بازنشر کتاب #هارون_امت در سایت موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر عج
https://www.valiasr-aj.com/persian/shownews.php?idnews=15554
✍️نویسنده: حسین قربانی دامنابی
✅️ با تقریظ: دکتر جواد ابوالقاسمی
تعداد صفحات: ۳۳۲ صفحه
📥 دانلود pdf + خرید کتاب چاپی
┅═══✼❉❉✼═══┅
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
فوائد امام زمان عج در عصر غیبت
یکی از شبهات رایجی که همواره مخالفین شیعه مطرح می کنند، بی فایده بودن امام زمان عج در عصر غیبت است.
در پاسخ به این شبهه، نکاتی گفتنی است:
✅️ نکته ی اول: اخذ دین صحیح و کامل فقط از طریق اهل بیت علیهم السلام ممکن است.
دین شامل قرآن، احادیث تفسیری، احکام، اعتقادات، اخلاق، آئین زندگی و ... است که همه ی آن ها در قرآن و سنت مطرح شده است. وجود و سلامتی قرآن تا قیامت در میان همه ی مسلمانان خوشبختانه از جانب الله متعال تضمین شده است؛ اما سنت طبق احادیث ثقلین، سفینه، انا مدینة العلم وعلی بابها، آیه ی هدایت (رعد: 7) و ... فقط به شرط اخذ از طریق عترت و اهل بیت علیهم السلام از تحریف، اشتباه و ... تضمین شده است؛ لذا همه ی مسلمانان در همه ی زمان ها تا قیامت ملزم هستند که با مراجعه به اهل بیت علیهم السلام به سنت راستین نبوی دسترسی پیدا کنند و هدایت یابند.
به عبارت دیگر: همه ی مسلمین ملزم هستند که اسلام راستین و کامل (مائده: 3) را از چشمه ی زلال و گوارا (ملک: 30) که فقط اهل بیت علیهم السلام هستند بگیرند، نه چشمه های دیگر که گل آلود (کهف: 86) هستند و این چشمه تا قیامت باید باشد.
✅️ نکته ی دوم: وظائف اهل بیت علیهم السلام منحصر در حفظ سنت نبوی نیست!
اهل بیت علیهم السلام قائم مقامان رسول الله صلی الله علیه وآله هستند و بجز دریافت وحی (حکم دینی جدید) بقیه ی وظائف حضرت در ایشان محفوظ است که در قرآن کریم این موارد آمده است:
.۱ تذکّر دهنده: دخان 58 و مریم 97
.۲ الگوی نیکو: احزاب 21
.۳ حل اختلاف کننده: نساء 59 و 83 و نحل 64
.۴ قضاوت: نساء 105
.۵ دفاع از کیان اسلام در مقابل مخالفین: نحل 125، آل عمران 61 و 93 و ...
.۶ پاک کننده ی اموال مردم و دعا برای آرامش آنان: توبه 103
.۷ شهود اعمال (و استغفار برای مومنین): توبه 105
.۸ قطب عالم امکان: بقره 30
.۹ مایه ی امنیت مردم از عذاب الهی: انفال 33
.۱۰ مایه ی فیض رسانی به مردم: توبه 59 و 74
✅️ نکته ی سوم: اصل دینداری، عرض ارادت به محضر اهل بیت علیهم السلام است
اینطور نیست که دین در احکام خلاصه شود؛ بلکه اصل دینداری عرض ارادت به محضر حجت الهی است (شوری: 23 – حُبّ اهل بیت علیهم السلام در احادیث معتبر زیادی تأکید شده) و این مسأله نیز خود از بزرگترین آزمایشات الهی است؛ چنان که الله متعال شیطان را که به قول عده ای امام الموحدین بود، با این مسأله ی سخت امتحان کرد و از درگاه رحمت خویش راند و رسول الله صلی الله علیه وآله نیز فرمود: هر کس بمیرد و به امامش معرفت نداشته باشد، به مرگ جاهلی مرده است.
🎯 نتیجه گیری:
روشن شد که اسلام راستین و دین کامل در نزد امام زمان عج محفوظ است؛ اما در دوران غیبت، مردم به دلایلی از نعمت دسترسی به آب گوارا از طریق تنها چشمه ی موجود آن محروم شده اند (البته کسانی که قبلا این چشمه ها را می شناختند و آبشان را از آن ها تأمین می کردند، آب زیادی ذخیره کرده اند)؛ اما از فوائدی مانند قوام زمین و نیامدن عذاب همگانی به برکت وجود حضرت، استغفار و دعا برای مومنین، فیض رسانی به مردم (مانند حضرت خضر (ع). کهف: 65 تا 82 و کمک حضرت یوسف (ع) به برادرانشان به صورت ناشناس)، موفقیت در امتحان بزرگ الهی و کسب ثواب عظیم به خاطر اظهار ارادت به امام و صبر در فراق آن حضرت (که در حدیث صحیح اهل سنت، این ثواب به اندازه ی ثواب 50 صحابه معرفی شده. سلسلة الأحادیث الصحیحة ، ج 1 ص 892-893 ح 494) بهره می برند.
البته در مورد معارف دین، الله متعال معتقدین به حضرت را نه تنها بیش از وسعشان تکلیف نمی کند (بقره: 286)، بلکه به خاطر وفاداری و حق شناسی آن ها، در آخرت چندین برابر پاداش می دهد. و چه فائده ای بیشتر از این؟!
┅═══✼❉❉✼═══┅
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
همانندی امیرالمومنین با رسول الله علیهماالسلام در روایات معتبر اهل سنت
یکی از قوی ترین قراینی که نشان می دهد، واژه ی انفسنا در آیه ی مباهله (آل عمران: 61) در معنای حقیقی خود به کار رفته و مطابق آن، الله متعال از امیرالمومنین علیه السلام به عنوان نفس و جان حضرت رسول صلی الله علیه وآله یاد کرده، روایاتی با اسانید معتبر در کتب اهل سنت است که رسول الله صلی الله علیه وآله صراحتا از امیرالمومنین علیه السلام با عنوان «کنفسی = مانند خودم» یاد کرده اند.
سند اول: روایت نسائی با تصحیحش توسط احمد میرین بلوچی [۱] و مولوی حسن الزمان حیدر آبادی [۲] و روایت ابن ابی شیبه با تحسین سند توسط دکتر سعد الشثری.[۳]
سند دوم: روایت ابن ابی شیبه با تحسین سند توسط دکتر سعد الشثری.[٤]
سند سوم: روایت طبرانی با تحسین سند توسط حسین سلیم اسد.[٥]
سند چهارم: روایت حاکم با تصحیح آن [٦] و روایت طبری با تصحیح سند.[٧]
✅️ طبق روایت صحیح السند مرحوم شیخ صدوق، امام رضا علیه السلام در مجلس مأمون به این روایت استدلال کرده اند![٨]
----------
[۱]: خصائص اميرالمومنين، ص ۸۹ ح ۷۲
[۲]: القول المستحسن فی فخر الحسن، ص ۳۵۴
[۳]: مصنف ابن أبي شيبة، ج ۱۸ ص ۸۱-۸۲ ح ۳۴۳۰۹
[٤]: مصنف ابن أبی شیبة، ج ۱۸ ص ۶۵ ح ۳۴۲۶۴
[٥]: مجمع الزوائد ت اسد، ج ۱۴ ص ۳۹۴-۳۹۵ ح ۱۱۴۰۴
[٦]: المستدرک على الصحیحین، ج ۲ ص ۱۳۱ ح ۲۵۵۹
[٧]: تهذیب الآثار (الجزء المفقود)، ص ۱۶۰
[٨]: عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج ١ ص ٤٨٩
#مباهله #آیه_مباهله #عیدمباهله
┅═══✼❉❉✼═══┅
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۶۶
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
هدایت شده از پایگاه تحقیقاتی وصایت
27.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بالاترین فضیلت امیرالمومنین از نظر امام رضا علیهما السلام + اسکن مدارک
📎جهت دسترسی به لینک مدارک از کتابخانه آنلاین آرشیو، اینجا کلیک کنید.
#آیه_مباهله
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
اعتراف عالم اهل سنت به دلالت آیه مباهله بر مساوات پیامبر و امیرالمومنین علیهماالسلام
✍️ محمد بن طلحه که ذهبی از او به عنوان علامه ی یگانه، شافعی مذهب و صاحب جلالت و بزرگی یاد می کند [۱] در دلالت #آیه_مباهله می نویسد:
«... و گذشت که روایت شده که مراد از سخن خداوند متعال از "انفسنا" علی علیه السلام است و محال است که علی (ع) همان نفس پیغمبر صلی الله علیه وآله باشد. پس مراد از آیه، تساوی بین آن دو است و این اقتضا می کند که هر یک از آن دو متصف به مثل صفات دیگری باشد وگرنه بین آن دو، تساوی محقق نمی شد.
پس نفس علی (ع) متصف به مثل صفات نفس پیغمبر صلی الله علیه وآله که متصف به صفات کمال است می باشد و تنها در صفت نبوت فرق دارند؛ زیرا نبوت مختص پیغمبر صلی الله علیه وآله است و وجود نبوت در غیر از ایشان محال است. پس صفت فضیلت و علم برای علی علیه السلام حاصل است؛ زیرا نفسی که مساوی با نفس متصف به فضیلت و علم است، حتما متصف به آن ها خواهد بود و در این آیه ی شریفه به این فضیلت اشاره شده است که اگر در حق ایشان به همین فضیلت اکتفا شود هر آینه نور برتری اش می درخشد و بزرگواری فراوانش از این فضیلت می تابد و به سبب آن جایگاهش بالا می رود و ابر پربار به خاطر وجوب احترامش جاری می شود و او را تر می کند و بهره اش را فراوان می کند و این عجیب نیست، در حالی که این فضیلت یک گوهر از گردنبند های مرتب شده و یک فضیلت از فضائل متعدد می باشد.»[۲]
________
[۱]: سیر أعلام النبلاء ج 23 ص 293
[۲]:مطالب السؤول فی مناقب آل الرسول (ع) ، ص 95-96
┅═══✼❉❉✼═══┅
📚منبع: کتاب امتداد رسالت، ص ۸۰
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
تضعیف روایت بیعت امیرالمومنین علیه السلام با ابوبکر توسط سایت مشهور وهابیت
✍یکی از روایاتی که مخالفین به آن در مقابل حدیث صحیح بخاری از عایشه مبنی بر عدم بیعت امیرالمومنین علیه السلام با ابوبکر در شش ماه اول خلافتش استناد می کنند، روایت عبدالله بن احمد بن حنبل ، حاکم و دیگران از ابوسعید خدری است که در آن آمده است وقتی ابوبکر بر منبر نشست، حضرت علی علیه السلام را در میان مردم ندید، لذا رفتند و آن حضرت را به مسجد آوردند و ایشان نیز عذر خواهی کرده و بیعت کردند! سپس ابوبکر نگاه دیگر انداخت و متوجه شد که زبیر هم در میان جمعیت مردم نیست. لذا رفتند او را هم آوردند و او نیز به مانند امیرالمومنین علیه السلام عذرخواهی کرده و بیعت نمود!
🔺این روایت اشکالات اساسی دارد:
اولا: با روایت صحیح بخاری و مسلم از عائشه که مصداق شَهِدَ شاهِدٌ مِنْ أَهْلِها است مغایرت دارد.
در مورد شبهه ی ادراج زهری مراجعه کنید به این مقاله:
https://s-hadith.kashanu.ac.ir/article_112812.html
ثانیا: با روایت ابن ابی شیبه که با سند صحیح از اسلم غلام عمر نقل شده، و بعضی دیگر از روایات هجوم که مشتمل بر بیعت هستند نیز مغایرت دارد؛ زیرا در آن روایات آمده است که حضرت علی علیه السلام و زبیر بعد از تهدید عوامل دستگاه حاکم -و بعد از درگیری- به اتفاق هم رفتند و بیعت کردند، نه اینکه جدا جدا بیعت کنند!
جهت اطلاع از مدارک آن، اینجا را ببینید:
https://eitaa.com/vesayat/269
ثالثا: همین روایت ابوسعید خدری را طبرانی (المعجم الكبير، ج 5 ص 114 ح 4785)، احمد بن حنبل (مسند ط الرسالة، ج 35 ص 489-490 ح 21617) و ابوداود طیالسی (مسند، ج 1 ص 495 ح 603) با همان سند؛ اما کوتاه تر نقل کرده اند، اما در روایات آن ها، بحث بیعت امیرالمومنین عليه السلام و زبیر مطرح نشده است!
🔹در سایت "الإسلام سؤال وجواب" -تحت اشراف شیخ محمد صالح المنجد- با توجه به این نکته، در ثبوت این روایت تردید کرده اند!
قد ورد أيضا أن علي بن أبي طالب رضي الله عنه بايع أبا بكر في بداية الأمر ، ولم يتأخر عن البيعة ، ولكن الرواية التي ورد فيها بيان ذلك في ثبوتها بعض التردد .
فقد رُوي الحديث من طريق وهيب بن خالد ، عن داود بن أبي هند ، عن أبي نضرة ، عن أبي سعيد .
وأخذ الحديثَ عن وهيب بن خالد أربعةٌ من أصحابه ، ثلاثة منهم يرويه بسياق مختصر لا يشتمل على ذكر بيعة علي والزبير لأبي بكر رضي الله عنهم في بداية خلافته ...
الحاصل أن بيعة علي بن أبي طالب رضي الله عنه الثابتة هي الواردة في صحيحي البخاري ومسلم ، وأما البيعة الأولى الواردة في حديث أبي سعيد الخدري ففي ثبوتها بعض التردد .
🔸الإسلام سؤال وجواب، رقم السؤال: 147540
https://islamqa.info/ar/answers/147540
┅═══✼❉❉✼═══┅
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعرخوانی بسیار زیبای استاد سید حمید رضا برقعی به مناسبت روز مباهله
@vesayat
#مباهله #روز_مباهله #عیدمباهله #عید_مباهله
بررسی آیاتی که اهل سنت برای اثبات عدالت صحابه به آن ها تمسک میکنند
https://vesayat.blog.ir/post/308
┅═══✼❉❉✼═══┅
📚منبع: کتاب دفاع از صحابه
✍️ تالیف حسین قربانی دامنابی
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆