🔸 #یادداشت| جایگاه سقراط در مقابل عظمت امام جعفر صادق(ع)/ بنیانگذار فقه جعفری به روایت #دانلدسون، مستشرق آمریکائی
🔹 پروفسور دانِلدسون، اسلامپژوه و مستشرق مسیحی آمریکایی، در بخشی از کتاب خود با عنوان «مذهب شیعه: تاریخ اسلام در ایران و عراق»، درباره شأن و جایگاه امام صادق(ع) مینویسد: مکتب فکری و علمی امام بسیار درخشان بود و همانند سقراط، در مدینه به تربیت شاگردان میپرداخت؛ فضائل و توانمندیهایش به میزانی بود که سقراط و مکتب سقراط را نمیتوان با آن مقایسه نمود.
🔹 این نویسنده آمریکایی برخلاف بسیاری از تألیفات شرقشناسان، منابع حدیثی و تاریخی شیعیان را مطالعه نموده و دائماً در کتاب خود به آنها مخصوصاً به آثار کلینی ارجاع داده است.
🔹امام جعفر صادق(ع) نزد شیعیان از مهمترین مقامات دارای اعتبار و مشهور دینی است؛ فقه و حقوق شیعه نیز بر پایه اندیشه و گفتههای او بنا شده است.
عباسیان و مقامات حکومتی به شدت تلاش میکردند تا امام را از مسائل سیاسی دور بدارند و در همین راستا حتی به منزل او حمله نمودند و آن را به آتش کشیدند و در نهایت به قتل او اقدام کردند.
مکتب فکری و علمی امام بسیار درخشان بود و همانند سقراط، در مدینه به تربیت شاگردان میپرداخت؛ فضائل و توانمندیهایش به میزانی بود که سقراط و مکتب سقراط را نمیتوان با آن مقایسه نمود.
امام محل رجوع و اتکای سایر مذاهب و مکاتب فکری بود و مراجعات مکرر ابوحنیفه یکی از مصادیق بارز آن محسوب میشود.
شاگردان بسیاری با تمایلات و تفکرات متنوع در مکتب فکری امام تربیت شدند و این حد از تنوع فکری و تخصص در میان شاگردان یک شخصیت در طول تاریخ بیسابقه است.
تئوری «امامت» و دکترین «نور محمدی(ص)» توسط امام استمرار یافت.
🆔 @vasael_ir
🔸پژوهشهای فقهی نیازمند تحولاند / پژوهشها ناظر به نیازهای روز باشد
🔹حضرت آیت الله نوری همدانی در دیدار مسؤولان مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با اشاره به اهمیت موضوع شناسی در مسائل فقهی گفت: امروز باید عده ای در زمینه موضوعات روز تحقیقات فقهی به عمل آورده آنها را در اختیار مسلمانان و جامعه اسلامی قرار دهند.
🔹حضرت آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: افرادی که در زمینه موضوع شناسی فقهی فعالیت می کنند، هر مقدار در زمینه فقاهت قوی باشند، کارهای مؤثرتری انجام خواهند داد.
🔹حضرت آیت الله نوری همدانی استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت استناد به آیات قرآن کریم در پژوهش های فقهی ابراز داشت: علمای قدیم در بحث های فقهی خود بیشتر به اخبار توجه داشته اند و استناد به آیات قران کریم در پژوهش هایشان کمتر به چشم می خورد، در حالی که ما باید برای مباحث فقهی بیشتر از آیات قرآن کریم بهره گیری کنیم.
🌐 vasael.ir/0003ZA
🆔 @vasael_ir
🔸سلامت قوه قضائیه پیشنیاز مقابله با فساد است
🔹هفته قوه قضائیه فرصت مناسبی برای بررسی لوازم کارآمدی این قوه، به ویژه در زمینه برخورد با مفاسد اقتصادی است که تبدیل به یکی از معضلات بزرگ اقتصادی در کشور ما شده است.
🔹حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد رجاییباغسیایی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در رابطه با مسائل اقتصادی باید گفت که اگر در یک جامعهای رانت و فساد مالی وجود داشته باشد و افرادی بدون زحمت به ثروتهای کلان برسند، باعث آسیب جدی به اقتصاد آن کشور خواهد شد.
🔹حجت الاسلام باغسیایی کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به مزایای از بین رفتن رانت و فساد در اقتصاد کشور یادآور شد: اگر رانت و فساد از بین برود و افراد برای به دست آوردن ثروت به کار و تلاش بپردازند، طبیعتاً فرهنگ کار و زحمت در ابعاد مختلف آن در جامعه رواج پیدا کند. قوه قضائیه در همه این موارد دارای نقشی تعیین کننده است.
🌐 vasael.ir/0003Z3
🆔 @vasael_ir
🔸فراخوان مقاله پنجمین همایش «مالی اسلامی» منتشر شد
🔹راخوان مقاله پنجمین همایش «مالی اسلامی» که در تاریخ دهم آذر ماه ۹۸ در دانشگاه الزهرا (س) برگزار میشود، از سوی انجمن مالی اسلامی ایران منتشر شد.
🔹محور اصلی این همایش «بازار مالی اسلامی، رونق تولید و چالشها و راهکارها» است. در این محور، مسائلی نظیر نقش بازار سرمایه در رونق تولید، نقش ابزارهای مالی اسلامی در رونق تولیـد؛ آخرین دستاوردها، نقش نهادهای مالی اسلامی در رونق تولیـد، آخرین دستاوردها، جایگاه نظام رتبـه بندی اعتباری در تأمین مالی اسلامی، بازار سرمایه اسلامی، کسب و کارهای نوظهور و رونق تولید، بازار سرمایه اسلامی و فین تکها، فرصتها و چالشها، ظرفیتهای بازار سرمایه در تحقق قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و ابزارهای مالی اسلامی، الزامات قانونی و استانداردهای گزارشگری مالی و سایر موضوعات مرتبط مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
🔹مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۵ مهر ماه ۹۸ و مهلت ارسال مقاله کامل، ۱۵ مهر ماه ۹۸ است. نشانی دبیرخانه اجرایی همایش، تهران، بزرگراه شهید چمران، دانشگاه امام صاق (ع)، ساختمان مرکزی، انجمن مالی اسلامی ایران است.
🌐 vasael.ir/0003Z5
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی علیه السلام :
🔹حسبُكَ مِن كَمالِ المَرءِ تَركُهُ ما لا يُحمَدُ بِهِ . . . ومِن حُسنِ خُلُقِهِ كَفُّهُ أذاهُ .
🔹براى پى بردن به كمال مرد ، تو را همين [ نشانه ] بس كه آنچه را پسنديده نيست ، ترك مى كند... و در خوش خويى اش همين بس كه آزارش به كسى نمى رسد .
📚 نزهة الناظر: ص ۷۰ ح ۱۳۸
🆔 @vasael_ir
🔸#کتاب «تاریخ حقوق ایران (مادها و هخامنشیان)»
🔹کتاب «تاریخ حقوق ایران (مادها و هخامنشیان)» در دو بخش تنظیم شده است. بخش نخست به پادشاهی ماد و بخش دوم به پادشاهی هخامنشیان میپردازد.
🔹در بخش نخست به قلمرو مادها، منابع تاریخی دوران ماد و حقوق در دوره ماد اشاره شده است و در بخش دوم به منابع تاریخی دوران هخامنشیان، حقوق در دوره هخامنشیان، حق شاهی و مشروعیت سلطنت، حقوق خانواده، نظام قانونگذاری، قضا و دادگستری، وکالت، حقوق جزا، حقوق عمومی، حقوق اداری، حقوق گمرکی، حقوق تجارت و حقوق خصوصی پرداخته شده است.
🔹نویسنده در مقدمه کتاب نوشته است: «مورخان قدیم و جدید بسیار اندک بخشی مستقل در باب حقوق مطرح کردهاند و بیشتر به وقایع تاریخی پرداختهاند و نگاهشان خواه به عنوان روایتگر تاریخ و خواه در مقام تحلیلگر آن ایرادی بر آنان نیست که نخواستهاند یا نتوانستهاند تحلیلی حقوقی از وقایع تاریخی ارائه دهند یا نگاهی حقوقی به زوایای تاریخ حقوق ایران پیش از اسلام داشته باشند.»
🌐 vasael.ir/0003ZG
🆔 @vasael_ir
🔸نگاهی به عملکرد جامعترین مجتمع تربیتی ـ آموزشی جهان تشیع
🔹مقام معظم رهبری میفرمایند«من دوست داشتم امکاناتی داشتم که چندتا مدرسه بزرگ در مشهد و قم در اختیار آقای نظافت قرار میدادم که اداره کنند.»(به نقل از آیتالله خاتمی در جمع طلاب مدارس علمیه حضرت مهدی ۱۲ فروردین سال ۹۴)
🔹مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) علاوهبر اجرای برنامههای متداول مرکز مدیریت حوزههای علمیه خراسان، ابتکارات فراوانی در برنامههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تهذیبی را اجرا نموده است و الگوی جاری در این مدارس در کتاب «الگوی تربیت جامع طلاب» بیان شده است.
🔹دارس علمیه حضرت مهدی(عج) ضمن تلاش برای حفظ و ارتقاء کیفی همواره گستره و تنوع فعالیتهای خود را توسعه داده و در این میان با تولید الگوی تربیت جامع و نیز تربیت کادر توانمند برای پیشبرد اهداف، امکان توسعه کمی همزمان با اهتمام به حفظ کیفیت فعالیتها را فراهم نموده است.
🌐 vasael.ir/0003ZF
🆔 @vasael_ir
🔸لزوم پرهیز از «اطاله دادرسی»؛ درسی از قضاوت امیرالمؤمنین
🔹دکتر عابدین مؤمنی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفتگویی؛ به مناسبت فرارسیدن هفته قوه قضائیه به بررسی شاخصههای نظام دادرسی مطلوب از نظر اسلام پرداخت و اظهار کرد: برای بررسی نظام دادرسی مطلوب از نظر اسلام لازم است به قرآن کریم مراجعه کنیم.
🔹ممکن است کسی که میخواهد بر اساس «ما أنزل الله» حکم کند، نتواند مطابق حق قضاوت کند؛ یعنی حق را به صاحب حق بدهد.
🔹مهمترین آسیب نظام دادرسی کنونی در جمهوری اسلامی چیست؟ گفت: اکنون دعاوی که در دادگاهها مطرح میشود به راحتی آغاز میشود، ولی به راحتی به پایان نمیرسد.
🌐 yon.ir/n6q8c
🆔 @vasael_ir
🔸حفظ امانت و اقامه عدل؛ ضامن بقای نظام و جامعه دینی و غیردینی
🔹رهبر معظم انقلاب در بخشی از بیاناتشان دیدار روز ۵ تیرماه، رئیس و مسئولان دستگاه قضائی، اهمیت کار این قوه را در تحقق عدالت دانسته و فرمودند: در قرآن کریم [آمده]: «وَ اِذا حَکَمتُم بَینَ النّاسِ اَن تَحکُموا بِالعَدل»؛ عدالت، اساس کار حیات طیّبه انسانی است.
🔹مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان پیرامون این آیه آورده است: «اين آيه شريفه دو فقره است يكى دستور به اداى امانات به صاحبانش و ديگر حكم به عدالت كردن، فقره دوم ارتباطش با آيات قبل روشن است، چون آيات قبل پيرامون حكم كردن يهود بنفع مشركين و عليه مؤمنين دور مى زد، در فقره دوم هم درباره همين معنا به عموم مردم خطاب نموده، مىفرمايد: وقتى در بين كسانى كه اختلاف دارند حكم مى كنيد به عدالت حكم كنيد.
🔹اموال، ثروتها، پستها، مسئوليتها، سرمايههاى انسانى، فرهنگها و ميراثهاى تاريخى همه امانتهاى الهى است كه به دست افراد مختلف در اجتماع سپرده ميشود و همه موظفاند كه در حفظ اين امانات و تسليم كردن آن به صاحبان اصلى آن بكوشند، و به هيچ وجه در اين امانتها خيانت نشود.
🌐 yon.ir/ADv3b
🆔 @vasael_ir
🔸بانکها فرار مالیاتی دارند
🔹اخیراً آئیننامه اجرایی «قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران» از سوی رئیس قوه قضائیه منتشر و ابلاغ شده است. اجرای این قانون برای مدتهای مدیدی از انتظارات بسیاری از مردم و دلسوزان کشور در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی به ویژه فساد مسئولان بوده، اما همچنان اجرا نشده است، چراکه برخی معتقدند اجرای این قانون نیازمند ابلاغ آئین نامه مربوطه است.
🔹محمدجواد توکلی، اقتصاددان و عضو هیئتعلمی گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، برای بررسی بیشتر آثار اجرای این قانون در گفتگویی اظهار داشت: ابتدا باید اشاره کنم که موضوع شفافیت اطلاعات، یکی از نیازهای کشور ما در راستای اصلاح ساختاری است و خیلی وقت است که به دنبال این موضوع هستیم که برای اصلاح عملکرد اقتصادی، شفافیت اطلاعاتی ایجاد کنیم، اما به دلایل مختلفی این موضوع تا کنون محقق نشده است.
🌐 vasael.ir/0003Z4
🆔 @vasael_ir
🔸جزئیاتی از اجرای طرح امامت و امارت در پردیسان قم
🔹امامجمعه پردیسان قم عنوان کرد:در نظر داریم پردیسان بهعنوان عالیترین نقطه معرفی شود؛ چراکه ابعاد تمدنی، معنوی و رشد آن در حد بالایی در نظر گرفته شده است.
🔹امامجمعه پردیسان قم بیان کرد: پردیسان قم بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است؛ بنابراین مدلی از مدیریت مسجدمحور، معلممحور، اماممحور، متحد با ادارات، هماهنگ با امارت در منطقه پردیسان قم در حال شکلگیری است.
🔹امامجمعه پردیسان قم با اشاره به اهداف اجرای طرح امامت و امارت بیان کرد: هدف طرح آن است که در ۱۵ سال آینده پردیسان قم بهعنوان شهریکاملاً اسلامی، مدنی، دینی و پیشرفته در تمام ابعاد به جهانیان معرفی و به سراسر جهان ابلاغ شود که در قم چنین نقطهای وجود دارد.
🔹امامجمعه پردیسان قم خاطرنشان کرد: همانطور که کشور دارای سه قوه است، هر محلهای در این طرح دارای سه قوه است، قوه مقننه آن هیئت امنای مسجد و پارلمان کوچکی است اندیشهورز که تمام وظایف پارلمان را دارد. قوه قضائیه آن، امر به معروف و نهی از منکر است که متشکل از قاضی، پلیس، سپاه، معتمدان، دانشگاهیان و مدارس هستند و یک قوه مجریه دارد که محلهیار است و محلهیارها توسط شهردار معرفی میشوند.
🆔 @vasael_ir
✅ کرسی ترویجی با موضوع «ولایت حاکم بر کودکان بدون ولیّ خاص»
ارائه بحث: حجت الاسلام و المسلمین امیر مهاجر میلانی (استادیار گروه فقه و حقوق مرکز تحقیقات زن و خانواده)
کارشناس: حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی فاضل(استاد سطوح عالی حوزههای علمیه )
⏳زمان: پنجشنبه 98.04.13 ساعت 11
📪 محل برگزاری: مرکز تحقیقات زن و خانواده طبقه2، سالن نشستها
🆔 @vasael_ir
🔸امام علی علیه السلام
🔹مُواساةُ الأَخِ فِي اللّهِ عز و جل يَزيدُ فِي الرِّزقِ .
🔹مواسات نسبت به برادر دينى ، روزى را مى افزايد .
📚 الخصال : ص ٥٠٤ ح ٢
🆔 @vasael_ir
هدایت شده از
🔸 #فقه_روابط_اجتماعی | بررسی آیه «وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ » در مورد سوء ظن
🔹 آیت الله اعرافی در جلسه 22 درس فقه روابط اجتماعی که در تاریخ 3 بهمن ماه سال 97 در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، آیه ﴿وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ﴾، را در مورد سوء ظن مورد بررسی قرار داد و گفت: همین سؤال در آیه سوم هم هست که ﴿وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ﴾، بنا بر اینکه ما حکم تکلیفی را از آن استفاده بکنیم، بر خلاف آنکه جمعی از اصولیین میگویند: این همان ارشاد به عدم حجیت است، بنا بر آن وجهی که فیالجمله ترجیح دادیم و گفتیم ﴿وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ﴾شامل سوءظن هم میشود، نسبت به سوءظن هم شمول دارد.
🔹چند معنای «قول» مسلّم است، یک معنای «قول»، یعنی حروف مرکبی است که از زبان شخص خارج میشود، یعنی به صورت صداها و آواها درمیآید و از زبان و لب خارج میشود، این مفهوم اولیه قول است که «ما یصدر من الشخص و یخرج من شفتی شخص»، همان حروف مرکبی است که یکصدا از دهان شخص بیرون میآید، قاعدتاً اولین معنای قول همین بوده است که به آن گفتار میگوییم.
🔹همیشه سخن بد گفتن ناشی از سوءظن نیست، آیه مطلق است، اما طبق این تفسیر میگوید: به این هم نظارت دارد، یعنی آیا آیه آنجایی که ناشی از سوءظن است را هم در بر میگیرد؟ اطلاقش آن را هم میگیرد. اگر احتمال اول را در روایت کافی بگوییم، اصلاً سوءظن را میگوید.
🌐 vasael.ir/0003Zg
🆔 @vasael_ir
🔸 #معرفی_پایان_نامه | مبانی اختصاصی حقوق جزا در قرآن کریم و تأثیر آن بر گزارههای حقوقی
🔹«مبانی اختصاصی حقوق جزا در قرآن کریم و تأثیر آن بر گزاره های حقوقی»، موضوعی است که حجت الاسلام دکتر محمد مهدی کریمی نیا استاد حوزه و دانشگاه، آن را به عنوان موضوع پایان نامه دکتری خویش قرار داده است. در نگارش این پایان، حجت الاسلام دکتر عبدالعلی توجهی و حجت الاسلام دکتر حمید جزایری وی را به عنوان راهنما و مشاور کمک کرده اند. آنچه در ذیل ارائه شده است، بخشی از مقدمه پایان نامه مذکور است.
🔹«مبانی حقوق جزا»، آن دسته از واقعیتهای انسان شناختی، هستی شناختی، ارزش شناختی است که شکل دهندۀ قواعد، اصول و احکام حقوق جزایی میباشد؛ و منظور از «مبانی اختصاصی حقوق جزا در قرآن کریم» آن مبانی است که اختصاص به حقوق جزا داشته و یا لااقل کاربردش در حقوق جزا بیشتر است و البته ممکن است در سایر شاخههای دیگر حقوق نیز کاربرد داشته باشد.
🔹خشی از آیات قرآن ناظر به روابط انسانها با یکدیگر است و این آیات مهمترین معیار در حقوق اسلامی است. آیات قرآن تنها محدود به رابطه انسان با خدا و یا رابطه انسان با انسان و جامعه نیست، بلکه تمامی این روابط در آیات قرآن تبیین و تحلیل شده است.
🌐 vasael.ir/0003Zi
🆔 @vasael_ir
🔸 #فقه_رسانه | انتقاد پذیری؛ یکی از مهمترین شروط استحبابی پیام رسان دینی
🔹حجت الاسلام والمسلمین عباس رفعتی، در جلسه درس خارج فقه رسانه که در مورخه 17 آذر سال 1397 برگزار گردید، به بیان یکی دیگر از شرایط استحبابی پیام رسانان دینی پرداخت و اظهار داشت: معنایی انتقاد داریم جدا کردن و تمیز دادن خوب از بد؛ کارشناسی عیب یابی، نقص یابی، اشکال یابی است و انتقادپذیری یک صفت برای یک انسانی است که نظر عیب یاب را بپذیرد.
🔹بتدا باید به معنای انتقاد پذیری توجه کنیم. بعد باید ببینیم از ادله فقهی می توانیم استفاده کنیم که این شرط اولویت دارد در کتاب لغت مثل لسان العرب عرب نگاه کنید انتقاد از نقد است و نقد به معنای سره کردن درهم هاست.
🔹یکی از روایات که استفاده می شود انتقاد پذیری یک صفت بسیار مهمی است این روایت است که مشهور است از مولا امیرالمومنین علیه السلام أَحَبُّ إِخْوَانِي إِلَيَّ مَنْ أَهْدَى إِلَيَّ عُيُوبِي. محبوب ترین دوستان من کسی است که عیب های من را به من هدیه دهد.
🌐 yon.ir/Km21d
🆔 @vasael_ir
🔸#همایش بین المللی چهل سال قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد
🔹به مناسبت چهلمین سال تصویب قانون اساسی، همایش بین المللی چهل سال قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (دستاورد ها، ظرفیتها و چشم انداز ها) در آذر ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
🔹این همایش به همت پژوهشکده شورای نگهبان و با همکاری مراکز دانشگاهی و پژوهشی با اهدافی از جمله: ترویج و تقویت نظریهپردازی در خصوص قانون اساسی، زمینهسازی برای طرح نظریات اندیشمندان و متفکران در حوزه قانون اساسی، ارائه راهبردهای کلان در خصوص اجرایی شدن همه ظرفیتهای قانون اساسی، تبیین جایگاه قانون اساسی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران، بررسی ظرفیتهای مغفول قانون اساسی برگزار خواهد شد.
🔹مقالات برگزیدهی این همایش در فصلنامه علمی پژوهشی دانش حقوق عمومی به چاپ خواهد رسید.
اطلاعات تکمیلی در مورد این همایش، متعاقباً اعلام خواهد شد.
🌐 vasael.ir/0003Zj
🆔 @vasael_ir
🔸 #فقه_فرهنگ | چرا ائمه برخی اصحاب نزدیک خود را در علنی مذمت میکردند؟
🔹آیت الله محسن اراکی در جلسه نوزدهم درس خارج فقه فرهنگ که در مدرسه دارالشفاء برگزار شد، مطلب چهارم از مطالب حرمت اظهاری را بیان کرد و حرمت به قول غیر علم است دانست و گفت: یعنی انسان حرفی که به آن علم ندارد را بزند. مگر ابداع احتمال باشد که در این صورت اشکال ندارد.
🔹آیت الله محسن اراکی اظهار داشت: اما اگر همین مطلب را بدون علم بگوید و مثلاً بگوید که فردا روز اول ماه رمضان است این کار شرعاً حرام است، «وَ لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنْهُ مَسْؤُلاً» این را هم شامل میشود و کسی که علم ندارد بگوید که فردا اول ماه رمضان است و فردا روز عید است این درست نیست و خلاف شرع است. روایات در این باب هم زیاد است.
🔹رئیس مجمع تقریب مذاهب گفت: این موضوع در همهوقت نیست؛ مثلاً اگر منافقی است که کاری نمیکند [نباید او را لعن کرد] اما اگر منافقی است که در جمع مؤمنین به تفرقهافکنی و شایعهپراکنی میپردازد باید با او مقابله کرد. «لَئِنْ لَمْ يَنْتَهِ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذينَ في قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ وَ الْمُرْجِفُونَ فِي الْمَدينَةِ» آیه میفرماید: اگر دست از کار خود نکشند آنها را برای تو افشا میکنیم و دیگر آنها حق ماندن در مدینه را نخواهند داشت.
🌐 vasael.ir/0003Yj
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص)
🔹إنَّ خَيرَ الكَسبِ كَسبُ يَدَي عامِلٍ إذا نَصَحَ .
🔹همانا بهترين درآمد ، از آنِ دستان كارگرى است كه كارش بى آلايش باشد .
📚 مسند ابن حنبل ج ٣ ص ٢٧٨ ح ٨٦٩٩
🆔 @vasael_ir
🔸#گزارش | جایگاه عدالت در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
🔹نشست علمی «جایگاه عدالت در سند پایه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، با حضور حجت الاسلام دکتر سید کاظم سید باقری عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و حجت الاسلام دکتر سید سجاد ایزدهی عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و مدرس درس خارج حوزه علمیه قم و دکتر حسین رمضانی، سه شنبه یازدهم تیر 98 در سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه قم برگزار شد.
🔹عدالت به عنوان وصفی از انسان است که به عنوان موجب تعالی و کمال انسان مورد توجه قرار می گیرد و این مساله در مبانی انسانشناسی سند آمده است. علاوه بر اینها عدالت در مبانی جامعهشناسی هم آمده است.
🔹حجت الاسلام دکتر سید باقری: من با رویکر عدالت سیاسی به سند میپردازم. ما باید به سمت و سوی عدالت سیاسی برویم. من هم معتقدم که روح حاکم بر سند عدالت محور است، و اگر در جایی عدالت نباشد ناقص و ضعیف است و باید تقویت شویم.
🌐 vasael.ir/0003Zz
🆔 @vasael_ir
🔸کرسی ترویجی «رویکرد تمدنی به سیره امام رضا» برگزار میشود
🔹کرسی ترویجی «رویکرد تمدنی به سیره امام رضا(ع)» چهارشنبه، ۱۲ تیرماه برگزار می شود.
🔹این کرسی با حضور حجج الاسلام «محسن الویری»، «حبیبالله بابایی»، «هادیمنش» و «علیرضا واسعی» در شهر مقدس قم، چهارراه شهدا، ابتدای صفائیه، دفتر بنیاد پژوهشهای علوم اسلامی رضوی برگزار می شود.
🌐 yon.ir/XbgpB
🆔 @vasael_ir
🔰#پایانامه با عنوان «تأثیر متقابل فقه و اخلاق در استنباط احکام فقهی و احکام اخلاقی» دفاع شد
حجت الاسلام#سید_رضی_قادری
🔹دانشجوی دکتری رشته مدرسی معارف گرایش فلسفه اخلاق دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام، جامع نگری، نگاه کلان و حکومتی به فقه و ژرف نگری در مباحث فقهی و اخلاقی را دستاورد پایان نامه خود اعلام کرد و گفت: آنچه که امروزه مورد نیاز جامعه اسلامی است، همان فقه مورد توجه امام و رهبری است، فقهی که پاسخگوی تمامی احکام شرعی از گهواره تا گور باشد، با جامعیت و ژرف نگری، پتانسیل اداره حکومت دینی را داشته باشد و تبعات منفی در جامعه نداشته باشد.
🔹امروزه از تعامل و هم افزایی علوم نسبت به یکدیگر و قواعد مسلم بحث می شود؛ بنابراین مباحث فقهی نیز باید روزآمد، کاربردی و مورد ابتلا باشد و به تأثیر متقابل فقه و اخلاق در استنباط احکام فقهی و احکام اخلاقی توجه شود.
🆔 @vasael_ir