✡️ اسلام و تروریسم تاریخی یهود (۵)
🎯 تلاشهای یهود برای جلوگیری از تولد و ظهور پیامبر اکرم (ص)
🌐 ١- دوری از محیط مکه
1️⃣ در آن شرایط، #عبدالمطلب وظیفهای خطیر بر عهده داشت. پیامبر (ص) برای مادر و نیز جدّمادری و جدّپدری بسیار محبوب بود.
2️⃣ عبدالمطلب، محبوبترین فرزندش، #عبدالله، را از دست داده و دختر وهب نیز دو ماه پس از ازدواج بیوه شده بود.
3️⃣ محصول این ازدواج، یک پسر بسیار زیبا بود. از اینرو، اهمیت پاسداری از محمد (ص) برای سرپرستان ایشان، کاملاً آشکار بود.
4️⃣ او در محیط مکه، بهدلیل رفت و آمد کاروانهای تجاری و زیارتی، در امان نبود. تنها چاره، دور کردن وی از مکه بود؛ آن هم مخفیانه و دور از چشم اغیار.
5️⃣ محمد (ص) را به دایه سپردند تا ایشان را در سرزمینی دورتر از مکه و پنهانی نگهداری کند. منطقهٔ سکونت #حلیمه از مکه، بسیار دور بود.
6️⃣ اما چرا عبدالمطلب، محمد (ص) را پس از ۵سال به مکه بازگرداند؟ در تاریخ، دلایلی برای بازگرداندن پیامبر (ص) نقل کردهاند.
7️⃣ علت بازگرداندن حضرت به مکه، آن بود که ایشان را شناسایی کرده بودند و میخواستند او را با خود ببرند. نقلهایی، این مطلب را تایید میکنند.
✡️ اسلام و تروریسم تاریخی یهود (۶)
🎯 تلاشهای یهود برای جلوگیری از تولد و ظهور پیامبر اکرم (ص)
🌐 ٢- پاسداری مداوم
1️⃣ رفتار عبدالمطلب نشان میدهد که اهمیت حفاظت از پیامبر (ص) برایش کاملاً روشن بوده است؛ چرا که حتی هنگام جلسات #دارالندوة نیز، وی را همراه میبرد و بهجای خود مینشاند.
2️⃣ اهمیت این حفاظت در نظر عبدالمطلب، در وصیتنامهٔ او به #ابوطالب نیز آشکار میشود.
3️⃣ محمد (ص) ٨ساله بود که مرگ #عبدالمطلب فرا رسید. رسم عرب، وصیّت به فرزند بزرگتر است، ولی عبدالمطلب برخلاف این رسم عرب، ابوطالب را وصی خود قرار داد؛ در حالیکه او فرزند بزرگتر عبدالمطلب نبود و برادر بزرگترش نیز زنده بود.
4️⃣ بیش از دو سوّم وصیتنامهٔ عبدالمطلب، سفارش به حفاظت از کودک بود و در پایان فرمود: «اگر به من قول ندهی که از این کودک حفاظت کنی، راحت جان نخواهم داد». ابوطالب دست پدر را گرفت و قول داد که با جان و مال از محمد (ص) پاسداری کند.
✍️ حجةالاسلام مهدی طائب
«امام سجاد(ع) دو اقدام را به انجام رساندند: یکی ایجاد یک معنویت حقیقی در تاریخ اسلام، و دیگری، احیای گرایش به اهل بیت(ع) بر محور سید الشهداء(ع).
یکی از کارهای ایشان که جزء عبادات علنی امام سجاد(ع) بود بکاء بر سیدالشهداء(ع) است. گاهی به نظر میرسد که این چه مبارزهای است؟ گریه، مبارزه مسنها و پیرمردها و پیرزنها است!
درحالیکه اینگونه نیست. این درک از کار حضرت سجاد(ع) غلط است. برخی از انقلابیهای قبل انقلاب اسلامی، میگفتند «چرا از مردم اشک میگیرید، اسلحه به دستشان بدهید!». متوجه نبودند که اسلحه را مارکسیستها هم میدهند! کشته دنیا که به دردی نمیخورد.
اگر بخواهید آدمی تربیت کنید که هستیاش را برای امام و در راه ولایت بدهد باید یک عمر برای امام حسین(ع) گریه کرده باشد، صاف شده باشد و حق و باطل را شناخته باشد، انگیزه جهادش درست شده باشد. زیارت عاشورا همین است، انگیزه درگیری بین حق و باطل را بر محور عاشورا ایجاد میکند.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 کربلا صحنه ی عشق بازی - استاد شجاعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استاد #رائفی_پور
📝 «شهادت پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله وسلم - قسمت اول»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استاد #رائفی_پور
📝 «شهادت پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله وسلم - قسمت دوم »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 استاد #رائفی_پور
📝 «شهادت پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله وسلم - قسمت سوم »
✡️ سرپیچی از لشکر اسامه (١)
1️⃣ نزدیک به دو ماه پس از حجةالوداع و بیعت غدیر خم، رسولخدا (ص) دچار بیماری سختی شدند که هرچه میگذشت، حال ایشان وخیمتر میشد.
2️⃣ در این روزها ایشان لشکری را به فرماندهی اسامة بن زید، برای جنگ به سمت موته مهیا کرد. امام علی (ع) در این زمینه میفرمایند: علت لشکرکشی این بود که منافقان نتوانند خلافت را غصب کنند. (١)
3️⃣ پیامبر اکرم (ص) میدانستند واپسین روزهای زندگی مبارکشان در حال سپری شدن است و وجود منافقان در مدینه خلافت پس از ایشان را به خطر خواهد انداخت؛ از اینرو میخواستند این اشخاص در مدینه نباشند و بهترین راه، لشکرکشی به سمت موته بود.
4️⃣ #سپاه_اسامه از تمامی مهاجران و انصار نخستین تشکیل شده بود. ابوبکر، عمر، ابوعبیدة بن جراح، سعد بن ابیوقاص، عبدالرحمن بن عوف، طلحه و زبیر نیز در این سپاه قرار داشتند. گروهی به کمی سن اسامه اعتراض کردند. رسولخدا (ص) خشمگین شدند و فرمودند: او لیاقت امیری لشکر را دارد، سپس کسانی را که از این سپاه تخلف کنند، لعنت کردند. (٢)
5️⃣ با این حال شماری از لشکریان به اسامه گفتند: به کجا میروی؟ ما در هیچ زمانی احتیاج به حضور در مدینه بیش از اکنون نداشتهایم، رسول خدا (ص) گرفتار بیماری سختی است. منافقان آنقدر کارشکنی کردند که لشکر حرکت نکرد و پیامبر (ص) به ملکوت اعلی پیوست. (٣)
📚 منابع:
🔸١. الخصال، ص٣٧١؛ بحارالانوار، ج٢٨، ص٢٠٧.
🔸٢. السقیفة و فدک، ص٧٧.
🔸٣. ارشاد القلوب، ج٢، ص٣٣٨؛ بحارالانوار، ج٢٨، ص١٠٧.
✡️ سرپیچی از لشکر اسامه (٢)
1️⃣ با نگاهی به تاریخ، بهروشنی میتوان دریافت که تخلف ابوبکر، عمر، ابوعبیدة بن جراح، سالم مولی ابیحذیفه و شماری دیگر از یاران ابوبکر بود که لشکر اسامه را از حرکت بازداشت!
2️⃣ مطابق روایات تاریخی، ابوبکر، عمر و ابوعبیده، لشکر را ترک و بهسمت مدینه حرکت کردند. (١)
3️⃣ مقداد سخنانی دارد که در بخشی از آن آمده است: «پیامبر اکرم (ص) خبر داد که تو (ابوبکر) و یارانت لشکر اسامه را ترک خواهید کرد.» (٢)
4️⃣ از سوی دیگر، کسانی میتوانند به دستور رسول خدا (ص) اعتراض کنند و از حرکت سپاه جلوگیری نمایند که صاحبان نفوذ باشند و نیز انگیزهٔ مهمّی در سر داشته باشند. در این زمینه، به نام ابوبکر و برخی از یارانش در بعضی از کتابهای تاریخ اشاره شده است. (٣)
5️⃣ از مطاب پیشگفته روشن میشود گروه معترض به کمیِ سن اسامه، ابوبکر و یارانش (عمر، عثمان، ابوعبیده، طلحه، عبدالرحمن بن عوف، سعد بن ابیوقاص، سالم مولی ابیحذیفه، بشیر بن سعد و…) بودند که میخواستند لشکر حرکت نکند تا در زمان رحلت پیامبر اکرم (ص) در مدینه باشند و بتوانند خلافت را به دست گیرند.
📚 منابع:
🔸١. تثبیت الامامة، ص١٩.
🔸٢. الاحتجاج، ج١، ص١٠٠؛ بحارالانوار، ج٢٨، ص١٩۶.
🔸٣. ارشاد القلوب، ج٢، ص٣٣٨؛ بحارالانوار، ج٢٨، ص١٠٧.
⚔️ پیامبر (ص) سپاه اسامه را جهت اعزام به موته بسیج کردهاند تا شکست پیشین در این منطقه را جبران کند. اگر اسامه در این نبرد پیروز میشد، سدّ مستحکم #یهود بهسوی #قدس فرو میریخت. بنابراین یهود باید برای جلوگیری از فتح قدس به دست پیامبر اسلام (ص) دست به کار شود.
✡️ از سوی دیگر با شکست یهود، #نفاق نیز در مدینه شکست میخورد و یهود پایگاه امید خویش را از دست میداد. اگر پیامبر تنها یک ماه دیگر زنده بماند، و این سپاه به جنبش درآید، مرگ یهود قطعی است. اینجاست که منافقان مدینه، برای حفظ حیات خویش و یهود، پیامبر را جام زهر مینوشانند. (تفسیر العیاشی، ج١، ص٢٠٠)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اگر به امام زمان(عج) توسل واقعی بجوییم، قطعا از حضرت جواب میگیریم.
emam hasan_j1_96-08-04.mp3
24.67M
🔊 سخنرانی استاد رائفیپور
📝 موضوع: شهادت امام حسن(ع) - جلسه ۱
📅 ۱۳۹۶/۸/۴ - تهران
emam hasan_j2_96-08-05.mp3
29.21M
🔊 سخنرانی استاد رائفی پور
📝 موضوع: شهادت امام حسن(ع) - جلسه ۲
📅 ۱۳۹۶/۸/۵ - تهران
Ostad_Raefipour_Cheraee_Posht_Kardan.mp3
27.69M
🔊 #سخنرانی استاد #رائفی_پور
📝 با موضوع: چراییِ پشت کردن مردم به امام حسن مجتبی (علیه السلام)
◾️ شام شهادت امام حسن (علیه السلام)
📅 ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - تهران
Ostad_Raefipour_revayat_ahd_15_hazrat.mp3
51.3M
🔊 سخنرانی استاد #رائفی_پور
📝 موضوع: حضرت محمد رسول الله (ص) (#روایت_عهد ۱۵)
📆 ۱۳۹۱/۶/۳۰ - تهران
✍️آیا تمام اهل بیت از جمله #پیامبر_اسلام صلی الله علیه و آله به شهادت رسیدهاند؟
📝در خصوص شهادت اهل بیت کتب مستقلی مانند کتاب شهادة الأئمة علیهم السلام نوشته جعفر البياتی و همچنین کتاب موسوعة شهادة المعصومين علیهم السلام نوشته شده در پژوهشكده باقر العلوم عليه السلام نگاشته شده است. همچنین در بخشهای کتبی دیگر مانند الصحيح من سيرة النبی الأعظم صلی الله علیه و آله اثر فاخر علامه سيد جعفر مرتضى عاملی (در جلد 33) به اثبات شهادت پیامبر اسلام و سایر معصومین علیهم السلام پرداخته شده است.
باید توجه داشت در کنار روایات و گزارشهایی که در خصوص شهادت تک تک اهل بیت علیهم السلام وجود دارد، روایاتی کلی از معصومین علیهم السلام نقل شده است که در این یادداشت بطور مختصر به آنها میپردازیم.
▪️در مورد این دسته از روایات که بصورت کلی دلالت بر شهادت تمام اهل بیت علیهم السلام دارد باید به دو نکته توجه کرد:
1️⃣ اول باید توجه کرد برخی از این روایات بطور مستقل از حیث سند معتبر میباشند. (الصحيح من سيرة النبي الأعظم ( ص ) - السيد جعفر مرتضى العاملي - جلد 33 صفحه 182)
واحد افق جنبش مصاف به بررسی سند یکی از این روایات بصورت مستقل پرداخته است که میتوانید به این پست مراجعه بفرمایید:
2️⃣ دوم این که جدا از اعتبار سند روایت امالی شیخ صدوق (الأمالی - الشيخ الصدوق - صفحه 120) با توجه به تعدد اسناد موضوع مذکور، اصل این مسأله تقویت شده و فارغ از بحث سندی تک تک روایات و به دلیل تعدد طُرُق، اعتبار مجموعه این روایات قابل خدشه و نقد نخواهد بود.
اکنون ما جهت اثبات این موضوع سه طریق کاملاً مجزا را مرور میکنیم:
1️⃣ روایت از امام رضا علیه السلام:
تميم بن عبد الله بن تميم القرشي قال : حدثني أبي عن أحمد بن علي الأنصاري عن أبي الصلت الهروي قال : قلت للرضا عليه السلام... (عيون أخبار الرضا ( ع ) - الشيخ الصدوق - جلد 2 صفحه 219)
2️⃣ روایت از امام صادق علیه السلام:
أحمد بن محمد بن عيسى عن الحسين بن سعيد عن القسم بن محمد الجوهري عن علي بن أبي حمزة عن أبي بصير عن أبي عبد الله... (مختصر بصائر الدرجات - حسن بن سليمان الحلي - صفحه 15)
3️⃣ روایت از امام حسن علیه السلام:
محمد بن وهبان البصري ، قال حدثني داود بن الهيثم بن إسحاق النحوي ، قال حدثني جدي إسحاق بن البهلول ابن حسان ، قال حدثني طلحة بن زيد الرقي ، عن الزبير بن عطا ، عن عمير بن هاني العيسى ، عن جنادة بن أبي أميد قال : دخلت على الحسن بن علي... (كفاية الأثر - الخزاز القمي - صفحه 226)
💢 همانطور که مشخص است حداقل سه سند کاملاً جدا برای شهادت تمام اهل بیت علیهم السلام از جمله پیامبر اسلام در کنار روایت بدون اشکالی که از امام رضا علیه السلام وجود دارد در کتب روایی یافت میشود. با توجه به این روایات به همراه سایر گزارشهای متعدد در خصوص مسموم و مقتول بودن پیامبر و اوصیای ایشان میتوان نتیجه گرفت شهادت پیامبر و جانشینان ایشان از قطعیات است.
⚡️ تکالیف ما نسبت به نبی اکرم (صلی الله علیه و آله)
◾️استاد سید محمدمهدی میرباقری:
▫️نعمتی بزرگتر از وجود مبارک رسول گرامی اسلام برای بشریت و دین اسلام وجود ندارد.
▫️خداوند باد و اجنه و… را به حضرت سلیمان علیهالسلام عطا نمود اما خداوند به نبی خدا چیزی بالاتر از ملک سلیمان داده و آن دین خداوند است که تفویض شده است.
▫️مقام نبی خدا آنقدر بالاست که اطاعت و بیعت با ایشان عین اطاعت از خدا و بیعت با خداوند است.
▫️خداوند نبی خدا را با محبت خودش تأدیب و تربیت کرده و ادب را در درون حضرت به کمال رسانده و سپس امور بندگانش را به حضرت سپرده است و حضرت را رها نکرده است؛ خداوند دائماً حضرت را کمک و تسدید میکند و حضرت دائماً مؤید به روحالقدس است.
▫️خداوند میداند که رسالت خودش را بر عهده چه کسی بگذارد و چه کسی میتواند این رسالت را به نحو احسن انجام بدهد و وجود مقدس نبی اکرم بود که این رسالت الهی را بر دوش گرفت.
▫️در هیچ امت دیگری پیامبری به این عظمت مبعوث و هیچ کتابی مثل قرآن نازل نشده است و خداوند نیز تکالیفی در قبال این پیامبر عظیمالشان متذکر شده است که یکی از این تکالیف، آوردن ایمان به نبی خداست و نباید منکر حضرت بشویم و منظور از ایمان واقعی همان ایمان قلبی است.
▫️ما باید اهل یقین نسبت به نبی خدا باشیم و سخنان و پیامهایش را تکذیب نکنیم که خداوند در قرآن این مسئله را از بندگان خود مطالبه نموده است.
▫️یکی دیگر از تکالیفی که خداوند از ما خواسته این است که نبی گرامی اسلام را از تمامی تعلقات خودمان بیشتر دوست داشته باشیم و محبت واقعی به حضرت را در درون خود تقویت کنیم و شرط معیت و همراهی با نبی خدا منوط به دوست داشتن حضرت است.
▫️کسانی میتوانند در کنار حضرت باشند و سختیهای راه را تحمل و به قرب الهی و دار حیات برسند که محبت رسول خدا را داشته باشند و باید این محبت واقعی را کسب کرد و این محبت بدون پالایش قلب امکانپذیر نیست.
▫️سومین تکلیفی که از ما مطالبه شده است، تسلیم قلبی نسبت به نبی خدا است که این تکلیف بسیار مهمی است که باید انجام داد و بدون تسلیم قوا و تسلیم قلب همراهی با نبی خدا امکانپذیر نیست و باید تمامی قوای درونی در برابر رسول خدا تسلیم باشند چراکه نبی اکرم میزان برای تمامی عوالم است.
▫️کسی که تسلیم و مؤمن به نبی خدا نباشد نمیتواند همراهی رسول خدا در طی مراحل کمال کسب نماید و دائماً به رفتارها و سخنان رسول خدا معترض خواهد شد و بهعبارتدیگر در جبهه منافقین قرار خواهد گرفت.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى(ع)
🔷حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی(دام ظله) :
💠هیچ نفس مطمئنه ای به مقام راضی و مَرضی بار نمییابد، مگر به وساطت مقام امام رضا! او نه چون به مقام رضا رسیده است، به این لقب ملقّب شده است! بلکه چون دیگران را به این مقام میرساند، ملقّب به رضا شد.
💠اهداف جزئی هم مشمول این اصل کلّی است. اگر کسی در کارهای جزئی موفق شد و راضی شد؛ چه بداند، چه نداند به برکت امام رضا(ع) است. اگر فرزندی کوشید، رضای پدر و مادر را فراهم کرد؛ چه بداند و چه نداند، به وساطت مقام امام رضا(ع) است. و اگر عالم حوزوی یا اندیشور دانشگاهی به مقام علم و دانش بار یافت و بر کُرسی استادی تکیه زد و راضی شد؛ چه بداند، چه نداند به وساطت مقام ایشان است.
🌹 اثبات شهادت پیامبر اسلام (ص) در کلام امیرالمؤمنین (ع)
📚 ابتدا به این عبارت از کتاب شریف نهجالبلاغه توجه بفرمایید:
👈 قال امیرالمؤمنین علیهالسلام: وَ لَقَدْ قُبِضَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ إِنَّ رَأْسَهُ لَعَلَی صَدْرِی وَ لَقَدْ سَالَتْ نَفْسُهُ فِی کفِّی فَأَمْرَرْتُهَا فِی وَجْهِی....
📖 این عبارت در کتاب نهجالبلاغه سیّد رضی، خطبهٔ ۱۹۷ بخش دوم آن آمده است.
📚 در منابع دیگر نیز همین خطبه آمده است؛ از جمله:
👈 غررالحکم و دررالکلم، تالیف عبدالواحد آمدی، صفحه ۷۳۲-۷۳۳، چاپ دارالکتاب الاسلامی
👈 بحارالانوار، تألیف علامه مجلسی، جلد ۲۲، صفحه ۵۴۰، حدیث ۴۹، چاپ مؤسسه احیاء الکتب الاسلامیة
📖 اما شاهد کلام جهت اثبات شهادت پیامبر اکرم (ص) از این کلام مولا علی (ع):
🔸 به این بخش از متن بالا توجه کنید:
👈 «وَ لَقَدْ سَالَتْ نَفْسُهُ فِی کفِّی»
🔹 هرکس ترجمهٔ ظاهری این عبارت را در نظر بگیرد، خیال میکند که به این معناست که:
👈 «جانش در کفِ من خارج شد و سپس روی صورتم را با آن مالیدم»!
🔸 که این اصلاً معنی خاصی نمیدهد و دور از فصاحت است.
✍️ اما «نفس» علاوه بر «روح»، به معنی «خون» نیز هست. در فرهنگ لغت میخوانیم:
🔸 نفس (اسم):
🔸 الجمع : أَنْفُسٌ ، و نُفوسٌ
🔸 النَّفْسُ : الرُّوحُ
🔸 خرجت نفسُه ، و جاد بنَفْسِه : مات
🔸 النَّفْسُ : الدَّمُ
✍️ پس ترجمهٔ صحیح این است که:
👈 «از دهان مبارک پیامبر (ص) مقداری خون خارج شد و امیرالمؤمنین (ع) نیز آن خون مقدس را به صورت مبارکشان کشیدند.»
📚 اما از کسانی که به این معنا توجه کردهاند، میتوان افراد زیر را نام برد:
1️⃣ ابن میثم بحرانی
🔸 شارح متقدم قرن ۶ هجری بهنام «ابن میثم بحرانی» در زیر عبارت گفته شده از خطبه ۱۹۷ چنین مینویسد:
✍️ منظور از قول امیرالمؤمنین (ع) این است که هنگام موت رسول خدا (ص) مقداری خون از دهان آن حضرت بیرون آمد و امیرالمؤمنین (ع) آن را به صورتشان کشیدند.
📚 شرح نهجالبلاغة، جلد ۳، صفحه ۶۱۲-۶۱۳، چاپ دارالحبیب
2️⃣ میرزا حبیبالله خوئی
🔸 جناب مرحوم «میرزا حبیبالله خوئی» نیز در کتاب «منهاج البراعة فی شرح نهجالبلاغة» چنین مطلبی را با اشارهای از شرح ابن میثم بحرانی و ابن ابیالحدید در ذیل خطبه مذکور میآورند:
✍️ معنی جمله: «و لقد سالت نفسه فی کفی فامررتها علی وجهی» این است که مراد از نفس در اینجا خون است. (اشاره به مسمومیّت ایشان و اینکه طبیعی است از دهان فرد مسموم خون خارج شود همانطور که در لحظات شهادت امام حسن علیهالسلام چنین اتفاقی رخ داد.)
📚 منهاج البراعة، جلد ۱۲، ص ۲۴۰ چاپ منشورات المکتبة الاسلامیة
3️⃣ محمد جواد مغنیه
🔸 مرحوم «محمد جواد مغنیه» در کتاب «فی ظلال نهجالبلاغة» در ذیل این خطبه تصریح میکند که:
✍️ در قول امیرالمؤمنین (ع)، مراد از نفس، خون رسول خدا صلیاللهعلیهوآله است.»
📚 فی ضلال نهجالبلاغة، جلد ۳، صفحه ۱۸۹، چاپ دارالعلم للملایین
4️⃣ سید عباس علی الموسوی
🔸 سید عباس علی الموسوی در شرح نهجالبلاغه خود مینویسد:
✍️ قول امیرالمؤمنین (ع) یعنی: از دهان رسول خدا (ص) مقداری خون بیرون آمد و امیرالمؤمنین (ع) آن را به صورتش کشید.
📚 شرح نهجالبلاغة، جلد ۳، صفحه ۳۹۳، چاپ دارالرسول الاکرم (ص)
5️⃣ آیتالله مکارم شیرازی
🔸 آیتالله مکارم شیرازی در کتاب «پیام امیرالمؤمنین» که به شرح نهجالبلاغه میپردازد، در زیر این عبارت از خطبه ۱۹۷ این چنین مینویسد:
✍️ «نخست اینکه منظور از نفس خون است که در بسیاری از عبارات فقها و ادبا به این معنا آمده: «نفس سائله» در کتب فقهی بهمعنای خون جهنده است و در اشعار عرب نیز به این معنا استعمال شده است. و گفتهاند: پیامبر اکرم (ص) در آخرین ساعت عمر، مقداری خون از حلق مبارکش بیرون آمد و از دهان بیرون ریخت و طبق این خطبه آن خون در کف دست مبارک علی (ع) قرار گرفت و آن حضرت بهعنوان تبرّک بر صورت خود مالید.»
📚 پیام امام امیرالمؤمنین (ع)، جلد ۷، صفحه ۶۶۰-۶۶۱، چاپ انتشارات دارالکتب الاسلامیة
6️⃣ ابن ابیالحدید
🔸 «ابن ابیالحدید» سنّی نیز در شرح خود بر نهجالبلاغه در توضیح خطبه ۱۹۷ همین مطلب را تصریح و بیان میکند:
✍️ قول امیرالمؤمنین (ع) یعنی: از دهان رسول خدا (ص) در هنگام فوت مقداری خون بیرون آمد و علی (ع) این خون را به صورتش کشید.
📚 شرح نهجالبلاغة، جلد ۱۰، صفحه ۱۸۲-۱۸۳، چاپ مؤسسه مطبوعاتی اسماعیلیان
⁉️ حال با این مطالب گفته شده سؤالی که در ذهن باقی میماند آن است که به چه سببی بوده که پیامبر خدا (ص) در ساعت آخر عمر شریف، از دهان مبارکشان خون جاری شده است؟ کسانی که معتقدند پیامبر (ص) به مرگ طبیعی از دنیا رفتهاند، چه جوابی برای این سؤال و سؤالات دیگر دارند؟!
رفتار سیاسی امام رضا (ع) .mp3
22.22M
🎧 استاد میرباقری | مبنای تحلیل رفتار سیاسی امامان و رفتار امام رضا علیهالسلام در پذیرش ولایتعهدی
💥 به اندازهای که در طرح و برنامۀ غیبیِ امام معصوم مشارکت میکنی، فعلِ معصوم را میفهمی.
نمیتوانی بیرونِ گود بنشینی و فعل امام را تحلیل کنی! نمیتوانی بروی در دانشگاه سوربن تحصیل کنی و بیایی با آن چارچوبها، رفتار سیاسی امام حسن (ع) یا قیام امام حسین (ع) یا هجرت امام رضا (ع) را تفسیر کنی و بفهمی.
💥 همچنانکه قول معصومین جزو منابع فقهی ماست، سیرۀ عملی معصومین هم یکی از منابع فقهی ماست و ما میتوانیم از افعال معصوم، حکم شرعی استنباط کنیم (از سادهترین فعلشان تا افعال بزرگ و سیاسیشان)؛ منتها باید با روش کاملاً فقیهانه ورود کنیم و همچنین باید به پردههای غیبی فعل معصومین توجه کنیم.
💥 برای توجیه رفتارهای ناموفقِ سیاسیِ خودمان نباید دین را ملعبه قرار دهیم و رفتارهای تاریخی معصومین(ع) را هر جور دلمان میخواهد معنا کنیم و دلالت بگیریم!
💥 «الْحَسَنُ وَالْحُسَیْنُ اِمامانِ قاما اَوْ قَعَدا». امام حسن(ع) و امام حسین (ع) یک کار را انجام دادهاند و نباید جدا کنیم. بهتعبیر رهبر انقلاب، اهل بیت(ع) یک انسان ۲۵۰ ساله هستند و یک طرح را پیش بردهاند.
▫️ برنامه حسینیه ایران در شبکه اول
▫️ روز شهادت امام رضا علیهالسلام (۱۳۹۹)