هدایت شده از خبرگزاری حوزه
💠 حدیث روز 💠
💎 واقعیتی درباره مرگ
🔻امام علی عليهالسلام:
ما أنزَلَ المَوتَ حَقَّ مَنزِلَتِهِ مَن عَدَّ غَداً مِن أجَلِهِ
❗️آن كه فردا را از عمر خويش بشمارد، [پدیده] مرگ را به گونه واقعی نمیشناسد.
📚 اصول كافى: ج ۳، ص ۲۵۹، ح ۳۰
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
🌺بسمه تعالی 🌺
«سوگند به آن کس که دانه را شکافته و انسانها را آفریده دشمنان ما اسلام را هرگز نپذیرفتند، بلکه در ظاهر تسلیم شدند و کفر را در درون پنهان داشتند و هنگامی که یاورانی بر ضد اسلام یافتند، آنچه را پنهان کرده بودند آشکار کردند»؛
(📗نهج البلاغه نامه 16)
🌺خطر بد زبانی🌺
یکی از بانوان مسلمان، روزها را روزه میگرفت و شبها را در نماز عبادت به سر میبرد. اما بد اخلاق بود و با زبانش همسایگان خود را اذی میکرد.
شخصی در محضر پیامبر از این بانو تعریف کرد که او اهل نماز روزه است و تنها یک عیب دارد و آن این است که بد اخلاق است و ب زبانش همسایگان را میرنجاند.
رسول خدا فرمود:
لا خیر فیها هی من أهل الثار»: در آن زن هیچ خبری نیست، او اهل جهنم است (📚 داستاستانهای بحارج7ش8)
🌷🌹: پروردگارا شیطان را بر من مسلّط کردی و او را همچون خون در رگهای من جاری ساختی، در برابر آن چیزی برای من قرار ده (که آن را جبران کند) فرمود: ای آدم این فضیلت را برای تو قرار دادم که هرکس از فرزندان تو تصمیم بر گناهی بگیرد چیزی بر او نوشته نمی شود و اگر آن را عمل کند تنها یک گناه برای او مینویسند و اگر تصمیم بر حسنه ای بگیرد، حتی اگر عمل نکرده باشد یک حسنه برای او مینویسند و اگر عمل کند ده حسنه نوشته خواهد
شد. آدم عرض کرد پروردگارا لطف بیشتری کن فرمود: این فرصت را برای تو قرار دادم که هرکس گناهی کند سپس استغفار نماید او را میبخشم آدم عرض کرد: پروردگارا لطف بیشتری کن فرمود: درهای توبه را به روی آنها گشودهام تا زمانی که جان آنها به گلوگاه برسد (و آخرین لحظه جدایی از دنیا فرارسد) آدم عرضه داشت: کافی است».(📗خ146 نهج البلاغه)
🌺بسمه تعالی 🌺1_مهم ترین نتیجه عمر، عمل است»2_؛گشوده بودن پروندهها هرگونه اضافه و اصلاح و کم کردن نقطههای ضعف امکان پذیر است3_.«بساط توبه گسترده است»4_5_؛«در حالی که فراریان از طاعات خدا به سوی او فراخوانده میشوند و به بدکاران و گنهکاران امید عفو داده میشود»6_7_؛«پیش از آنکه چراغ عمل خاموش گردد، مهلت قطع شود و اجل پایان گیرد»8_9_؛«پیش از آنکه در توبه بسته شود و فرشتگان (که مأمور ثبت اعمال نیک و بدند) به آسمان صعود کنند (سخت بکوشید و فرصت را غنیمت بشمارید)(📗خ117 نهج البلاغه)
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
💠 حدیث روز 💠
⚠️ عاقبت منکرین امام زمان (عج)
🔻قالَ المهدی (علیه السلام):
إنَّهُ لَیْسَ بَیْنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ بَیْنَ اَحَد قَرابَهٌ، وَ مَنْ انْکَرَنی فَلَیْسَ مِنّی، وَ سَبیلُهُ سَبیلُ ابْنِ نُوح
◻️ بین خداوند و هیچ یک از بندگانش، خویشاوندی وجود ندارد - و برای هرکس به اندازه اعمال و نیّات او پاداش داده می شود - هرکس مرا انکار نماید از (شیعیان و دوستان)ما نیست و سرنوشت او همچون فرزند حضرت نوح (علیه السلام)خواهد بود.
📚 بحارالانوار، ج۵۰، ص۲۲۷
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
🌷🌹بسمه تعالی 🌷🌹«اما بعد (از حمد و ثنای الهی)انسان گاه مسرور میشود به سبب رسیدن به چیزی که هرگز از دستش نمی رفت! و ناراحت میشود به سبب از دست دادن چیزی که هرگز به او نمی رسید»🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
حال که چنین است شادی و سرور تو باید به خاطر چیزی باشد که در مسیر آخرت به دست آورده ای و تأسف و اندوهت به سبب امور معنوی و اخروی باشد که از دست داده ای»؛ .
دلیل آن هم روشن است مواهب مادی چه اختیاری و چه غیر اختیاری به سرعت رو به فنا میرود و حتی در زمان وجودش قابل اعتماد نیست و دائما در معرض آفتها و آسیب هاست و محرومیّتهای مادی نیز زودگذر و پایان پذیر است؛آنچه همیشه باقی میماند، مواهب اخروی است و آنچه برای از دست رفتنش باید تأسف خورد، همین مواهب جاودانی است.
«بنابراین آنچه از دنیا به دست آورده ای زیاد به آن خوشحال نباش و آنچه را از دنیا از دست داده ای بر آن تأسف نخور و جزع نکن؛تمام همّت خود را برای آنچه بعد از مرگ و پایان زندگی است قرار ده»؛(📗نامه 22 نهج البلاغه)