📍 چرا اظهارات وزیر اقتصاد نادرست است؟
📝 میثم مهرپور: وزیر اقتصاد این هفته در نشست ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس اظهاراتی را مطرح کرد که هم منجر به تشدید انتظارات تورمی در کشور شد و بازار ارز و طلا را با افزایش قیمت مواجه کرد و هم پالس ضعف و ناتوانی را به دشمنان مخابره کرد.
محور کلیدی صحبتهای وزیر اقتصاد را میتوان در ۲ بخش لزوم افزایش نرخ ارز به دلیل وجود تورم و رشد شاخص قیمتها و تاثیرپذیری نرخ ارز از اتفاقات سیاسی و امنیتی دانست.
عبدالناصر همتی افزایش ۲.۷ برابری شاخص قیمتها از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا آذر ۱۴۰۳ را دلیلی بر افزایش نرخ ارز دانست.
افزایش یا کاهش نرخ ارز موضوعی تکبعدی و تکوجهی نیست که به صرف پارامتر رشد شاخص قیمتها، دقیقا و لزوما باید به همان میزان رشد داشته باشد. مساله بعد و مهمتر آن است که متاسفانه نرخ ارز در اقتصاد ایران بر تمام بازارها و قیمت کالاها تاثیرگذار است. به عبارتی، افزایش شاخص قیمتها را باید معلول رشد نرخ ارز و نه علت آن دانست.
اگر نگاه آقای وزیر کنترل انتظارات تورمی است، چرا در این نشست عملا تهدیدات رژیم و حتی تهدید برآمدن ترامپ را دلیلی برای بیثباتی بازار ارز و عامل افزایش نرخ ارز معرفی کرد. آیا طرح این موضوع ارسال پالس ضعف به دشمنان نیست؟
منصفانه نیست دلیل افزایش نرخ ارز را اتفاقات سیاسی و منطقهای بدانیم، بلکه بهتر است به دلیل اصلی آن یعنی سیاستهای وزارت اقتصاد مبنی بر محاسبه نرخ ارز بر اساس شاخص قیمتها و افزایش دستوری نرخ ارز نیما معترف باشیم.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4214/1/296432/
✉️ @vatanemrooz
7.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 بیتدبیری خاموش
🎥 #در_متن_وطن؛ روند کاهش تحویل سوخت به نیروگاهها در دولت چهاردهم
امسال به دلیل ذخیرهسازی نامناسب سوخت و بیتوجهی به افزایش مصرف، با قطعی برق مواجه بودیم. نیروگاههای حرارتی کشور بر مبنای مصرف گاز طبیعی طراحی شدهاند.
اما کمبود گاز باعث شده، گازوئیل و مازوت جایگزین آن شود. پس هنگام قطعی گاز نیروگاهها، احتمال تشدید آلودگی هوا وجود دارد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4214/1/296424/0
✉️ @vatanemrooz
📍 تمرکز یمن بر تلآویو
📝 مهدی بختیاری: حملات مداوم و دقیق یمن به تلآویو به یکی از دردسرهای بزرگ رژیم تبدیل شده است، خصوصا که فاصله زیاد یمن (بیش از ۲ هزار کیلومتر)، این امکان را هم از اسرائیل میگیرد که هر وقت دلش خواست بتواند براحتی به آنجا حمله کند
یمن طی چند روز گذشته چند حمله موفق به تلآویو داشتند و این عملیاتها آنقدر مهم بود که آمریکاییها این بار به نیابت از فرزند نامشروع خود وارد عمل شدند و اقدام به حمله سنگین به صنعا، پایتخت یمن کردند. اقدامی که البته برای آنها بسیار پرهزینه هم بود و یکی از جنگندههای «اف ۱۸» آمریکا (تحت فرماندهی سنتکام) حین برگشت هدف قرار گرفت و ساقط شد.
پس از عملیات «وعده صادق ۲»، اسرائیل اقدام به خرید سامانه موشکی جدید «تاد» از ایالات متحده کردند و تحویل سریع آن به رژیم نیز بازخوردهای زیادی در رسانهها پیدا کرد. حالا تک شلیکهای یمنیها از همه این سامانهها عبور میکند و این بزرگترین چالش ارتش رژیم است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4214/1/296423/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 درگیریهای خونین در سوریه
#کیوسک؛ اعتراضات مردمی در حمص، حماه، لاذقیه، طرطوس و دمشق علیه جنایات شورشیان جولانی شدت گرفت، در این درگیریها تاکنون ۳ نفر کشته شدهاند؛ بیاعتنایی مردم به اعلام آتشبس از سوی شورشیان
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4215/1/296469/0
✉️ @vatanemrooz
📰 وطن امروز ؛ ضمیمه هفتگی طنز راهراه
📅 ۰۶ دی ۱۴۰۳
🔗 https://vatanemrooz.ir/?nid=4215&pid=5&type=0
✉️ @vatanemrooz
📍 ارز و لرز؛ نگاهی به تبعات تغییر نرخ ارز و تأثیر آن بر حوزه سلامت و خدمات درمان
تخصیص ۱۲ میلیارد دلار با نرخ ۳۸۵۰۰ تومان برای واردات کالاهای اساسی و دارو در بودجه سال آینده در حالی است که هماکنون با حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی برخی کالاهای اساسی چون تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، دولت پس از ماهها هنوز مابهالتفاوت افزایش نرخ ارز را که حدودا ۵ برابر شده، نپرداخته است، آن هم در شرایطی که قرار است سال آینده نرخ ارز دولتی برای تامین کالاهای اساسی افزایش یابد.
به گزارش «وطن امروز»، دولت با حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی و رساندن آن به ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی مابهالتفاوت آن را به مراکز آزمایشگاهی نداده است؛ موضوعی که چنانچه ادامه یابد، نه فقط فعالیت آزمایشگاهها، بلکه سلامت جامعه را نیز به دلیل هزینه بالای انجام آزمایشها بشدت تهدید خواهد کرد.
اعضای مجمع انجمنهای علوم آزمایشگاهی دیروز در نشستی خبری، تبعات تغییر نرخ ارز بر فعالیت آزمایشگاههای طبی و سلامت مردم را تشریح کردند.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی در کشور گفت: دولت باید مابهالتفاوت نرخ ارز مورد نیاز آزمایشگاهها را پرداخت کند، چرا که آزمایشگاهها دارای نقدینگی کافی نیستند، همچنین باید سازمانهای بیمه، شرکتهای صادراتی و وارداتی و دولت در کنار فعالیتهای بیمارستانی و آزمایشگاهی قرار بگیرند تا آزمایشگاهها بتوانند خدمات خود را بخوبی ارائه دهند.
وی افزود: آزمایشگاه جایی است که مردم از بیمه استفاده میکنند و حدود ۹۰ درصد از بیماران، آزمایشگاههای خصوصی را انتخاب میکنند، چون انواع آزمایش را انجام و پاسخ...
روزنامه وطن امروز
📍 ارز و لرز؛ نگاهی به تبعات تغییر نرخ ارز و تأثیر آن بر حوزه سلامت و خدمات درمان تخصیص ۱۲ میلیارد د
آن را زود به مراجعهکننده میدهند. فاطمی با اشاره به اینکه تشخیص درست برای درمان مهم است، بیان کرد: در تعرفه آزمایشگاه ۲بخش حرفهای و فنی داریم که بخش فنی مرتبط با خرید ملزومات مواد مصرفی و بخش حرفهای مربوط به پرسنل است. وی تاکید کرد: تشخیص درست برای ما و مردم بسیار اهمیت دارد. برای تجهیزات یک بار سرمایهگذاری میشود اما کیت مصرفی روزانه است و باید در این راستا به آزمایشگاهها کمک شود.
محمدهادی صادقی، عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: تشخیص مناسب، بسیار مهم است؛ اگر این امر ضربه بخورد، مردم و سلامت آنها دچار مشکل میشود. حذف ارز ترجیحی فعالیت آزمایشگاهها را دچار مشکل میکند و دولت باید در این باره چاره اندیشی کند. وی افزود: مابهالتفاوت نرخ ارز باید هرچه سریعتر به آزمایشگاهها تزریق شود تا بتوان از بروز شرایط سخت در مسیر خدمت به مردم جلوگیری کرد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4215/1/296475/0
✉️ @vatanemrooz
📍 سندروم گلام و سوریهسازی از ایران امروز
📝 محمد رستمپور: دهه ۷۰، تلویزیون ایران انیمیشنی پخش میکرد به نام «ماجراهای گالیور» که براساس یک رمان ایرلندی ساخته شده بود. در میان اطرافیان گالیور، شخصیتی به نام «گلام»، در تمام حوادث، بدون استثنا، با جمله «من میدونم» منفیبافی میکرد و به همه یأس و ناامیدی میداد. تأثیر گلام تا اندازهای بود که همیشه یکی از ارکان و وجوه درام قصه را تشکیل میداد.
گلامهای سیاسی نیز در هر رویدادی، زبان به سرزنش جمهوری اسلامی ایران باز میکنند و مرتبا نسبت به واقعه هشدار میدهند و پس از هر واقعهای هم با قیافهای حقبهجانب، ماجرا را به صورتی روایت میکنند که با حرف آنها پیش از رخداد تناسب داشته باشد.
دسته اول، اصلاحطلبانی هستند که بیاعتنا به آنچه در مذاکرات برجام و پس از آن در سالهای ۹۴ و ۹۵ رخ داد، روی کار آمدن دولت پزشکیان را فرصت و زمینهای میبینند که مجدداً با یک آرایش رسانهای، علتالعلل تمام مصایب و مسائل ایران امروز از جمله ناترازی انرژی که زندگی این روزهای مردم را مختل کرده است، «تحریم» بدانند.
دسته دوم، برخی تحلیلگران دلسوز وابسته به جریان انقلابند که در نقش مطالبهگری خود عمیقاً غرق شدهاند و گمان میبرند آنچه به ذهن آنها میرسد، به فکر مدیران و سیاستگذاران و فرماندهان نظامی و سیاسی ایران خطور نمیکند. در جهان آنها، همه وابسته یا بیبصیرتند و رهبر انقلاب، تنها هستند. روزی به شورای نگهبان، ساعتی به فرماندهان، دیروز به دولت و امروز به بیت رهبری نهیب میزنند و گمان میکنند ابوذرگونگی فقط به فریاد زدن است.
اولویت دادن...
روزنامه وطن امروز
📍 سندروم گلام و سوریهسازی از ایران امروز 📝 محمد رستمپور: دهه ۷۰، تلویزیون ایران انیمیشنی پخش میک
مسائل فرعی، کمارزش کردن اقدامات بویژه آنها که معیشت مردم را سامان میدهد، برچسبزنی به مدیران، شخصیتهای اجتماعی و تقلیل دادن مجموعه اقدامات به یکیدو رفتار قابل نقد، سرزنشگری، متهمسازی مردم، همه و همه با هر عنوان و بیانی انجام شود، شکلی از پدیده گلام است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4215/1/296470/0
✉️ @vatanemrooz
6.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 درگیریهای خونین در سوریه
🎥 #در_متن_وطن؛ شدتگرفتن رفتارهای غیرانسانی با اقلیتهای قومی و مذهبی
تصاویر تجمعات و راهپیمایی علویان در رسانهها در حال دستبهدستشدن است. اعتراضاتی در حمص، حماه، لاذقیه، طرطوس و دمشق.
تاکنون ۳ نفر کشته و ۷نفر با شلیک نیروهای حکومت جولانی زخمی شدهاند.
وزیر اطلاعرسانی سوریه گفت: دوران تنشهای فرقهای، به پایان رسیده، اما نیروهای تحریرالشام به وعدههای حقوق بشری پایبند نیستند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4215/1/296469/0
✉️ @vatanemrooz
📍 مصدقی که نمیشناسیم! مروری بر روایتهای ملی شدن صنعت نفت در سینما و تلویزیون به بهانه اکران «خائنکشی»
📝 میلاد جلیلزاده: در سال ۱۳۳۰ هستیم و یک باند سرقت به سرکردگی مهدی بلیغ و دوست دوران بچگیاش، به بانک ملی ایران حمله میکنند تا خزانهاش را برای کمک به دولت دکتر مصدق خالی کنند. مصدق که دولتش به دلیل تحریم نفت از طرف انگلیسیها بشدت مشکل پیدا کرده و بودجهاش را نمیتواند تامین کند، طرح اوراق قرضه را راه انداخته و از همه مردم خواسته پولهایشان را بیاورند و این سهام را بخرند. سرقت با موفقیت انجام میشود.
این خلاصهای از داستان «خائنکشی» است؛ سیامین فیلم بلند مسعود کیمیایی در سینما که از آن یک نسخه مینیسریال هم به عنوان نخستین سریال این کارگردان کهنهکار تدوین شده است.
کیمیایی با وجود خرق عادتی که با فیلم «خائنکشی» در سوژهیابیاش کرده، به دلیل مغلق و گنگ و غریب بودن زبانش برای مخاطب امروز، چندان نتوانسته تاثیر این خرق عادت را در برق چشم مخاطبانش ببیند اما باید گفت خرق عادت او فقط هواداری از سارقان بانک نیست، بلکه موضوع مهمتر، سرک کشیدن این فیلمساز به بخشی از تاریخ معاصر ایران است.
باید افسوس خورد بابت اینکه کیمیایی در این سن و سال و در این مقطع از تاریخ فیلمسازیاش سراغ موضوع مصدق و نفت رفته؛ یعنی مقطعی که هم زبان سینمایی او با زبان زمانه ناهمخوان است و هم به دلیل کیفیت چند فیلم اخیرش، بدبینیهایی نسبت به او وجود دارد و اینها باعث میشود فیلمی که به موضوعی تا این حد مهم پرداخته، چندان دیده نشود.
محمد مصدق یک مبارز پارلمانی جدی بود که در دورههای ابتدایی...