به خریدار تحویل می دهد.
@valiyeasreejvarkola
یا امام حسن مجتبی!
◾️حرمت را نه چراغ و نه رواق و نه در است.
زائر قبر تو، ماه است و نسیم سحر است.
🏴 فرارسیدن سالروز رحلت حضرت ختمی مرتبت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله و شهادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام را تسلیت می گوییم.
@valiyeasreejvarkola
▫️#کلام_معصوم
امام حسن مجتبی علیهالسلام:
▪️ «بدانكه مردانگىِ قناعت و خرسندى، بيش از جوانمردىِ بخشش است»
🏴 شهادت کریم اهلبیت (علیهمالسلام)، حضرت امام حسن مجتبی (علیهالسلام) را تسلیت میگوییم.
@valiyeasreejvarkola
◾️چگونه امام حسن به دست جعده به شهادت رسید؟
در بیشتر منابع شیعی آمده است كه معاویه با وعده مال بسیار و ازدواج با یزید جعده را تطمیع كرد تا شوهرش امام حسن را زهر دهد و او نیز چنین كرد و بر اثر آن امام به شهادت رسید (1) معاویه زهر را برای جعده فرستاده بوده است.
پساز كارگر افتادن زهر،معاویه به وعده مالی كه به جعده داده بود وفا كرد، ولی به ازدواج او با یزید رضایت نداد (2) و به او گفت كه میترسد فرزندش یزید را نیز مانند حسن بن علی به قتل برساند (3). بنا به نقل بعضی از منابع،سم دادن جعده به امام حسن(ع) به تحریك و دستور یزیدبنمعاویه بوده است.(4)
نتيجه آنكه امام مطابق با روال عادي گزينه مناسبي براي ازدواج يافته و با او ازدواج نموده، ابتدا نيز كانون زندگي آنان گرم بوده، اما بس از گذر زمان جعده در اثر تطميع معاويه با امام دشمني ورزيد و آن جناب را مسموم ساخت.
پی نوشت:
1. مفید،الارشاد،ترجمه رسولي محلاتي،انتشارات علميه اسلاميه ج2،ص13 .
2.ابوالفرجاصفهانی،مقاتل الطالبيين ،بيروت ،ص48.
3. مسعودی،مروج الذهب ، بيروت،ج3،ص182.
4.ابنابیالحدید،شرح نهج البلاغه،ناشر: دار إحياء الكتب العربية ،ج16،ص.
منبع:سایت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@valiyeasreejvarkola
◾️🏴 سلام. صبح روز دوشنبه شما بخیر
🌴 پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و سلم:
عبادت هفتاد جزء است، بالاترین و بزرگترین جزء آن #کسب_حلال است.
📚 مستدرک الوسائل، جلد ۱۳،صفحه ۱۲
🏴 سالروز رحلت حضرتش و شهادت سبط اکبرش امام حسن مجتبی علیه السلام را تسلیت می گوییم
@valiyeasreejvarkola
#درمحضربزرگان
مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای حفظه الله
امام حسن(ع) بعد از حادثهی متارکهی جنگ، بنا کرد تشکیلات دهی و سازماندهی، آن کاری که آن زمان انجام نشده بود لزومی هم نداشت، امکان هم نداشت، یک سازماندهی عظیم شیعی را به وجود آوردند.
این همان سازماندهی است که شما در کوفه، در مدینه، در یمن، در خراسان، در مناطق دور دست حتی نشانههای او را میبینید زمان امام حسین و بعد از ماجرای شهادت امام حسین(ع) همان سازماندهی بود که ماجرای توابین را به وجود آورد، ماجرای مختار را به وجود آورد، ماجراهای فراوانی را در دنیای اسلام ایجاد کرد که تا آخر هم نگذاشت آب خوش از گلوی خلفای بنیامیه پایین بیاید.
این تشکیلات زمان امام حسین بود که امام حسین وقتی شهید میشد میدانست که دنبال خودش یک تشکیلاتی را دارد باقی میگذارد که اینها پرچم را بالا نگه خواهند داشت و نمیگذارند که قضیه لوث بشود و حقیقت مکتوم بماند. ۱۳۶۵/۳/۴
🗓 ۲۸صفر، سالروز رحلت پیامبر(ص) و سالروز شهادت امام حسن(ع)
@valiyeasreejvarkola
10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ «غریب»
با نوای حاج محمود کریمی به مناسبت شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام
@valiyeasreejvarkola
امام حسن(ع)، شهید شایعات بود...
چند خط از زیرکی معاویه!
وقتی امام حسن(ع) به معاویه نامه تندی نوشت و فرمود بین ما شمشیر قضاوت میکند حضرت دو لشگر به راه انداخت و خود به سمت ساباط مدائن رفت. معاویه دو نفر را برای مذاکره و درخواست صلح به سمت امام فرستاد. مغیره بن شعبه و عبدالله بن عامر
امام درخواست صلح را رد کرد. آن دو نفر از خیمه امام خارج شدند و وسط لشگر امام شروع به گفتگو کردند که نوه رسول خدا صلح را پذیرفت و خدا به وسیله او جلوی ریخته شدن خون مردم را گرفت!!!!
درحالیکه امام قاطعانه پاسخ رد صلح داده و به دنبال جنگ با معاویه بود.
شایعه پخش شد: حسن از معاویه درخواست صلح نموده و فتنه به پایان رسید!
جراح بن سنان که از خوارج بود بر سر امام فریاد کشید: تو هم مانند پدرت مشرک شده ای!!!
و با خنجر به سمت حضرت حمله کرد و امام مجروح شد! امام حسن(ع) #شهید_شایعات بود. شایعه لشگر را از همپاشاند. قدرت شایعه را جدی بگیرید.
#دکترعلیرضا_زادبر
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 ذکر عیب مردد بین چند نفر
💬پرسش
ذکر عیب، چنان که مردد بین افراد محصور باشد، آیا حکم غیبت را دارد؟
✅پاسخ
چنانچه اطراف شبهه خیلی کم است مثلاً تردید بین دو نفر، سه نفر باشد این موارد، حکماً ملحق به غیبت است و حرام است؛ ولی اگر اطراف تردید زیاد شد، مثلاً بیست نفر، سی نفر، در این موارد الحاق حکمی به غیبت بعید است.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
پیامبر اکرم صلی الله میفرماید:
هرگاه یکی از شما در خودش یا مالش یا برادرش چیز جالب توجهی دید، برای برکت یافتن آن دعا کند؛ زیرا چشم زخم واقعیت دارد ...
📚 نهج الفصاحه، حدیث۲۰۶
@valiyeasreejvarkola
✅ سوال :
آيا نبي مكرم اسلام (ص)وصيت نامه كتبي داشتند؟
از آنجا كه دين مبين اسلام سفارش اكيد به داشتن وصيت نامه كرده است آيا نبي مكرم اسلام (ص)وصيت نامه كتبي داشتند؟
چرا قلم و كاغذ را در هنگامه قبل از رحلت درخواست نمودند ؟
چگونه می توان باور كرد كه پیامبر با وجود چنین آیه ای مبنی بر لزوم وصیت ، وصیت ننموده باشند؟ (كُتِبَ عَلَیْكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِن تَرَكَ خَیْراً الْوَصِیَّةُ لِلْوَالِدَیْنِ وَالأقْرَبِینَ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَي الْمُتَّقِینَ )هر گاه يكي از شما را مرگ فرا رسد و مالي بر جاي گذارد، مقرر شد كه درباره پدر و مادر و خويشاوندان، از روي انصاف وصيت كند. و اين شايسته پرهيزگاران است. (1)
⏪ پاسخ:
آنچه در واقعه یوم الخمیس (روز پنج شنبه) اتفاق افتاد، مبنی بر درخواست دوات و قلم برای نگاشتن وصیت مطلب تازه ایی نبوده است ،بلكه تاكید بر وصایت علی (ع)بوده است كه از آغار دعوت پیامبر به اسلام تا زمان رحلت در موقعیت های مختلف پیامبر به آن تصریح می نمودند.
اما از اهمیت این نوشته نیز نباید غافل شد كه اگر در واپسین لحظات عمر پیامبر نیز این وصیت مكتوب و مجددا به وصایت حضرت تصریح می گشت، می توانست تا حدودی از بروز اختلافات بسیاری جلوكیری كند.
به هر روی نگارش وصیت پیامبر اگر چه عملی نشد اما اعلان ولایت و وصایت علی (ع)توسط پیامبر(ص)در موقعیت های گوناگونی بیان گشته، مانند آیه های ولایت، تبلیغ، اولو الامر و قربی نیز ماجرای یوم الدار،وزارت، منزلت،غدیر و...... در واقع وصیت شفاهی حضرت در مقابل انبوهی از مردم بوده و اینكه در روز پنجشنبه به علت كار شكنی برخی موفق به نگارش وصیت نگشت، منافات با اصل وصیت ندارد.
تأخیر در نگارش وصیت ممكن است به دلایل متعدد باشد، از جمله این كه وصیت در آخرین لحظات عمر عاطفی و بیشتر تأثیرگزار است. از همه مهمتر معمولاً وصیتهای مهم سیاسی و اخلاقی در آخر عمر صورت می گیرد.
افزون بر آن شاید حضرت از طرف خداوند مأمور بود كه در آخرین لحظات عمر خود ، آن وصیت خاص را بنماید. شاید هم این تأخیر بدان جهت بود كه اهمیت موضوع را نشان دهد. همچنان در وصیتهای مهم به همین صورت عمل می شود. شیعیان باور دارند در حدیث موسوم به حدیث دوات كه مانع تدوین آن شدند حضرت میخواست بار دیگر مردم را به ولایت امام علی(ع) سفارش كند؛ و اهمیت آن را نشان دهد از این رو برخی مانع بیان آن شدند.
نتيجه آن كه در واقع پیامبر در لحظه آخر عمر چیزی را می خواست بگوید كه قبلاًگفته بود، با این تفاوت كه درخواست كرد قلم و كاغذی بیاورند تاآن را مكتوب نماید. اگر چه از نوشته شدن آن وصیت جلوگیری شد، اما این بدان معنا نبود كه پیامبر آن وصیت و سفارش را قبلاً انجام نداده باشد.
برای آگاهی بیشتر به كتاب فروغ ولایت از آیت الله سبحانی مراجعه نمائید.
پي نوشت ها:
1. بقره (2)آيه 180.
منبع:سایت رسمی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@valiyeasreejvarkola
◾️ سلام . صبح روز سه شنبه شما بخیر
🌴 امام حسن مجتبی علیه السلام:
از خردمندی و مردانگی انسان آن است که به رفع نیاز برادرانش بشتابد، هرچند نیازشان را به او نگفته باشند.
📚ارشادالقلوب، جلد ۱، صفحه ۱۹۹
@valiyeasreejvarkola