«جنّة آمد آية الله را مقام»
ماده تاریخ وفات مرحوم آیة الله حاج شیخ عبدالکریم حائری قدّس سره
سروده آیت الله آخوند ملا محمدجواد صافی رحمهالله تعالی
در عزای صدر اعلام فخام *
يافت حصن محکم دين إنفصام
حجّة الإسلام آقا حاج شيخ *
آية الله زمان، فخر انام
جانشين حجّة يزدان پاک *
رونق شرع نبی، دين را قوام
آه از اين روزگار پر خطر *
داد از اين دهر پر شور و ملام
ای دريغا ز اين همه علم و عمل *
و آن همه تدريس و آن نطق و کلام
خواست تاريخ وی از صافی خِرَد *
تا بگويد مصرعی در آن تمام
دو فکند و صافيش تاريخ گفت: *
«جنّة آمد آية الله را مقام»
📚 منبع: محضر آفتاب، نکوداشت مرجع عالیقدر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی قدس سره/بهکوشش: محسن اکبری شاهرودی
@varesoon
اصلاح جامعه، مرهون تلاش معلّمان
قال الله تعالی: «وَالْبَلَدُ الطَّيبُ يخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِي خَبُثَ لَا يخْرُجُ إِلَّا نَكِداً كَذَلِكَ نُصَرِّفُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يشْكُرُونَ»(اعراف:58)
مسألۀ تعليم و تربيت در اسلام بسيار مهم است و شغل معلّمان عزیز، شغل بسيار عظيمی است و موجب تکريم و تعظيم است. اگر جامعهاي در اين مسأله توفيق پيدا کند، در همه مسائل ديني و حيات زندگي، اعم از اجتماعي، فردي، سياسي و حتّي اقتصادي موفق میشود. اگر اينجا کارها درست انجام شد، جاهاي ديگر اصلاح ميشود و يا اقلاً اصلاحپذير خواهد شد. وضع معلّم و استاد و دانشجو و دانشآموز در اصلاح جامعه، بسيار تأثير دارد.
منبع: (رسم دانشوری؛ در آداب معلّمی و دانشپژوهی)/گزیدهای از پندهای دلنشین حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی/به کوشش: محسن اکبری شاهرودی
@varesoon
✍ مرحوم استاد فاطمی نیا:
هرکس که واقعاً بهسوی خداوند انابه و با تمام وجود توبه کند و بازگشت نماید و در راه قرب حضرت حق قرار گیرد، از جانب اهلبیت علیهمالسلام تحت اشراف خاص قرار میگیرد و نوری بهسوی او فرستاده میشود و زیر ذرهبین و توجه ائمهی طاهرین علیهمالسلام قرار میگیرد؛و لازم نیست که حتماً خود آن شخص هم تفصیلاً از این اشراف و نور معنوی اطلاع داشته باشد و یا اینکه حتماً به دیدار ظاهری امام زمان علیهالسلام برسد!چهبسا فردی تحت اشراف خاص اهلبیت علیهمالسلام باشد و خودش خبر نداشته باشد!خداوند انشاءالله مرحمت فرماید تحت اشراف خاص آن بزرگواران قرار بگیریم که بالاتر از این چیزی نیست.
@varesoon
📎 وقایع ۱٧ خرداد
🗓 سال ۱۳۶۴
📌 درگذشت حجتالاسلام شیخ عباس شیرازی از فضلای مبارز حوزه علميه قم.
📎 وقایع ۱۸ ذیالقعده
🗓 سال ۱۳۵۷
📌 درگذشت آیتالله سید ابوالحسن انگجی تبریزی از فقهای شیعه معترض به سیاستهای ضد دینی و ضد ملی رضاخان.
🗓 سال ۱۳۷۳
📌 درگذشت آیتالله محمدحسین کاشفالغطاء فقیه، مفسّر و نویسنده اصل الشیعه و اصولها.
🗓 سال ۱۴۱۰
📌 درگذشت آیتالله علی مشکات سدهی از فقها و اساتید حوزه علمیه اصفهان.
#تقویم_علما
@Taghvim_Olama
@varesoon
استاد میر باقری:
انسانی که مشغول بندگی خداست، مبتلا به هَمّ نمیشود.انسان اگر فهمید خدایی در کار است که او خداییِ خود را انجام میدهد و ما هم باید بندگی کنیم، هُموم، و غصه ها او را احاطه نمیکنند.اگر دیدید یکجایی فشار به شما میآید، بدانید دارید از مسیر بندگی خارج میشوید و دارید یککاری انجام میدهید که وظیفهتان نیست!
خیلیوقتها، فشارهایی که به ما وارد میشود بهخاطر خیالات ماست.
آدم خیال میکند که این زمین و ماه و خورشید و اسباب دیگر، کارهای هستند!
انسان اگر از عالَم خیال عبور کرد میفهمد که همه به یدِ قدرت حضرت حق است؛ «بِيَدِكَ لَا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نَقْصِي وَ نَفْعِي وَ ضُرِّي».
@varesoon
💛 روایت «ابن بطوطه جهانگرد مراکشی» از حال و هوای حرم امام رضا (علیهالسلام) در قرن هفتم
✅ «... مشهد مکرّم امام رضا (علیهالسلام) قبههای بزرگ دارد. قبر امام در داخل زاویهای است با مدرسهای و مسجدی در کنار آن. این عمارتها همه با سبکی بسیار زیبا ساخته شده و دیوارهای آن کاشی است. روی قبر، ضریحی [صندوقی] چوبی قرار دارد که سطح آن را با صفحات نقره پوشانیدهاند. از سقف مقبره نیز قندیلهای نقره آویزان است. آستان درِ قبّه هم از نقره است و پردۀ ابریشم زردوزی بر در آویخته. داخل بقعه با فرشهای گوناگون مفروش گردیده. روبه روی قبر امام، قبر هارونالرشید واقع شده که، هنگامی که رافضیان [شیعیان] وارد بقعه میشوند، قبر هارون را به لگد میزنند و امام رضا (علیهالسلام) را سلام میکنند.»
منبع: سفرنامه ابن بطوطه / ترجمهی محمدعلی موحد / جلد ۱ / ص ۴۷۰
🌹@varesoon 🌹
✅ العبد محمدتقی بهجت:
📝 خدا کند در ما عشقی پیدا شود به مجموع قرآن و عترت، تا اولاً، بتوانیم یگانگی قرآن و عترت و معجون مرکب از آن دو را بیابیم و ثانیاً، در مقام پیروی و عمل، با توجه به آن دو و بر محور آن دو طواف عاشقانه بنماییم و بدانیم که آنها از هر معشوقی بیشتر شایستهی عشقورزی هستند.
📚 در محضر بهجت، ج1، ص33
@varesoon
@varesoon_bahjat
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ:
وَكَّلَ اللَّهُ تَعَالَى بِقَبْرِ الْحُسَيْنِ (علیه السلام)سَبْعِينَ أَلْفَ مَلَكٍ يُصَلُّونَ عَلَيْهِ كُلَّ يَوْمٍ شُعْثاً غُبْراً مِنْ يَوْمَ قُتِلَ إِلَى مَا شَاءَ اللَّهُ يَعْنِي بِذَلِكَ قِيَامَ الْقَائِمِ (علیه السلام)وَ يَدْعُونَ لِمَنْ زَارَهُ
از حضرت امام جعفر صادق (عليه السّلام) نقل شده که فرمودند:
خداوند متعال هفتاد هزار فرشته را بر قبر حضرت حسين بن على (عليه السّلام) موكّل ساخته كه هر روز بر او صلوات فرستاده و از روزى كه آن حضرت شهيد شدند تا زمانى كه خدا مىخواهد يعنى زمان قيام قائم (عليه السّلام) ايشان ژوليده و غمگين مىباشند و براى زائرين حضرت دعا میکنند.
کامل الزیارات / باب چهل و یکم
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"مهربان ترین"
🔰امام زمان عجل الله تعالی مهربان تر از پدر و مادر است.
🎤 مرحوم حضرت آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی
@varesoon
حجت الاسلام حاج آقای باقری از شاگردان آیت الله میلانی:
یک بار خدمت استادم آیت الله میلانی بودم. ایشان فرمودند: فلانی! منبر که میروی چهل نفر از این جوانان پای منبرت را بیاور؛ کارشان دارم.
بنده از این دستور استاد تعجب کردم؛
ولی اطاعت امر کرده، چهل نفر از جوانان را آوردم.
آقا فرمودند: یکی یکی بیایند داخل اتاق.
ما اصلا نفهمیدیم چه کار دارد. فقط هر جوانی که وارد میشد، پس از چند لحظه با چشم گریان بیرون میآمد و اصلا حرف نمیزد و حدود بیست نفر وارد شدند تا این که من بی تابی کردم و داخل رفتم ببینم حکایت چیست؟
قتی وارد اتاق شدم، آقا نشسته بودند و کفنش هم کنارش بود و هر جوانی که داخل میشد از او میپرسید: تو امام حسین را دوست داری؟
آنها جواب میدادند: بله آقا.
میفرمود: خیلی؟!
جواب میدادند: ان شاء الله که همین طور است.
به محض این که اشک از دیده ی جوانان جاری میشد، آیت الله میلانی سریع کفن خود را به اشک آنها میمالید.
بعد از ایشان پرسیدم: آقا! شما که مرجع هستید و اجازه اجتهاد خیلی از مراجع را دادهاید دیگر به این مسئله احتیاج ندارید. آقا فرمودند: اگر به دردم بخورد، همین توسل به حسین زهرا سلاماللهعلیها است.
آیت الله مظاهری
مرحوم آیتالله آشیخ مرتضی مظاهری«رحمتاللهعلیه» کتابی عربی به نام «مقبس الیاقوت فی فضل السکوت» نوشتهاند و در آن بیش از دویست آفت برای زبان ذکر کردهاند که از آیات و روایات استخراج شده است
فراموش نمیکنم، سالها قبل در سفر حج، طلبهای که به من علاقه داشت، همراه ما بود. وقتی وارد مدینه شدیم، به من گفت: یک نصیحت به من بکنید که تا آخر سفر و در اعمال، به آن عمل کنم. گفتم: مواظب زبانت باش! آن طلبه اهل دل بود و به راستی قصد تخلّق و تهذیب نفس داشت. با این حال، بعد از دو سه روز گفت: آقا نمیشود! نصیحت دیگری بگویید، مواظبت از زبان سخت است.
راست میگفت، مواظبت از زبان مشکل است، مگر اینکه خداوند متعال عنایت کند و انسان با فضل و عنایت خدا بتواند زبانش را کنترل کند که به جز فضیلت و سخن نیکو و پسندیده، کلامی از آن سر نزند.
@varesoon
🔰عارف الهی آیت الله حق شناس ره درباره مبارزه با نفس می فرمودند:
🔸️باید نفس اماره را با بیداری شب و نماز اول وقت کنترل کنید.
شصت مرتبه هم که در مبارزه نفس شکست خوردی، باید بلند شوی و بگویی من پیروزم!
مهم قاطعیت و تصمیم اول شماست. خداوند متعال در نهایت، شما را یاری می کند، ان شاءالله
امیر مؤمنان علیه السلام میفرمایند:
با هوای نفس تان مبارزه کنید تا
زندگی تان خُرم شود.
@varesoon
آیت الله کریمی جهرمی:
آیتالله العظمی صافی، مرجعی آگاه به زمانه بود. البته این یک حقیقت است که مرجعیت باید از امور زمان آگاهی داشته باشد و بدون این آگاهی و اطلاع از نیازها و احتیاجات مردم، مرجعیت او ناقص خواهد بود.
اما درباره ایشان به جرئت عرض میکنم در بین مراجعی که در طول عمر دیدم کمتر مرجعی را یافتم که اینقدر وضع روزگار و زمانه و اوضاع کشور و جهان را تعقیب و مطالعه کند.
از جمله مطالبی که خود از نزدیک مشاهده کردم این بود روزنامههای متعددی را که برای ایشان میآمد -که حدود ۱۰روزنامه در روز بود- را مطالعه میکردند.
خبرنامهها و هفتهنامهها را جداگانه بررسی میکردند و مواضعی از آنها را که نیاز به توجه بیشتر بود بیشتر و کاملتر میخواندند و اوقاتی که خدمتشان میرسیدیم، میفرمودند این مطلب را در فلان روزنامه دیدهاید یا نه؟
در این مورد اهتمام عجیبی داشتند و اگر حس میکردند مطلبی از آنها نیاز به اقدامی دارد، آن را دنبال و اقدام میکردند.
برخی مواقع میدیدیم قسمتهایی از روزنامهها را جدا کردهاند و در وقت دیدار با مسئولان کشوری در باره آن مطلب، با آنها صحبت و موضوع را پیگیری میکردند. اگر جای انتقادی بود بیان و اگر نقطه مثبتی بود، تشویق و قدردانی میکردند.
یکی از سیاستمداران مشهور زمانی به بنده گفت: من تصمیم داشتم از تهران به قم بیایم و درباره جریانی تازه با ایشان صحبت کنم.
با این تصمیم به قم آمدم و به حضور ایشان رفتم. تا نشستم، آقا فرمود: فلان مطلب را شنیدهاید.
این مسئول میگفت: تعجب کردم چطور مطلبی را که من تازه فهمیدهام ایشان از قبل اطلاع پیدا کرده بود! از این قبیل مطالب بسیار از ایشان مشاهده شده است.
@varesoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمان ظهور چگونه است ....!!!
مرحوم حضرت آیت الله معظم العبد محمدتقی بهجت
@varesoon
@varesoon_bahjat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ به وقت خداحافظی
🔻از اشعار مرحوم ریاضی یزدی، بیانات حضرت استاد معزالدینی (دامت برکاته) :
حدیثی نوشتند با خطّ نور
به دیباچه مدح مولا علی
چو برگشت احمد ز معراج حق
بفرمود سرّی مگو با علی
که گفتیم با هم خدا و رسول
به وقت خداحافظی یاعلی
⬅️ مجلس روضه شب های پنج شنبه، منزل مرحوم آیت الله حاج سید مهدی روحانی
@seyyed_hossein_kashfi
@varesoon
.
#لحظات_ماندگار
نماز جماعت در شاهرود
تصویر قدیمی از سفر آیت الله سید محمد شاهرودی به ایران در زمان حیات والد معظمشان و اقامه نماز جماعت در مسجد جامع شاهرود
@varesoon
عَنْ حَنَانِ بْنِ سَدِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ قُلْتُ لَهُ مَا تَقُولُ فِي زِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ (علیه السلام) فَقَالَ زُرْهُ وَ لَا تَجْفُهُ فَإِنَّهُ سَيِّدُ الشُّهَدَاءِ وَ سَيِّدُ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ شَبِيهُ يَحْيَى بْنِ زَكَرِيَّا وَ عَلَيْهِمَا بَكَتِ السَّمَاءُ وَ الْأَرْضُ
از حنان بن سدير نقل شده که
محضر مبارک حضرت امام جعفر صادق (عليه السّلام) عرض كردم: در باره زيارت قبر حضرت امام حسين (عليه السّلام) چه مىفرمائيد؟
حضرت فرمودند:زيارتش كن و به آن حضرت جفا مكن، زيرا آن وجود مبارك سرور شهداء و سيّد جوانان اهل بهشت و شبيه حضرت يحيى بن زكريا بوده و بر اين دو (امام حسين و حضرت يحيى عليهما السّلام) آسمان و زمين گريستهاند.
کامل الزیارات / باب نود و هفتم
@varesoon