عَـنْ اَميـرِالْمُـؤْمِنيـنَ عليه السلام قـالَ:
...اِذا تَلاقَيْتُمْ فَتُصافِحُوا بِالتَّسْليمِ وَتَهابُوا النَّعْمَةَ فِى هذَا الْيَوْمِ، وَلِيُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ، وَالشاهِدُ البايِنَ، وَلِيَعِدِ الْغَنِىُّ الْفَقيرَ وَالْقَوِىُّ عَلَى الضَّعيفِ اَمَرَنِى رَسُولُ اللّه ِ صلي الله عليه و آله
اميرالمؤمنين عليه السلام (در خطبه روز عيد غدير) فـرمـودند:
وقتى كه به همديگر رسيديد همراه سلام، مصافحه كنيد، و در اين روز به يكديگر هديه بدهيد، اين سخنان را هر كه بود و شنيد، به آن كه نبود برساند، توانگر به سراغ مستمند برود، و قدرتمند به يارى ضعيف، پيامبر مرا به اين چيزها امر كرده است.
وسائل الشیعه ج 7 ص 327
@varesoon
۱۹ ذی الحجه سالروز وفات فقیه اهل البیت، مرحوم آیت الله میرزا مهدی اصفهانی
معظم له متولد اصفهان بود و سال ها در نجف اشرف به تحصیل و تدریس اشتغال داشت و به همین دلیل به میرزا مهدی غروی اصفهانی شهرت یافت.
وی از محبین مخلص امیرالمومنین و از مدافعان غدیر و مروجان خطبه غدیر بود.
این بزرگوار در دوره حیاتش مقید به گرفتن جشن غدیر بود و در روز عید غدیر جلوس می نمود و طلاب و فضلا و اساتید به ملاقات ایشان رفته و عید غدیر را به ایشان تبریک می گفتند.
ایشان، خطبه توحیدی خطبه غدیر را در ابتدای درس و بحث خود می خواند.
در سالهای پایانی حیات، هنگامی که خطبه غدیریّه را میخواند، میفرمود: «من این خطبه را خیلی دوست دارم» و گله می کرد که چرا تنها به جمله«مَن کُنتُ مَولاهُ فَهذا عَلیُّ مَولاهُ» توجه دارند و به بقیه خطبه که نکات بسیار مهمی دارد نمیپردازند!
ایشان همه افراد را به خواندن و توجه به معانی بلند این خطبه، توصیه می نمود.
آن مرحوم آخرین سال های عمر خود را در مشهد گذراند و در روز پنجشنبه ۱۹ ذی الحجه، ایام غدیر مولایش در گذشت و در حرم مطهر امام رضا به خاک سپرده شد.
@varesoon
💠رحیم ارباب (۱۲۵۹ - ۱۳۵۵ش)، مشهور به حاج آقا رحیم ارباب، از فقیهان مقیم اصفهان. رحیم ارباب در فقه و اصول، هیئت و ریاضی، فلسفه و کلام، و عرفان تحصیل کرده بود و از آخرین دانشوران مکتب فلسفی اصفهان بهشمار میرفت.
🔹وی در سال ۱۲۹۷ قمری در روستای چرمهین در حومه اصفهان به دنیا آمد. اجداد او از اعیان و بزرگان منطقه خود بودند و از این رو به ارباب شهرت داشتند.
🌀ایشان تمام ایام تحصیل و تدریس را در اصفهان سکونت کردند و جز برای چند سفر زیارتی از آن خارج نشدند. مشهورترین اساتید وی عبارتند از سید محمد باقر درچهای، ملا محمد کاشانی مشهور به آخوند کاشی، میرزا جهانگیرخان قشقایی و ابوالقاسم دهکردی.
🔻از مشهورترین شاگردان وی هم می توان به شهیدان بهشتی، مطهری، مفتح و حسینعلی راشد اشاره کرد.
🔺او همچون استاد خود میرزا جهانگیرخان قشقایی هیچ گاه معمم نشد و تنها در هنگام نماز، به دلیل استحباب، شالی را دور سر میبست و بعد از نماز آن را باز میکرد.
▪️ ایشان سرانجام در روز عید غدیر، ۱۸ ذی الحجه ۱۳۹۶ق (۱۹ آذر ۱۳۵۵ش) درگذشت و پیکرش در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀تواشیح قالَ النبی...
🎞فتوکلیپ جدید ترین اثر:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
📌همخوانی عربی فارسی در مدح حضرت امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام)
@varesoon
🌺🌺🌺🌺🌺
همزمان با ایام مبارک عیدغدیر، مجموعه وارثون آغاز به کار رسمی دو کانال تخصصی خود را اعلام می نماید.
👇👇👇👇👇
حضرت آیتالله بهجت
مجموعهای از تصاویر، حکایات، خاطرات، دستورالعملها و ..... حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمدتقی بهجت فومنی
وابسته به مجموعه وارثون
✅ تلگرام
t.me/varesoon_bahjat
✅ ایتا
eitaa.com/varesoon_bahjat
✅ اینستاگرام
instagram.com/varesoon.bahjat
خاندان معظم صافی گلپایگانی
مجموعهای از تصاویر، فیلمها، معرفی آثار و ..... خاندان معظم صافی گلپایگانی
وابسته به مجموعه وارثون
✅ تلگرام
t.me/varesoon_safi
✅ ایتا
eitaa.com/varesoon_safi
#لحظات_ماندگار
حضرت آیةاللّه حاج ملّا باقر کنی
( ۱۲۲۱ - ۱۲۹۸ ه خورشیدی )
بِــهمراه اعضاء خانواده .
آیةاللّه حاج ملّا باقر کنی
از علماء معتبر و نافذ در عصر قاجار
( پس از رحلتِ حاجی ملا علی کنی که ریاست تامّه را حائز بوده است )
در منطقهٔ کَن و محال اطراف آن صاحبِ مقام ریاست و زعامت بود.
@varesoon
قَالَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) :حَدَّثَنِي أَبِي عَنْ جَدِّي: مَن زَارَهُ يُرِيدُ بِهِ وَجْهَ اللَّهِ أَخْرَجَهُ اللَّهُ مِنْ ذُنُوبِهِ كَمَوْلُودٍ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ وَ شَيَّعَتْهُ الْمَلَائِكَةُ فِي مَسِيرِهِ فَرَفْرَفَتْ عَلَى رَأْسِهِ قَدْ صَفُّوا بِأَجْنِحَتِهِمْ عَلَيْهِ حَتَّى يَرْجِعَ إِلَى أَهْلِهِ
حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند:پدرم از جدّم نقل فرمود كه مىفرمودند
كسى كه امام حسين عليه السّلام را زيارت كند و نيّتش فقط خدا باشد حق تعالى گناهانش را محو نموده و او را از ذنوب بيرون آورده همانند مولودى كه مادرش او را زائيده باشد و فرشتگان او را در سير و سفرش مشايعت مىكنند يعنى بالاى سرش بال زده و گاهى بالهايشان را بر سرش پهن نموده بدون اينكه حركت دهند و بهمين كيفيّت او را مشايعت نموده تا وى به منزل و اهلش برسد.
کامل الزیارات / باب پنجاه و هفتم
@varesoon
🌺فريقين (عامه و خاصه) به فضايل و مناقب حضرت موسی بن جعفر علیهما السلام كه با آن مستحق امامت وجانشينى شده است، اعتراف كردهاند.
📣 ابن طلحه گفته: او امام بلند مرتبه، بزرگ شأن، بسيار تهجد كننده و نيكو اجتهاد كننده بود و كراماتش نمايان،عبادتش مشهور،و بر اطاعت الهى مواظبت داشت.
🌌شب را به سجده و قيام (براى عبادت) سپرى مىنمود، و روزها را با صدقه دادن و روزه بودن مىگذارند، و به سبب حلم زياد و بخشش ظالمين به او « كاظم» گفته مىشد. و به خاطر عبادت زياد به « عبدصالح» ناميده شد
🎙برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی
@varesoon
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره برای شفای بیماران دستورالعمل ذیل را تأکید میفرمودند :
🔸 مریض پس از نماز صبح دو رکعت نماز حاجت بخواند و پس از آن سه مرتبه بگوید:
🔹اللَّهُمَ اشْفِنِي بِشِفَائِكَ، وَ دٰاوِنِي بِدَوَائِكَ، وَ عَافِنِي [بِعَافِیَتِكَ] مِنْ بَلَائِكَ، فَإِنِّي عَبْدُكَ وَ ابْنُ عَبْدِكَ.
🔸خدایا، مرا به شفای خود شفا ده و به دوای خود دوا ده و از بلایت عافیتم بخش؛ چرا که من بندۀ تو و فرزند بندۀ توام.
🔹 پس از آن یک بار بگوید:
«بِحُرْمَةِ الإمامِ الکاظِم علیهالسلام».
📚 بهجت الدعاء ، ص٣۴٩
@varesoon
@varesoon_bahjat
سلام به شمایی که تازه گروه زدی
میخای عضو گروهت بره بالا؟
یک بنر بفرست به ادمین گروه تا بزاره برات توکانال
بعد کانالت میشه بزرگترین کانال ایتا و نمیتونی کسب در آمد کنی ازش😍
منتظر چی هستی؟😉
@Linkedln1
○ تدریس آثار اصولی و فقهی محقق اصفهانی
نهایه الدرایه ، حاشیه مکاسب
بیان دقیق عبارات متن همراه با ارائه خلاصه جلسه درس توسط استاد محمد غیاثی
@mohagheghesfehani_mohammadghiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلوه ای از مقام حضرت امام موسی کاظم (علیهالسلام)
حضرت آیت الله العظمی وحیدخراسانی
@varesoon
شيخ ما، عارف كامل جناب شاه آبادى فرمود: سالكى كه با قدم معرفت به سوى خداوند سير می كند، وقتى سفر سوم خود را به پايان برد و به هويت جمعيه اش در جميع مراتب موجودات سير كرد، با چشم بصيرت تمام مصالح بندگان را می بيند. [يعنى مصالح آنان] را در امور [مربوط] به مبدأ و معاد و همه آنچه كه آنان را به خداوند نزديك می كند می بيند و نيز می داند كه راه [رسيدن] به خداوند براى هركس [راهى است] مخصوص به خود او.
سالك در اين مقام می تواند تشريع كند و اين مقام براى مولاى ما، قطب الموحدين اميرالمؤمنين و ائمه معصوم بعد از ايشان، حاصل شده است؛ ولى چون رسول الله، از نظر زمانى بر آن حضرات، تقدّم داشت، لذا شريعت را آن حضرت ظاهر فرمود و به سبب تام و تمام بودن شريعت ايشان نيز مجال تشريع براى كس ديگر باقى نماند. لذا، اولياى بعد [از او] بالضروره تابع وى شدند.
اما اگر فرض می كرديم كه حضرت على بر حضرت رسول، تقدم زمانى داشت، يقيناً آن حضرت شريعت را ظاهر می كرد و شأن رسالت و نبوت را عهده دار می شد. آن گاه، بر پيامبر فرض بود كه از ايشان تبعيت فرمايد؛ ولى حكمت بالغه خداوندى بر اين قرار گرفت كه شريعت به دست حضرت رسول ظاهر شود.
هدایت شده از آیات معظم صافی گلپایگانی
🔰 همواره در یادِ یار
◀️ آیت اللّه العظمی صافی گلپایگانی اعلی اللّه مقامه، اشعار ناب توحیدی را مصداق ذکر خدا میدانستند.
🔻خاطرم هست در سالهای آخر عمر شریفشان، یک بیت را در مواقع مخالف تکرار میکردند که از فرط علاقهشان، آن را به یک خوشنویس دادم، نوشت و روبروی محلّ جلوس ایشان گذاشتیم، که هر کسی میآمد، آقا او را میهمانِ خواندن این شعر الهی میکرد و محفل را لبریز مینمود از عِطر خدا:
«سحر گنجشککان در جیک جیکند
به تسبیح خدای لا شریکند»
🔹همین معرفت ناب خدا باعث شده بود از هیچ احدی خوف و ترس نداشته باشد مگر خداوند متعال و مصداق کاملی از شریفه «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لا يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلَّا اللَّهَ وَ كَفى بِاللَّهِ حَسِيباً» شده بودند.
🔸این چند مصرع شعر را نیز بسیار دوست میداشتند؛ با گوشت و پوست و خونشان آمیخته شده بود و زیاد تکرار میکردند: «موحّد چو در پای ریزی زَرَش * چو شمشیر هندی نهی بر سرش/امید و هراسش نباشد ز کس * بر این است بنیاد توحید و بس»
📚 منبع: محضر آفتاب، نکوداشت مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/بهکوشش: محسن اکبری شاهرودی
@varesoon
@varesoon_safi
.
زمانی علمای اهل تسنن مرحوم علامه امینی صاحب کتاب الغدیر را برای صرف شام دعوت می کنند؛ اما علامه امینی امتناع می ورزد و قبول نمی کند . آنها اصرار می کنند که علامه امینی را به مجلس خود ببرند.
به علت اصرار زیاد علامه امینی دعوت را می پذیرد و شرط می گذارد که فقط صرف شام باشد وهیچ گونه بحثی صورت نگیرد. آنها نیز می پذیرند.
پس از صرف شام یکی از علمای اهل سنت که در آن جمع زیادی از علما نشسته بود (حدود ۷۰ الی ۸۰ نفر) می خواست بحث را شروع کند که علامه امینی گفت :
قرار ما این بود که بحثی صورت نگیرد
اما باز آنها گفتند :
پس برای متبرک شدن جلسه از همین جا هر نفر یک حدیث نقل کند تا مجلس نورانی گردد.
ضمناً تمام حضار درجلسه حافظ حدیث بودند و حافظ حدیث به کسی گفته می شود که صد هزار حدیث حفظ باشد.
آنان شروع کردند یکی یکی حدیث نقل کردند تا اینکه نوبت به علامه امینی رسید .
علامه به آنها گفت شرطم بر گفتن حدیث این است که ابتدا همگی بر معتبر بودن یا نبودن سند حدیث اقرار کنید . همه قبول کردند .
سپس علامه امینی فرمود :
قال رسول الله صلی الله علیه وآله: من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه : (هر کس بمیرد و امام زمان خود را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است)
سپس از تک تک حضار در جلسه در رابطه با معتبر بودن حدیث اقرار گرفت و همه حدیث را تایید کردند .
پس از آن گفت :
حال که همه حدیث را تایید کردید یک سوال از شما دارم.
و بعد از آن، از تمام افراد حاضر در آن جمع پرسید :
آیا فاطمه الزهرا (سلام الله علیها) امام زمان خود را می شناخت یا نمی شناخت ... ؟ اگر می شناخت، امام زمان فاطمه (سلام الله علیها) چه کسی بود
تمام حضار مجلس به مدت ربع ساعت ، بیست دقیقه ساکت شدند و سرشان را به زیر انداختند و چون جوابی برای گفتن نداشتند یکی یکی جلسه را ترک کردند و با خود می گفتند اگر بگوییم نمیشناخت ، پس باید بگوییم که فاطمه (سلام الله علیها) کافر از دنیا رفته است و حاشا که سیده نساء العالمین کافر از دنیا رفته باشد و اگر بگوییم می شناخت چگونه بگوییم امام زمانش ابوبکر بوده؟ در حالی که بخاری سرشناس ترین عالم اهل تسنن گفته:
ماتت و هی ساخطه علیهما
فاطمه (سلام الله علیها) در حالی از دنیا رفت که به سختی از ابوبکر و عمر غضبناک بود
و چون مجبور می شدند بر حقانیت و امامت علی بن ابیطالب علیه السلام اقرار بورزند سکوت کرده و جلسه را با شرمندگی ترک کردند.
.
#علامه_امینی
#عید_غدیر
@varesoon