🔸سلسله گفتگوهای روش تحلیل سیاسی دینی به منظور تبیین ابعاد تحلیل گری دینی در زمینه های سیاسی و آشناسازی طلاب حوزه های علمیه با این عرصه علمی در دین اسلام با محوریت آیت الله محمدباقر #تحریری برگزار می شود.
🌐 vasael.ir/0003Jj
🆔 @vasael_ir
🔸راهاندازی پویش «به قلم شما» از سوی پایگاه تخصصی فقه حکومتی #وسائل
🔹طلاب و فضلای حوزه و دانشجویان علوم دینی میتوانند با ارسال یادداشتها و مقالات علمی خود با موضوع فقه حکومتی در این پویش شرکت کنند.
🔹هر ماه به مطالب برگزیده کارت هدیه 💯 هزار تومانی اهدا خواهد شد.
🔹راههای ارتباطی:
پیام رسان ایتا:
🆔 @beghalameshoma
ایمیل:
📧 be.ghalame.shoma@gmail.com
🆔 @vasael_ir
🔸بررسی نقش مردم در حکومت از منظر قرآن با تأکید بر آرای تفسیری امام خمینی(ره)
🔹بررسی نقش مردم در حکومت از منظر قرآن با تأکید بر آرای تفسیری امام خمینی (ره) سومین نشست از سلسله جلسات «پژوهش مبانی قرآنی انقلاب اسلامی از نگاه امام خمینی (ره) و رهبری» در فرهنگسرای قرآن برگزار شد.
🔹حجتالاسلام #بهروزی_لک: باید دید مراد از مردم چیست و تعابیر قرآنی در این زمینه چیست؟ لذا به روش شناسی تفسیری امام خمینی(ره) و نظام سیاسی قرآن و جایگاه سیاسی مردمدر قرآن کریم میپردازیم.
🔹تفسیر ترتیبی به دو شاخه ترتیب مصحف و یا ترتیب تنزیل و تفسیر موضوعی با سه محوریت استنطاقی، استخراجی و تنزیل تقسیم میشود.
🔹سیاست رابطه قدرت، رهبری و تأثیرگذاری و تأثیرپذیری در عرصه اجتماعی است که در کلام امام(ره) نیز بر آن تصریح شده است و غایات قدرت و سیاست به سه دسته تقسیم میشود؛ قدرت و منفعت بیشتر که در قرآن رد میشود و رویکرد ماکیاولیستی بر آن است. دوم تدوین و تنظیم جامعه که رویکرد مدرن لیبرال و سوسیال است و در نهایت هدایت سعادت و رستگاری که رویکرد اسلامی است.
🌐 vasael.ir/0003JX
🆔 @vasael_ir
🔸ظرفیتهای #علوم_انسانی_اسلامی؛ ریشه دشمنی نظام سلطه با انقلاب
🔹حجت الاسلام سید سجاد #ایزدهی: انقلاب بیش از آنکه رویکرد نظامی و حتی فرهنگی داشته باشد، رویکردی علمی داشت،این بدان معنا است که #انقلاب_اسلامی ولو اینکه در برخی خاستگاه های فرهنگی و سیاسی از جمله عدم کفایت شاه در اداره کشور، وابستگی به بیگانگان و ... شکل گرفت اما باز هم بیش از آنکه مستند به این موارد باشد متمرکز بر آن است که منطق جدیدی برای اداره کشور و بلکه جهان شکل بگیرد.
🔹اساساً دعوای نظام سلطه با کشور و نظام ما، دعوا بر سر کارگزاران خاص نیست که اگر بود در همین کشور محدود می شد و هرگز این اندازه دشمنی های متعدد اظهار نمی شد، اما طی این چهار دهه مشخص شد که آنها با یک نوع نگرش خاص در اداره جامعه #ایران پس از انقلاب اسلامی مواجه شدند که مبتنی بر #علوم_انسانی اسلامی بود و در نتیحه تمامی تلاش خود را به کار بستند تا در سطح جهانی با این نظام مبارزه کنند.
🌐 yon.ir/vasael2751
🆔 @vasael_ir
🔸جایگاه نصوص مبین مقاصد در فقه الحکومه
🔹هشتمین نشست از سلسله نشستهای هماندیشی #فقه_حکومتی به همت دبیرخانه هم اندیشی فقه حکومتی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد.
🔹آیت الله #علیدوست: اصرار برای بهکارگیری #مقاصد_الشریعه در فقه، برای جلوگیری از اطلاق گیریهای رایج در #فقه موجود است که در برخی از موارد، پیامدهای نادرستی به دنبال دارد.
🔹البته با این توضیح که تمسک به مقاصد تا آنجا درست است که نصوص دینی را از کار نیندازیم. وی برای تبیین بیشتر این مطلب به یکی از دیدگاههای فقهی مرحوم #آیت_الله_تبریزی اشاره کرد که بر اساس آن، فروش سلاح به دشمنان دین یک حرام تکلیفی است اما عقد صحیح است و می بایست کالای خریداری شده را تحویل داد، چراکه اطلاق نص «أفوا بالعقود» آن را دربر می گیرد.
🌐 vasael.ir/0003JX
🆔 @vasael_ir
🔸آثار منفی اقتصادی و روانی وابستگی به درآمدهای نفتی
🔹حجتالاسلام محمد #رجایی_باغسیایی: #نفت یکی از منابع در اختیار ما است و در این زمینه موضوع استفاده درست از نفت اهمیت دارد. منظور از استفاده درست هم این است که نفت را به عنوان #سرمایه_ملی به حساب بیاوریم و از درآمدهای نفتی در جهت توسعه کشور استفاده کنیم.
🔹آنچه که مذموم است این است که از #درآمدهای_نفتی در بودجه جاری دولت استفاده کنیم بدین معنی که دولت محترم برای پرداخت حقوق کارمندان خود از درآمدهای نفتی استفاده کند. قطعاً اینکار دارای اشکال است و البته این امکانپذیر است که چنین کاری نکنیم. مگر کشورهایی که نفت ندارند، کشور خود را چگونه اداره میکنند؟
ادامه مطلب:
🌐 vasael.ir/0003JY
🆔 @vasael_ir
🔸مهمترین تحولات ساختاری قوه قضاییه
🔹حجت الاسلام #موسوی: وجود تشکیلاتی نیز ضروری به نظر میرسد؛ به عنوان مثال، «پلیس قضایی» که در ابتدا وجود داشت و بعدها به دلایلی آن را از شاکله دستگاه قضایی حذف کردند. این نهاد به مانند «کمیتههای رسیدگی به شکایات» با توجه به تخصص ماهیتی آن، میتوانست در کشف جرایم و مانند آن بسیار موثر باشد که متاسفانه حذف گردید.
🔹همچنین به نظر میرسد برخورداری قوه قضائیه از سازمانی به مثابه سازمان اطلاعات و یا الحاق این سازمان به دستگاه قضایی کمک شایانی برای این قوه باشد. ورود چنین نهادی در رسیدگیهای سریع و تنگاتنگ بسیار موثر در امنیت و کشف جرایم است.
ادامه #گفتگو:
🌐 vasael.ir/0003JF
🆔 @vasael_ir
🔸فضای مجازی؛ فرصتها و تهدیدها
🔹در سالهای اخیر #شبکه_های_اجتماعی مجازی، فضایی را فراهم کردهاند که کاربر با اتکا به آن علاوه بر آنکه روابط اجتماعی خود را مستحکمتر کرده است، با دوستان و گروههای جدید آشنا میشود و در لحظه در تجربیات آنان شریک میشود. #فضای_مجازی با حذف محدودیتهای فضای واقعی کاربران را به تعامل جدیدی همراه با آزادی بیشتر دعوت میکنند. کافی است کاربر اراده کند و وارد #شبکه_اجتماعی شود تا با انواع اطلاعات واقعی، #غیرواقعی، اخلاقی و غیراخلاقی مواجه شود.
🔹شبکههای اجتماعی به عنوان چاقویی دو لبه در بطن زندگی کاربران رسوخ کرده است. #فیسبوک، #توئیتر، #تلگرام و #اینستاگرام در کنار قابلیت مثبت خود در حوزه ارتباطات همه با سلطه غرب و به وسیله غرب طراحی شدهاند. نکته غیرقابل انکار درباره این شبکهها این است که جذابیت و امکانات آنها سبب شده فضای مجازی به عنوان همراه لحظهای کاربران شناخته شود. با وجود این امکان تنها یک #کلیک کافی است تا کاربر در لحظه با حجم عظیمی از اطلاعات رو به رو شود.
🔹امروزه تمرکز اصلی دشمنان بر از هم پاشیدگی اوضاع اقتصادی کشور است و با ابزارهای رسانهای در فضای مجازی میکوشند افکار عمومی را فریب دهند و واقعیت ها را وارونه جلوه دهند و پی در پی با جعل خبرهای دروغ، مفاسد را بزرگنمایی کنند و طوری وانمود میکنند که همه دستگاهها در فساد غوطه ورند و هیچ چاره ای جز اسقاط نظام نیست!
🌐 yon.ir/vasael2761
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب | بایدها و نبایدهای زندگی خانوادگی
🔹جامعه، تابع خانواده است، زیرا جامعه ازخانواده ها تشکیل شده است از این رو حیات و فرجام جامعه بسته به حیات و فرجام خانواده است. جامعه سعادتمند ثمره خانواده های فرخنده و جامعه شقاوتمند محصول خانواده های ناخجسته است.
🔹#فرهنگ_خانواده همانند یک دائرةالمعارف، به طرح موضوعاتی که لازمه فرهنگ حاکم بر خانواده است پرداخته و بایدها، نبایدها، آسیبها و آفتهای زندگی خانوادگی را مورد توجه قرار داده است.
🔹این کتاب به اهتمام حجتالاسلام علی اکبر مظاهری به همت موسسه توسط انتشارات نورالزهرا (س) به رشته تحریر درآمده است.
🌐 vasael.ir/0003Go
🆔 @vasael_ir
هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸راهاندازی پویش «به قلم شما» از سوی پایگاه تخصصی فقه حکومتی #وسائل
🔹طلاب و فضلای حوزه و دانشجویان علوم دینی میتوانند با ارسال یادداشتها و مقالات علمی خود با موضوع فقه حکومتی در این پویش شرکت کنند.
🔹هر ماه به مطالب برگزیده کارت هدیه 💯 هزار تومانی اهدا خواهد شد.
🔹راههای ارتباطی:
پیام رسان ایتا:
🆔 @beghalameshoma
ایمیل:
📧 be.ghalame.shoma@gmail.com
🆔 @vasael_ir
🔸امام باقر علیه السلام :
🔹 كفى بِالمَرءِ عَيبا أن يَتَعَرَّفَ مِن عُيوبِ النّاسِ ما يَعمى عَلَيهِ مِن أمرِ نَفسِهِ، أو يَعيبَ عَلَى النّاسِ أمرا هُوَ فيهِ لا يَستطَيعُ التَّحَوُّلَ عَنهُ إلى غَيرِهِ...
🔹 آدمى را همين عيب بس كه عيب خود را نبيند و عيب مردم را ببيند، يا بر مردم چيزى را عيب بگيرد كه در خودِ او هست و نمىتواند آن را تغيير دهد...
📚 الكافي : ج ٢ ص ٤٦٠ ح ٣
🆔 @vasael_ir