⏺ دغدغه از رزق و روزى در آينده چه بسا از سوء ظن انسان به خداوند حكايت داشته باشد، زيرا خداوند تضمين روزى را به صراحت بيان داشته است. قرآن مجيد مىفرمايد: «هيچ جنبندهاى در زمين نيست جز آن كه روزى آن بر خدا است.» [[۴ امام على (ع) مىفرمايد: «آفريده ها همه روزى خوار اويند كه روزى همه را تضمين كرده و قوت همه را به اندازه، مقدر فرموده است.» [[۵
بر اين اساس حضرت فرمود: «اى فرزند آدم، روزى #دو گونه است: يكى آن كه تو در جست و جوى آن هستى و ديگرى آن كه تو را مىجويد كه اگر به دنبال آن نروى، به سراغ تو مىآيد. فكر و اندوه سال آينده را به فكر و اندوه امروز اضافه مكن. رسيدگى به مشكلات هر روز براى آن روز كافى است. اگر سال آينده جزء عمرت باشد، خداوند هر روز روزى تازه مى دهد و اگر از عمرت نيست، چراغم و اندوه چيزى را بخورى كه مربوط به تو نيست؟ بدان كسى پيش از تو به روزى تو نمىرسد و آن را از دست تو بيرون نتواند آورد و آن چه براى تو مقدر شده، هرگز نمىتواند آن را به تأخير اندازد.» [[۶
رزق مقسوم برات است نباشى مغموم
در سرو عده وصول است برات مقسوم
ما و اين رزق مقدر پى هم مىگرديم
تا كجا دست بيابيم به وقت معلوم.
❤️ @vasvassssssss
🔲 دلائل #مختلفى مىتواند باعث اين مشكل شود و هر كدام راهكار خاص و مناسب خود را مىطلبد، ولى آن چه كه به عنوان كلياتى مىتواند به شما #كمك كند امور زير است:
🔻🔻🔻
1️⃣ توانمندىهاى خود را براى خود برجسته كنيد و خود را مردى توانا و بااستعداد تلقى كنيد.
2️⃣ خاطرات تلخ گذشته يا عدم موفقيتهاى خود را حتى المقدور فراموش كنيد.
3️⃣ از منفى گرايى و افكار منفى كه احتمالاً به ذهنتان مىرسد، دورى كنيد و به جاى آن افكار مثبت را جايگزين كنيد. بدين منظور موضوعات مختلفى را در ذهن يا دفترچهاى داشته باشيد و به محض ورود افكار نااميد كننده ذهنتان را به آنها منعطف كنيد..
❤️ @vasvassssssss
4️⃣ ورزش به خصوص ورزش دستهجمعى داشته باشيد.
5️⃣ با افراد با نشاط و اميدوار بيشتر رفت و آمد كنيد.
6️⃣ روابط خود را با دوستان منفىنگر و نااميد… كمتر و يا حذف كنيد.
7️⃣ براى اوقات شبانهروز خود برنامهريزى نموده و طبق آن عمل كنيد..
❤️ @vasvassssssss
8️⃣ هر روز صبح خود را موفق و كامياب تلقى كنيد و به خود بگوئيد روز خوب و موفقيتآميزى را آغاز كردم.
9️⃣ كتابهايى كه در زمينه شادكامى، رمز موفقيت و راز موفقيت مردان بزرگ نوشته شده با دقت مطالعه كنيد.
🔟 در اوقات فراغت به تفصيل دربارهى نعمتهاى الهى و الطاف خاص او نسبت به خود فكر كنيد و از خداوند و ائمه اطهار (ع) كمك بطلبيد كه ذكر خدا آرامبخش است و بدانيد كه محبت خداوند نسبت به بندگانش بيشتر از هر چيزى است كه ما تصور مىكنيم.
1️⃣1️⃣- به خدا توكل داشته باشيد و از آينده به هيچ وجه نگران نباشيد. آينده و نتيجه را به خداوند واگذار كنيد، در هر كارى تلاش بكنيد، ولى سعى كنيد از نتيجه راضى باشيد.
2️⃣1️⃣- ايمان خود را به خداوند تقويت نماييد، زيرا قرآن كريم در وصف مومنين گفته است: لا خوف عليهم و لا هم يحزنون. آنها نه نسبت به گذشته هراسناكند و نه از آينده حزنى به دل راه مى دهند.
[[۱ محمد تقى فلسفى، اخلاق، ج ۲
۲۳۸ [[۲ نهج البلاغه، قصار
۳۷۱ [[۳ نهج البلاغه، قصار
۳۷۱ [[۴ هود (۱۱) آيه
۶ [[۵ نهج البلاغه، خطبه ۹۰ فيض الاسلام.
[[۶ همان، خطبه ۳۷۱ فيض الاسلام. سایت هدانا.
❤️ @vasvassssssss
#ویژگی_های_شخصیت_سالم😊
⭕️ پرسش ۲ . ویژگى هاى یک فرد سالم و بهنجار چیست؟🤔
1️⃣ کارآمدى در ادراک
افراد سالم و بهنجار، در ارزیابى دنیاى اطرافشان واقع بین هستند و ادراک درستى از رفتار و کردار دیگران دارند؛ یعنى، به صورت افراطى (خیلى خوشبینانه یا خیلى بدبینانه)، دیگران را ارزیابى نمى کنند.
2️⃣ خودشناسى
افراد سالم تا حدود قابل توجهى از انگیزه ها، احساسات و حالات روانى خودشان، آگاهند؛ یعنى نقاط قوت و ضعف خود را مى شناسند و سعى مى کنند ضعف ها و کاستى هاى خود را جبران و نقاط قوت را تقویت کنند.
3️⃣ عزت نفس[۱۰]
بالا و پذیرش از سوى دیگران افرادى که از سطح سازگارى خوبى برخوردارند، احساس مى کنند انسان با ارزش هستند و مورد قبول دیگران – به ویژه اطرافیان – قرار دارند.
4️⃣. توانایى برقرارى ارتباط محبت آمیز یکى از ویژگى هاى افراد بهنجار، این است که قادرند روابط نزدیک و رضایت بخش، با دیگران برقرار کنند و نسبت به احساسات دیگران حساس هستند[۱۱]..
❤️ @vasvassssssss
⏹ البته این ویژگى باید با #هنجارهاى پذیرفته شده جامعه اى که در آن زندگى مى کنند، #هماهنگ باشد. بنابراین در یک جامعه دینى، اگر دخترى به احساسات پسرى که مى خواهد با او ارتباط دوستانه (نه در قالب ازدواج) برقرار کند، پاسخ ندهند؛❌ نه تنها دلیل بر غیرمتعادل بودن آن دختر نیست؛❌ بلکه این رفتار نشانه #حیا، #عفّت و پاکدامنى آن دختر محسوب مى شود.✅ جامعه نیز هرگز چنین دخترى را نابهنجار نمى داند؛❌ بلکه معتقد است پسر باید در رفتارش تجدید نظر کند. در حالى که در جوامع غربى – که هنجارهاى شرعى مراعات نمى شود و ملاک برقرارى ارتباط دختر و پسر صرفاً رضایت آن دو است – ممکن است چنین رفتارى را دال بر ناهنجارى آن دختر تلقى شود و بگویند: این دختر توانایى ارتباط برقرار کردن با جنس مخالف را ندارد و در مهارت هاى اجتماعى و ارتباطى ضعیف است!
۵. بارورى
افراد بهنجار – افرادى که از سازگارى خوبى برخوردارند – توانایى هاى خود را در مسیر فعالیت هاى بارور به کار مى اندازند. زندگى را دوست دارند و بى آنکه نیازى به تقلا داشته باشند، از پس الزامات آن بر مى آیند[۱۲].
۶. توانایى در کنترل رفتار اختیارى
افراد بهنجار اطمینان کافى دارند که مى توانند رفتار خود را کنترل کنند. گاه گاهى ممکن است تکانشى[۱۳] عمل کنند اما در صورت لزوم قادرند انگیزه هاى جنسى وپرخاشگرى خود را مهار کنند.
۷. داشتن باورهاى صحیح به مبدأ و معاد و آموزه هاى دینى و به عبارت دیگر ایمان به خدا، رعایت ارزش هاى اخلاقى و التزام عملى به احکام الهى یکى از مهمترین شاخصه هاى سلامت روان است؛ زیرا ایمان آثارى دارد که میزان و سطح سلامت روان را افزایش مى دهد. در اینجا به برخى از آنها اشاره مى کنیم:
الف. نشاط روحى؛ یکى از نشانه هاى انسان مؤمن، وجود شادابى روحى در اوست. مؤمن از افسردگى به دور است و از حزن و اندوه ویرانگر در امان مى باشد. منظور از نشاط روحى یعنى شادابى، طراوات و انگیزه مندى در برابر بى حالى، مستى و کسالت است. در حدیث مشهور «جنود عقل و جهل» چنین آمده است:
«الخیر… هوالنشاط»[۱۴].
در حدیث دیگرى از امام صادق علیه السلام آمده است: «المؤمن له نشاط فى هدى»[۱۵]
مؤمن در راه هدایت، شاداب و انگیزه مند است.
ب. امیدوارى؛ یکى دیگر از نشانه هاى سلامت روان است.
انسان هاى سالم در زندگى خود امیدوارند و در برابر مشکلات خودباخته نیستند بلکه با امید به رحمت الهى در پى حل مشکل یا کنترل و مهار آن هستند.
ج. مسئولیت پذیرى؛ یکى دیگر از ویژگى هاى انسان سالم آن است که نسبت به خود و دیگران و حتى طبیعت و حیوانات احساس مسؤولیت دارد.
قرآن مجید خطاب به انسان هاى مؤمن مى فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا عَلَیْکُمْ أَنْفُسَکُمْ…»[۱۶]؛ «اى کسانى که ایمان آورده اید به خود بپردازید…». «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ ناراً وَقُودُهَا النّاسُ وَ الْحِجارَةُ»[۱۷]؛
«اى کسانى که ایمان آورده اید! خود و خانواده خود را از آتش نگه دارید که هیزم آن مردم و سنگ ها هستند»..
❤️ @vasvassssssss
🔺 #سلامت_روانى روى یک پیوستار (خط) قرار دارد به عبارت دیگر #کمتر کسى را مى توان یافت که همه ویژگى هاى یک فرد سالم را داشته باشد.😮
👈 بنابراین مى توان گفت سلامت روانى[۹]، امرى #نسبى و داراى #مراتب است؛ هر چه ویژگى هاى سلامتى در فرد #بیشتر باشد، از
مرتبه #بالاترى از سلامت روانى برخوردار است و هر چه این ویژگى ها #کمتر باشد، میزان سلامت روانى کمتر و فرد به مرز #نابهنجارى نزدیک مى شود. در اینجا به برخى از معیارهاى سلامت روانى اشاره مى شود:👇👇👇.
❤️ @vasvassssssss
درمان وسواس فکری✅
⏹ البته این ویژگى باید با #هنجارهاى پذیرفته شده جامعه اى که در آن زندگى مى کنند، #هماهنگ باشد. بنابر
⚠️ قال رسول اللّه صلى الله علیه و آله: «الرّجلُ راعٍ على اهل بیته و هو مسئوول عنهم والمرأةُ راعیة على بیت بَعلها و ولده و هى مسئولة عنهم»؛ «مرد نسبت به اهل خانه خود مسئولیت دارد و در برابر انجام این مسئولیت بازخواست مى شود؛ زن نیز نسبت به خانه، شوهر و فرزندش مسئولیت دارد و نسبت به انجام این مسئولیت بازخواست مى شود».
پرسمان❇️.
❤️ @vasvassssssss