🔸مقایسه سه دهه حضور روحانیت بعد از انقلاب اسلامی با سه دهه بعد از مشروطه
🔹ورود به عرصه سیاست علاوه بر قدرت یابی مجدد روحانیت می توانست از تفاوت شخصیت و نوع نگاه امام (ره) در عرصه سیاست ناشی شده باشد.
🔹با فرصتی که نظام سیاسی از خلا موجود در راس قدرت روحانیت بدست آورده بود سعی نمود تا برنامه های خود را که با مخالفت هایی از سوی آیت الله بروجردی مواجه بود عملی سازد؛ اما حکومت در رسیدن به این اهداف ناکام مانده و شعله های انقلاب دامن آن را فرا گرفت.
🔹در ادامه ضمن اشاره کوتاه به حوادث زمینه ساز انقلاب به نقش روحانیت در انقلاب پرداخته و با اشاره به سیر مشارکت روحانیت در قدرت، به پیامدهای آن بر ساختار و کارکردهای روحانیت پرداخته خواهد شد.
📝 احمد اسلامی
🌐 vasael.ir/0003js
🆔 @vasael_ir
🔸امام حسین علیه السلام :
🔹مَن كَفَلَ لَنا يَتيما قَطَعَتهُ عَنّا مِحنَتُنا بِاستِتارِنا فَواساهُ مِن عُلومِنَا الَّتي سَقَطَت إلَيهِ حَتّى أرشَدَهُ وهَداهُ قالَ اللّهُ عز و جل لَهُ: يا أيُّهَا العَبدُ الكَريمُ المُواسي لِأَخيهِ أنَا أولى بِالكَرَمِ مِنكَ اِجعَلوا لَهُ يا مَلائِكَتي فِي الجِنانِ بِعَدَدِ كُلِّ حَرفٍ عَلَّمَهُ ألفَ ألفِ قَصرٍ وضُمّوا إلَيها ما يَليقُ بِها مِن سائِرِ النِّعَمِ .
🔹هر كس عهدهدار يتيمى از ما شود كه محنتِ غيبت ما، او را از ما جدا كرده و از علوم ما كه به دستش رسيده، به او سهمى دهد تا ارشاد و هدايتش كند، خداوند عز و جل به او مىفرمايد:«اى بنده بزرگوار شريككننده برادرش! من در كَرَم كردن، از تو سزاوارترم. فرشتگان من! براى او در بهشت به عدد هر حرفى كه ياد داده است، هزار هزار كاخ قراردهيد و از ديگر نعمتها، آنچهرا كه لايق اوست، به آنها ضميمه كنيد» .
📚الاحتجاج : ج ۱ ص ۱۱ ح ۵
🆔 @vasael_ir
🔸نقش زنان در فرهنگ اقتصادی و نوآوری اجتماعی
#پیغامی عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع):
🔹جهاد اقتصادی مجاهد میخواهد و مجاهدان در این مسیر باید در خانواده تربیت شوند و سپس در آموزش و پرورش تکامل یاید، اما در حال حاضر وضعیت این نهاد به گونهای است نقش خانواده را کمرنگ کرده است.
🔹نهاد خانواده تنگه احد نظام است؛ زنان در این عرصه باید فرزندانی کارآفرین با قابلیت نوآوری تربیت کنند که این دو امر مستلزم ریسک پذیری است.
🔹در حوزه فرهنگ اقتصادی کنش گری اصلی زنان در خانواده محقق میشود که منجر به نوآوری اجتماعی شود که نیاز امروز جامعه است.
🌐 vasael.ir/0003mP
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_کتاب | بهداشت روانى با نگرش به منابع اسلامی / حکومت و بهداشت روانی
🔹نهضت بهداشت روانی در قرن بیستم از تأثیرگذارترین نیروهای اجتماعی بود که به پیشگیری از اختلالات روانی به جای مراقبت و درمان صرف آنها متمرکز شد.
🔹نگاه جدید، سلامت روانی را فراتر از نبود بیماری تلقی می کند و به دنبال تحول و انسجام شخصیت انسان ها و شکوفایی استعدادهای آنان است.
🔹کتاب «بهداشت روانی» که حاصل تلاش علمی «محمد رضا سالاریفر»، حجتالاسلام «محمدصادق شجاعی»، حجتالاسلام «سید مهدی موسوی اصل» و «محمد دولتخواه» در گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است، در شهریور سال جاری روانه بازار نشر شد.
🌐 vasael.ir/0003l8
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸هماهنگی پیشنویس اعلامیه جدید سازمان همکاری اسلامی با موازین حقوق بشر گزارشی از هم اندیشی علمی «پی
🔸عدم توجه به حق آزادی معنوی در پیشنویس جدید سازمان همکاری اسلامی
گزارشی از هم اندیشی علمی «پیش نویس اعلامیه جدید سازمان همکاریهای اسلامی در زمینه حقوق بشر» / بخش دوم🔻
حجت الاسلام دکتر #صرامی:
🔹ما باید به جایگاه این سازمان در نظام بین الملل توجه کنیم؛ اگر قرار باشد ما راجع به حقوق بشر به صورت تئوریک و یا حتی عملی کاری انجام دهیم، معقول این است که ناظر به جایگاهی این کار را انجام دهیم که در عرصه جهانی موثر باشد.
🔹اما نسبت به نهادی که در نظام بین الملل جایگاه نامعلومی داشته است، این سوال وجود دارد که تا چه اندازه ضرورت دارد که ما برای آن نهاد سرمایه گذاری تئوریک و یا عملی انجام دهیم؟
دکتر #قاسمی:
🔹ایران از گذشته یکی از کشورهای اثرگذار سازمان همکاری کشورهای اسلامی بوده است؛ البته اتفاقات چند سال اخیر منطقه و اختلافات بین عربستان سعودی با ایران و همراهی این کشور با غرب نباید مانع از تاثیرگذاری جمهوری اسلامی بر سرنوشت کشورهای اسلامی شود.
🔹بر این اساس میتوان از این ظرفیتها استفاده کرد تا چندین کشور با ایران همراه شده و رفع نقاط ضعف این سند را مطالبه کنند.
دکتر #برقعی:
🔹به طور کلی به نظر میرسد در این پیش نویس سه اشکال کلی وجود دارد؛
۱. روح حاکم بر این اعلامیه با روح حاکم بر سایر اسناد بین المللی که از طرف غربیها تصویب شده یکسان است.
۲. واژگانی که در این اعلامیه به کار رفته، شبیه به همان واژگانی است که در اسناد بین المللی به چشم میخورد. گرچه در ظاهر این واژگان مثبت هستند، اما معنای برخی از واژهها مبهم است و اغلب تفسیر خاص غربیها را به همراه دارد؛ بنابراین باید معنای تک تک این واژگانها بر مبنای نگرش اسلامی روشن شود.
۳. منافات برخی موارد با احکام قطعی که همه مسلمانها قبول دارند.
حجت الاسلام #کریمی_نیا:
🔹در مقدمه این پیش نویس جدید بر اعلامیه جهانی حقوق بشر و کنواسیونهای بین المللی و منطقهای تاکید کرده است، در حالی که مباحث اسلامی و حقوقی که اسلام معرفی میکند در مواردی با اعلامیه جهانی حقوق بشر تضاد دارد. چطور میشود در مقدمه این گونه به صورت مطلق بر مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر تاکید کنیم؟
🌐 vasael.ir/0003m7
🆔 @vasael_ir
🔸فلسفه و اهداف حکومت اسلامی
🔹مهم ترین هدف هایی که حکومت اسلامی دنبال می کند، دو چیز است: اول، انسان ها را برای « خلیفه الله» شدن راهنمایی کند و مقدمات سیر و سلوک آنان را فراهم نماید.
🔹دوم، کشور اسلامی را « مدینه فاضله» سازد و زمینه های تمدن حقیقی را مهیا نماید. اصول حاکم بر روابط داخلی و خارجی را تبیین کند. گرچه نصوص دینی ، حاوی معارف و نکات آموزنده فراوانی است، اما عصاره همه آنها همین دو رکن یاد شده است.
🔹لازمه خلافت الهی آن است که انسان کامل؛ یعنی خلیفه الله، همه کمال های خداوند را به اندازه سعه هستی خود فراهم نماید و در همه ی انها، مظهر خداوند سبحان قرار گیرد.
🔹بنابراین آنچه به نام قسط و عدل و شبیه به آن به عنوان اهداف حکومت اسلامی یاد می شوند؛ اگرچه کمال به شمار می آیند؛ ولی جز فروعات کمال اصلی اند. مصدر اصلی آن کمال ها، انسان است که خلیفه خداست و در تدبیر جوامع بشری نقش سازنده دارد.
🌐 yon.ir/a3pAh
🆔 @vasael_ir
🔸نقش مهدویت در تحکیم نظام اجتماعی عصر غیبت
🔹اندیشه مهدویت به جهت ظرفیت ها و کارکردهایش از اهمیت و جایگاه ممتازی برخوردار است و در حوزه های فردی و اجتماعی، آثار و پیامد های بسیاری دارد.
🔹این اندیشه برای نظام اجتماعی عصر غیبت دارای کارکردهایی است که کاربست آنها می تواند در تحکیم نظام اجتماعی دارای آثار مثبت بسیاری باشد.
🔹این مقاله در صدد پاسخ به این پرسش است: کارکرد اندیشه مهدویت در ساحت نظام سیاسی و اجتماعی عصر غیبت چیست؟
🔹باور به مهدویت می تواند با ایجاد هنجارهای اجتماعی و استمرار آن، مردم را حول محور خود جمع کند و به آنان هویت واحد بدهد و در نتیجه موجب انسجام و همبستگی اجتماعی گردد.
🔹نهایتا برای تحقق هدفی مشخص مردم را به صورت یک واحد یک پارچه در می آورد و به دنبال آن قدرت اجتماعی را تقویت می نماید و با ایجاد روح امید در مردم، حرکت به سمت آرمان واحد را در آنان تقویت می کند.
🌐 vasael.ir/0003lz
🆔 @vasael_ir
🔸امام حسین علیه السلام :
🔹إذا وَرَدَت عَلَى العاقِلِ لَمَّةٌ، قَمَعَ الحُزنَ بِالحَزمِ، وقَرَعَ العَقلَ لِلاِحتِيالِ.
🔹چون پيشامد سختى بر عاقل در رسد، غم را با دورانديشى مىرانَد و درگاه عقل را براى چارهجويى مىكوبد.
📚نزهة الناظر : ص ۸۴ ح ۱۳
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_مقاله | حکومت در اندیشه سیاسی شیعه
🔹در تفکر شیعی، مردم نمی توانند فردی را که دارای شرایط ولایت فقیه نیست را انتخاب کنند.
🔹یعنی تا زمانی که مردم ولایت فقیه جامع الشرایط که شرایط او از سوی شارع معین گردیده است را نپذیرفته اند، نمی توان از تشکیل حکومت اسلامی مورد نظر سخن گفت.
🔹بنابراین، نمی توان از لزوم رضایت مردمی در برپایی حکومت دینی، آزادی آنان در نوع حکومت را نتیجه گرفت.
🔹مردم در زمان ائمه اطهار با حکومت اسلامی آشنا نشده اند. اگر مراد این است که معصومین حکومت اسلامی را تبیین کرده اند، ولی حاکمان غاصب اجازه نداده اند این مطلب به مردم برسد، این مسئله صحیح نیست.
🔹ائمه در اغلب موارد، مباحث خود را مستقیما نزد عموم مردم در خطبه ها و یا موارد دیگر بیان می کردند که همین موارد امروزه دست مایه فقهای امامیه در اثبات ولایت فقیه است.
🌐 yon.ir/UPnfr
🆔 @vasael_ir
🔸ﻣﻮﺿﻮع ﻋﻠﻢ اﻗﺘﺼﺎد اﺳﻼمی
حجت الاسلام والمسلمین #میرمعزی:
🔹ﻋﻠﻢ اﻗﺘﺼﺎد اﺳﻼﻣﻲ ﺑﺎ روشی ﻣبتنی ﺑﺮ ﻣﺒﺎنی هستی ﺷــﻨﺎختی و ﻣﻌﺮﻓﺖ ﺷــﻨﺎختی اﺳﻼم ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ وﺻﻒ ﺗﺒﻴﻴﻦ و ﭘﻴﺶبینی در ﺟﺎﻣﻌﻪﻫﺎی اﺳﻼمی و ﻏﻴﺮاﺳﻼمی ﺑﭙﺮدازد.
🔹اﻣـﺎ اﻳﻦ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی ﻗﺎﻧﻮنﻫﺎی علمی ﺟﻬﺎنﺷﻤﻮل ﺑـﺮای ﺗﺒﻴـﻴﻦ رﻓﺘﺎرﻫـﺎی اﻧـﺴﺎنﻫـﺎی ﻣـﺴﻠﻤﺎن و ﻏﻴﺮﻣﺴﻠﻤﺎن در ﺟﺎﻣﻌﻪﻫﺎی اﺳﻼمی و ﻏﻴﺮاﺳﻼمی ﻧﻴﺴﺖ. ﺑﻠﻜـﻪ ﭼﻨـﻴﻦ ﭼﻴـﺰي اﻣﻜـﺎن عقلی ﻧﺪارد.
🔹ﻋﻠﻢ اﻗﺘﺼﺎد اﺳﻼمی ﺑﺎ ﺑﻪﻛﺎرﮔﻴﺮی اﻳﻦ روش در ﺟﺎﻣﻌﻪﻫـﺎی اﺳـﻼمی ﺑـﻪ ﻧﺘﻴﺠـﻪﻫـﺎی ﻣﺘﻔﺎوت ﺑﺎ ﺟﻮاﻣﻊ ﻏﻴﺮاﺳﻼمی ﺧﻮاﻫﺪ رﺳﻴﺪ.
🌐 yon.ir/NDf6F
🆔 @vasael_ir
🔸مهار #تحریم و #تورم با تبدیل ریال به پولطلا
مهندس #غلامی در گفتوگو با #وسائل:
🔹نظام پولطلا می تواند به راحتی در کشور ما اجرایی و جایگزین ریال شود و مطمئن هستیم که در اثر این جایگزینی تورم غیر ممکن می شود و تحریمهای پولی قابل دور زدن می شوند.
🔹با این طرح نظام پولی غرب که مسلط بر نظام پولی کشور است را می توان از میان برداشت و در واقع می توانیم الگوی معیشتی تمدن اسلامی را با پولطلا شکل بدهیم.
🔹یکی دیگر از کارکردهای پول کارکرد پس اندازی پول هست که پس انداز های ریالی همواره دچار شبهه و در معرض بی ارزش شدن هستند. قرض ریالی نیز می تواند به راحتی جایگزین قرض پولطلا شود.
🔹هرچه جلوتر می رویم مدت قرض ریالی، کوتاه تر می شود چراکه قرض دهنده و قرض گیرنده در این سیستم پولی مظلوم واقع می شوند چون ارزش پول اعتباری نوسان دارد اما اگر قرض با پولطلا باشد هرچه مدت قرض زیاد باشد تاثیری در ارزش واقعی مال مورد قرض نخواهد داشت و به هیچ یک از طرفین ظلمی صورت نمی گیرد.
🌐 yon.ir/CHFD3
🆔 @vasael_ir
🔸امام سجاد علیه السلام:
🔹عجَباً كُلّ الْعَجَبِ لِمَنْ عَمِلَ لِدارِ الْفَناء وَ تَرَكَ دارَالْبقاء.
🔹بسیار عجیب است از كسانی كه برای این دنیای زودگذر و فانی كار میكنند و خون دل میخورند ولی آخرت را كه باقی و ابدی است رها و فراموش كرده اند.
📚 بحارالا نوار: ج 73، ص 127، ح 128
🆔 @vasael_ir
🔸فصلنامه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلوم
معرفی نشریات تخصصی حوزه 🔻
🔹فصلنامه علوم سیاسی، عنوان نشریهای فصلنامه علوم سیاسی دانشگاه باقرالعلومدر دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام است که از سال ۱۳۷۷ تا به امروز در قالب ۲۱ دوره و ۸۴ شماره به تعداد ۶۲۶ مقاله و با همت ۴۶۴ نویسنده در شهر قم به زبان فارسی چاپ می شود و بر اساس مصوبه شورای اعطای مجوزها و امتیازدهی علمی شورای عالی حوزههای علمیه در مورخ ۲۵/۱۱/۱۳۹۰ رتبه علمی ـ پژوهشی به این فصلنامه اعطا شده است.
🔹دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام به عنوان صاحب امتیاز این نشریه، شمس الله مریجی مدیر مسؤول؛ احمد واعظی سردبیر نشریه و نجف لکزایی، حمید پارسانیا، نصرالله آقاجانی، منصور میراحمدی، سید سجاد ایزدهی و محمد باقرخرمشاد به عنوان اعضای هیأت تحریریه این نشریه هستند.
#معرفی_نشریات_حوزوی
🌐 vasael.ir/0003mt
🆔 @vasael_ir
🔸امام صادق علیه السلام :
🔹طَلَبتُ فَراغَ القلبِ فوَجَدتُهُ في قِلَّةِ المالِ؛
🔹آسايش دل را جستجو كردم و آن را در كمى مال و ثروت يافتم.
📚 مستدرك الوسائل: ج۱۲، ص۱۷۴، ح۱۳۸۱۰
🆔 @vasael_ir
🔸عقلانیت و فقه سیاسی در تجربه تمدنی ایران اسلامی
🔹کتاب «عقلانیت و فقه سیاسی در تجربه عقلانیت و فقه سیاسی در تجربه تمدنی ایران اسلامی ـ نظریه پیشرفت سیاسی ـ تمدنی در ایران» اثر حجت الاسلام ذبیح الله نعیمیان است که از سوی انتشارات مؤسسه امام خمینی(ره) به چاپ رسیده است.
🔹در بخشی از این کتاب آمده است: ایران اسلامی تجربهای تمدنی را برای ما به ارمغان آورده است که میتوان بر اساس آن دو منحنی تطور تاریخی ترسیم کرد؛ یکی ناظر به تجربههای سیاست مدنی و دیگری ناظر به تجربههای مدنیت سیاسی است.
🔹در این میان، نهضت عدالتخانه، تجربه ناقص مشروطیت و تجربه متکامل انقلاب اسلامی تطور سامان سیاسی را در رفت و برگشتی تمدنی ـ تاریخی با آموزههای دینی به تصویر کشیده است.
🔹اما اوج آن را میتوان در الگوی انسجام سیاسیای سراغ گرفت که در مدنیت ولایی تجلی یافته است، این تجلی با عقلانیت دینی گره خورده و اولویتهای فقهی ـ سیاسی، مقدورات، مؤلفههای دینی ـ مدنی، مؤلفههای نظام مدنی و الگوی تصمیمگیری تعریف شدهاند.
🌐 yon.ir/R2yk1
🆔 @vasael_ir
🔸فراخوان مقاله فصلنامه علمی پژوهشی جستارهای فقهی و اصولی منتشر شد
🔹فراخوان مقاله فصلنامه علمی پژوهشی جستارهای فقهی و اصولی با عنوان «روششناسی فقه و اصول فقه» از سوی گروه آموزشی فقه و مبانی اجتهاد مرکز تخصصی آخوند خراسانی منتشر شد.
🔹بنابراین فراخوان، زمان پذیرش حداکثر تا سه ماه پس از ارسال مقاله است و به مقالات پذیرفته شده مبلغ ده تا بیست میلیون ریال اهدا خواهد شد. علاقه مندان بایستی مقالات خود را حداکثر تا تاریخ ۳۱ آبان ۹۸ از طریق سامانه مجله به نشانی jostar-fiqh.maalem.ir ارسال کنند.
🆔 @vasael_ir
🔸نقش عفاف و حجاب بر سلامت اجتماعی و تحکیم خانواده
#غلامرضا_حسنی_درمیان:
🔹ارتباط عفاف و حجاب ناگسستنی است، اما در جامعه ممکن است تابع قانون باشد تا تابع ارزشهای دینی.
🔹الگوی رفتاری حجاب و عفاف یک الگوی منفک شده از سایر الگوهای رفتاری نیست و در دایره سبک زندگی ما تغییر میکند چراکه نمیتوان حجاب و عفاف را مجزا به سمت ارزشهای دینی و شرعی سوق داد.
🔹برای پیشگیری از بدحجابی فقط رجوع به فرد کافی نیست؛ این موضوع را باید به لحاظ روانشناسی بررسی کرد؛ هر رفتاری که در جامعه با پاداش همراه شود تکرار میشود.
🔹بنابراین دلیل کاهش میزان پوشش آن پاداشهایی است که افراد گرفته اند؛ این پاداشها لزوما اقتصادی نیست و به توجه افراد بستگی دارد.
🔹به لحاظ جامعه شناسی الگوهای رفتاری ما در جامعه به دنیا میآیند و در جامعه از بین میروند. افراد بر جامعه میتوانند تأثیر بگذارند در عین حال به شدت تابع ساختارهای اجتماعی هستند پس اگر میخواهیم تغییری ایجاد کنیم باید آن مسأله را همه جانبه دید چراکه پدیدهها چند سطحی و چند متغیره هستند.
🌐 vasael.ir/0003my
🆔 @vasael_ir
🔸بیستونهمین شماره فصلنامه «تربیت اسلامی» روانه بازار نشر شد
عناوین مقالات بدین شرح است🔻
🔹روش تربیتی مقایسهای در قرآن کریم
🔹نقش و جایگاه هنر تذهیب قرآنی در تربیت دینی کودکان و نوجوانان
🔹نقد دلایل مخالفان ضرورت تربیت دینی در نظام آموزش و پرورش رسمی
🔹بررسی و مقایسه وضع موجود و مطلوب ویژگی های دبیران دین و زندگی از دیدگاه دانش آموزان
🔹مطالعه تطبیقی تصویرسازی و متن دو کتاب تعلیمات دینی چهارم ابتدایی سالهای۱۳۶۰ و ۱۳۹۴ با محوریت مفهوم خداشناسی
🔹بررسی دلالتهای تربیتی اندیشههای دینی کییرکگور براساس اندیشه استاد مطهری
🔹از چرایی تا چیستی معلمی: زندگیکاوی مبتنی بر خودشرححالنویسی مشارکتی در بستر تعلیم و تربیت
🔹عقلانیت نظری و عملی در برنامه درسی و ارتباط آن دو با نگرش به فلسفه اسلامی
🌐 vasael.ir/0003n8
🆔 @vasael_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم| دوره تربیت مدرس طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن برگزار میشود
🆔 @vasael_ir
🔸تحقق گام دوم انقلاب اسلامی در روابط بینالملل
🔹نشستی از بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین، با عنوان " ظرفیت قواعد فقه در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی در روابط بین الملل بر اساس اصل ( عزت، حکمت و مصلحت ) جلسه اول " توسط مرکز همکاری های علمی و بین الملل و پژوهشکده فقه و حقوق برگزار میشود.
🔹این جلسه با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لکزایی و حجت الاسلام سید محمد نجفی و حجت الاسلام دکتر محسن قدیر (ارایه دهنده)، و دبیر علمی جناب حجت الاسلام مهدی فیروزی برگزار خواهد شد.
🔹زمان: 1398/6/28 (پنجشنبه)،از ساعت 10:30 الی ۱3 .
🔹مکان: قم، ابتدای خیابان معلم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تالار امام مهدی(عج) .
🆔 @vasael_ir