⭕️ دلایل کندخوانی 👇👇👇
❎برخی دانشآموزان با مشکل کندخوانی در مطالعهی مطالب درسی مواجه هستند. دلیل آن میتواند برخی یا حتی همهی موارد زیر باشد:
🔺عدم تعادل مطالعاتی (دانشآموز نمیتواند بین کمیت و کیفیت مطالعه تناسب و تعادل ایجاد کند.)
🔺روشهای مطالعهی اشتباه (دانشآموز شناخت خوبی از شخصیت مطالعاتی خود ندارد و نمیتواند روش مطالعهی مناسب خود را در هر درس پیدا کند.)
🔺وسواس مطالعاتی (دانشآموز حساسیت بیش از حد در مورد یادگیری و به خاطر سپردن مطالب درسی دارد و تنها به حفظ کردن و تکرار بیهدف و چندینبارهی جملات و جزئیخوانی میپردازد.)
🔺عدم توجه به ارزش سؤالی و اهمیت مباحث درسی (دانشآموز به دلیل نداشتن آمار و اطلاعات کافی و تحلیلی در مورد بودجهبندی و تیپبندی سؤالهای کنکور و بارمبندی امتحانات مدارس نمیتواند مطالب درسی را اولویتبندی کند.)
🔺توجه بیش از حد به نتیجهی امتحان (دانشآموز بیش از حد لازم نسبت به گرفتن نمرهی کامل در مدرسه و داشتن تراز بالا در آزمون حساسیت نشان میدهد و این مورد باعث دوبارهخوانی و تکرار زیاد و غیر ضروری مطالب درسی و درنهایت ایجاد استرس میشود.)
🔺نداشتن انگیزهی کافی برای مطالعه (دانشآموز در مورد امتحان و کنکور سراسری ذهنیت منفی دارد و آن را بسیار دشوار تصور میکند و رسیدن به نتیجهی ایدهآل را غیر ممکن میداند و این مورد باعث بیانگیزه شدن و کند بودنش در مطالعه میشود.)
❎راهکارهای زیر برای رفع کندخوانی و بهبود سرعت مناسب مطالعه مؤثر خواهند بود:
🔺برای ایجاد تعادل مناسب بین کمیت و کیفیت مطالعه نباید آنقدر مطالعهی جزئی و کند داشته باشید که حجم پیشروی مطالعهی مطالب کم باشد و نه آنقدر استرس تمام کردن مطالب را داشته باشید که سرسری مطالعه کنید؛ البته باید در نظر داشته باشید که همواره دانشآموزان سختکوش با ساعت مطالعهی بالا موفقیت بیشتری کسب کردهاند.
❎ روشهای مطالعهی خود را تصحیح کنید. برای بهبود آن توجه به موارد زیر میتواند تأثیرگذار باشد:
🔺تنها به حفظ کردن مطالب نپردازید، سعی کنید مطالعهی مفهومی و تحلیلی داشته باشید.
🔺مطالب درسی را از طریق حل مسئله یاد بگیرید (بهویژه در درسهایی مانند ریاضی و فیزیک).
🔺از کلیخوانی شروع کنید و بهتدریج روی جزئیات مطالب کار کنید و تسلط خود را افزایش دهید.
🔺محدودهی زمانی مشخص کنید. مطالب درسی را بین چند وعدهی مطالعاتی تقسیم کنید.
🔺تمرکز حواس داشته باشید. افکار مزاحم را روی برگه یادداشت کنید و کم کم آنها را از ذهن خود حذف کنید.
🔺برای درسهایی که برای شما دشوارند زمان مطالعهی کوتاه و مفید داشته باشید. هر زمان متوجه شدید که مطالعهی شما بازدهی ندارد ادامه ندهید یا استراحت کوتاهی داشته باشید یا درس دیگری را مطالعه کنید.
🔺اعتمادبهنفس داشته باشید و تواناییهای خود را باور کنید و ویژگیهای مثبت خود را ببینید.
🔺اطلاعات و آمار خود را در مورد بودجهبندیها و ویژگیهای مباحث درسی افزایش دهید.
🔺ذهن آرام داشته باشید و به نتیجهی امتحان فکر نکنید .
🔺ذهنیت مثبت داشته باشید. امتحان و کنکور سخت نیست. به جای این افکار مهارت درس خواندن خود را افزایش دهید. سعی کنید ابتدا با خودتان رقابت کنید و نسبت به خود پیشرفت درسی داشته باشید
🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
بسمه تعالی
با عرض سلام حضور دانش آموزان عزیز،
امیدوارم همیشه سالم و سلامت و در کنار خانواده خود شاد و موفق باشید.
با توجه به تعطیلی مدارس و احتمال ادامه دار بودن لطفا با معرفی کانال در ایتا و تلگرام به همه همکلاسیهای خود از مطالب و فیلمهای آموزشی زبان انگلیسی و تکالیف تعیین شده بهره مند شوید.
بزودی مطالب درسی در کانال بارگذاری خواهند شد.
تکلیف درسی پایه دهم انسانی و تجربی:
دانش آموزان عزیز پایه های دهم، لطفا گرامر درس سوم تدریس شده را مرور کرده و پنج جمله در زمان ماضی استمراری از کتاب از صفحات ۷۳ تا ۸۴ پیدا کرده و در دفتر خود بازنویسی کنید. سپس همان پنج جمله را با ساختار منفی و سپس با ساختار سوالی بنویسید.