❓چرا بدون «ولایتِ اهل بیت (ع)» هیچ عملی نزد خداوند پذیرفته نمیشود؟!
✅ برای پاسخ به این سؤال، ابتدا باید بدانیم که خداوند متعال، پادشاه قدرتمند و حاکم مطلق همهی جهان است و هر چند که تمامی دستورات او از روی حکمت و دلیل است، اما هیچ کس نمیتواند نسبت به آنچه فرموده، او را مواخذه و بازخواست نماید؛ بنابراین چه دلیلی برای عدم قبولی اعمال بدون داشتن ولایت، بالاتر از اینکه خواست خداوند متعال اینگونه تعلق گرفته تا «ولایت» را شرط قبولی و صحت همهی اعمال قرار دهد؛
چنانچه بر اساس روایات بسیار، خدای متعال، ولایت ائمه (ع) را واجب کرده و آن را «صراط مستقیم» نامیده و تمامی راههای دیگر به غیر از صراط اهلبیت عصمت و طهارت (ع) را گمراهی و ضلالت دانسته است؛
✍️ لذا در این مجال کوتاه به چند روایت کوتاه در این زمینه اشاره مینمائیم:
1️⃣ زراره از امام باقر(ع) نقل میکند که حضرت فرمودند: «بُنِیَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسَةِ أَشْیَاءَ عَلَى الصَّلَاةِ وَ الزَّکَاةِ وَ الصَّوْمِ وَ الْحَجِّ وَ الْوَلَایَةِ»: «اسلام بر پنج چیز، بنیان شده، بر نماز و زکوه و روزه و حج و ولایت»؛ زراره گوید عرض کردم، کدامیک از اینها برترند؟ حضرت فرمود: «الْوَلَایَةُ أَفْضَلُ لِأَنَّهَا مِفْتَاحُهُنَّ وَ الْوَالِی هُوَ الدَّلِیلُ عَلَیْهِن...»: «ولایت برتر است زیرا کلید آنهاست، و والى و راهنماى آن امور است...» (بحار الأنوار، ج۶۵، ص٣٣٢)
در این روایت، «ولایت» بهعنوان برترین بنیان و اساس اسلام، و کلید نماز و روزه و زکات و حج، معرفی شده و ولیّ و امام هم بهعنوان «دلیل و راهنمای امور» معرفی گردیده؛ لذا بدیهی است که انسان، بدون کلید و دلیل و راهنما، از راه حق گمراه خواهد شد و نمیتواند به اصل و حقیقت عبادات، از جمله نماز و روزه و حج و زکات برسد، و بر همین اساس تمامی اعمال انسان بدون ایمان به ولایت، بدون ارزش و اعتبار خواهد بود.
2️⃣ امام رضا (ع) در حدیث معروف «سلسله الذهب»، از قول خدای متعال میفرمایند: «کَلِمَۀُ لا اِلهَ الَّا الله حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی بِشَرطِها وَ شُرُوطِها وَ اَنَا مِن شُرُوطِها»: «کلمه لا اله الا الله، دژ و حصار محکم خدا است، پس هر کس داخل حصار خدا شود، از عذاب او در امان است، امّا به شرطی و شروطی که ما اهلبیت از شروطش هستیم» (بحارالأنوار، ج۴٩، ص١٢٣)
در این حدیث گرانقدر نیز، شرط قبولی ایمان به وحدانیت و کلمه توحید، قبول ولایت و امامت اهلبیت عصمت و طهارت (ع) معرفی شده است؛
البته حدیث قدسی دیگری قريب به همین مضمون نیز از امام رضا (ع) نقل شده که در آن به صورت مستقیم به اصل ولایت امیرالمؤمنین و اهلبیت (ع) به عنوان دژ و قلعه ایمنی بخش خداوند اشاره شده که ورود به آن باعث نجات بندگان از عذاب الهی می گردد: «وَلایَةُ عَلیِ بنِ اَبیطالِبٍ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی» (عیون أخبار الرضا، ج٢، ص١٣۶)
3️⃣ رسول خدا (ص) فرمودند: شبی که به معراج برده شدم، خداوند جل ثنائه به من فرمود: «... ای محمد! من تو را و علی و فاطمه و حسن و حسین (علیهم السلام) را از سنخ نور خود خلق کردم و ولایت شما را بر اهل آسمان و زمین عرضه کردم؛ پس هر کس، ولایت شما را قبول کند، نزد من از مؤمنین خواهد بود و هر کس منکر ولایت شما شود، نزد من از کافرین خواهد بود» و سپس فرمود: «ای محمد! اگر بندهای از بندگانم، مرا آن چنان عبادت کند که همچون مشک پوسیده گردد، پس نزد من آید در حالی که ولایت شما را نداشته باشد او را وارد بهشت نخواهم کرد...» (بحارالأنوار، ج٣۶، ص٢١۶)
البته این روایت را علاوه بر عالمان بزرگ شیعه، همچون شیخ طوسی و سید بن طاووس و علامه مجلسی (ره)، برخی از بزرگان اهل سنت، همچون خوارزمی و قندوزی نیز در کتب معتبر خود نقل کردهاند.
بسمه تعالی
عبدالله افطح (برادر امام كاظم ـ علیه السّلام ـ ) که فطحی مذهب ها پیرو این شخص هستند. او در امر امامت با حضرت كاظم ـ علیه السّلام ـ منازعه كرد و حضرت آتشی افروخت و ساعتی در وسط آن نشست و با مردم سخن گفت سپس برخاست و به عبدالله فرمود اگر تو هم امامی، چنین كن و از آتش بیرون آمد.( شیخ حر عاملی، اثبات الهداة، تهران، دار الكتب الاسلامیه، 1357، ص572.)
💠چرا امام کاظم(علیه السلام) زندانی و به شهادت رسید؟
از زمان امام صادق(علیه السلام) حساسیت خلفا بر ائمه و یاران و شیعیان بود و شیعیان را مورد تعقیب قرار میدادند. لذا به توصیه ی ائمه کمترین ارتباط علنی را داشتند.
اما در زمان امام کاظم(علیه السلام) شیعیان این وظیفه را انجام ندادند و امام را گرفتار کردند(البته علل دیگری هم وجود دارد)
شیعیان وظیفه ی خود را انجام ندادند و امام زندانی و گرفتار شد
الان در این زمانه ما هم وظیفه ی خود را انجام ندادیم اماممان زندانی است.
آیا فقط اهل بیت از ما جشن و روضه خواسته اند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ تصویری: گناه شیعیان از نگاه امام کاظم (علیهالسلام)
▪️ حجةالإسلام عالی
🏴 سالروز شهادت باب الحوائج حضرت موسی بن جعفر (علیهماالسلام) را تسلیت میگوییم.
🆔 @balagh_ir
۱ پيامبر صلي الله عليه و آله:يا اَيُّهَا النّاسُ اِنَّما هُوَ اللّه ُ وَ الشَّيْطانُ وَ الْحَقُّ وَ الْباطِلُ وَالْهُدى وَالضَّلالَةُ وَ الرُّشْدُ وَ الْغَىُّ وَ الْعاجِلَةُ وَ الآجِلَةُ وَ الْعاقِبَةُ وَ الْحَسَناتُ وَ السَّيِّئاتُ فَما كانَمِنْ حَسَناتٍ فَلِلّهِ وَ ما كانَ مِنْ سَيِّئاتٍ فَلِلشَّيْطانِ لَعَنَهُ اللّه ُ؛
اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است وضلالت، رشد است و گمراهى، دنياست و آخرت، خوبى هاست و بدى ها. هر چه خوبىاست از آنِ خداست و هر چه بدى است از آنِ شيطان ملعون است.
[كافى، ج ۲، ص ۱۶، ح ۲]
🇮🇷
*📜این دعوتنامه برای شماست...
⁉️ چقدر پای امام زمانت ایستادهای؟⁉️
❓ آیا حاضریم ۴۰ روز مانند حضرت زهرا سلاماللهعلیها که در راه امامِ زمانش درب خانهها را زد، ما هم در بزنیم و روشنگری کنیم؟!*
🔻🔻🔻ا🔻🔻🔻
✅ آیا تا بهحال شده که شما بهخاطر خدا بروید درِ یک خانه را بزنید و آنها را به حق دعوت کنید و آنها نپذیرند یا مسخره کنند؟ یا بگویند اصلاً چرا آمدهای درِ خانۀ ما را زدهای؟ و شما دست خالی و بینتیجه برگردید؟
💠 آیتالله شاهآبادی رحمةاللهعلیه -استاد حضرت امام رحمةاللهعلیه- میفرمود: *راه #چاره این است که هر کسی برود #ده_نفر را به این راه بیاورد* (شذراتالمعارف/ص۶۱)
#انتخابات
#انتخابات_مجلس
#انتخابات_خبرگان
#محتوای_انتخابات
#شمیم_افق
🗳 🇮🇷 🗳 🇮🇷 🗳 🇮🇷 🗳 🇮🇷
◾️ امام موسی کاظم (علیهالسلام):
▪️ «از ما نیست کسی که هر روز حساب خود را نکند، پس اگر کار نیکی کرده است از خدا زیادی آن را بخواهد، و اگر بدی کرده، از خدا آمرزش طلب نموده و به سوی او توبه نماید»
🏴 #اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
📆 امروز سهشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۲
👈 مصادف با ۲٥ رجب ١٤٤٥
🆔 @balagh_ir
🌸زندان دوست داشتنی 🌸
🔷 قَالَ رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا يَدْعُونَنِي إِلَيْهِ وَ إِلاَّ تَصْرِفْ عَنِّي كَيْدَهُنَّ أَصْبُ إِلَيْهِنَّ وَ أَكُن مِّنَ الْجَاهِلِينَ (یوسف / آیه 33)
🔶 (یوسف) گفت: «پروردگارا! زندان نزد من محبوبتر است از آنچه اینها مرا بسوى آن مىخوانند! و اگر مكر و نیرنگ آنها را از من باز نگردانى، بسوى آنان متمایل خواهم شد و از جاهلان خواهم بود!»
مردان الهی همه چیز را با سنجه و معیار الهی می سنجند. در این آیه خداوند از یوسف علیه السلام نقل می فرماید که زندان را بیشتر دوست دارم از آنچه من را به آن می خوانند. اینجا یوسف علیه السلام زندان را با همه سختی ها پلشتی هایش دوست دارد، چون او را از محیط و زمینه ارتکاب گناه حفظ می کند. زمانی هم امام موسی بن جعفر به خاطر حضور در زندان های مخوف و تنگ و تار هارون. خداوند را شکر می کند، چون فراغتی برای عبادت خالصانه برایش فراهم گشته است. مردان خدا اینچنین آسایش و رفاه و راحتی خود را فدای رضایت الهی می کنند. در بدترین شرایط گله و شکایتی به درگاه خدا نمی برند و همواره نیمه پر لیوان را می بینند، البته، از دیدگاه معیارهای الهی! راستی ما چقدر حاضریم و اصلا می توانیم، مانند آنها زندگی کنیم...؟
#تسليت_شهادت_امام_موسی_کاظم_علیه_السلام
نقل است که روزی «معاویه» برای نماز در مسجد آماده میشد. به خیل عظیم جمعیتی که آماده اقتدا به او بودند نگاهی از سر غرور انداخت.
«عمروعاص» که در نزدیکی او ایستاده بود، در گوشش نجوا کرد که: بیدلیل مغرور نشو! اینها اگر عقل داشتند به جماعت تو نمیآمدند و «علی» را انتخاب میکردند.
معاویه» برافروخت. «عمروعاص» قول داد که حماقت نمازگزاران را ثابت میکند.
پس از نماز، بر منبر رفت و در پایان سخنرانی گفت: از رسول خدا شنیدم که هر کس نوک زبان خود را به نوک بینیاش برساند، خدا بهشت را بر او واجب مینماید و بلافاصله مشاهده کرد که همه تلاش میکنند نوک زبانِشان را به نوک بینیِشان برسانند تا ببینند بهشتیاند یا جهنمی؟
عمروعاص» خواست در کنار منبر حماقت جمعیت را به «معاویه» نشان دهد، دید معاویه عبایش را بر سر کشیده و دارد خود را آزمایش میکند و سعی میکند کسی متوجه تلاش ناموفقش برای رساندن نوک زبان به نوک بینی نشود.
از منبر پایین آمد در گوش «معاویه» نجوا کرد: این جماعت احمق خلیفه احمقی چون تو میخواهند. «علی» برای این جماعت حیف است.
@qom_banoo
▪️ امام کاظم علیه السلام چگونه بُشر گناهکار را به بُشر حافی تبدیل کرد؟
✏️ صدای ساز و آواز از خانه بُشر بلند بود. بساط عشرت و میگساری پهن بود. خدمتکار بُشر، درون خانه را جارو زد و خاکروبهها را در کناری بیرون از خانه ریخت. در همین لحظه مردی از آنجا میگذشت، از خدمتکار پرسید: صاحبخانه بنده است یا آزاد؟ او پاسخ داد، آزاد! مرد گفت: معلوم است؛ اگر بنده میبود پروای خدایش را میداشت. خدمتکار سخن آن مرد را به بُشر گفت و جمله «اگر بنده میبود پروای خدایش را میداشت» بر قلب او نشست. بُشر با عجله و با پای برهنه خود را به آن مرد که امام موسی کاظم (ع) بود رساند و توبه کرد و دیگر کفش به پا نکرد و سَمت گناه نرفت. از آن به بعد به بُشر حافی (پابرهنه) معروف شد.
🔍 برگرفته از داستان ۴۴ کتاب داستانِ راستان
🏴 ویژه ۲۵ رجب، شهادت #امام_کاظم (ع)
📱@MASHAYEKH_IR
💠 برنامه زندگی
▫️ وجود مبارک امام هفتم فرمود: «اجْتَهِدُوا فِی أَنْ یكُونَ زَمَانُكُمْ أَرْبَعَ سَاعَاتٍ»؛
بکوشید که شبانه روز را به چهار قسمت تقسیم کنید... .
#شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌷 امام كاظم (عليه السلام) :
✍ اِنَّ لِلّهِ عِبادا فِى الاَْرضِ يَسْعَوْنَ فى حَوائِجِ النّاسِ هُمُ الآْمِنونَ يَوْمَ القيامَةِ
🖌 خدا را در زمین بندگانى است که براى رفع نیازهاى مردم مىکوشند. اینان در روز قیامت در امان هستند.
📓 کافى ، ج 2 ، ص197
⚫️ سالروز شهادت مظلومانه
حضرت امام موسی کاظم علیه السلام
تسلیت باد.
✨﷽✨
🏴روایتی تکان دهنده...
✍امام کاظم فرمودند: کسیکه برادر مؤمنش برای حاجتی به نزدش بیاید، این رحمتی است از جانب خدا که به سوی او فرستاده است؛ پس اگر قبول کرده و حاجتش را برآورده کند به ولایت ما پیوسته است، و آن هم به ولایت خدا متصل است.
و اگر رد کرده و حاجت مؤمن را برآورده نکند با این که قدرت بر انجام آن را دارد، خداوند ماری از آتش در قبرش بر او مسلط میکند که تا قیامت او را بگزد؛ چه آمرزیده شود و چه اهل عذاب باشد..." (یعنی اگر نهایتا بهشت هم برود، چون حاجت مؤمنی را رد کرده، در دوران برزخ باید به چنین عذابی مبتلا شود)
📚 اصول کافی، کتاب الإيمان و الکفر،
باب قضاء حاجة المؤمن
💥امام زمان، به عنوان کامل ترین مؤمن جهان حاجتی را به طور مکرر از ما طلب کرده اند که "برای فرج فراوان دعا کنید". نکند ما بی توجهی کنیم و عاقبت....
مواظب چشمات باش
نکنه بهچیزی نگاهکنی
که اون دنیا بگی ،
ایکاش کور بودم!
#شهیدمحمدناظر
▪️امام کاظم (علیه السلام) فرمودند:
«مَنْ کَفَّ نَفْسَهُ عَنْ أَعْراضِ النّاسِ أَقالَهُ اللّهُ عَثْرَتَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ مَنْ کَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ کَفَّ اللّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ».
امام کاظم (علیه السلام) فرمودند:
هر که خود را از ریختن آبروی مردم نگه دارد، خدا در روز قیامت از لغزشش می گذرد و هر که خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند در روز قیامت خشمش را از او باز دارد.
💠 عزم وصال
▪️ وجود مبارک #امام_کاظم_علیه_السلام عرض می کند خدایا! «أَنَّكَ لَا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ إِلَّا أَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعْمَالُ دُونَك وَ قَدْ عَلِمْتُ أَنَّ أَفْضَلَ زَادِ الرَّاحِلِ إِلَیكَ عَزْمُ إِرَادَةٍ»... .
▫️ ما و وصال یار، از هر کار توبه!!
#شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
اجتماع روی فرد اثر میگذارد و فرد روی اجتماع.
اجتماع واقعاً مجموعش یک واحد است، خودش روح دارد، عمر دارد. این یک مطلب عجیبی است که البته کسی که آن را خوب استنباط کرده و پرورانده است، علامه طباطبایی (سلّمه الله تعالی) است. ایشان در کمال وضوح از قرآن استنباط میکند که قرآن برای اجتماع شخصیت قائل است، برای اجتماع عمر قائل است: لِکلِّ امَّةٍ اجَلٌ فَاذا جاءَ اجَلُهُمْ لایسْتَأْخِرونَ ساعَةً وَ لایسْتَقْدِمونَ
برای اجتماع بیماری و سلامت قائل است، برای اجتماع سعادت و شقاوت قائل است، برای اجتماع شرکت در مسئولیت قائل است.
شهید مطهری(ره)، اسلام و نیازهای زمان، ج ۱، ص۱۹۹
#حضور_حماسی
هارون الرشید، برای فریب، شکنجه و یا تحقیر حضرت موسي بن جعفرعلیهما السلام در دید مردم، زن بدنام و زیبایی را به بهانه خدمتکاری نزد ایشان فرستاد؛ وقتی زن را به محضر آن حضرت آوردند،فرمود: من نیازی به کنیز و خدمتکار ندارم و او را برگرداند. هارون الرشید از این کار ناراحت شد و گفت: ما با اجازه او، وی را زندانی نکرده ایم تا زن را نیز با اجازه او به آنجا بفرستیم، و دوباره دستور داد آن زن را به زندان برگردانند.
مدتی گذشت،گزارش دادند: آن زن هم مشغول عبادت شد و پیوسته در سجده میگوید: «سُبْحَانَكَ سُبْحَانَك»
هارون گفت: موسی بن جعفر وی را سحر کرده است!
او را با سرعت نزد من بیاورید.
وقتی زن را نزد او بردند، دیدند از خوف خدا میلرزد و مرتب به آسمان نگاه میکند و مشغول نماز شد.
هارون پرسید: چرا چنین میکنی، این چه حالی است که در پیش گرفته ای؟
زن گفت: وقتی محضر امام کاظم ع شرفیاب شدم، او مرتب مشغول نماز و دعا بود. سرانجام به وی عرض کردم: ای مولا و سید من!
آیا کاری دارید که من انجام دهم؟
فرمود: من با تو کاری ندارم.
عرض کردم: مأمور به خدمت شما هستم...
ادامه دارد.
#موسیبنجعفر #گناه #یقظه #توبه #هدایت
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻کانال رسمی آیت الله ناصری
🔷@naseri_ir
فرمود:اینها چه بد فکر میکنند.
ناگهان متوجه باغ بزرگی شدم که پایانی نداشت و با فرشهای زیبا مفروش شده بود، حوریانی زیبا در آن صف کشیده بودند و در دستهای خود ظرفهای آب و طشت برای شستن دستهای آن حضرت آماده ساخته بودند.
از آن موقع تا لحظه ای که غلام به سراغ من آمد من به سجده افتادم.
هارون گفت: شاید این قضایا را در خواب دیدهای؟
آن زن گفت: به خدا قسم همه اینها را قبل از اینکه به سجده بروم با چشمان خود دیدم و سجدهام برای سپاس از آنها بود.
هارون دستور داد از او مراقبت نمایند که این حرفها را به کسی نگوید.
آن خانم دوباره به سجده افتاد و مشغول نماز شد. همیشه کارش این بود و مرتب میگفت: عبدصالح نیز چنین میکرد و من در عالم واقع دیدم که آن حوریان مرا خطاب کردند که از حضور امام کاظم علیه السلام دور باشم و به من گفتند: ما برای خدمت امام موسی بن جعفر برتر و مناسب تر هستیم.
(بحارالانوار، ج 48، ص 238)
#موسیبنجعفر #گناه #یقظه #توبه #هدایت
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻کانال رسمی آیت الله ناصری
🔷@naseri_ir