📍 مدیران خاموشی؛ «وطن امروز» از ناهماهنگی وزارتخانههای نفت و نیرو در تأمین سوخت نیروگاهها گزارش میدهد
قطع برق همچنان به عنوان یک چالش جدی در کشور مطرح است. افزایش مصرف سوخت مایع در نیروگاههای ایران طی ۴ ماه اخیر به حدود ۷۰ درصد رسیده است. هرچند مسؤولان وزارت نفت تاکید کردهاند تأمین سوخت مایع نیز افزایش یافته است اما مسؤولان نیروگاهها میگویند تحویل سوخت همچنان ناکافی است و قطعیهای برق ادامه دارد.
با توجه به رشد سالانه تولید و مصرف برق و افزایش ۲.۲درصدی تولید برق در سال جاری، انتظار میرفت مصرف گاز نیروگاهها نیز افزایش یابد اما میزان گاز تحویلی به نیروگاهها با کاهش ۷درصدی مواجه شد.
وزیر نفت اعلام کرده «در ۴ ماه اول استقرار دولت چهاردهم بیش از ۲.۲ میلیارد لیتر سوخت مایع بیشتری به نیروگاهها تحویل شده است که نشاندهنده رشد حدود ۵۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است»
تأمین سوخت معادل نیروگاهی بین ۲۰۰ تا ۲۱۰ میلیون مترمکعب در روز است و همچنان حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون مترمکعب سوخت کمتری برای تولید برق پایدار وجود دارد. در چنین شرایطی، صرفهجویی مصرف گاز و برق توسط مشترکان خانگی و صنعتی بسیار حیاتی است. کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق میتواند تأمین پایدار برق را ممکن کند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره قطع برق اظهار داشت: «برخی نیروگاهها به دلیل عدم سوخترسانی از مدار خارج شدهاند. این خاموشیها به طور موقت توزیع شده تا ناترازی جبران شود. این روند ناشی از عدم مدیریت یکپارچه در وضعیت انرژی کشور است و باید به نحوی مدیریت شود که وزارت نفت و وزارت نیرو تقصیر را به...
روزنامه وطن امروز
📍 مدیران خاموشی؛ «وطن امروز» از ناهماهنگی وزارتخانههای نفت و نیرو در تأمین سوخت نیروگاهها گزارش می
گردن یکدیگر نیندازند و مسؤولیت مشخص شود».
این نابسامانی در تامین سوخت، همچنین عدم ساخت نیروگاه به اندازه نیاز کشور حکایت از ضعف مدیریت و ناهماهنگی بین ۲وزارتخانه نیرو و نفت است. در واقع این ۲وزارتخانه باید متناسب با نیاز نیروگاهها برای تامین سوخت اقدام کنند. همچنین در صورتی که سوخت کافی در کشور وجود ندارد باید به سمت ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر حرکت کنیم.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4211/1/296313/0
✉️ @vatanemrooz
📍 مدیری و مدیریت!
📝 امیرعباس نوری: یکی از انتقادات جدی به مهران مدیری، موضع وی در جریان آشوبهای سال ۱۴۰۱ بود. مدیری در آن مقطع - ولو محدود - در زمین آشوب بازی کرد و این از یک هنرمند حرفهای بسیار بعید بود.
اشتباه آقای مدیری قابل چشمپوشی نیست. حتی اگر او در مقایسه با دیگر هنرمندان خطاکرده در آن اتفاقات، سهم کوچکی در همراهی با فتنهگران داشته باشد و حتی در مدت زمان کمی، از کرده خود ابراز پشیمانی کرده باشد.
در همان ابتدای ماجرای مهسا امینی، چهرههای مشهور یا همان سلبریتیها نقش ویژهای در دامن زدن به حواشی این اتفاقات و همراهی با آشوب و ناامنی ایفا کردند؛ برخی از این سلبریتیها بلافاصله از کشور خارج شدند. عدهای از آنها نیز فعالیت گستردهای برای تحریک هنرمندان و پیوستن آنها به این آشوب ایفا کردند. سردسته آنان «احسان.ک» سرپل ارتباطی این غائله با هنرمندان بود. بنابراین اینکه تصور شد سلبریتیها در آن غائله به صورت خودجوش اقدام به انتشار مطالبی علیه نظام کردند، کاملا اشتباه است.
برنامهریزیها کماکان ادامه دارد و با وجود فروکش کردن آتش آن شورشها، همچنان عوامل بیرونی از طریق سرپلهای خود، این عده از هنرمندان و چهرههای مشهور را تحریک میکنند.
به تازگی نتانیاهو ایران را تهدید میکند که مجددا این غائله را از سر خواهد گرفت. این البته مایه شرمساری آن دسته از هنرمندانی است که سال ۱۴۰۱ با سادهلوحی یا دلایل دیگر، با پروژه اسرائیلی «زن، زندگی، آزادی» همراهی کردند. با این حال اما مشخص است دشمن همچنان روی این فتنه حساب باز کرده است.
مهمترین اقدام پیشگیرانه در از بین...
روزنامه وطن امروز
📍 مدیری و مدیریت! 📝 امیرعباس نوری: یکی از انتقادات جدی به مهران مدیری، موضع وی در جریان آشوبهای سا
بردن زمینههای سرمایهگذاری رژیم در ایران، ترمیم شکافهای اجتماعی، جلوگیری از ایجاد یا تشدید قطبیدگی و همینطور ایجاد انسجام عمومی است. در این باره قطعا صداوسیما تکالیف مهم و ویژهای بر دوش دارد. یکی از مهمترین تکالیف صداوسیما، همان مساله همیشگی یعنی جلب مخاطب است،
در همه خانههای ایران تلویزیون وجود دارد. مشکل اما آن دکمهای است که در بعضی خانهها روی کانالهای ایران روشن یا خاموش نمیشود! چگونه میتوان برای آن عده از ایرانیانی که تلویزیونهای خود را روی کانالهای خارجی روشن یا خاموش میکنند، انگیزه ایجاد کرد که دستکم در ساعاتی از روز، کانال تلویزیون ایران را بگیرند؟
به نظر میرسد کلید حل مشکل جذب مخاطب در صداوسیما، همین ایجاد انگیزه باشد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4211/1/296312/0
✉️ @vatanemrooz
📍 غافلگیری ۱۴؛ «وطن امروز» از آغاز دور جدید خاموشیها بدون اطلاعرسانی گزارش میدهد
🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=296033
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 تاد و مات
🎥 #در_متن_وطن؛ یمنیها برای دفاع از غزه، یک هدف نظامی را در تلآویو هدف قراردادند
حملات موفق یمن، کارآمدی سامانههای دفاعی اسرائیلی و آمریکایی را به چالش کشیده است. حمله بامداد یکشنبه با موشک مافوق صوتِ هایپرسونیکِ فلسطین ۲ انجام شد.
بر اساس گزارشهای رسانههای عبری، در این حمله حداقل ۱۸ صهیونیست زخمی شدند. عربستان و امارات حالا میدانند حتی با در اختیار داشتن سامانه تاد، مقابل یمن بیدفاع هستند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4211/7/296288/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 فردای منطقه بهتر از امروز خواهد بود
#کیوسک؛ رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل بیت(ع) سر برآوردن مجموعهای قوی و شرافتمند در سوریه را پیشبینی کردند
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4212/1/296347/0
✉️ @vatanemrooz
📍 رهبری چگونه به وضعیت مینگرند؟ تبیین بیانات رهبر انقلاب درباره تحولات سوریه
📝 جعفر حسنخانی: سرعت و شدت تحولات منطقه موجب آشفتگی تحلیلی و سردرگمی بسیاری شده است. بعد از ماجرای سوریه و تغییر در معادلات منطقه، برخی به عادینمایی وضعیت رو آوردهاند، برخی سر در گریبان ترس بردهاند، برخی نیز همصدا با دشمن، وضعیت را پیروزی دشمن نامیدهاند.
اما آیتالله خامنهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، چگونه به وضعیت نگاه میکنند؟
آیتالله خامنهای مواجهه ایران با دشمنانش را محدود به یک فضا و زمان نمیبینند. این مواجهه و نبرد گذشته دارد و آینده. یک روند است. تحولات اخیر سوریه مرحلهای از مراحل این مواجهه است. با سقوط بشار اسد چیزی تمام نشده است، بلکه مواجهه ایران و دشمنانش وارد مرحله جدیدی شده است. توقف در موقف اکنون در تحلیل ایشان از وضعیت جایی ندارد.
رهبر انقلاب درک واقعبینانهای از وضعیت دارند. ایشان در این هنگامه خطر، واقعگرایانه تبیین موضوع و موضع میکنند اما این بدان معنا نیست که هر واقعیت صحنه را بپذیرند. آیتالله خامنهای میدانند بخشی مهم از واقعیت، امکان آفرینش واقعیتهای جدید در آن است. سیاست واقعیتآفرینی به زایش در سیاست میانجامد نه سازش با آن.
جولانی، این جوان تازه از گرد راه رسیده، تاکنون با مردم سوریه سخن نگفته است و در تمام مدت حضور خود در دمشق، مشغول دیدار با شخصیتها و رسانههای بیگانهای بوده که از او حمایت کردهاند اما آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی ایران، در چند سخنرانی اخیر مردم و جوانان سوری را مخاطب قرار دادهاند.
ایران همواره از حرکتهای ملی و...
روزنامه وطن امروز
📍 رهبری چگونه به وضعیت مینگرند؟ تبیین بیانات رهبر انقلاب درباره تحولات سوریه 📝 جعفر حسنخانی: سرعت
میهنی مردمان آزادیخواه منطقه، حمایت کرده و سوریه هم از این قاعده مستثنا نیست.
در نزد ایشان بسنده کردن به تجهیزات و فناوری جایی ندارد. درست است که ایشان درک رمانتیک از سیاست ندارند، لذا بنای جایگزینی سیاستهای فرهنگی به جای اقدامات نظامی را ندارند اما ایشان میدانند قدرت انقلاب اسلامی در معنایی است که آفریده و ارادههای انسانی را شکل داده.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4212/1/296346/0
✉️ @vatanemrooz
📍 خوب بود؟ نگاهی به برنامههای تلویزیون در یلدای امسال ومقایسه آن با عملکرد سیما در ۲سال گذشته
از آنجا که یلدای سال ۱۴۰۳ با روز مادر یکی دو روز فاصله داشت، به نوعی میتوان گفت امسال حال و هوای این آیین باستانی مقداری طولانیتر از آن شد که منحصر در یک شب خاص بماند و لااقل ۲-۳ شب با معجونی از روز مادر و روز زن و شب چله گذشت.
یلدای ۱۴۰۱ همزمان بود با ناآرامیهای اجتماعی که حضور بعضی هنرمندان را در شبکههای صداوسیما کمرنگ کرده بود و از آن سو مدیران تلویزیون هم تمایل چندانی به استفاده از چهرههای مطرح قبلی نداشتند و بیشتر میخواستند افراد جدید و کمتر شناختهشده را امتحان کنند. این رویکرد البته اگر به صورت صبورانه، بطئی و با برنامهریزی منسجم پیگیری میشد، میتوانست به یک تحول نسلی در دنیای شهرت منتهی شود اما به یکباره نمیشد جای آدمهای جاافتاده قبلی را با چهرههای جدید پر کرد.
رویکرد جبرانی تلویزیون در سال ۱۴۰۲ به حضور کمسابقه و پررنگ سلبریتیها و حتی اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی در تلویزیون منجر شد که از جمله آنها میشود به حسن ریوندی، صادق بوقی و نوجوانی اشاره کرد که با تکیهکلام «واگعیه یا کیکه؟» شناخته میشد.
۱۴۰۳ اما، چهرهها هم آمده بودند اما نه مثل سال ۱۴۰۲ دستور کار هم در اکثر برنامهها این بود که یکی دو مجری تلویزیونی میزبان تعداد زیادی از افرادی میشدند که بعضیشان چهرههای مطرح هنری یا ورزشی بودند و بعضیهای دیگر افراد مهم، موثر یا موفقی به حساب میآمدند که لزوما شهرت رسانهای نداشتند.
تلویزیون از لحاظ هدفگیری مخاطبانش امسال تنوع را در دستور کارش...
روزنامه وطن امروز
📍 خوب بود؟ نگاهی به برنامههای تلویزیون در یلدای امسال ومقایسه آن با عملکرد سیما در ۲سال گذشته از آ
دیده بود و مثلاً برنامههایی بودند که مناسب علاقهمندان شعر، موسیقی سنتی و حتی سینمای حرفهای طراحی شدند اما فارغ از میهمانها و دکورها و بعضی صحبتهای تخصصی که در هر برنامه طرح میشد، فرم برنامهسازی تقریبا در تمام موارد یکسان بود.
تر یکی از نقدهای پرتکراری که نسبت به بسیاری از برنامهها و دورهمیهای یلدای ۱۴۰۳ تلویزیون در این ایام دیده شد، مربوط به فضای غمگین بخشی از برنامهها و تلاش مجریان و طراحان برنامه برای اشک گرفتن از میهمان یا مخاطبانشان بود.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4212/1/296345/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 شکار طلایی یمن
🎥 #در_متن_وطن؛ آمریکا از نابودی یک جنگنده اف-18 در پاسخ موشکی و پهبادی انصارالله خبر داد
شنبه شب، حمله جنگنده های آمریکایی و انگلیسی به یمن، انفجارهای مهیبی را به دنبال داشت. اقدامی تجاوزکارانه که قبل از این توسط رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه انجام شده بود.
در همان شب، یمن هم یک عملیات گسترده علیه ناوگان دریایی آمریکا در دریای سرخ انجام داد. اما فرماندهی مرکزی آمریکا درباره سرنگونی جنگنده آمریکایی حقیقت را فاش نمیکند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4212/7/296325/0
✉️ @vatanemrooz
📍 بیگاری؛ باشگاه پرسپولیس سرانجام با توافق دوطرفه پایان همکاری با گاریدو را اعلام کرد
باشگاه پرسپولیس پس از بررسی شرایط تیم و نتایجی که سرخپوشان در لیگ برتر و لیگ نخبگان آسیا کسب کردهاند، تصمیم به پایان دادن به همکاری با سرمربی اسپانیایی سرخپوشان گرفت.
شکست ۳ بر یک پرسپولیس مقابل مس رفسنجان در هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال کشور مقابل چشم هواداران حاضر در ورزشگاه شهدای شهر قدس رقم خورد تا شعار «حیا کن رها کن» ابتدا علیه رضا درویش، مدیرعامل باشگاه و سپس خوان کارلوس گاریدو، سرمربی اسپانیایی این تیم سر داده شود.
خوان کارلوس گاریدو از پست سرمربیگری این تیم کنار گذاشته شد تا درویش به عنوان مدیرعامل مسؤول جلب رضایت او برای تخفیف در کاهش مبلغ قراردادش شود. هیاتمدیره پرسپولیس کریم باقری را به عنوان سرمربی موقت تیم معرفی کرد تا در نیمفصل درباره نیمکت این تیم تصمیم قطعی گرفته شود.
مقرر شد مطالبات گاریدو و ژاوی تا هفته ۱۳ لیگ به آنها پرداخت شود و قرارداد ایشان اقاله شود. باقیمانده طلب گاریدو و ژاوی همان دیروز به ایشان پرداخت شد تا مطالبات این ۲ مربی اسپانیایی تسویه شود.
بیگاری؛ باشگاه پرسپولیس سرانجام با توافق دوطرفه پایان همکاری با گاریدو را اعلام کرد
باشگاه پرسپولیس پس از بررسی شرایط تیم و نتایجی که سرخپوشان در لیگ برتر و لیگ نخبگان آسیا کسب کردهاند، تصمیم به پایان دادن به همکاری با سرمربی اسپانیایی سرخپوشان گرفت.
شکست ۳ بر یک پرسپولیس مقابل مس رفسنجان در هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال کشور مقابل چشم هواداران حاضر در ورزشگاه شهدای شهر قدس رقم خورد تا شعار «حیا کن رها...
روزنامه وطن امروز
📍 بیگاری؛ باشگاه پرسپولیس سرانجام با توافق دوطرفه پایان همکاری با گاریدو را اعلام کرد باشگاه پرسپو
کن» ابتدا علیه رضا درویش، مدیرعامل باشگاه و سپس خوان کارلوس گاریدو، سرمربی اسپانیایی این تیم سر داده شود.
خوان کارلوس گاریدو از پست سرمربیگری این تیم کنار گذاشته شد تا درویش به عنوان مدیرعامل مسؤول جلب رضایت او برای تخفیف در کاهش مبلغ قراردادش شود. هیاتمدیره پرسپولیس کریم باقری را به عنوان سرمربی موقت تیم معرفی کرد تا در نیمفصل درباره نیمکت این تیم تصمیم قطعی گرفته شود.
مقرر شد مطالبات گاریدو و ژاوی تا هفته ۱۳ لیگ به آنها پرداخت شود و قرارداد ایشان اقاله شود. باقیمانده طلب گاریدو و ژاوی همان دیروز به ایشان پرداخت شد تا مطالبات این ۲ مربی اسپانیایی تسویه شود.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4212/6/296328/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 سوریه در چالش بقا
#کیوسک؛ «وطن امروز» گزارش میدهد؛ شورشیان حاکم بر سوریه با بحرانهای امنیتی و ژئوپلیتیک از کردها تا داعش و نارضایتی مردم مواجه شدهاند
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4213/1/296384/0
✉️ @vatanemrooz
📍 دستهای پنهان سرمایه؛ بررسی اقتصاد سیاسی پیدا و پنهان کانالهای سیاسی یوتیوب فارسی
📝 مهرداد احمدی: در عصر حاضر، سیاست دیگر به میدانهای جدل در پارلمانها و خیابانها محدود نیست، بلکه با ظهور رسانههای جدید، مرزهای آن به فضای دیجیتال کشیده شده است. سیاست، از یک امر زیسته، به یک امر بازنماییشده بدل شده است. رسانههای یوتیوبی فارسیزبان مانند «رسانه آزاد» و سایر نمونههای مشابه، نمودی از این انتقالند.
باید به ۳ حوزه کلیدی توجه کنیم: نخست، رابطه فلسفی میان سیاست و رسانه در عصر بازنمایی؛ دوم، نقش اقتصاد سیاسی در شکلدهی به رسانههای سیاسی و سوم، چالشهای عملیاتی و مالی که بر استقلال این رسانهها سایه انداخته است.
اگر سیاست را به صحنهای تشبیه کنیم که بازیگران آن به دنبال جلب توجه مخاطبانند، رسانهها نقش کارگردان این نمایش را بازی میکنند. بازیگران اصلی سیاست که در گذشته سیاستمداران بودند، حالا به حاشیه رفتهاند و این رسانهها هستند که مسیر حرکت آنها را تعیین میکنند.
رسانههای یوتیوبی فارسیزبان دقیقا در چنین نقشی ظاهر میشوند. آنها با ارائه تحلیلهای خود از سیاست، تصویر مشخصی از واقعیت سیاسی به مخاطبان میدهند. این تصویر، البته همیشه شفاف و بیطرف نیست.
هر رسانهای، برای ادامه حیات، به منابع مالی نیاز دارد. این واقعیت، چه در رسانههای سنتی و چه در رسانههای دیجیتال، تغییری نکرده است اما آنچه تغییر کرده، منطق تأمین این منابع است. در رسانههای یوتیوبی، این منطق بشدت تحت تأثیر الگوریتمها و قواعد سرمایهداری است. درآمدزایی از یوتیوب وابسته به تعداد بازدیدها و...
روزنامه وطن امروز
📍 دستهای پنهان سرمایه؛ بررسی اقتصاد سیاسی پیدا و پنهان کانالهای سیاسی یوتیوب فارسی 📝 مهرداد احمدی
تبلیغاتی است که در کنار ویدئوها نمایش داده میشود. رسانههای یوتیوبی فارسیزبان مجبورند به منابع مالی دیگری مانند اسپانسرها یا کمکهای مردمی متکی شوند. اسپانسرها اگرچه در ظاهر تنها نقش حمایتی دارند اما در عمل میتوانند بشدت بر محتوای رسانه تأثیر بگذارند.
ادعای استقلال، اگر شفافیت واقعی نداشته باشد، میتواند نوعی بازی روانی باشد. بازیای که در آن مخاطب فقیر به طور ناخودآگاه، به منبع مالی و تبلیغ غیرمستقیم رسانه تبدیل میشود. هر بازدید، هر اشتراک و هر لایک، به منابع درآمدی بدل میشود که رسانه از آن برای ادامه حیات خود استفاده میکند، در حالی که مخاطب گمان میکند تنها با یک رسانه بیطرف در ارتباط است.
مخاطب در این میان، به جای آنکه صاحب قدرت شود، خود به ابزاری در چرخه اقتصاد سیاسی رسانه تبدیل میشود.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4213/1/296390/0
✉️ @vatanemrooz