قال امیرالمومنین (علیه السلام):
مَنْ سَاءَ أَدَبُهُ شَانَ حَسَبُهُ
هرکه ادبش زشت شود، شرافت او آسیب میبیند.
غررالحکم / حدیث ۵۱۲۳
@varesoon_najaf
.
◾️بسم الله الرحمن الرحیم◾️
☑️برشی از المیزان:
▪️مالکیت خداوند همان مِلک حقیقی است که نسبت به عالم باطل شدنی نیست؛ پر واضح است که مِلک حقیقی جدا از تدبیر تصور نمیشود که هستی،حیات و تمامی آثار آن از اوست پس تدبیر همه عالم از او خواهد بود چون ”رب “به معنای«مالک مدبّر» است.
*الحمد لله ربّ العالمین*
@varesoon
عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ لِرَجُلٍ يَا فُلَانُ مَا يَمْنَعُكَ إِذَا عَرَضَتْ لَكَ حَاجَةٌ أَنْ تَأْتِيَ قَبْرَ الْحُسَيْنِ (سلام الله علیه) فَتُصَلِّيَ عِنْدَهُ أَرْبَعَ رَكَعَاتٍ ثُمَّ تَسْأَلَ حَاجَتَكَ فَإِنَّ الصَّلَاةَ الْفَرِيضَةَ عِنْدَهُ تَعْدِلُ حِجَّةً وَ النَّافِلَةَ تَعْدِلُ عُمْرَةً
حضرت امام باقر (علیه السلام) به شخصی فرمودند :
فلانى چه تو را باز مىدارد از اينكه وقتى حاجتى دارى به سر قبر مبارك حضرت حسين (عليه السّلام) بروى و چهار ركعت نماز بجا آورده سپس حاجت خود را از خدا بخواهى؟
نماز فريضه در كنار قبر آن حضرت معادل حج و نافله مساوى با عمره مىباشد.
کامل الزیارات / باب هشتاد و سوم
@varesoon_karbala
.
⚜ راه رسیدن به خدا چیست؟
.
شیخ حسین انصاریان میفرمود:
زمانی که من در حوزه علمیه قم مشغول تحصیل بودم بعضی از روزها علامه طباطبائی را میدیدم که به درس یا به حرم مطهر مشرف میشوند.
.
روزی از روزها دیدم که شخصی در کنار پیاده رو به ایشان رسید و از معظم له سوالاتی میکند. کنجکاو شدم و من هم ایستادم و به سوال و جواب های این مرد از علامه گوش کردم.
.
یکی از سوالات آن شخص این بود که آقا میشود بفرمایید از چه راهی به این مقام و مرتبه رسیده اید تا ما هم اگر بتوانیم و توفیق داشته باشیم از شما درس گرفته و آن مسیرها را طی کنیم ؟!
.
علامه طباطبائی بدون در نظر گرفتن وضعیت و موقعیت و شخصیت و جا و محل، بسیار آرام و بی آلایش در همان کنار خیابان و در کنار پیاده رو به ایشان رو کردند و فرمودند:
.
راه های زیادی بوده و هست ولی از میان این راه ها آنچه برایم بسیار قابل اهمیت است و بیشتر به آن ها اهتمام می ورزم و افتخار میکنم و مطمئنم از همه بهتر و برایم مشهود و مفهوم است دو راه است :
.
یکی : نماز شب با اخلاص و مداوم ،
و دیگری : گریه بر حضرت امام حسین (علیه السلام)
.
📚 داستان آسمان ، ص ۱۵۴ .
.
@varesoon
👌 حضرت امیرالمومنین علی (ع)
❗️ شرایط توبه و استغفار
🖇 شخصی در حضور امام امیرالمؤمنین (ع) بدون توجه لازم گفت: استغفرالله.
امام فرمود:
مادرت بر تو بگريد، می دانی معنای استغفار چيست؟
〽️ استغفار درجه والا مقامان است،
و دارای شش معنا است :
◇ اول: پشيمانی از آن چه گذشت .
◇ دوم: تصميم به عدم بازگشت .
◇ سوم: پرداختن حقوق مردم چنانكه خدا را پاک ديدار كنی كه چيزی بر عهده تو نباشد .
◇ چهارم: تمام واجب های ضايع ساخته را به جا آوری .
◇ پنجم: گوشتی كه از حرام بر اندامت روييده، با اندوه فراوان آب كنی، چنانكه پوست به استخوان چسبيده و گوشت تازه برويد .
◇ ششم: رنج طاعت را به تن بچشانی چنانكه شيرينی گناه را به او چشانده بودی، پس آنگاه بگویی، استغفر الله !
📚 نهج البلاغة ، حکمت ۴۱۷ .
➣✨ @varesoon
◾️ بزرگترین ذکر خدا، ذکر در نماز است!
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹 برای تحصیل حضور قلب در نماز، عمداً و اختیاراً روی [دلِ] خود را بر نگرداند.
🔹 بالأخره یک آن، متوجّه میشود که برای خدا نماز میخواند. آن را اختیاراً از دست ندهد! این، خیلی آسان است.
🔹 برهان این مطلب را کسی میداند که عمل کند و نتیجه بگیرد. شیطان هم قبول ندارد که کسی بدون اختیار، عبادتش کند.
🔹 بزرگترین ذکر خدا، ذکر در نماز است. «وَلَذِکرُ اللَّهِ أَکبَرُ» [عنکبوت: آیۀ ۴۵].
📚 زمزم عرفان ، ص ٣٧٧ .
✅ @varesoon
نماز جماعت آخوند ملاّ عباس تربتی
حضرت حجت الاسلام والمسلمین مرحوم حاج شیخ « حسینعلی راشد » در شرح حال پدرش عالم ربانی حاج آخوند « ملاّ عبّاس تربتی » می نویسد :
یک شبِ بسیار سرد زمستانی از کاریزک به تربت می رفتیم، مردی به نام « شیخ حبیب » که از دوستان و مریدان پدرم بود همراه ما بود. یک ساعت به اذان صبح مانده بود، پدرم هم چنانکه پیاده می رفت نماز شبش را خواند و شیخ حبیب نیز با او همراهی می کرد. چون به حاجی آباد رسیدیم صبح دمید و در آن هوای سرد و باد تندی که می وزید روی آن زمین یخ زده که بدن انسان را خشک می کرد، مرحوم حاج آخوند جلو ایستاد، رو به قبله، نخست اذان و اقامه گفت و شیخ حبیب به او اقتدا کرد و او نماز صبح را با همان طمأنینه و خضوع و توجهی خواند که همیشه می خواند، در حالی که از چشمان من از شدّت سرما اشک می ریخت و دانه های اشک روی گونه هایم یخ می بست (و من در آن زمان حدود ۹ یا ۱۰ سال داشتم).
📗 فضیلت های فراموش شده ، ص ۱۳۷ .
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
الْمُسْتَرِيحُ مِنَ النَّاسِ الْقَانِعُ
کسی از مردم آسوده است، که قانع باشد.
غررالحکم / حدیث ۹۰۷۲
@varesoon_najaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عزاداری باید اینچنین باشد
بیانات حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی
@varesoon
۲۵محرم الحرام مصادف است با سی وچهارمین سالگرد ارتحال عالم جليل القدر وروحانى خدمتگزار وبا اخلاص مرحوم
آیت الله سیدمحمدصادق موسوی خلخالی از علمای بنام ، که آراسته وبرخوردارازویژگیهای اخلاق ومعنویت بودند. آشنایان و دوستان که در دوران عمربابرکتش بااوهمرازوهمنشین وهم درس وهم بحث بودند، وی را نمونه بارزازخلق وخوی راستین ورهررواجدادطیبین وطاهرینش می شناختند. تواضع فروتنی ، دورازخودستائی وخودنمائی ، ازخصائص ذاتی او بود.
آن عالم بزرگوارتاآنجاکه برایش مقدورو میسرودست یافتنی بود، از خدمت و رسیدگی به محرومان و نیازمندان وحتی رفع مشکلات بهردلیلی که برای موُمنین محترم پیش می آمد ، مضایقه نمی فرمودند.
اخلاق نیکووسجایای پسندیده او درمحضردوستان ومنتسبان نمایان ، و موجب نشاط وسرورورفع خستگی آنان می گردید.سیمای همیشه خندان و گشاده رویی وی زبانزد خاص وعام بود.....
وسلام عليه يوم ولد ويوم مات ويوم يبعث حيا
@varesoon
عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْمَدَائِنِيِّ قَالَ : دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فَقُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ آتِي قَبْرَ الْحُسَيْنِ قَالَ نَعَمْ يَا أَبَا سَعِيدٍ ائْتِ قَبْرَ ابْنِ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله ) أَطْيَبِ الطَّيِّبِينَ وَ أَطْهَرِ الطَّاهِرِينَ وَ أَبَرِّ الْأَبْرَارِ فَإِذَا زُرْتَهُ كُتِبَ لَكَ اثْنَتَانِ وَ عِشْرُونَ عُمْرَةً
از ابى سعيد مدائنى نقل شده که گفت:
بر حضرت امام صادق (عليه السّلام) داخل شدم و عرض كردم: فدايت شوم آيا به زيارت قبر حضرت امام حسين (عليه السّلام) بروم؟
حضرت فرمودند: بلى، اى ابا سعید به زيارت قبر پسر رسول خدا كه پاكيزهترين پاكان و نيكوكارترين نيكوكاران است برو و بدان هر گاه او را زيارت كردى ثواب بيست و دو عمره برايت نوشته مىشود.
کامل الزیارات / باب شصت و سوم
@varesoon_karbala
.
🛑 اجازه بدهید حق این جمله را ادا کنیم ....!!!
.
به نقل از مرحوم حضرت آیت الله میرزا احمد سیبویه:
در محضر ميرزای بزرگ شیرازی روضهخوانی بود، شیخی عبارتِ مقتل را میخواند، رسید به این عبارت:
«و دخلت زینبُ علی ابن زیاد»
ميرزا با شنیدن این عبارت خيلی منقلب شدند، به گونهای که عمامهشان را برداشتند و گريه شدیدی کردند.
روضه خوان خواست ادامه بدهد، ميرزا فرمودند:
شيخ! اجازه بده ما حقِ این جمله را ادا کنيم، بعد وارد قسمت بعدی شويد!
آن قدر آن بزرگوار منقلب شدند و گریه کردند که اجازه ندادند روضه خوان، ادامهاش را بخواند.
زینب کجا و مجلسِ نامحرمان کجا؟!
.
جهت تسلای قلب نازنین حضرت بقیةاللهالاعظم روحیوارواحالعالمینلترابمقدمهالفداء صلواتی قرائت بفرمایید
.
#سیدالشهدا علیهالسلام
#امام_حسین علیهالسلام
#حضرت_زینب سلاماللهعلیه
#ماه_محرم
#مجلس_روضه
#کوفه
#میرزای_شیرازی
#میرزا_احمد_سیبویه
#ابن_زیاد
#معاویه
@varesoon
عواقب وحشتناک رعایت نکردن حق الناس
داستانی عجیب از یک شهید
آیت الله خرازی در عالم خواب یک شهید را دید و به آن گفت خوش به حالتان که شما راحت شدید ازاین دنیا و عاقبت بخیر شدید. به یکباره آن شهید ناراحت شد و گفت نه گرفتارم ، وقتی نامه اعمال من را به دستم دادند دیدم روی نامه من یک خط قرمز کشیدند
و به من گفتند شما حق الناس گردنتان است یک خانم در آموزش و پرورش که همکار او بود تو از او یک عیب پیدا کردی و بجای آن که به خودش بگویی تاخودش را اصلاح کند یکسره رقتی سراغ حراست و مدیر و آن را اخراج کردند و آبروی او رفت تا او تو را حلال نکند بهشت خدا را نخواهی دید
آقای خرازی تا از خواب بیدارشدند رفتند و آن زن را که دیگر سنش زیاد شده بود پیداکردند و گفتند من ۳ برابر مبلغ حقوق کل سالهای اخراجت را میدهم شهید راحلال کن
آن زن لبخند تلخی زد و گفت تا قیامت آن شهید راحلال نخواهم کرد و هرکاری کردند راضی نشدند
مراقب حق الناس و آبروی مردم باشید که حتی اگر شهید هم شوید گناه از بین بردن ابروی مردم از شما بخشیده نخواهد شد.
@varesoon
🔳 گریههای مداوم
🔹 أشرف مولى لعليِّ بن الحسين عليهما السلام وهو في سقيفة له ساجدٌ يبكي، فقال له: يا عليَّ بن الحسين أما آنَ لِحُزنك أن ينقضی؟ فرفع رأسَه إليه فقال: ويلك ـ أو ثَكَلَتكَ اُمُّك ـ [والله] لقد شكى يعقوبُ إلى رَبّه فی أقلّ ممّا رأيت حین قال: « يا أسَفى عَلى يُوسُفَ» و إنّه فَقَدَ ابْناً واحِداً و أنا رَأيت أبی وجماعة أهل بيتي يُذبَّحون حَولی، قال: وكان عليُّ بن الحسين عليهماالسلام يميل إلى ولد عقيل، فقيل: ما بالك تميل إلى بنی عَمّك هؤلاء دون آل جعفر؟ فقال: إنّی أذكر يومهم مع أبی عبدالله الحسين بن عليٍّ عليهماالسلام فأرقّ لهم.
🔹 یکی از غلامان علی بن الحسین علیهماالسلام در محل مسقفی که امام علیهالسلام در آن محل در سجده بود و گریه میکرد، نگاه میکرد. عرض کرد: ای علی بن الحسین! موقعی خواهد رسید که گریه شما تمام شود؟
🔹 حضرت سر بلند نموده و فرمود: وای بر تو! یا فرمود: مادرت به عزایت بنشیند. یعقوب به خدا شکایت کرد با اینکه مصیبتی بسیار کمتر از من دید، آنجا که میگوید: ای افسوس از یوسف! او یک پسر از دست داد. من دیدم پدر و گروهی از بستگانم در اطرافم ذبح میشوند.
🔹 راوی میگوید: علی بن الحسین علیهما السلام فرزندان عقیل را دوست میداشت. به او عرض کردند: چرا علاقه شما به پسر عموهایت فرزندان عقیل بیشتر است از فرزندان جعفر؟ فرمود: من جان فشانی آنها را در روز عاشورا با پدرم ابی عبدالله الحسین بن علی علیهماالسلام به یاد میآورم و دلم برای آنها میسوزد.
◽️ کامل الزیارات ، ص ۱۰۷ .
🏴 شهادت جانگداز
حضرت امام سجاد علیهالسلام
را تسلیت عرض میکنیم.
🌐 @varesoon
کمک به فقرا
حضرت امام سجاد (علیه السلام) بسیار به فقرا و مستمندان کمک میکرد و به آنها شبانه و مخفیانه غذا میداد. در این باره موارد مختلفی گزارش شده است.
از ابو حمزه ثمالی نقل شده است علی بن حسین(علیه السلام) شبانه مقداری غذا بر دوش خود میگذاشت و در تاریکی شب به صورت مخفیانه به فقرا میرساند و میفرمود: «صدقهای که در تاریکی شب داده شود، غضب خداوند را خاموش میکند.» برداشتن کیسههای غذا بر پشت او اثر نهاده بود و چون به جوار پروردگار رفت به هنگام غسل، آن نشانهها را بر پشت او دیدند.
@varesoon
حضرت آیتالله بهجت:
مقصود اینکه کفار، دشمن قرآن اند؛ چه رسد به کتب احادیث که بهمنزله شرح و تفسیر قرآن است.
لذا هرکس، هرکجا، کتاب حدیثی منحصربهفرد دید، باید آن را استنساخ کند تا از انحصار بیرون بیاید و تکثیر شود.
نمیشود گفت: «إِنَّ لِلْبَیتِ رَبّاً یحْمیهِ؛ خانه، خودْ پروردگاری و صاحبی دارد که از آن حمایت و نگهداری میکند» ؛ زیرا تکثیر آنها نیز از [اسباب] حمایتهای رَب است.
.
📚در محضر بهجت، ج۱، ص ۳۲۱
.
@varesoon