عمیقترین گودال ذهن
یک دوست کتابخوان،از آن رفقایی که نمیشود حرفشان را نشنیده گرفت، توصیه کرد کتابی را با هم بخوانیم. کتابهای ریز و درشت نخوانده و نصفه را کنار گذاشتم و عید امسال را با چلنجر دیپ شروع کردم.
نیل شوسترمن برای نوجوان خوانها نامی آشناست یک نویسنده محبوب آمریکایی که هم فانتزی را خوب پیاده میکند و هم اهل رئال است. کتابهای چندگانه دارد و موتور تخیلش پر توان کار میکند.
من که حسرت نخواندههایم هیچ وقت تمامی ندارد، این عید را فرصتی مناسب برای آشنایی با او یافتم.
چلنجر دیپ به شهادت شوسترمنشناسان به قدری با آثار دیگر او متفاوت است که توصیه میکنند به عنوان اثر اول او خوانده نشود. کتاب فضای داستانی تازه و غریبی دارد. با وجود اینکه از نظر داستانی بینقص است به راحتی روی خوش به خوانندگان نشان نمیدهد.
از همان ابتدا فکر مخاطب را به کار میگیرد. خیلی صاف و صادق نمیشود فهمید داستان چیست.
امید واهی نمیدهم که اگر مثلا از ۲۰ درصد به ۳۰ یا ۴۰ درصد رسیدید، اوضاع عوض میشود و داستان اصلی مثل هلوی پوست کنده میزند بیرون...نه.
از ابتدا تا انتهای داستان خواننده باید فسفر بسوزاند تا قصه را بفهمد چرا که راوی بینظیر داستان یک بیمار دوقطبیِ اسکیزوفرنیِ است که کمی افسردگی و وسواس فکری هم دارد.
فرم داستان بی نظیر است. شما لحظه به لحظه در حال کشف و شهود این نکته هستید که یک بیمار روانی دنیای پیرامونش را چگونه میبیند، درک میکند یا میفهمد.
کتاب نفسگیر، سخت، تلخ ولی گیرا پیش میرود و رفته رفته می بینید نویسنده چه قدر کارش را خوب بلد است. از دستم در رفته است که چند بریده از کتاب را علامت زدهام!
ولی فضای خاص داستان طوری است که نمیشود به یک کتابخوان مبتدی یا تازهکار معرفی شود. شک دارم که مناسب تمام بازههای سنی نوجوان باشد.(به کوچکتر از ۱۵ سالههای کتابخوان، معرفیاش نمیکنم)
همه چیز این اثر از جمله ترجمه، درجه کیفی بالایی دارد. نویسنده کاری کرده است که خواننده عادی حال یک بیمار روانی را درک کند.
توصیفات، تلخیص و بازسازی صحنهها به بهترین وجه پیاده شده است و شوسترمن نشان میدهد نبوغ غیر قابل انکار در داستان سرایی دارد.
در انتهای کتاب به این نکته اشاره میکند که به علت درگیری فرزندش با اسکیزوفرنی داستان ننوشته است بلکه تا جای ممکن به واقعیات پایبند بوده است.
کتاب قابل توصیه به بزرگسالان و نوجوانان با شرایطی که ذکر شد میباشد.
به علت اینکه مخاطب کتاب عام نیست و ممکن است شماری از خوانندگان توان تمام کردن کتاب را نداشته باشند(به علت فشار روحی به خواننده) و خوانش کتاب صبوری ویژهای بطلبد، لذا از دادن امتیاز کامل ۵ به این کتاب خودداری می کنم.
هرچند لیاقت امتیاز کامل را دارد ولی ۴.۵ را برای آن مناسب میدانم.
🌎https://eitaa.com/vazhband
7.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خداحافظ ای سفرهی سبز افطار
دعای سحر با چشمای گهربار
#وداع_با_ماه_مبارک_رمضان🌙
اَلٰا بِـذِڪْرِٱݪلّٰـهِ تَـطْـمَـئِـنُّ ٱلْـقُـلُـوب🌷
🌎https://eitaa.com/vazhband
دو سوراخ روی گردن
از پنج کتاب تصویر بالا جلد دوم به دستم رسید. از همان صفحات اول میشد حدس زد عقبهای در کار است و من از وسط راه به داستان رسیدهام.
نتیجه اینکه از سایت نشر افق متوجه شدم یک پنجم داستان را خواندهام و پایان داستان این وعده را به مخاطب میدهد که این رشته ادامه دارد.
کتاب در ژانر وحشت به نگارش در آمده است و راوی آن نویسندهای است که با خون آشامی ملاقات داشته و قصه او را به چاپ رسانده است. حالا در این جلد گرفتار خبرنگار کنجکاوی شده است که منزل خون آشام را از رهگیری طعمههای او یافته است....
در این اثر مولفههای وحشت مثل تنهایی و تاریکی به خوبی پیاده شده و ترس را به مخاطب منتقل کرده است. فضای داستان به سبک کارهای این ژانر خلوت است و تعلیقهای آمیخته به وهم کاری میکند در یک وعده کتاب ۱۲۰صفحهای خوانده شود.
از نظر بار معنایی و محتوایی آوردهی خاصی ندارد و برای سرگرمی علاقهمندان به این سبک کتاب خوبی است.
قبل از آقای گلشیری ، کتابهای آقای شاه آبادی را که وهمآلود و کمی ترسناک هستند، خواندهبودم. آقای شاه آبادی به عمد و به جهت اینکه آسیبی به روان مخاطب نوجوان نرسد میزان وحشت کمی را وارد کار میکنند ولی آقای گلشیری با دست بازتری عمل کرده است و با استفاده از تکنیکهای این سبک داستان، در صحنههایی نفس مخاطب را حبس نموده و او را میترساند.
داستان به گونهای است که میشود آن را به مخاطب ۱۵ سال به بالا معرفی کرد و به صورت خاص به خوانندگان ۱۲ تا ۱۵ سال که به این ژانر علاقه دارند.
دوست دارم فرصتی شود تا بقیه جلدها را بخوانم و از عاقبت خون آشام با خبر شوم. در مورد نقاط ضعف کتاب، شهر بزرگ تهران سکوت و خلوتی مورد نیاز برای ایجاد جهان داستانی خلوت و پرتعلیق را ندارد. بهتر بود شهری کوچک یا شهرکی در اطراف تهران محل واقعه باشد. شروع داستان نیز به نسبت بدنه و پایان بندی ضعیف بود. در مجموع امتیاز ۳.۵ از ۵ را برای این کتاب مناسب میدانم.
#مجموعه_خون_آشام_جلد_دوم
#ملاقات_با_خون_آشام
#سیامک_گلشیری
#نشر_افق
🌎https://eitaa.com/vazhband
ادبیات نامانوس
کی مجسمههای شهر را میدزدد یک اثر از ادبیات کودک و نوجوان آلمان است. یک کتاب کوتاهِ حدودا ۱۳۰ صفحهای که طرح جلد جذابی دارد و به عنوان رمان کودک معرفی شده است.
ذهنم به سمت کتاب ۷تا ۹ سال و ۹ تا ۱۲ سال رفت. با توجه به دایره لغات داستان و اسامی دشوار شخصیتها و موضوع از ابتدای کنار بنا را بر این گذاشتم که کتاب برای ۹ سال به بالاست.
داستانی در مورد پسری است که کسی او را باهوش نمیداند و جدی گرفته نمیشود. حتی به او لقب کند ذهن میدهند. آنها در شهر کوچکشان سه مجسمه دارند که با ورود مرد مسافری که یک سگ نامرئی دارد مجسمه ها مفقود میشوند و به صورت انسان زنده در میآیند...
این مقدمه برای یک رمان کودک جذاب است ولی در ادامه، کتاب و شرح روابط و وقایع و گفتگوها برای مخاطب کودک و بزرگسال حتی! ناامید کننده است. نظام علت و معلولی وقایع معلوم نیست. ارتباط دادن بین صحبتها و اعمال اشخاص آسان نیست. همه چیز در هالهای از ابهام است.کد ها و نشانههایی که احتمالا برای کودک و نوجوان آلمانی فهم میشود و برای ما بی معنا است. در این بین گریزی هم به ماجرای کشتی نوح زده میشود!
نمی دانم مترجمان چه کتابهایی را برای ترجمه قبول میکنند؟ آیا قبل از دست به قلم شدن یک بار اثر را میخوانند؟ اصلا به این موضوع حساسیت دارند که جامعه مقصد محتوای کار را دریافت میکند یا خیر؟
انتظار میرود برای ارتقای سطح کیفی کارهای ترجمه ناشر و مترجم لااقل از یک مخاطب نوجوان بخواهند حالش را بعد از خواندن کتاب توصیف کند. وقتی داستان تمام شد منِ بزرگسال نمیتوانستم در دو جمله بگویم داستان چگونه بود و چه میخواست بگوید.
وقتی کتاب را به مخاطب ۹ تا ۱۲ ساله دادم تا بخواند او هم گیج بود. به قدری که کتاب برایش ارزش سرگرمی هم نداشت.
فقط برای زبان روان و ویراستاری کتاب ۱.۵ امتیاز قائل میشوم و به هیچ گروهی توصیهاش نخواهم کرد.
#کی_مجسمههای_شهر_را_میدزدد
#اورسولا_ولفل
#محراب_قلم
🌎https://eitaa.com/vazhband
مارتینای عزیز من
برای شرح لطافت، مهر و محبت، باید کلمات را ردیف کنیم و مصداق بچینیم. ولی عالم داستان محل ترجمه کلمات نیست جایی است که میتوان تمام این واژهها را نشان داد.
سنت اگزوپری در شازده کوچولو ارتباط عاطفی را برابر اهلی کردن میداند.
وقتی به کسی عشق میورزیم، وقتی دوستش میداریم او را اهلی میکنیم.
مهرطلبی در دنیای ساده و بی آلایش کودکی و نوجوانی اهمیتی ناگفتنی دارد.
داستان توبیاس و فرشته در مورد عشق است. داستانی که زخم روی قلب میاندازد و مارتینا قهرمان کتاب را مثل زهزه در درخت زیبای من فراموشنشدنی میکند.
دردی که یک کودک احساس میکند، جان مخاطب را بیشتر میآزارد. در دنیای پاک کودکانه خبری از گلهگزاری نیست. کودک نه خبری از حق و حقوقش دارد و نه زبانی برای شکایت.
یک دختر هشت ساله با روایتی کودکانه به معنای زندگی می پردازد او فکر میکند چرا به دنیا آمده است. داستانی لطیف و فلسفی از نگاه یک کودک که در دنیای محدود و خلوت پیرامونش به دنبال ارتباط و دریچهای رو به جهان بیرون است. او توانایی خاصی دارد. می تواند صدای تمام اشیا و حیوانات جهان را بشنود...
این رمان ارزشمند بازآفرینی داستان دخترک کبریت فروش نوشته هانس کریستین آندرسن است. از خواندن آن پشیمان نخواهید شد.
توبیاس و فرشته سوغات ادبیات کودک و نوجوان ایتالیاست. کتابی که می توان به گروه سنی ۱۲ سال به بالا توصیه کرد. از آن دست کتابهاست که بریدههای دلپذیری دارد، کم حجم و کوتاه و بسیار خوشخوان است. نکته منفی در فرم و محتوا نیافتم. امتیاز کامل ۵ را به این کتاب خواهم داد.
#شاه_انگبین
#توبیاس_و_فرشته
#محراب_قلم
🌎https://eitaa.com/vazhband
به توصیه یک دوست عزیز و کتابخوان برای کتابهایی که معرفی میکنم هشتک خواهم گذاشت.این عنوانها پیشنهاد ایشان است که ید طولانی در مطالعه دارند🙏
راهنمای هشتگ ها :
۱. شاهانگبین (کتابهای عالی) امتیاز کامل ۵
شاهانگبین، مادهای نادر و خاص است که فقط برای ملکهٔ کندو تولید میشود.
این هشتگ به کتابهایی اشاره دارد که عمیق و تأثیرگذار هستند و ارزش خواندن دارند.
۲.عسل_گلچین(کتابهای خوب) امتیاز ۴ و ۴.۵
عسل گلچین از بهترین گلها تهیه میشود و طعمی دلپذیر دارد.
این هشتگ به کتابهایی اشاره دارد که جذاب و خواندنی هستند، اما ممکن است نقاط ضعف کوچکی داشته باشند.
۳. برهموم (کتابهای متوسط) امتیاز ۳ و ۳.۵
برهموم مادهای است که زنبورها برای محافظت از کندو استفاده میکنند، اما به پای عسل نمیرسد.
این هشتگ به کتابهایی اشاره دارد که معمولی هستند؛ نه بد، نه عالی. ممکن است ایدههای جالبی داشته باشند، اما اجرا ضعیف است.
۴. عسل_تقلبی(کتابهای ضعیف) امتیاز ۲.۵ و کمتر
عسل تقلبی ظاهری فریبنده دارد، اما ارزش واقعیِ عسل را ندارد.
این هشتگ به کتابهایی اشاره دارد که بیارزش، کلیشهای یا گمراهکننده هستند و وقت خواننده را تلف میکنند.
🌎https://eitaa.com/vazhband
در هوای حاج شیخ محمودرضا امانی، حاج آخوند
حاج آخوند یک نام است روی جلد کتاب. شاید سوال برانگیز و جذاب نباشد و به قدر کافی خواننده را به خرید ترغیب نکند.
طرح جلد هم به یاد ماندنی و خاص نیست. مخاطب را صدا نمیزد که کتاب را بردارد و در سبد بگذارد.
گزارهی مشوق این کتاب، نام نویسنده است که قلاب میاندازد.
عطالله مهاجرانی در دولت اصلاحات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. بیش از بیست و پنج سال پیش. در سالهای اخیر وزرای دولتهای مختلف آنقدر از فرهنگ و هنر فاصله داشتند و یا آمدند و رفتند ولی اوضاع فرهنگی و هنری ایران تکان نخورد که نامشان از یاد رفته است.
مهاجرانی در حوزه ادب و هنر کنشگر بود رفتارهای او در مدت زمان تصدی این منصب از روی مبانی اعتقادیاش و زاویه نگاه او به فرهنگ و هنر نشات میگرفت و در عمل نشانههای آن به چشم مردم میآمد.
کارنامهی فعالیتهای او ممکن است مطلوب ما نباشد ولی بر پایهی باور و دانشش استوار بود. بنابراین اگر از نظر سیاسی با آرا و نظرات او همسو نباشیم؛ دانش ادبی او را نمی توانیم نادیده بگیریم . دانشی که از او شخصیتی به یادماندنی در کسوت وزیر فرهنگ ساخت.
در کتاب حاج آخوند نویسنده به سالهایی برمیگردد که ارتباطی به یاد ماندنی با آخوند ده مهاجران داشت.(مهاجران روستایی از توابع شازند اراک)مردی روحانی و عارف مسلک که درس زندگی را خوب میدانست و جذبهای داشت که در دنیای کودکی تا جوانی عطالله تاثیر ماندگاری بر روح او گذاشت.
مردی که نفس را مهار کرده بود و پردههای از حقیقت جهان پیش چشمش گشوده شده بود.
در مجموع حدود چهل خاطره از حاج آخوند که هریک به بخشی از زندگی نویسنده،باورها و عملکرد او مربوط میشد در کتاب آمده است. یعنی مهاجرانی وقتی به بازخوانی خود در خاطراتش میپردازد، حاج آخوند را در گوشه و کنار آن می بیند.
فرم کار تا حدودی خاطره نگاری و در بخشهایی روایت نویسی است. از نظر ادبی و واژگان و تصویر سازی ها قوی عمل کرده است. طول کلام در معدودی از بخشها آزار دهنده است اما در مجموع به خاطر انعکاس اسم رحمانیت خداوند به دل می نشیند و اثر میگذارد.
با این وجود نوع نگاه نویسنده در تعریف اسلام با ارائه گلچینی از رفتارهای حاج آخوند نمیتواند نماینده تام و تمام یک مرجع دینی باشد. وجوهی از رفتارهای دینی برجسته شدهاند و به بخشهایی به قدر کافی پرداخته نشده است که این امر به دلیل انتخاب و نحوه نگاه نویسنده رخ داده است.
در مجموع کتاب حاج آخوند در روزگار ما شفا است. از زمانه و زمین جدایمان میکند و به آسمان میرساند. طبیعتی که تصویر میشود رنگ خدا دارد و ما را به خالق نزدیک میسازد. خواندن آن را به بزرگسالان توصیه میکنم و با توجه به جمیع شرایط امتیاز ۴ را برای آن مناسب میدانم.
#عسل_گلچین
#حاج_آخوند
#عطاء_الله_مهاجرانی
#انتشارات_امید_ایرانیان
🌎https://eitaa.com/vazhband