... توميو تسوكا: بنابراین و در حقیقت مـا هـمچنان در طریق گفت و گو و همسخنی بوده ایم.
هیدگر: و شاید تنها بدین سبب که ما بیآنکه بدرستی بـدانـیم گوش به فرمان آنی بوده ایم که موافق سخن شما، تنها هم او میگذارد توفیق همسخنی حاصل شود.
توميو تسوکا: اوست آن نامتعینی که تعین می بخشد.
هیدگر: و ما میگذاریم صدای سخن صافی و دلنشان او در گفت آید...
🔺 @varastgi
๛ وارستگی ๛
#پیشنهاد_دانلود 🎧 نسبت حکمت متعالیه با عرفان ⏱ ۸۰ دقیقه 🎙 دکتر سید محمد تقی چاوشی ๛ وارَســتـِگـی
اگر تعالی از معرفت [حق] وجود نداشته باشد، سوبژکتیویته ظهور میکند. سوبژکتیویته به معنای خودبنیادی انسان است و خودبنیادی یعنی اینکه همه امور عالم دائر مدار آگاهی انسان میشود.
🔺 @varastgi
دکتر داوری اردکانی:
دوره پایانی تجدد نه فقط همچنان دوام دارد بلکه احکام و قواعد و نظامات و سازمانها و آداب و عادات و شیوه زندگیش هنوز در سراسر جهان مقبول و مستقر و مرسوم است و تا اصول و اساس و آغاز دیگری پیش نیاید آدمیان ناگزیر روزهای پرملال غربت غربی را تکرار میکنند.
🔺 @varastgi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نتوانستم که بگویم دلم اینجا مانده است
من پی گمشده ام آماده ام
ارغوانم را می خواهم
آه در خانه خود بیگانه ام
آن سوی پنجره وای ارغوان داشت نگاهم میکرد...
❣ @varastgi
التوحید: أَبِی عَنْ مُحَمَّدٍ الْعَطَّارِ عَنِ ابْنِ عِیسَی عَنِ الْحَجَّالِ عَنْ ثَعْلَبَةَ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَحَدِهِمَا علیهما السلام قَالَ: مَا عُبِدَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِشَیْ ءٍ مِثْلِ الْبَدَاءِ .
[ترجمه] امام علیه السلام فرمود: خدا به چیزی مانند بداء پرستش نشده است.
@varastgi
گاهی خداوند متعال، کشتی شخصیت یک نفر را سوراخ میکند؛ یک مؤمنی مسیر رشد را میرود ولی ناگهان در مسیر میلنگد. همه به نسبت او، پایین و بالا میشوند. یعنی از چشم مردم میافتد ولی خدا میداند دارد چه میکند. هر کشتیای را که بخواهد حفظ کند، آن را سوراخ میکند؛ وگرنه خدا با کشتیهایی که شیطان و سارقین میبرند، کاری ندارد.
حجتالاسلام شیخ جعفر ناصری
@nasery_ir
@lobollobab14
@varastgi
🔻 در اقوام غیرغربی، مردمی هستند که اگر در خودآگاهیشان متجدد و متجددمآب نباشند، با دقت و مطالعه میتوان انعکاس اصول و قواعد تجدد را بهصورت پراکنده در ناخودآگاه تاریخیشان درک کرد یعنی وجود آنها هم با تجدد درآمیخته است. به این جهت، آنها هم لااقل برای آزادی خودشان، به درک و شناخت تجدد نیاز دارند. ما همه به این شناخت نیاز داریم زیرا شناخت خودمان، موکول به شناخت تجدد است.
🔺 @varastgi
📗 بلای بیتاریخی و جهان بیآینده
دکتر داوری اردکانی
صفحه ۶۱
(لینک تهیه کتاب)
دورانهای تاریخی همه از نظم و ثبات و همبستگی برخوردار بودهاند. تفاوت اساسی که دوران جدید با دوران گذشته دارد این است که اگر نظم دوران قدیم کموبیش به طبیعت نزدیک بود و حکیمان و عالمان و مدبران در هماهنگی با نظم طبیعت فکر و عمل میکردند و سخن میگفتند، در دوره جدید، آدمی دایر مدار این نظم و سیستم است. این نظم که آن را نظم ریاضی میدانند، نظم رو گرفت اشیای جهان نیست و اگر با جهان مطابقت دارد، فهم و علم بر جهان و اشیاء تطبیق نمیشود، بلکه موجود، تابع علم و یقین است.
🔺 @varastgi
📗 بلای بیتاریخی و جهان بیآینده
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
🔖 صفحه ۳۸
اصول و مبادی تجدد را کسی وضع نکرد بلکه در تاریخ ظهور کرد. اگر بپرسند واضع اصل پیشرفت چیست و چه کسی گفته است آدمی اراده است و میتواند و باید با اراده اش جهان را صورت بشری بدهد، از کسانی مثل پترارک میتوان نام برد ولی کسی آنها را بنیانگذار اصول نمیداند. هیچکس نمیداند که چه شد و چرا ناگهان در پایان قرون وسطی، نویسندگان از قدرت علم و از آزادی گفتند و فیلسوفان و دانشمندانی چون بیکن و گالیله و دکارت با همه اختلافهایی که با هم داشتند با نظرهای کموبیش یکسان از تفکر گذشته بریدند و طرح تازه درانداختند.
🔺 @varastgi
📗 بلای بیتاریخی و جهان بیآینده
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
🔖 صفحه ۴۰
راه درک تجدد، راه میانه ستایش و سرزنش نیست، بلکه شیوهی نقد و درک است.
🔺 @varastgi
📗 بلای بیتاریخی و جهان بیآینده
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
🔖 صفحه ۳۸
میان راه نفی تجدد و اثبات کمال آن، راه دیگری هم هست. عیب راه نفی، این است که نافیان هم مانند مؤیدان، پروردهی فرهنگ جدیدند، هرچند که به این معنا آگاهی ندارند. اینها در نفی و انکار خود فرهنگی را در برابر تجدد میگذارند که مجموعهای از آداب و عادات متعلق به وجود فردی اشخاص و مردمان است و به این جهت، جان و توانی که در مقابل فرهنگ تجدد قرار گیرد، ندارد.
🔺 @varastgi
📗 بلای بیتاریخی و جهان بیآینده
✍🏻 دکتر داوری اردکانی
🔖 صفحه ۳۷